StoryEditorOCM
SplitPOZIVA NA PROSVJED

Šef splitskog SDP-a o ubojstvu koje je zgrozilo građane: ‘Ovdje je zakazao cijeli sustav, a još je gora činjenica da...‘

Piše Split SD
26. veljače 2024. - 16:40

Ubojstvo 22-godišnjeg mladića koje je zgrozilo Split komentirao je na svom Facebooku i predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević.

- Dugo me nije potreslo nešto kao ubojstvo mladića od prije 2 dana. Šokiralo me najviše jer ovdje nije bilo riječ o obračunu u krim miljeu, nisu se potukla dva vandala pa je jedan izvukao deblji kraj, nego je prekinut život mladića koji je imao nesreću da je tu večer išao u pekaru.

Jedan pristojno odgojeni momak koji je živio uzornim životom je ubijen od strane klošara jer mu vjerojatno nije dao euro ili 2. Ne da ubojstvo nije počinjeno u afektu, nego je ubojica išao doma po nož, vratio se i počinio ubojstvo.

image
Vojko Bašić/Cropix

I kao što to kod nas uvijek biva, ubojica je imao debeli dosje. Umjesto da je u zatvoru razmišljao o svom životu i da ga je sustav pokušao resocijalizirati, on je bio na slobodi, maltretirao ljude i u konačnici ubio nečije dijete.

Teško je uprit prst u nekog pojedinačnog, ali činjenica je da je cijelu sustav ovdje zakazao. Još gora činjenica je da smo mi na to navikli i da to prihvaćamo kao nešto normalno. Ne, Luka nije trebao biti ubijen, ubojica nije trebao biti na slobodi i ne, ovo ne smijemo prihvatiti.

Dođite svi na prosvjed u srijedu jer danas je to, nažalost, Luka, a sutra možemo biti i ti ili ja.

image
Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:46