stdClass Object ( [id] => 1361841 [title] => Filmska priča Benedika Mioča, lani jedva preživio, sada ima više golova i asistencija od Livaje: ‘Spasila me punica!‘ [alias] => filmska-prica-benedika-mioca-lani-jedva-prezivio-sada-ima-vise-golova-i-asistencija-od-livaje-spasila-me-punica [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk prekid lošeg niza od četiri ligaške utakmice bez pobjede traži u nedjeljnom domaćem susretu sa Slaven Belupom. Po svemu opet su ‘bijelih‘ bez svog talismana Marka Livaje. A goste iz Koprivnice predvodi hit igrač SuperSport HNL-a. Igrač koji je prije tri godine bio bez kluba, prije godinu dana liječnici su mu rekli da je jedva spasio živu glavu jer je igrao ne znajući da ima dijabetes i ekstremno visoku razinu šećera u krvi, a sada briljira. Kapetan gostiju bez obzira na to što je veznjak, ove sezone ima više postignutih golova i više upisanih asistencija od Livaje.

- Ha, ha... Apsolutno mi je ovo najbolja sezona karijere. Igram nogomet života – rekao nam je kapetan Slavena Benedik Mioč (29) kojeg je naša usporedba s Livajom dobro nasmijala. No, Mioč je i sam po sebi zahvalan sugovornik. Nogometaš s kojim je razgovor sam tekao kad da se znamo sto godina i sjedimo negdje na kavi.

- Puno je tim mojim igrama pridonijela promjena pozicije. U gotovo cijeloj dosadašnjoj karijeri sam igrao kao zadnji vezni, a u zadnje vrijeme sam ‘desetka‘. Ništa mi to nije novo, trebalo mi je samo malo kontinuiteta, da opet uhvatim rutinu. Ovo je moja prirodna pozicija – pojasnio je ‘tajnu‘ svog uspjeha Mioč.

Je li ti žao što te ranije tijekom karijere nisu stavljali na poziciju ‘desetke‘?

- Žao mi je. Tko zna, možda bih u tom slučaju golovima, asistencijama ranije na sebe skrenuo pažnju javnosti, klubova, trenera pa i medija. A opet, na zadnjem veznom sam stekao obrambene navike i usavršio se kao igrač. Tko zna kako bi se sve to razvijalo.

Znao da može

Kako si uopće završio kao zadnji vezni?

- U seniorski nogomet sam počeo ulaziti u sezoni 2012/13. Iz Osijeka sam potom išao na posudbe u Segestu, Višnjevac, Belišće... Znao sam zabijati po 12-13 pogodaka. No, kada sam se u vrijeme trenera Zorana Zekića vratio u Osijek, tada su se u klub vratila i dvojica-trojica iskusnijih igrača koji su igrali na mojoj poziciji. Od tada sam igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Jesi li i sebe ove sezone iznenadio igrama i učinkom?

- Bit ću iskren – nisam. Uvijek sam znao što mogu. Već sam i na ljetnim pripremama kod prethodnog trenera Ricarda Moniza zabijao na svakoj utakmici gol-dva. Puno ulažem u sebe dodatnim treninzima, posebnom prehranom zbog čega se osjećam bolje, a i na privatnom planu sam sazrio, zasnovao obitelj. Dijabetes kao da mi je bio okidač da u svakoj utakmici igram gotovo kao da mi je posljednja. Rekao bi da me promjena pozicije ‘oslobodila‘.

---

image

Benedik Mioč sa suprugom Mateom i sinčićem Davidom

/Privatni Album
---

Prije godinu dana si prošao pravi horor. Šokantno si otkrio da boluješ od dijabetesa tipa 1, ali i da si igrajući uz ekstremno visoke razine šećera u krvi imao glavu u torbi?

- Bio sam na zimskim pripremama sa Slavenom. Sve je bilo normalno, ali zadnje dvije-tri noći sam se počeo učestalo buditi, morao sam mokriti svakih 10-15 minuta. Imao sam dosta upitnika iznad glave, ali nisam tome pridavao previše pažnje, super sam se osjećao.

Nije bilo nikakvih naznaka što ti je?

- Kako je moja punica medicinska sestra, kontaktirao sam je. Pitala me peče li me dok mokrim, je li možda urin drugačije boje... Sumnjala je u početku na upalu mjehura, ali ta mogućnost je otpala. No, već tada je ona znala u kojem bi smjeru to moglo ići. Dogovorili smo da ćemo u Zagrebu napraviti pretrage. U susretu protiv Varaždina sam odigrao 45 minuta. Otišli smo onda u Zagreb do punice, a ona me je već na vratima dočekala - s mjeračem za šećer!

Tada je tek uslijedio šok?

- Mjerili smo jednom, dvaput, pet puta. Svaki put bi mjerač pokazivao da je razina šećera u krvi previsoka. Rekla mi je da moramo otići na hitnu pomoć. Ja sam njoj govorio ma kakva hitna, što vam je. Ali vidio sam po njenom ponašanju da je potpuno ozbiljna.

A što je bilo na hitnoj?

- Kada smo došli bila je potpuna strka oko mene. Sve je bilo puno ljudi koji su tu došli s razlogom, a mene su primili. Ništa mi nije bilo jasno. Onda su mi izmjerili šećer. Normalna razina u krvi je od 3,9 do 6,1 mmol/L. Meni je šećer bio 38 mmol/L! Još pamtim riječi medicinske sestre koja mi je rekla: ‘Benedik, sretan ti rođendan!‘ Rekli su mi da je dobro što sam odmah došao, da sam dobio drugu priliku, da ne znaju kako sam uopće živ. Čudili su se kako sam uopće sam došao na hitnu, kako sam u petak igrao utakmicu.

Što ti je tada prolazilo kroz glavu?

- Svašta. Cijeli svijet mi se u trenutku srušio. Rekli su mi kako je to jednostavno dugo bilo u meni, ali tijelo je u jednom trenutku jednostavno došlo do točke pucanja. Pitao sam se hoću li se uopće ikada više baviti nogometom. No, smirio sam se kada su mi rekli da ću moći bez problema, samo da pripazim s prehranom, uz mjerenja razine šećera...

---

image

Niko Kristian Sigur i Benedik Mioč

Tom Dubravec/Cropix
---

Kakav ti je sada režim prije utakmica, treninga?

- Sve je isto kao i prije, samo prije unosa hrane sebi dajem inzulin. Zbog toga što se diže razina šećera. Fizička aktivnost tu razinu ruši. Zbog toga je i dobro da se dijabetičari bave sportom. Sada se više posvećujem i pripremanju hrane. Radim je bez začina, sve se kuha na maslinovom ulju... Ali i dalje uglavnom jedem isto. Lakše se osjećam. Na ramenu stalno nosim ‘Freestyle Libre‘, uređaj, senzor za mjerenje glukoze. Tako stalno pratim razinu šećera i tijekom utakmica, treninga...

Slatke brige

Kako to da ti prije na liječničkim pregledima koje prolaze profesionalni sportaši nisu otkrili dijabetes?

- Ne znam kako rade u Hajduku, Dinamu, Rijeci, ali u Osijeku i vjerujem većini naših klubova na redovnim liječničkim pregledima nije se radila krvna slika koja bi otkrila ako imaš neke upale. Gledaju ti visinu, težinu, pregledavaju ti vid, provjeravaju čak imaš li karijes, a ne radi se obična analiza krvi. Nadam se da će se to promijeniti, da će ovaj moj primjer pomoći da u svim nadležnim institucijama napokon shvate važnost toga. Ja sam ovo doživio na svojoj koži. Ovo je moglo biti kobno za mene. Doktori su govorili kako im nije jasno kako sam uopće došao iz Koprivnice. Nadam se da neće i drugi morati prolaziti isto.

Što bi se dogodilo da nisi saznao da boluješ od dijabetesa, da si nastavio još igrati iduću utakmicu?

- Mogao sam se srušiti na terenu. Zbog fizičkih napora razina šećera bi mogla drastično pasti pa bi mogao pasti u hipoglikemijsku komu. Prije su nogometaši znali u štucnama nositi glukozne bombone kako bi na vrijeme reagirali. Prva tri mjeseca sam bio kao istraživački novinar, tražio sam druge nogometaše, sportaše koji su prolazili slično, koji su mi davali savjete...

I Goran Jurić je unatoč tome napravio svojevremenu vrhunsku karijeru, od dijabetesa boluje i trener Lokomotive Silvijo Čabraja?

- Prije je sportašima bilo puno teže. Tehnologija je sada napredovala. Nisam ni znao da Nacho iz Reala, tenisač Zverev boluju od dijabetesa, a svejedno postižu vrhunske rezultate. Nekako se lakše nosiš s tim kada znaš da ima i drugih koji se uspješno s tim bore.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Prije tri godine pola godine bio si bez kluba, pa si onda lani onda uz pomoć punice i malo sreće izvukao živu glavu po pitanju dijabetesa. Je li onda ova sezona konačno tvoja nakon svega što si prolazio?

- Konačno je sve sjelo na svoje. U dobrom sam trenutku. Nadam se samo da ću zadržati ovakve brojke. Pola sam sezone bio bez kluba nakon odlaska iz Sheriffa iz Tiraspola. Vratio sam se u Hrvatsku. Bilo je nekih ponuda, ali nisu mi se svidjele. Potom sam imao dogovorom s jednim klubom iz druge poljske lige. Ugovor je već bio na mailu, a onda su mi u ponoć javili da su uzeli nekog drugog. Bio je već kraj prijelaznog roka, već su svi složili momčadi. Šest mjeseci sam bio bez utakmica. U ljeto sam onda otišao u Hrvatski dragovoljac da se vratim igrama, jer ako ne igraš cijelu godinu teško ćeš se vratiti ozbiljnom nogometu.

Iskoristili trenutak

Ne samo da si se vratio nego i igraš u formi karijere. Tko će biti prvak?

- Rijeka je iskoristila trenutak u kojem su Dinamo i Hajduk. Strašan je prijelazni rok napravio Hajduk, kapa do poda, ali potrebno je vrijeme da se momčad posloži. Razumijem da su navijači nestrpljivi, da to ne ide preko noći. I kada jedan igrač dođe treba mu vremena da se adaptira, kamoli kada ih dođe cijela skupina. Presudit će tko će biti mirniji i strpljivi kada se bude lomila sezona.

Otišao je i Hoxha iz Slavena u Dinamo, još ljetos je otišao Crnac u inozemstvo. Stalno vam odlaze ponajbolji igrači, ali i dalje dobro gurate?

- Konsolidirali smo se dolaskom Roya Ferenčine na mjesto trenera. Malo smo slabije ušli u sezonu pod trenerom Monizom. Po CV-ju smo se čudili kako je takav trener došao u HNL, ali čovjek kao da se nije mogao adaptirati na našu ligu. Želio je da igramo izrazito napadački, obrana je bila u drugom planu, a nije ovo klub Premiershipa da imamo 35 igrača top kvalitete. Nije uvažavao ni sugestije pomoćnika, samo je htio da igramo što atraktivnije. I onda je u početku svaka utakmica bila kao da dolazimo na ‘klanje‘. Sam sebi je presudio.

Što će biti u nedjelju na Poljudu?

- Hajduk je veliki favorit, na papiru i na terenu. U našim posljednjim međusobnim susretima bilo je napeto. Nadam se da će nas malo podcijeniti i unaprijed upisati bodove, da im malo pomrsimo planove. Znam da mi nismo neki atraktivan protivnik, ali nadam se punom Poljudu.

---

Ime dobio greškom

Nezaobilazno je bilo pitanje o imenu. Kako to da si Benedik, a ne Benedikt?

- Trebao sam biti Benedikt. Pričao sam o tome s roditeljima. Kako su mi rekli, kada su me upisivali u nekakvom matičnom uredu ili u rodilištu, upisano je pogrešno. Pa su onda rekli, kada je već tako, neka i ostane!

Ugovor ti ističe na kraju sezone? Jesu li tvoje dobre igre privukle i interes drugih klubova?

- Koliko mi je poznato ništa se ne događa. Ugovor mi traje do lipnja. U razgovorima sam s klubom. Sjest ćemo i popričati. Fokusiran sam samo na svaku sljedeću utakmicu.

---

---

Odrastao sa Žaperovim bratom

Jesi li ranije tijekom karijere igrao s Mihaelom Žaperom u Osijeku?

- Odrastao sam s njegovim bratom. S Kleinheislerom sam se isto malo mimoišao u Osijeku, ali znamo se od ranije iz mlađih kategorija jer smo tada često igrali s Mađarima.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Stiže na Poljud [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Stiže na Poljud 2 0 9238 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-06 13:08:25 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => Frane Vulas [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-07 10:19:52 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-07 10:19:33 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Filmska priča kapetana Slavena Benedika Mioča, lani jedva preživio, danas je zvijezda HNL-a: 'Spasila me punica!' page_title=Filmska priča kapetana Slavena Benedika Mioča, lani jedva preživio, danas je zvijezda HNL-a: 'Spasila me punica!' [metakey] => Slaven Belupo, Benedik Mioč, dijabetes [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/06\/26522150.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/06\/25437669.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/06\/25438312.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/06\/25441441.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\/Privatni Album","Tom Dubravec\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Benedik Mio\u010d sa suprugom Mateom i sin\u010di\u0107em Davidom<\/p>","

Benedik Mio\u010d ima bolje brojke ove sezone od Marka Livaje
\n\u00a0<\/p>","","

Niko Kristian Sigur i Benedik Mio\u010d<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["34:32","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x1600","hd_26522150_1920.jpg":"1920x1080","k_26522150_1280.jpg":"1280x1280","k_26522150_1024.jpg":"1024x1024","k_26522150_640.jpg":"640x640","k_26522150_480.jpg":"480x480","k_26522150_340.jpg":"340x340","k_26522150_220.jpg":"220x220","o_26522150_1280.jpg":"1280x1706","o_26522150_1024.jpg":"1024x1365","o_26522150_640.jpg":"640x853","o_26522150_480.jpg":"480x640","o_26522150_340.jpg":"340x453","o_26522150_220.jpg":"220x293","h_26522150_1280.jpg":"1280x854","h_26522150_1024.jpg":"1024x683","h_26522150_640.jpg":"640x427","h_26522150_480.jpg":"480x320","h_26522150_340.jpg":"340x227","h_26522150_220.jpg":"220x147","pp_26522150_1280.jpg":"1280x1628","pp_26522150_1024.jpg":"1024x1303","pp_26522150_640.jpg":"640x814","pp_26522150_480.jpg":"480x611","pp_26522150_340.jpg":"340x432","pp_26522150_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25437669_1920.jpg":"1920x1080","k_25437669_1280.jpg":"1280x1280","k_25437669_1024.jpg":"1024x1024","k_25437669_640.jpg":"640x640","k_25437669_480.jpg":"480x480","k_25437669_340.jpg":"340x340","k_25437669_220.jpg":"220x220","o_25437669_1280.jpg":"1280x854","o_25437669_1024.jpg":"1024x683","o_25437669_640.jpg":"640x427","o_25437669_480.jpg":"480x320","o_25437669_340.jpg":"340x227","o_25437669_220.jpg":"220x146","h_25437669_1280.jpg":"1280x854","h_25437669_1024.jpg":"1024x683","h_25437669_640.jpg":"640x427","h_25437669_480.jpg":"480x320","h_25437669_340.jpg":"340x227","h_25437669_220.jpg":"220x147","pp_25437669_1280.jpg":"1280x1628","pp_25437669_1024.jpg":"1024x1303","pp_25437669_640.jpg":"640x814","pp_25437669_480.jpg":"480x611","pp_25437669_340.jpg":"340x432","pp_25437669_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25438312_1920.jpg":"1920x1080","k_25438312_1280.jpg":"1280x1280","k_25438312_1024.jpg":"1024x1024","k_25438312_640.jpg":"640x640","k_25438312_480.jpg":"480x480","k_25438312_340.jpg":"340x340","k_25438312_220.jpg":"220x220","o_25438312_1280.jpg":"1280x853","o_25438312_1024.jpg":"1024x682","o_25438312_640.jpg":"640x426","o_25438312_480.jpg":"480x320","o_25438312_340.jpg":"340x226","o_25438312_220.jpg":"220x146","h_25438312_1280.jpg":"1280x854","h_25438312_1024.jpg":"1024x683","h_25438312_640.jpg":"640x427","h_25438312_480.jpg":"480x320","h_25438312_340.jpg":"340x227","h_25438312_220.jpg":"220x147","pp_25438312_1280.jpg":"1280x1628","pp_25438312_1024.jpg":"1024x1303","pp_25438312_640.jpg":"640x814","pp_25438312_480.jpg":"480x611","pp_25438312_340.jpg":"340x432","pp_25438312_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1379","hd_25441441_1920.jpg":"1920x1080","k_25441441_1280.jpg":"1280x1280","k_25441441_1024.jpg":"1024x1024","k_25441441_640.jpg":"640x640","k_25441441_480.jpg":"480x480","k_25441441_340.jpg":"340x340","k_25441441_220.jpg":"220x220","o_25441441_1280.jpg":"1280x919","o_25441441_1024.jpg":"1024x735","o_25441441_640.jpg":"640x459","o_25441441_480.jpg":"480x344","o_25441441_340.jpg":"340x244","o_25441441_220.jpg":"220x158","h_25441441_1280.jpg":"1280x854","h_25441441_1024.jpg":"1024x683","h_25441441_640.jpg":"640x427","h_25441441_480.jpg":"480x320","h_25441441_340.jpg":"340x227","h_25441441_220.jpg":"220x147","pp_25441441_1280.jpg":"1280x1628","pp_25441441_1024.jpg":"1024x1303","pp_25441441_640.jpg":"640x814","pp_25441441_480.jpg":"480x611","pp_25441441_340.jpg":"340x432","pp_25441441_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38089756 Threads: 3 Questions: 7079462624 Slow queries: 3296411 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607883552 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) ) [link] => /sport/domaci-nogomet/filmska-prica-benedika-mioca-lani-jedva-prezivio-sada-ima-vise-golova-i-asistencija-od-livaje-spasila-me-punica-1361841 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/filmska-prica-benedika-mioca-lani-jedva-prezivio-sada-ima-vise-golova-i-asistencija-od-livaje-spasila-me-punica-1361841?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 524258 [name] => Slaven Belupo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slaven-belupo [link] => /tag/slaven-belupo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 746962 [name] => Benedik Mioč [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-06 14:27:32 [main_article_id] => 0 [alias] => benedik-mioc [link] => /tag/benedik-mioc ) [2] => stdClass Object ( [id] => 273377 [name] => dijabetes [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dijabetes [link] => /tag/dijabetes ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Stiže na Poljud [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Filmska priča Benedika Mioča, lani jedva preživio, sada ima više golova i asistencija od Livaje: ‘Spasila me punica!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/06/26522150.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => /Privatni Album [mainImageDesc] =>

Benedik Mioč sa suprugom Mateom i sinčićem Davidom

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/06/26522150.jpg [title] =>

Benedik Mioč sa suprugom Mateom i sinčićem Davidom

/Privatni Album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/06/25437669.jpg [title] =>

Benedik Mioč ima bolje brojke ove sezone od Marka Livaje
 

Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/06/25438312.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/06/25441441.jpg [title] =>

Niko Kristian Sigur i Benedik Mioč

Tom Dubravec/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk prekid lošeg niza od četiri ligaške utakmice bez pobjede traži u nedjeljnom domaćem susretu sa Slaven Belupom. Po svemu opet su ‘bijelih‘ bez svog talismana Marka Livaje. A goste iz Koprivnice predvodi hit igrač SuperSport HNL-a. Igrač koji je prije tri godine bio bez kluba, prije godinu dana liječnici su mu rekli da je jedva spasio živu glavu jer je igrao ne znajući da ima dijabetes i ekstremno visoku razinu šećera u krvi, a sada briljira. Kapetan gostiju bez obzira na to što je veznjak, ove sezone ima više postignutih golova i više upisanih asistencija od Livaje.

- Ha, ha... Apsolutno mi je ovo najbolja sezona karijere. Igram nogomet života – rekao nam je kapetan Slavena Benedik Mioč (29) kojeg je naša usporedba s Livajom dobro nasmijala. No, Mioč je i sam po sebi zahvalan sugovornik. Nogometaš s kojim je razgovor sam tekao kad da se znamo sto godina i sjedimo negdje na kavi.

- Puno je tim mojim igrama pridonijela promjena pozicije. U gotovo cijeloj dosadašnjoj karijeri sam igrao kao zadnji vezni, a u zadnje vrijeme sam ‘desetka‘. Ništa mi to nije novo, trebalo mi je samo malo kontinuiteta, da opet uhvatim rutinu. Ovo je moja prirodna pozicija – pojasnio je ‘tajnu‘ svog uspjeha Mioč.

Je li ti žao što te ranije tijekom karijere nisu stavljali na poziciju ‘desetke‘?

- Žao mi je. Tko zna, možda bih u tom slučaju golovima, asistencijama ranije na sebe skrenuo pažnju javnosti, klubova, trenera pa i medija. A opet, na zadnjem veznom sam stekao obrambene navike i usavršio se kao igrač. Tko zna kako bi se sve to razvijalo.

Znao da može

Kako si uopće završio kao zadnji vezni?

- U seniorski nogomet sam počeo ulaziti u sezoni 2012/13. Iz Osijeka sam potom išao na posudbe u Segestu, Višnjevac, Belišće... Znao sam zabijati po 12-13 pogodaka. No, kada sam se u vrijeme trenera Zorana Zekića vratio u Osijek, tada su se u klub vratila i dvojica-trojica iskusnijih igrača koji su igrali na mojoj poziciji. Od tada sam igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Jesi li i sebe ove sezone iznenadio igrama i učinkom?

- Bit ću iskren – nisam. Uvijek sam znao što mogu. Već sam i na ljetnim pripremama kod prethodnog trenera Ricarda Moniza zabijao na svakoj utakmici gol-dva. Puno ulažem u sebe dodatnim treninzima, posebnom prehranom zbog čega se osjećam bolje, a i na privatnom planu sam sazrio, zasnovao obitelj. Dijabetes kao da mi je bio okidač da u svakoj utakmici igram gotovo kao da mi je posljednja. Rekao bi da me promjena pozicije ‘oslobodila‘.

---

image

Benedik Mioč sa suprugom Mateom i sinčićem Davidom

/Privatni Album
---

Prije godinu dana si prošao pravi horor. Šokantno si otkrio da boluješ od dijabetesa tipa 1, ali i da si igrajući uz ekstremno visoke razine šećera u krvi imao glavu u torbi?

- Bio sam na zimskim pripremama sa Slavenom. Sve je bilo normalno, ali zadnje dvije-tri noći sam se počeo učestalo buditi, morao sam mokriti svakih 10-15 minuta. Imao sam dosta upitnika iznad glave, ali nisam tome pridavao previše pažnje, super sam se osjećao.

Nije bilo nikakvih naznaka što ti je?

- Kako je moja punica medicinska sestra, kontaktirao sam je. Pitala me peče li me dok mokrim, je li možda urin drugačije boje... Sumnjala je u početku na upalu mjehura, ali ta mogućnost je otpala. No, već tada je ona znala u kojem bi smjeru to moglo ići. Dogovorili smo da ćemo u Zagrebu napraviti pretrage. U susretu protiv Varaždina sam odigrao 45 minuta. Otišli smo onda u Zagreb do punice, a ona me je već na vratima dočekala - s mjeračem za šećer!

Tada je tek uslijedio šok?

- Mjerili smo jednom, dvaput, pet puta. Svaki put bi mjerač pokazivao da je razina šećera u krvi previsoka. Rekla mi je da moramo otići na hitnu pomoć. Ja sam njoj govorio ma kakva hitna, što vam je. Ali vidio sam po njenom ponašanju da je potpuno ozbiljna.

A što je bilo na hitnoj?

- Kada smo došli bila je potpuna strka oko mene. Sve je bilo puno ljudi koji su tu došli s razlogom, a mene su primili. Ništa mi nije bilo jasno. Onda su mi izmjerili šećer. Normalna razina u krvi je od 3,9 do 6,1 mmol/L. Meni je šećer bio 38 mmol/L! Još pamtim riječi medicinske sestre koja mi je rekla: ‘Benedik, sretan ti rođendan!‘ Rekli su mi da je dobro što sam odmah došao, da sam dobio drugu priliku, da ne znaju kako sam uopće živ. Čudili su se kako sam uopće sam došao na hitnu, kako sam u petak igrao utakmicu.

Što ti je tada prolazilo kroz glavu?

- Svašta. Cijeli svijet mi se u trenutku srušio. Rekli su mi kako je to jednostavno dugo bilo u meni, ali tijelo je u jednom trenutku jednostavno došlo do točke pucanja. Pitao sam se hoću li se uopće ikada više baviti nogometom. No, smirio sam se kada su mi rekli da ću moći bez problema, samo da pripazim s prehranom, uz mjerenja razine šećera...

---

image

Niko Kristian Sigur i Benedik Mioč

Tom Dubravec/Cropix
---

Kakav ti je sada režim prije utakmica, treninga?

- Sve je isto kao i prije, samo prije unosa hrane sebi dajem inzulin. Zbog toga što se diže razina šećera. Fizička aktivnost tu razinu ruši. Zbog toga je i dobro da se dijabetičari bave sportom. Sada se više posvećujem i pripremanju hrane. Radim je bez začina, sve se kuha na maslinovom ulju... Ali i dalje uglavnom jedem isto. Lakše se osjećam. Na ramenu stalno nosim ‘Freestyle Libre‘, uređaj, senzor za mjerenje glukoze. Tako stalno pratim razinu šećera i tijekom utakmica, treninga...

Slatke brige

Kako to da ti prije na liječničkim pregledima koje prolaze profesionalni sportaši nisu otkrili dijabetes?

- Ne znam kako rade u Hajduku, Dinamu, Rijeci, ali u Osijeku i vjerujem većini naših klubova na redovnim liječničkim pregledima nije se radila krvna slika koja bi otkrila ako imaš neke upale. Gledaju ti visinu, težinu, pregledavaju ti vid, provjeravaju čak imaš li karijes, a ne radi se obična analiza krvi. Nadam se da će se to promijeniti, da će ovaj moj primjer pomoći da u svim nadležnim institucijama napokon shvate važnost toga. Ja sam ovo doživio na svojoj koži. Ovo je moglo biti kobno za mene. Doktori su govorili kako im nije jasno kako sam uopće došao iz Koprivnice. Nadam se da neće i drugi morati prolaziti isto.

Što bi se dogodilo da nisi saznao da boluješ od dijabetesa, da si nastavio još igrati iduću utakmicu?

- Mogao sam se srušiti na terenu. Zbog fizičkih napora razina šećera bi mogla drastično pasti pa bi mogao pasti u hipoglikemijsku komu. Prije su nogometaši znali u štucnama nositi glukozne bombone kako bi na vrijeme reagirali. Prva tri mjeseca sam bio kao istraživački novinar, tražio sam druge nogometaše, sportaše koji su prolazili slično, koji su mi davali savjete...

I Goran Jurić je unatoč tome napravio svojevremenu vrhunsku karijeru, od dijabetesa boluje i trener Lokomotive Silvijo Čabraja?

- Prije je sportašima bilo puno teže. Tehnologija je sada napredovala. Nisam ni znao da Nacho iz Reala, tenisač Zverev boluju od dijabetesa, a svejedno postižu vrhunske rezultate. Nekako se lakše nosiš s tim kada znaš da ima i drugih koji se uspješno s tim bore.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Prije tri godine pola godine bio si bez kluba, pa si onda lani onda uz pomoć punice i malo sreće izvukao živu glavu po pitanju dijabetesa. Je li onda ova sezona konačno tvoja nakon svega što si prolazio?

- Konačno je sve sjelo na svoje. U dobrom sam trenutku. Nadam se samo da ću zadržati ovakve brojke. Pola sam sezone bio bez kluba nakon odlaska iz Sheriffa iz Tiraspola. Vratio sam se u Hrvatsku. Bilo je nekih ponuda, ali nisu mi se svidjele. Potom sam imao dogovorom s jednim klubom iz druge poljske lige. Ugovor je već bio na mailu, a onda su mi u ponoć javili da su uzeli nekog drugog. Bio je već kraj prijelaznog roka, već su svi složili momčadi. Šest mjeseci sam bio bez utakmica. U ljeto sam onda otišao u Hrvatski dragovoljac da se vratim igrama, jer ako ne igraš cijelu godinu teško ćeš se vratiti ozbiljnom nogometu.

Iskoristili trenutak

Ne samo da si se vratio nego i igraš u formi karijere. Tko će biti prvak?

- Rijeka je iskoristila trenutak u kojem su Dinamo i Hajduk. Strašan je prijelazni rok napravio Hajduk, kapa do poda, ali potrebno je vrijeme da se momčad posloži. Razumijem da su navijači nestrpljivi, da to ne ide preko noći. I kada jedan igrač dođe treba mu vremena da se adaptira, kamoli kada ih dođe cijela skupina. Presudit će tko će biti mirniji i strpljivi kada se bude lomila sezona.

Otišao je i Hoxha iz Slavena u Dinamo, još ljetos je otišao Crnac u inozemstvo. Stalno vam odlaze ponajbolji igrači, ali i dalje dobro gurate?

- Konsolidirali smo se dolaskom Roya Ferenčine na mjesto trenera. Malo smo slabije ušli u sezonu pod trenerom Monizom. Po CV-ju smo se čudili kako je takav trener došao u HNL, ali čovjek kao da se nije mogao adaptirati na našu ligu. Želio je da igramo izrazito napadački, obrana je bila u drugom planu, a nije ovo klub Premiershipa da imamo 35 igrača top kvalitete. Nije uvažavao ni sugestije pomoćnika, samo je htio da igramo što atraktivnije. I onda je u početku svaka utakmica bila kao da dolazimo na ‘klanje‘. Sam sebi je presudio.

Što će biti u nedjelju na Poljudu?

- Hajduk je veliki favorit, na papiru i na terenu. U našim posljednjim međusobnim susretima bilo je napeto. Nadam se da će nas malo podcijeniti i unaprijed upisati bodove, da im malo pomrsimo planove. Znam da mi nismo neki atraktivan protivnik, ali nadam se punom Poljudu.

---

Ime dobio greškom

Nezaobilazno je bilo pitanje o imenu. Kako to da si Benedik, a ne Benedikt?

- Trebao sam biti Benedikt. Pričao sam o tome s roditeljima. Kako su mi rekli, kada su me upisivali u nekakvom matičnom uredu ili u rodilištu, upisano je pogrešno. Pa su onda rekli, kada je već tako, neka i ostane!

Ugovor ti ističe na kraju sezone? Jesu li tvoje dobre igre privukle i interes drugih klubova?

- Koliko mi je poznato ništa se ne događa. Ugovor mi traje do lipnja. U razgovorima sam s klubom. Sjest ćemo i popričati. Fokusiran sam samo na svaku sljedeću utakmicu.

---

---

Odrastao sa Žaperovim bratom

Jesi li ranije tijekom karijere igrao s Mihaelom Žaperom u Osijeku?

- Odrastao sam s njegovim bratom. S Kleinheislerom sam se isto malo mimoišao u Osijeku, ali znamo se od ranije iz mlađih kategorija jer smo tada često igrali s Mađarima.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
/Privatni Album Tom Dubravec/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Tom Dubravec/Cropix
/Privatni Album

Benedik Mioč sa suprugom Mateom i sinčićem Davidom

Tom Dubravec/Cropix

Benedik Mioč ima bolje brojke ove sezone od Marka Livaje
 

Tom Dubravec/Cropix

Niko Kristian Sigur i Benedik Mioč

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/filmska-prica-benedika-mioca-lani-jedva-prezivio-sada-ima-vise-golova-i-asistencija-od-livaje-spasila-me-punica-1361841 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0e9ec0297c69d482a2eb694f630454d44d54db66 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Filmska+pri%C4%8Da+Benedika+Mio%C4%8Da%2C+lani+jedva+pre%C5%BEivio%2C+sada+ima+vi%C5%A1e+golova+i+asistencija+od+Livaje%3A+%E2%80%98Spasila+me+punica%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Ffilmska-prica-benedika-mioca-lani-jedva-prezivio-sada-ima-vise-golova-i-asistencija-od-livaje-spasila-me-punica-1361841 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Ffilmska-prica-benedika-mioca-lani-jedva-prezivio-sada-ima-vise-golova-i-asistencija-od-livaje-spasila-me-punica-1361841 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Stiže na Poljud [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometStiže na Poljud

Filmska priča Benedika Mioča, lani jedva preživio, sada ima više golova i asistencija od Livaje: ‘Spasila me punica!‘

Piše Frane Vulas
7. veljače 2024. - 11:19

Hajduk prekid lošeg niza od četiri ligaške utakmice bez pobjede traži u nedjeljnom domaćem susretu sa Slaven Belupom. Po svemu opet su ‘bijelih‘ bez svog talismana Marka Livaje. A goste iz Koprivnice predvodi hit igrač SuperSport HNL-a. Igrač koji je prije tri godine bio bez kluba, prije godinu dana liječnici su mu rekli da je jedva spasio živu glavu jer je igrao ne znajući da ima dijabetes i ekstremno visoku razinu šećera u krvi, a sada briljira. Kapetan gostiju bez obzira na to što je veznjak, ove sezone ima više postignutih golova i više upisanih asistencija od Livaje.

- Ha, ha... Apsolutno mi je ovo najbolja sezona karijere. Igram nogomet života – rekao nam je kapetan Slavena Benedik Mioč (29) kojeg je naša usporedba s Livajom dobro nasmijala. No, Mioč je i sam po ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 10:01