StoryEditorOCM
SplitEPILOG UŽASA

Uhićeni 64-godišnji psihijatar pušten na slobodu! Dobio zabranu približavanja, a saznali smo i je li dosad kažnjavan...

Piše Božidar Lončar
29. ožujka 2024. - 15:32

T.P., 64-godišnjak iz Solina, neslužbeno psihijatar zaposlen u KBC Split, kojeg je policija prijavila zbog osnovane sumnje u ostvarivanje obilježja kaznenih djela Ubijanje ili mučenje životinja i Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti na Putu Orišca pušten je na slobodu. Očevidom veterinarske inspekcije pronađen je 61 odrasli pas, šest štenaca i dva siva vuka - mužjak i ženka.

image
Ante Čizmić/Cropix

Psi i vukovi su dobrog zdravstvenog stanja, neki psi su nečipirani i necijepljeni dok će vukovi ostati do kraja života u zatočeništvu jer su vjerojatno iz prirode uzeti kao mladunčad, odgovorile su nadležne institucije. U ovom slučaju, Državni inspektorat za pse i Interventni tim za vuka i risa Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za strogo zaštićenu vrstu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Nakon što je predan pritvorskom nadzorniku i ispitan u Državnom odvjetništvu, ODO je zatražilo mjeru opreza zabrane približavanja na 100 metara prostoru, odnosno, zemljištu. T.P: nije kazneno ili prekršajno prijavljivan i nema ni trenutno iti jedan aktivan postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:50