StoryEditorOCM
Splitnajjači su

Splitski uberovci imaju šemu u ladovini: ‘Smimo stat pet minuti, a stojimo i po uru. Kad dođe redar, složimo mu priču‘

Piše L.V.
11. srpnja 2023. - 08:53

Kako si ugoditi, odnosno spojiti ugodno s korisnim, najbolje znaju splitski "uberovci". U Ulici Ivana Gundulića, uzduž Parka Emanuela Vidovića, vozači Ubera zauzeli su svoje pozicije. Praktički su napravili treću traku, parkirani su tamo cijelom dužinom, valjda im je bliže i zgodnije reagirati na poziv.

image
Lucija Vujnović/Slobodna Dalmacija/

– Tu se posložimo i čekamo vožnje, taman nam je lipo lad, a imamo tu i ovaj kafić sa suncobranom pa stignemo i kavu popit – rekao nam je jedan od njih. Ova im se lokacija osobito sviđa jer ih aplikacija spaja na vožnje po centru, kojih ne nedostaje, ali i na one, njima najdraže, duže vožnje do aerodroma. 

image
Screenshot/Uber

Imaju cijeli dobro razrađen plan u slučaju da im redar dođe napisati kaznu. 

– Smimo stat po pet minuti, ali znamo mi tu stat i po po‘ ure, uru. Ako se oslobodi koje parking misto, onda uletimo tu. Kad redar dođe pisat kaznu, kažemo mu da smo tek stigli i da taman idemo ća, šta on zna kad smo mi došli. Onda udremo đir i vratimo se tu u ladovinu. Nekad ga i počastimo kavom. Nama dobro, njima dobro. Bitno da smo svi zadovoljni, he-he – zezaju se simpatični vozači. 

Objasnili su i kako postoji nekoliko ovakvih točaka okupljanja, ali njima je ova najdraža. 

– Neki stoje isprid Sv. Frane, neki su tamo na Pazaru... Nećemo mi tamo. Aj stani ti tamo u autu po ure po toj žegi pa će ti sve bit jasno. Ni klima ne pomaže...

Što se tiče UberSavera, ova skupina vozača to ne koristi jer im se, kažu, ne isplati. Ni noćne vožnje im nisu napete jer su plaćene jednako kao i dnevne, a najveća je razlika u klijentima. 

– Nema to smisla, po noći razvozit te pijane mlade koji se ispovraćaju u autu. Neka, fala... Neki vozači to vole jer po noći nema gužve, a neki valjda i dodatno naplate ovima šta povrate ili im unište auta. Ne zanima nas to, mi vozimo priko dana – objasnili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 19:31