stdClass Object ( [id] => 1176200 [title] => Frano Boko stigao je na čelo Junaka i želi napraviti prave stvari: ‘Dugoročnost projekta nam je najvažnija, a škola nogometa bit će na prvom mjestu‘ [alias] => frano-boko-stigao-je-na-celo-junaka-i-zeli-napraviti-prave-stvari-dugorocnost-projekta-nam-je-najvaznija-a-skola-nogometa-bit-ce-na-prvom-mjestu [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kada je u ljeto prošle godine preuzeo vruću stolicu NK Junaka, nije se moglo naslutiti da će klub nakon dugo vremena lutanja i stagnacije napraviti zaokret. Ključni čovjek pozitivnih promjena je Frano Boko, mladi predsjednik koji je sa svojim suradnicima u klub donio dugoročna promišljanja koja su do sada zbog raznih razloga izostala. Novi vjetrovi na Gradskom stadionu Junaka su nas motivirali da pokucamo kod najodgovornijeg i postavimo par pitanja koje će vjerujemo zanimati sve koji vole sinjskog nogometnog giganta. 

'S neba pa u rebra' krećemo s nekoliko osobnih pitanja, ipak je Frano Boko novo lice na nogometnoj sceni!?

- Nisam baš pao s neba kad je nogomet u pitanju, igrao sam od malih nogu, kao i većina mojih vršnjaka, prošao školu sinjskog Tekstilca, igrao amaterski u Junaka, kratko u Hrvacama i OSK-u, iz gušta nekoliko godina za Hvar i jednu sezonu za Južnjak iz Sv. Nedjelje, čak sam se otisnuo u Njemačku i nastupao za Croatiju Berlin. Sport je uvijek išao uz obrazovanje, danas sam dip. ing. strojarstva zaposlen u struci, obiteljski čovjek vezan za svoj Sinj u kojem gradim budućnost, istaknuo je Boko.

Na predsjedničku poziciju ste došli kao kadar s liste gradonačelnika Mira Bulja, nakon što je odstupio Stipe Perić. Sigurno je postojala motivacija za preuzimanje klupskog kormila? U kakvom ste stanju zatekli klub?

- Točno je da sam jedan od bližih suradnika Mira Bulja, ujedno i gradski vijećnik, ali se ne doživljavam kao političar nego kao osoba koja ima određena znanja koja sam stavio na raspolaganje za dobrobit zajednice u kojoj živim. Često kažem da sam postao predsjednik zato što nitko nije htio, ali moram istaknuti da mi je čast biti „jedan među jednakima“ u Upravi kluba koja strateški promišlja i gradi NK Junak za budućnost. Po dolasku u klub sam sa svojim suradnicima napravio dubinsku analizu baziranu na financijskom i stručnom segmentu kako bi se funkcioniranje kluba uspješno nastavilo na svim razinama. Seniori su sezonu ranije ispali iz 2. HNL, pa smo planski žrtvovali pola godine da stvorimo uvjete za čvrste temelje i još ih gradimo. Uz grad Sinj jako puno su nam pomogli sponzori – „stari“ i „novi“ što nam je dalo „vjetar u leđa“ za poboljšanje financijske slike i ulaganje u opremu i pomagala. Prethodnike ne želim dovoditi u negativan kontekst, vjerojatno i njima nije bilo jednostavno na početku, želim vjerovati da su svi radili u interesu kluba i grada, znamo da nije lako i da su očekivanja puno veća od mogućnosti, a ni danas nije drugačije, kaže predsjednik Junaka. 

Prva momčad Junaka u tekućoj sezoni nastupa u 3. HNL Jug, u prvom dijelu sezone je bilo toplo-hladno. Ali u nastavku prvenstva su nakon početnog domaćeg poraza od Kamena zabilježene tri sigurne pobjede. Jeste li zadovoljni dosadašnjim učinkom? Imate li rezultatske ciljeve?

- Ušli smo u jako dobar ritam, zadnje tri utakmice dominiramo i moram biti zadovoljan. Primarno je da se igra dobro, iz dobrih predstava dolaze i bodovi. Ipak, vratio bi se na početak sezone zatekli smo ekipu koja je ispala iz 2. HNL što se odrazilo na atmosferu, dio igrača je otišao, oni koji su ostali su trebali vratiti motivaciju, novi su se tek trebali uklopiti. Imali smo promjenu trenera i trebalo je vremena da se momčad podigne, mišljenja sam da smo pogodili i s pojačanjima na zimu. Sportski je imati ciljeve, i oni uvijek moraju biti objektivni i ambiciozni, u sredini smo ljestvice jednako udaljeni od 3. mjesta i 16. mjesta, daleko smo od samog vrha i zone ispadanja. Još je 13. kola do kraja, igramo u jednoj od najzahtjevnijih liga u kojoj s dvije vezane pobjede skočiš i s dva vezana poraza potoneš. Tek zadnjih pet kola možemo pričati jesmo li kandidat za 3. jedinstvenu HNL i bilo bi kontraproduktivno pred trenera i igrače stavljati imperativ. Momčad ima kvalitete i ne trebate sumnjati u njihovu želju, Uprava je osigurala uvjete, ali nije rad u klubu vezan isključivo za prvu momčad, dapače, okrenuli smo se ulaganju u infrastrukturu i rad s mladima koji zahtijeva strpljenje svih od nas u Upravi preko navijača, roditelja i šire javnosti, naglašava Boko, uvjeren u ispravnost smjera.

Zadnjom konstatacijom ste otvorili temu i pitanje na koji način se može podići kvaliteta rada i rezultat u Školi nogometa, koja je u prošlosti bila poznata kao rasadnik mladih igrača koji su postigli zavidne nogometne karijere? Boko odmah ističe da je Škola nogometa najvažniji segment u klubu.

- Naša škola danas ima preko 200 mladih igrača koji se uspješno natječu u svim kategorijama. Ulaganjem u struku i u bolji rad s mladima u perspektivi se u mlađim kategorijama vidimo i u 1. HNL gdje postoje uvjeti za stvaranje i tako želimo osigurati veći i kvalitetniji priljev domaćih igrača u prvu momčad. Radujemo se svakoj pobjedi prve momčadi, ali smo svjesni da bez dugoročnog pozicioniranja s osloncem na Školu nogometa nećemo dobiti ništa, vrtimo se u krug. Jedan od naših prvih poteza po dolasku u klub je bio angažman četiri dodatna trenera za rad s mlađim kategorijama koji posjeduju adekvatne licence. U cilju izgradnje održivog sustava pokrećemo nekoliko projekata kako bi se u perspektivi NK Junak pozicionirao kao nositelj kvalitete u radu s mladima na području Dalmatinske zagore i šire. Jedan projekt planiramo ostvariti u suradnji s ostalim sinjskim klubovima, a zove se Eksperimentalna škola, koja bi poslužila kao baza za usmjeravanje djece prema adekvatnom sportu, potencijalno nogometu. Plan je da u NK Junak rade najbolji stručnjaci na navedenom području kako bi se lakše odvijali procesi selekcije i kasnije doselekcije. Nismo nezadovoljni s današnjom situacijom ali želimo više, i zato svaki segmenti u pripremi i zdravstvenom segmentu smatramo važnim i želimo unaprijediti. Energija svih u klubu je usmjerena prema našoj djeci koja su najbolji zalog za budućnost, i budite uvjereni da od toga nećemo odustati i zato smo se u suradnji s gradom odlučili na izradu klupske sportske strategije koja će nam odrediti smjer i načine kako podići sve segmente u klubu na najviši mogući nivo i izgraditi sustav za buduće generacije, govori Boko.

Koliko će postavljanje umjetnog travnjaka na pomoćni teren pozitivno utjecati na mlade nogometaše?

- Završetak postavljanja umjetnog travnjaka na pomoćni teren je u ovoj fazi krucijalan za Školu nogometa. Pred nama je realizacija projekta gradnje istočne tribine s polivalentnim sadržajima, koja će riješiti probleme za cjelokupan sinjski sport s obzirom na manjak kapaciteta za treniranje. Stvaranje uvjeta je neophodno kako bi se ostvarile pretpostavke za kvalitetniji razvoj mladih igrača. Postavljanje reflektora na terene produžava vrijeme treniranja, olakšava organizaciju i donosi više mogućnosti u realizaciji ciljeva. Uprava kluba je odlučila ulagati u infrastrukturu uz podršku grada Sinja bez kojega ne možemo ulaziti u niti jedan kapitalan projekt. Škola nogometa je zalog za bolju budućnost i tu smo na istoj razini promišljanja kao i gradonačelnik Bulj koji ulaže maksimalne napore da se osigura sve potrebno za kvalitetan rad struke i razvoj mladih igrača, naglašava Boko.

Za kraj je predsjednik istaknuo da vodstvo kluba osluškuje bilo i puls sinjske javnosti koja im daje podršku u slaganju mozaika.

- Zahvaljujem suradnicima u Upravi koji ulažu maksimalne napore kako bi se osigurale sve pretpostavke za uspjeh. Volontiranje je samo jedan način kojim su svi pokazali koliko vole klub. Za NK Junak je došlo vrijeme kada zbog rezultata prve momčadi neće padati glave u upravnim strukturama koje će se s vremenom ojačavati stručnjacima koji će donijeti znanje i financijska sredstva. Junak pomaže i klubove u okolici, na snazi je suradnja s NK Glavice i NK Tekstilac vezano za mlađe kategorije, a dogovorena je i suradnja s NK OSK iz susjedne općine Otok. U bližoj budućnosti očekujemo podršku „starijeg brata“ HNK Hajduka iz Splita koji u Junaku može dobiti partnera na području Cetinske krajine, gdje se i dalje rađaju talentirana djeca. Pozivam sve građane Sinjskog kraja bez obzira na političku i ideološku opredijeljenost da podrže strateško pozicioniranje kluba, pritom mislim i na medije od kojih očekujem konstruktivnost. Stiglo je vrijeme da razmišljamo o Junaku kakav će biti 2030. godine, zaključuje Boko.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zaokret u radu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => zaokret u radu 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-03-16 18:36:34 [created_by] => 264 [created_by_alias] => SPORT SD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-03-16 18:49:29 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-03-16 18:49:29 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 136 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/03\/16\/21292858.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/16\/21292852.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/16\/21292854.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/16\/21292856.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/16\/21292860.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Junak \u0107e biti rasadnik talenata<\/p>\n","

Boko \u017eeli promijeniti stvari u klubu nabolje<\/p>\n","

Pred predsjednikom je veliki posao<\/p>\n","

Predsjednik NK Junaka Frano Boko<\/p>\n","

Frano Boko na novom radnom mjestu<\/p>\n"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1600x1200","hd_21292858_1920.jpg":"1920x1080","k_21292858_1280.jpg":"1280x1280","k_21292858_1024.jpg":"1024x1024","k_21292858_640.jpg":"640x640","k_21292858_480.jpg":"480x480","k_21292858_340.jpg":"340x340","k_21292858_220.jpg":"220x220","o_21292858_1280.jpg":"1280x960","o_21292858_1024.jpg":"1024x768","o_21292858_640.jpg":"640x480","o_21292858_480.jpg":"480x360","o_21292858_340.jpg":"340x255","o_21292858_220.jpg":"220x165","h_21292858_1280.jpg":"1280x854","h_21292858_1024.jpg":"1024x683","h_21292858_640.jpg":"640x427","h_21292858_480.jpg":"480x320","h_21292858_340.jpg":"340x227","h_21292858_220.jpg":"220x147","pp_21292858_1280.jpg":"1006x1280","pp_21292858_1024.jpg":"805x1024","pp_21292858_640.jpg":"503x640","pp_21292858_480.jpg":"377x480","pp_21292858_340.jpg":"267x340","pp_21292858_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1200x1600","hd_21292852_1920.jpg":"1920x1080","k_21292852_1280.jpg":"1280x1280","k_21292852_1024.jpg":"1024x1024","k_21292852_640.jpg":"640x640","k_21292852_480.jpg":"480x480","k_21292852_340.jpg":"340x340","k_21292852_220.jpg":"220x220","o_21292852_1280.jpg":"1280x1706","o_21292852_1024.jpg":"1024x1365","o_21292852_640.jpg":"640x853","o_21292852_480.jpg":"480x640","o_21292852_340.jpg":"340x453","o_21292852_220.jpg":"220x293","h_21292852_1280.jpg":"1280x854","h_21292852_1024.jpg":"1024x683","h_21292852_640.jpg":"640x427","h_21292852_480.jpg":"480x320","h_21292852_340.jpg":"340x227","h_21292852_220.jpg":"220x147","pp_21292852_1280.jpg":"1006x1280","pp_21292852_1024.jpg":"805x1024","pp_21292852_640.jpg":"503x640","pp_21292852_480.jpg":"377x480","pp_21292852_340.jpg":"267x340","pp_21292852_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1600x1200","hd_21292854_1920.jpg":"1920x1080","k_21292854_1280.jpg":"1280x1280","k_21292854_1024.jpg":"1024x1024","k_21292854_640.jpg":"640x640","k_21292854_480.jpg":"480x480","k_21292854_340.jpg":"340x340","k_21292854_220.jpg":"220x220","o_21292854_1280.jpg":"1280x960","o_21292854_1024.jpg":"1024x768","o_21292854_640.jpg":"640x480","o_21292854_480.jpg":"480x360","o_21292854_340.jpg":"340x255","o_21292854_220.jpg":"220x165","h_21292854_1280.jpg":"1280x854","h_21292854_1024.jpg":"1024x683","h_21292854_640.jpg":"640x427","h_21292854_480.jpg":"480x320","h_21292854_340.jpg":"340x227","h_21292854_220.jpg":"220x147","pp_21292854_1280.jpg":"1006x1280","pp_21292854_1024.jpg":"805x1024","pp_21292854_640.jpg":"503x640","pp_21292854_480.jpg":"377x480","pp_21292854_340.jpg":"267x340","pp_21292854_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1600x1200","hd_21292856_1920.jpg":"1920x1080","k_21292856_1280.jpg":"1280x1280","k_21292856_1024.jpg":"1024x1024","k_21292856_640.jpg":"640x640","k_21292856_480.jpg":"480x480","k_21292856_340.jpg":"340x340","k_21292856_220.jpg":"220x220","o_21292856_1280.jpg":"1280x960","o_21292856_1024.jpg":"1024x768","o_21292856_640.jpg":"640x480","o_21292856_480.jpg":"480x360","o_21292856_340.jpg":"340x255","o_21292856_220.jpg":"220x165","h_21292856_1280.jpg":"1280x854","h_21292856_1024.jpg":"1024x683","h_21292856_640.jpg":"640x427","h_21292856_480.jpg":"480x320","h_21292856_340.jpg":"340x227","h_21292856_220.jpg":"220x147","pp_21292856_1280.jpg":"1006x1280","pp_21292856_1024.jpg":"805x1024","pp_21292856_640.jpg":"503x640","pp_21292856_480.jpg":"377x480","pp_21292856_340.jpg":"267x340","pp_21292856_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1200x1600","hd_21292860_1920.jpg":"1920x1080","k_21292860_1280.jpg":"1280x1280","k_21292860_1024.jpg":"1024x1024","k_21292860_640.jpg":"640x640","k_21292860_480.jpg":"480x480","k_21292860_340.jpg":"340x340","k_21292860_220.jpg":"220x220","o_21292860_1280.jpg":"1280x1706","o_21292860_1024.jpg":"1024x1365","o_21292860_640.jpg":"640x853","o_21292860_480.jpg":"480x640","o_21292860_340.jpg":"340x453","o_21292860_220.jpg":"220x293","h_21292860_1280.jpg":"1280x854","h_21292860_1024.jpg":"1024x683","h_21292860_640.jpg":"640x427","h_21292860_480.jpg":"480x320","h_21292860_340.jpg":"340x227","h_21292860_220.jpg":"220x147","pp_21292860_1280.jpg":"1006x1280","pp_21292860_1024.jpg":"805x1024","pp_21292860_640.jpg":"503x640","pp_21292860_480.jpg":"377x480","pp_21292860_340.jpg":"267x340","pp_21292860_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38689576 Threads: 5 Questions: 7117466478 Slow queries: 3306891 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608863424 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) ) [link] => /sport/domaci-nogomet/frano-boko-stigao-je-na-celo-junaka-i-zeli-napraviti-prave-stvari-dugorocnost-projekta-nam-je-najvaznija-a-skola-nogometa-bit-ce-na-prvom-mjestu-1176200 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/frano-boko-stigao-je-na-celo-junaka-i-zeli-napraviti-prave-stvari-dugorocnost-projekta-nam-je-najvaznija-a-skola-nogometa-bit-ce-na-prvom-mjestu-1176200?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 337517 [name] => NK Junak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nk-junak [link] => /tag/nk-junak ) [1] => stdClass Object ( [id] => 670738 [name] => Frano Boko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-16 19:49:45 [main_article_id] => 0 [alias] => frano-boko [link] => /tag/frano-boko ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zaokret u radu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Frano Boko stigao je na čelo Junaka i želi napraviti prave stvari: ‘Dugoročnost projekta nam je najvažnija, a škola nogometa bit će na prvom mjestu‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-06-38-15-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/16/21292858.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] =>

Junak će biti rasadnik talenata

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/16/21292858.jpg [title] =>

Junak će biti rasadnik talenata

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/16/21292852.jpg [title] =>

Boko želi promijeniti stvari u klubu nabolje

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/16/21292854.jpg [title] =>

Pred predsjednikom je veliki posao

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/16/21292856.jpg [title] =>

Predsjednik NK Junaka Frano Boko

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/16/21292860.jpg [title] =>

Frano Boko na novom radnom mjestu

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kada je u ljeto prošle godine preuzeo vruću stolicu NK Junaka, nije se moglo naslutiti da će klub nakon dugo vremena lutanja i stagnacije napraviti zaokret. Ključni čovjek pozitivnih promjena je Frano Boko, mladi predsjednik koji je sa svojim suradnicima u klub donio dugoročna promišljanja koja su do sada zbog raznih razloga izostala. Novi vjetrovi na Gradskom stadionu Junaka su nas motivirali da pokucamo kod najodgovornijeg i postavimo par pitanja koje će vjerujemo zanimati sve koji vole sinjskog nogometnog giganta. 

'S neba pa u rebra' krećemo s nekoliko osobnih pitanja, ipak je Frano Boko novo lice na nogometnoj sceni!?

- Nisam baš pao s neba kad je nogomet u pitanju, igrao sam od malih nogu, kao i većina mojih vršnjaka, prošao školu sinjskog Tekstilca, igrao amaterski u Junaka, kratko u Hrvacama i OSK-u, iz gušta nekoliko godina za Hvar i jednu sezonu za Južnjak iz Sv. Nedjelje, čak sam se otisnuo u Njemačku i nastupao za Croatiju Berlin. Sport je uvijek išao uz obrazovanje, danas sam dip. ing. strojarstva zaposlen u struci, obiteljski čovjek vezan za svoj Sinj u kojem gradim budućnost, istaknuo je Boko.

Na predsjedničku poziciju ste došli kao kadar s liste gradonačelnika Mira Bulja, nakon što je odstupio Stipe Perić. Sigurno je postojala motivacija za preuzimanje klupskog kormila? U kakvom ste stanju zatekli klub?

- Točno je da sam jedan od bližih suradnika Mira Bulja, ujedno i gradski vijećnik, ali se ne doživljavam kao političar nego kao osoba koja ima određena znanja koja sam stavio na raspolaganje za dobrobit zajednice u kojoj živim. Često kažem da sam postao predsjednik zato što nitko nije htio, ali moram istaknuti da mi je čast biti „jedan među jednakima“ u Upravi kluba koja strateški promišlja i gradi NK Junak za budućnost. Po dolasku u klub sam sa svojim suradnicima napravio dubinsku analizu baziranu na financijskom i stručnom segmentu kako bi se funkcioniranje kluba uspješno nastavilo na svim razinama. Seniori su sezonu ranije ispali iz 2. HNL, pa smo planski žrtvovali pola godine da stvorimo uvjete za čvrste temelje i još ih gradimo. Uz grad Sinj jako puno su nam pomogli sponzori – „stari“ i „novi“ što nam je dalo „vjetar u leđa“ za poboljšanje financijske slike i ulaganje u opremu i pomagala. Prethodnike ne želim dovoditi u negativan kontekst, vjerojatno i njima nije bilo jednostavno na početku, želim vjerovati da su svi radili u interesu kluba i grada, znamo da nije lako i da su očekivanja puno veća od mogućnosti, a ni danas nije drugačije, kaže predsjednik Junaka. 

Prva momčad Junaka u tekućoj sezoni nastupa u 3. HNL Jug, u prvom dijelu sezone je bilo toplo-hladno. Ali u nastavku prvenstva su nakon početnog domaćeg poraza od Kamena zabilježene tri sigurne pobjede. Jeste li zadovoljni dosadašnjim učinkom? Imate li rezultatske ciljeve?

- Ušli smo u jako dobar ritam, zadnje tri utakmice dominiramo i moram biti zadovoljan. Primarno je da se igra dobro, iz dobrih predstava dolaze i bodovi. Ipak, vratio bi se na početak sezone zatekli smo ekipu koja je ispala iz 2. HNL što se odrazilo na atmosferu, dio igrača je otišao, oni koji su ostali su trebali vratiti motivaciju, novi su se tek trebali uklopiti. Imali smo promjenu trenera i trebalo je vremena da se momčad podigne, mišljenja sam da smo pogodili i s pojačanjima na zimu. Sportski je imati ciljeve, i oni uvijek moraju biti objektivni i ambiciozni, u sredini smo ljestvice jednako udaljeni od 3. mjesta i 16. mjesta, daleko smo od samog vrha i zone ispadanja. Još je 13. kola do kraja, igramo u jednoj od najzahtjevnijih liga u kojoj s dvije vezane pobjede skočiš i s dva vezana poraza potoneš. Tek zadnjih pet kola možemo pričati jesmo li kandidat za 3. jedinstvenu HNL i bilo bi kontraproduktivno pred trenera i igrače stavljati imperativ. Momčad ima kvalitete i ne trebate sumnjati u njihovu želju, Uprava je osigurala uvjete, ali nije rad u klubu vezan isključivo za prvu momčad, dapače, okrenuli smo se ulaganju u infrastrukturu i rad s mladima koji zahtijeva strpljenje svih od nas u Upravi preko navijača, roditelja i šire javnosti, naglašava Boko, uvjeren u ispravnost smjera.

Zadnjom konstatacijom ste otvorili temu i pitanje na koji način se može podići kvaliteta rada i rezultat u Školi nogometa, koja je u prošlosti bila poznata kao rasadnik mladih igrača koji su postigli zavidne nogometne karijere? Boko odmah ističe da je Škola nogometa najvažniji segment u klubu.

- Naša škola danas ima preko 200 mladih igrača koji se uspješno natječu u svim kategorijama. Ulaganjem u struku i u bolji rad s mladima u perspektivi se u mlađim kategorijama vidimo i u 1. HNL gdje postoje uvjeti za stvaranje i tako želimo osigurati veći i kvalitetniji priljev domaćih igrača u prvu momčad. Radujemo se svakoj pobjedi prve momčadi, ali smo svjesni da bez dugoročnog pozicioniranja s osloncem na Školu nogometa nećemo dobiti ništa, vrtimo se u krug. Jedan od naših prvih poteza po dolasku u klub je bio angažman četiri dodatna trenera za rad s mlađim kategorijama koji posjeduju adekvatne licence. U cilju izgradnje održivog sustava pokrećemo nekoliko projekata kako bi se u perspektivi NK Junak pozicionirao kao nositelj kvalitete u radu s mladima na području Dalmatinske zagore i šire. Jedan projekt planiramo ostvariti u suradnji s ostalim sinjskim klubovima, a zove se Eksperimentalna škola, koja bi poslužila kao baza za usmjeravanje djece prema adekvatnom sportu, potencijalno nogometu. Plan je da u NK Junak rade najbolji stručnjaci na navedenom području kako bi se lakše odvijali procesi selekcije i kasnije doselekcije. Nismo nezadovoljni s današnjom situacijom ali želimo više, i zato svaki segmenti u pripremi i zdravstvenom segmentu smatramo važnim i želimo unaprijediti. Energija svih u klubu je usmjerena prema našoj djeci koja su najbolji zalog za budućnost, i budite uvjereni da od toga nećemo odustati i zato smo se u suradnji s gradom odlučili na izradu klupske sportske strategije koja će nam odrediti smjer i načine kako podići sve segmente u klubu na najviši mogući nivo i izgraditi sustav za buduće generacije, govori Boko.

Koliko će postavljanje umjetnog travnjaka na pomoćni teren pozitivno utjecati na mlade nogometaše?

- Završetak postavljanja umjetnog travnjaka na pomoćni teren je u ovoj fazi krucijalan za Školu nogometa. Pred nama je realizacija projekta gradnje istočne tribine s polivalentnim sadržajima, koja će riješiti probleme za cjelokupan sinjski sport s obzirom na manjak kapaciteta za treniranje. Stvaranje uvjeta je neophodno kako bi se ostvarile pretpostavke za kvalitetniji razvoj mladih igrača. Postavljanje reflektora na terene produžava vrijeme treniranja, olakšava organizaciju i donosi više mogućnosti u realizaciji ciljeva. Uprava kluba je odlučila ulagati u infrastrukturu uz podršku grada Sinja bez kojega ne možemo ulaziti u niti jedan kapitalan projekt. Škola nogometa je zalog za bolju budućnost i tu smo na istoj razini promišljanja kao i gradonačelnik Bulj koji ulaže maksimalne napore da se osigura sve potrebno za kvalitetan rad struke i razvoj mladih igrača, naglašava Boko.

Za kraj je predsjednik istaknuo da vodstvo kluba osluškuje bilo i puls sinjske javnosti koja im daje podršku u slaganju mozaika.

- Zahvaljujem suradnicima u Upravi koji ulažu maksimalne napore kako bi se osigurale sve pretpostavke za uspjeh. Volontiranje je samo jedan način kojim su svi pokazali koliko vole klub. Za NK Junak je došlo vrijeme kada zbog rezultata prve momčadi neće padati glave u upravnim strukturama koje će se s vremenom ojačavati stručnjacima koji će donijeti znanje i financijska sredstva. Junak pomaže i klubove u okolici, na snazi je suradnja s NK Glavice i NK Tekstilac vezano za mlađe kategorije, a dogovorena je i suradnja s NK OSK iz susjedne općine Otok. U bližoj budućnosti očekujemo podršku „starijeg brata“ HNK Hajduka iz Splita koji u Junaku može dobiti partnera na području Cetinske krajine, gdje se i dalje rađaju talentirana djeca. Pozivam sve građane Sinjskog kraja bez obzira na političku i ideološku opredijeljenost da podrže strateško pozicioniranje kluba, pritom mislim i na medije od kojih očekujem konstruktivnost. Stiglo je vrijeme da razmišljamo o Junaku kakav će biti 2030. godine, zaključuje Boko.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

Junak će biti rasadnik talenata


Boko želi promijeniti stvari u klubu nabolje


Pred predsjednikom je veliki posao


Predsjednik NK Junaka Frano Boko


Frano Boko na novom radnom mjestu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/frano-boko-stigao-je-na-celo-junaka-i-zeli-napraviti-prave-stvari-dugorocnost-projekta-nam-je-najvaznija-a-skola-nogometa-bit-ce-na-prvom-mjestu-1176200 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=bef7d8145ab5525885805ef7c0228604c1ea0a3e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Frano+Boko+stigao+je+na+%C4%8Delo+Junaka+i+%C5%BEeli+napraviti+prave+stvari%3A+%E2%80%98Dugoro%C4%8Dnost+projekta+nam+je+najva%C5%BEnija%2C+a+%C5%A1kola+nogometa+bit+%C4%87e+na+prvom+mjestu%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Ffrano-boko-stigao-je-na-celo-junaka-i-zeli-napraviti-prave-stvari-dugorocnost-projekta-nam-je-najvaznija-a-skola-nogometa-bit-ce-na-prvom-mjestu-1176200 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Ffrano-boko-stigao-je-na-celo-junaka-i-zeli-napraviti-prave-stvari-dugorocnost-projekta-nam-je-najvaznija-a-skola-nogometa-bit-ce-na-prvom-mjestu-1176200 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zaokret u radu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometzaokret u radu

Frano Boko stigao je na čelo Junaka i želi napraviti prave stvari: ‘Dugoročnost projekta nam je najvažnija, a škola nogometa bit će na prvom mjestu‘

Piše SPORT SD
16. ožujka 2022. - 19:49

Kada je u ljeto prošle godine preuzeo vruću stolicu NK Junaka, nije se moglo naslutiti da će klub nakon dugo vremena lutanja i stagnacije napraviti zaokret. Ključni čovjek pozitivnih promjena je Frano Boko, mladi predsjednik koji je sa svojim suradnicima u klub donio dugoročna promišljanja koja su do sada zbog raznih razloga izostala. Novi vjetrovi na Gradskom stadionu Junaka su nas motivirali da pokucamo kod najodgovornijeg i postavimo par pitanja koje će vjerujemo zanimati sve koji vole sinjskog nogometnog giganta. 

'S neba pa u rebra' krećemo s nekoliko osobnih pitanja, ipak je Frano Boko novo lice na nogometnoj sceni!?

- Nisam baš pao s neba kad je nogomet u pitanju, igrao sam od malih nogu, kao i većina mojih vršnjaka, prošao školu sinjskog Tekstilca, igrao amaterski u Juna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 08:38