StoryEditorOCM
Domaći nogometbivši hajdukovac

Fran Tudor: Bilo je razgovora s Dinamom, ali odšteta je jednostavno bila previsoka

Piše Dražen Antolić/SN
9. veljače 2024. - 23:15

Fran Tudor bio je jedna od Dinamovih meta u ovom prijelaznom roku, ali negdašnji igrač Hajduka neće doći ove zime u Maksimir. Modri su kupili Francuza Ronaëla Pierrea-Gabriela, te su tako popunili poziciju desnog braniča. Tudor vjerojatno ostaje u Rakowu u pokušaju obrane naslova prvaka Poljske.

- Bilo je zanimanja Dinama, ali preskup sam im bio. Mislim da je to otpalo, imaju desnog beka koji je u srijedu potpisao. O tome možemo pričati u prošlom vremenu... - kazao nam je Tudor.

Proteklih dana imao je manjih zdravstvenih tegoba..., pišu Sportske novosti.

- U ponedjeljak me pogodila neka temperaturica, u utorak sam još sav bio slomljen, umjesto dva treninga odradio sam jedan i prespavao pola dana, ali sad je sve u redu. Bit ću spreman za nastavak sezone.

Imao je varijante i za njemačku Bundesligu, ali Rakow postavlja cijenu koju još nitko nije platio. Ugovor ga veže do 2027. godine.

- Još prošle zime imao sam ponudu Union Berlina, nakon što se to nije realiziralo uzeli su Josipa Juranovića. Sad se opet spominjao taj klub, ali na kraju ništa od toga. Tada je bila službena ponuda, nudili su dva milijuna eura, a Rakow nije pristao. Sada mislim da nije otišlo tako daleko...

Koliko bi Dinamo morao investirati da vas dovede?

- Oko 2,3 do 3 milijuna eura. To je iznos za koji bi me Rakow bio spreman pustiti...

Je li vam žao što neće odjenuti plavi dres?

- To je normalno u sportu, ide se dalje. Ne mogu reći da mi je žao. Možda postoji neki veći razlog, neka druga još bolja prilika. Bilo je razgovora, ali odšteta je jednostavno bila previsoka.

Je li vas zvao trener Sergej Jakirović?

- Ne, nismo se čuli, ali znam da sam bio njegova želja, da je bio za moj dolazak.

Pratite li HNL? Dinamo se dosta mučio ove sezone, ali itekako je u igri za naslov prvaka, kao i Rijeka i Hajduk.

- Pratim, iako ne mogu reći da gledam utakmice. Popratim rezultate, bacim pogled na ljestvicu. Gusto je.

Zagrepčanin ste, ali Hajduk je vaš bivši klub. Kako gledate na njega?

- U izjednačenoj je borbi s Dinamom, nemojmo zanemariti i Rijeku koja je dovela nekoliko igrača koji su ranije bili na vrhunskoj razini u HNL-u kao što su Pjaca i Marić, a priča se i o Rogu. Mislim da bi moglo biti neizvjesno da zadnjega kola, te svima dajem podjednake šanse.

Imate li kontakte s kime u Hajduku?

- Slabo, tu i tamo razmijenim koju poruku s Filipom Krovinovićem. Svatko je otišao na svoju stranu. Kontakti su se izgubili.

Prijelazni rok je pri kraju, ostajete dakle u Rakowu?

- Ima još nekih razgovora s klubom iz MLS-a, ali jako sam zadovoljan na sadašnjoj adresi. Imam ugovor do 2027. godine, no pošteni su i fer prema meni, kazali su mi da će mi podići financijske uvjete ako se ne ostvari transfer. S te strane sam osiguran.

Prošle sezone osvojili ste prvi povijesni naslov prvaka, trenutačno držite četvrto mjesto na ljestvici. Igrali ste premijerno i Europsku ligu, što vam je uzelo energije i koncentracije, a niste prošli skupinu...

- Osobno, kad govorim o svojim igrama, jako sam zadovoljan i s ovom sezonom. Što se tiče rezultata malo lošije stojimo iako smo i dalje prvi vrhu i dosta je sve gusto. Europa nam je uzela svježine, imali smo puno problema s ozljedama važnih igrača koji se tek vraćaju. Nismo igrali u najjačem sastavu, a sad bismo trebali nadoknaditi prednost. Cijela polusezona je pred nama. Vjerujem da možemo ponovno biti prvaci, to je sportski, zato i igramo da budemo na vrhu.

U sezoni 2022/23. proglašeni ste za najboljeg obrambenog igrača u poljskoj ligi.

- Tada sam pola svih utakmica koje sam odigrao bio desni stoper u sustavu 3-4-3. Imao sam i golova i pregršt asistencija, prezadovoljan sam.

Zoran Arsenić, koji je kapetan Rakowa, zajedno s vama osvojio je titulu, a sada su u klubu i Matej Rodin i Ante Crnac. Kako su se oni snašli?

- Jako dobro. Poljaci imaju dosta dobro mišljenje o nama, imaju dobra iskustva. Vole naš karakter, poštuju nas. Rodin i Crnac su se prilagodili, pomažemo im koliko možemo. Drago mi je što su s nama.

Jeste li zadovoljni svojom karijerom?

- Jesam, ne mogu reći da nisam, a još je deset godina igranja ispred mene. Nadam se da ću je produžiti koliko god mogu i zaraditi što više novca. Manje-više svejedno mi je gdje ću igrati. Ako sam zadovoljan s uvjetima ići ću tamo odakle sam dobio ponudu - zaključio je iskreno Fran Tudor, koji će u rujnu ove godine proslaviti 29. rođendan, a u Rakowu igra od 2020. godine.

Na kraju smo ga pitali i za Luku Vuškovića, kojeg je Hajduk prodao u Tottenham, a stigao je u Poljsku, u Radomiak. Kao vrlo mladom igraču od 17 godina, hoće li mu odgovarati taj klub i liga?

- Na njemu je da se dokaže. Liga je fizički zahtjevna, trkački također, sam će pokazati koliko će mu odgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:49