StoryEditorOCM
SplitBIJES ZBOG SADNJE

U splitskim kvartovima ispalili na živce: Drugima se sade stabla, a nama se ‘sade‘ stupići i ograde‘; ‘A di su nama?‘

Piše Split SD
24. listopada 2023. - 21:24

Nakon što smo objavili kolumnu našeg kolege Damira Šarca, počeli su nam se javljati građani iz kvartova koje je masovna sadnja očito - zaobišla.

‘Po Splitu sade stabla ka da su napušeni, badaju se leva-leva‘. Sve je to super, ali ima jedan problem, struka se krsti

- Ljudi moji je li to moguće?!? Je li stvarno moguće da se iz projekta "ZaZeleni Split" kojeg provodi Grad Split i čija je provedba sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvarenih iz Javnog poziva za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata, ne može posaditi ni jedno jedino stablo na Plokitama?

image
Duje Klarić/Cropix

Pa nisu Plokite cijele u "društvenom vlasništvu"?!? Je li to famozno nepostojeće društveno vlasništvo dovoljna izlika za nečinjenje izvođaču radova i izvršitelju aktivnosti projekta, tvrtki "Parkovi i nasadi"?!

Zašto se Grad Split ne uknjiži na zelene površine na Plokitama, kako što je učinio na većini parkirališta oko zgrada u kvartu? Kako onda Grad Split uopće može, nekad i po nalogu Gradonačelnika, postavljati ogradice i stupiće, te tako onemogućavati parkiranje građanima Plokita?

image
Tom Dubravec/Cropix

U susjednim kvartovima su deseci automobila parkirani taj način. Drugima se sade stabla i postavljaju i po dvije špine u kvartu, neka, nemamo ništa protiv, a nama se "sade" stupići i ogradice, a često i padaju grane sa zapuštenih stabala - ogorčeni su građani okupljeni u Građanskoj inicijativi "Naprid Plokite naprid Siromašna".

No, nisu oni jedini. Javila nam se i stanarka Kile

- Možete li molim vas saznati zašto se sadi svugdje po gradu osim po Kili?Niti jednog stabla,klupe,špine..... - pojadala se.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:31