StoryEditorOCM
SplitZATVORENA DIONICA

Za vikend se u Splitu postavlja veliki pješački nathodnik. Mijenja se prometna regulacija, ali i trase triju autobusa

Piše split sd
18. travnja 2024. - 15:07

Dionica Vukovarske ulice, od križanja s Ulicom 141. brigade do križanja s Lovrinačkom ulicom, od petka, 19. travnja od 5 sati do ponedjeljka do 5 sati bit će zatvorena zbog postavljanja konstrukcije pješačkog nathodnika. 

Iz gradske tvrtke "Promet" obavještavaju građane da će za vrijeme navedenih radova autobusne linije broj 6, 18 i 25 privremeno prometovati izmijenjenom trasom. 

Linija broj 6 (Kila – HNK - Kila) iz Lovrinačke ulice nastavlja ravno (ne skreće desno u Vukovarsku ulicu) te se preko Ulice kralja Stjepana Držislava, Poljičke i Velebitske ulice kod zgrade Belvedere vraća na uobičajenu trasu.

· linija broj 18 (Sirobuja – HNK - Sirobuja) iz Vukovarske ulice skreće lijevo u Lovrinačku ulicu, te se preko Ulice kralja Stjepana Držislava, Poljičke i Velebitske vraća u Ulicu Matice Hrvatske i nastavlja svojom uobičajenom trasom.

Linija broj 25 (Split – Stobreč - Split) iz Poljičke ulice ne vrši skretanje u Velebitsku već prometuje prema izlazu iz grada, te se dalje Ulicom kralja Stjepana Držislava preko Lovrinačke spaja na Vukovarsku ulicu i nastavlja svojom uobičajenom trasom do odredišta.

image

Shema prometovanja autobusnih linija br. 6, 18 i 25 za vrijeme radova u Vukovarskoj ulici

Promet Split/

Navedene linije u povratku također prometuju izmijenjenim trasama u obrnutom smjeru. Na privremeno izmijenjenim trasama koristit će se sva usputna stajališta. Putnike molimo za strpljenje i razumijevanje zbog navedene situacije, kao i zbog mogućih manjih odstupanja u voznom redu - poručili su iz gradske tvrtke "Promet". 

image
Tom Dubravec/Cropix/

Predsjednik kotara Mejaši Toni Piplica je na svom Facebook profilu napisao da je nadležnom gradskom odjelu poslao upit postoji li privremeno rješenje za stanovnike Cetinske ulice i Ulice Blažene Marije Petković.

- Njihov cestovi priključak je onaj pored pizzerie Didovo zlato, drugog nemaju - napisao je Piplica i dodao da će objaviti odgovor čim ga dobije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:09