stdClass Object ( [id] => 1304412 [title] => Pobuna na splitskom Upravnom sudu: ‘Predsjednica mobingira, ako otvorite bolovanje, prijeti DORH-om i lošim ocjenama!‘ [alias] => pobuna-na-splitskom-upravnom-sudu-predsjednica-mobingira-ako-otvorite-bolovanje-prijeti-dorh-om-i-losim-ocjenama [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Raditi na Upravnom sudu smatra se privilegijem za sve suce i njihove zapisničare jer ti ljudi ne gledaju, kao na drugim sudovima, svaki dan nasilnike, pedofile, ubojice...

Imaju posla s građanima i zastupnicima poduzeća koji imaju problema s tijelima javne uprave i sve tako sofisticiranim redom. Dobro, "prateći ansambl" na sudu radi za najviše 600 eura mjesečno i jedva preživljava, kao i na drugim sudovima, ali to je druga priča.

No, iako na prvu izgleda kao posao bez stresa, problem je dobrog dijela zaposlenika Upravnog suda u Splitu, koji traje gotovo dvije godine, odnos njihove predsjednice Nele Mešin koja im (kako stoji u predstavkama) ne samo uzrokuje stres, nego ugrožava njihova radna prava, a  neke postupke predsjednice zaposlenici drže za klasični mobing.

"Kad joj se spomene riječ ‘bolovanje‘, a pogotovo bolovanje zbog bolesti djece, doslovce poludi i nakon toga se sveti na razne načine. Jedan od glavnih načina je da šalje kontrolu svakog bolovanja HZZO-u pa je izludila i HZZO i naše obiteljske liječnike, a pogotovo nas", govore nam zaposlenice suda.

Neke od kojih su i otišle s Upravnog suda na novo radno mjesto baš zbog ovakvog odnosa.

Na provjeri bolovanja Mešin toliko inzistira da joj nisu bile dovoljne potvrde o trudničkom bolovanju ili zarazi od korone, pa su joj službenice morale uz potvrdu Higijenskog zavoda da imaju koronu slati još i PCR testove koji to dokazuju.

---

image

Zgrada u kojoj je smješten Upravni sud u Splitu

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Jedna joj je trudnica, navode naše sugovornice, u očaju, osim standardne potvrde, poslala i svoju trudničku knjižicu, da se predsjednica i sama uvjeri u detalje njezine trudnoće.

Sve ovo, kao i niz drugih situacija na koje se zaposlenice žale, prezentirali smo i predsjednici Upravnog suda u Splitu Neli Mešin, koja nam još nije odgovorila na naše upite.

Nije pristala na razgovor uživo i fotografiranje, nego je tražila pismeni upit, a na poslana pitanja još čekamo njezine odgovore. Objavit ćemo ih kad ih dobijemo.

Zaposlenici su poslali niz predstavki u posljednjih sedam mjeseci, i to na adresu predsjednice Visokog kaznenog suda u Zagrebu Inge Vezmar Barlek, koja je dobila i upit ovog autora na istu temu, ali na njega nam do dandanas nije odgovoreno.

Odgovorila nam je samo glasnogovornica Visokog upravnog suda Lana Štok, i to sljedeće: "U svezi vašeg upita zaprimljenog 29. lipnja 2023. obavještavamo vas da je za 10. srpnja 2023. zakazan sastanak predsjednice Visokog upravnog suda Republike Hrvatske s predsjednicom te službenicima i namještenicima Upravnog suda u Splitu."

Dakle, u ponedjeljak s početkom u 12 sati u prostorijama Upravnog suda u Splitu održat će se najavljeni sastanak, ali dnevni red je, u najmanju ruku - čudan. Tema sastanka je "Obavljanje poslova iz djelokruga suda"! Znači li to da i problemi na tom sudu i niz predstavki o radu predsjednice spadaju u "poslove iz djelokruga suda".

---

image

Mirjana Nazor: Ne znam tko je predložio da se o ovakvim problemima raspravlja javno

Joško Šupić/HANZA MEDIA
---

Psihologinja dr. sc. Mirjana Nazor je protiv ovakvog načina rješavanja problema navodnog mobinga i problematičnog odnosa s pozicije moći od strane šefa sa zaposlenicima javnom raspravom na javnom sastanku.

– Ne znam tko je predložio da se o ovakvim problemima raspravlja javno. Taj je možda zaboravio da je mobing već ispunio svoj cilj kod zaposlenika i zaposlenica i vrlo je teško o tim problemima žrtvama raspravljati javno.

To izgleda kao da silovana žena pred svima mora govoriti o svojem silovatelju. Ako su te predstavke upućivane i prije pola godine, ne znam koliko je tijelu koje je nadležno za to trebalo da riješi te predstavke i da se zna što je istina i koje su posljedice. Ovo nije dobar način, svakako, objašnjava Nazor.

Poslali smo i dodatni upit na adresu Visokog upravnog suda jer je iz poziva očito da na  sastanak nisu pozvani i suci, iako su barem njih dvoje javno u predstavkama upozorili predsjednicu Visokog upravnog suda na nekorektan i neprofesionalan odnos predsjednice Mešin prema njima.

Odgovora, naravno, još uvijek nema, iako je upit poslan prije četiri dana.

Predstavke protiv Nele Mešin i njezina rada najprije je uputio jedan sudac 27. prosinca 2022., koji se žalio na to da mu predsjednica suda dodjeljuje stare predmete mimo propisa.

Sudac navodi kako predsjednica ručno dodjeljuje predmete u rad iako je općepoznato da su i upravni sudovi ušli u sustav eSpisa i time u sustav automatske dodjele predmete. I to se dogodilo nakon što je sudac uredno ispunio svoju normu.

Prema članku 85. stavka 4. Zakona o Državnom sudbenom vijeću, izričiti razlog za razrješenje predsjednika suda je "kada propuštanjem nadzora ili neposredno krši propise o dodjeljivanju predmeta u rad". Nismo dobili odgovor kako je ta predstavka završila i s kakvim zaključkom ili odlukom.

I sutkinja Upravnog suda u Splitu s dvadesetogodišnjim stažem je 31. svibnja ove godine uputila predstavku predsjednici Visokog upravnog suda na postupanje predsjednice Mešin u vezi s radom od kuće.

Sutkinja živi u Šibeniku, ima troje djece i bolesnog oca i predsjednica Mešin dopustila joj je rad od kuće, da bi tu odluku opozvala 22. svibnja 2023. godine. Razlog?

---

image

Rečenica predsjednice upućena službenici koja je otvorila bolovanje, kako se navodi u predstavci službenice, bila je: "Budite spremni da ću vam poslati sve kontrole koje se mogu poslati, pa ako treba i DORH, i sad napustite prostoriju!"

Shutterstock
---

Sutkinja u predstavci navodi da je predsjednica Mešin bila protiv "Mjera upozorenja" (riječ je o sindikalnim akcijama prije stupanja u štrajk) vezano uz plaće te da je sama rekla "zašto se suci nisu žalili na norme, te da njoj ne treba veća plaća".

Ukidanje sutkinji rada od kuće bila je, tvrdi oštećena sutkinja, odmazdom predsjednice zbog njezina angažmana, odnosno potpori "Mjerama upozorenja" prije štrajka.

Pritom navodi da je predsjednica Mešin od svih sudaca na sjednici zatražila da oni zabrane zapisničarkama da jedu izvan točno određenog radnog vremena za pauzu i da suci to smatraju njezinim upozorenjem.

"Ako to prekrše, suci će snositi posljedice na način da će im zapisničarka biti oduzeta i bit će raspoređena na referade gdje ima posla, iako nema zapisničarke koja ne radi na najmanje na dvije referade", stoji u predstavci.

Posebno su bolne i alarmantne predstavke zaposlenica koje obavljaju zapisničarsko-tajničke poslove na sudu.

Gospođa koja je uputila predstavku bila je primljena na posao za vrijeme mandata Nele Mešin, koja ju je čak postavila i kao svoju privremenu tajnicu zbog bolovanja prave tajnice. No problem je nastao kad je zaposlenica koristila bolovanje zbog bolesti svoje djece nakon što su preboljela koronu.

Službenica u predstavci navodi diskriminatorne riječi predsjednice Mešin: "Da li ste vi kada ste predavali papire za posao na ovom sudu planirali raditi ili biti na bolovanju, koristiti dodatke, a da drugi odrađuju vaš posao koji vi radite?"

Sljedeća rečenica predsjednice, kako se navodi u predstavci službenice, bila je: "Budite spremni da ću vam poslati sve kontrole koje se mogu poslati, pa ako treba i DORH, i sad napustite prostoriju!"

---

image

Zaposlenici su poslali niz predstavki u posljednjih sedam mjeseci, i to na adresu predsjednice Visokog kaznenog suda u Zagrebu Inge Vezmar Barlek

Shutterstock
---

Na kraju je službenica dala otkaz na Upravnom sudu zbog prevelikog stresa, a tijekom otkaznog roka s njom nitko s Upravnog suda ni službeno nije komunicirao te je ostala bez mnogih odgovora iz radnog prava koja su je zanimala, a obavijesti nije dobivala e-poštom jer joj je to uskraćeno.

Upoznala je i predsjednicu Visokog upravnog suda s izjavom predsjednice Mešin koja joj i danas odzvanja, a glasi: "Zašto se muškarci ne javljaju na Upravnom sudu za zapisničare, pa barem ne bi išli na trudničko ili na bolovanje."

Službenice se žale i da ih predsjednica pita koliko će dugo biti na bolovanju kad ga otvore, te takva pitanja, kao i prijetnje DORH-om smatraju užasnim sredstvom pritiska od predsjednice Mešin.

Kao način kažnjavanja za korištenje bolovanja, predsjednica im godišnje odmore ne odobrava onda kada to službenice traže, nego im ga odobrava po vlastitom nahođenju, najčešće u proljeće ili jesen. Nikako ne ljeti.

Posebno su alarmantne pritužbe na rad predsjednice njezini postupci vezani uz godišnje ocjenjivanje zaposlenika. Žale se da nitko ne može dobiti izuzetno uspješnu ocjenu svojeg godišnjeg rada ako je tijekom godine koristio bolovanje.

Posebna je priča da službenice mjesecima čekaju suglasnost predsjednice kad zbog ovakvog njezina ponašanja traže da odu sa suda u drugu državnu službu. Takav je odgovor jedna službenica čekala tri mjeseca. Još ga nije dočekala.

Očigledno su problemi na Upravnom sudu u Splitu preveliki. Postoji li igdje spremnost da ih se počne rješavati.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => STIGLE PREDSTAVKE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => STIGLE PREDSTAVKE 2 0 8266 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-06 07:39:39 [created_by] => 3174 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-07 05:17:08 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-07-07 05:17:08 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Pobuna na splitskom Upravnom sudu: 'Predsjednica mobingira, ako otvorite bolovanje, prijeti DORH-om i lošim ocjenama!' [metakey] => Upravni sud, bolovanje, Mobing na poslu, Nela Mešin, Predstavka, stres [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/06\/24040016.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/06\/24040018.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/06\/24699491.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/06\/21380254.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/06\/17802390.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Shutterstock","Shutterstock","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Splitski Upravni sud - veliko je nezadovoljstvo djelatnika. Ho\u0107e li se stanje rije\u0161iti nakon sastanka u ponedjeljak<\/p>","

Zgrada u kojoj je smje\u0161ten Upravni sud u Splitu<\/p>","

Zaposlenici su poslali niz predstavki u posljednjih sedam mjeseci, i to na adresu predsjednice Visokog kaznenog suda u Zagrebu Inge Vezmar Barlek<\/p>","

Re\u010denica predsjednice upu\u0107ena slu\u017ebenici koja je otvorila bolovanje, kako se navodi u predstavci slu\u017ebenice, bila je: \u201dBudite spremni da \u0107u vam poslati sve kontrole koje se mogu poslati, pa ako treba i DORH, i sad napustite prostoriju!\u201d<\/p>","

Mirjana Nazor: Ne znam tko je predlo\u017eio da se o ovakvim problemima raspravlja javno<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24040016_1920.jpg":"1920x1080","k_24040016_1280.jpg":"1280x1280","k_24040016_1024.jpg":"1024x1024","k_24040016_640.jpg":"640x640","k_24040016_480.jpg":"480x480","k_24040016_340.jpg":"340x340","k_24040016_220.jpg":"220x220","o_24040016_1280.jpg":"1280x853","o_24040016_1024.jpg":"1024x682","o_24040016_640.jpg":"640x426","o_24040016_480.jpg":"480x320","o_24040016_340.jpg":"340x226","o_24040016_220.jpg":"220x146","h_24040016_1280.jpg":"1280x854","h_24040016_1024.jpg":"1024x683","h_24040016_640.jpg":"640x427","h_24040016_480.jpg":"480x320","h_24040016_340.jpg":"340x227","h_24040016_220.jpg":"220x147","pp_24040016_1280.jpg":"1280x1628","pp_24040016_1024.jpg":"1024x1303","pp_24040016_640.jpg":"640x814","pp_24040016_480.jpg":"480x611","pp_24040016_340.jpg":"340x432","pp_24040016_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24040018_1920.jpg":"1920x1080","k_24040018_1280.jpg":"1280x1280","k_24040018_1024.jpg":"1024x1024","k_24040018_640.jpg":"640x640","k_24040018_480.jpg":"480x480","k_24040018_340.jpg":"340x340","k_24040018_220.jpg":"220x220","o_24040018_1280.jpg":"1280x853","o_24040018_1024.jpg":"1024x682","o_24040018_640.jpg":"640x426","o_24040018_480.jpg":"480x320","o_24040018_340.jpg":"340x226","o_24040018_220.jpg":"220x146","h_24040018_1280.jpg":"1280x854","h_24040018_1024.jpg":"1024x683","h_24040018_640.jpg":"640x427","h_24040018_480.jpg":"480x320","h_24040018_340.jpg":"340x227","h_24040018_220.jpg":"220x147","pp_24040018_1280.jpg":"1280x1628","pp_24040018_1024.jpg":"1024x1303","pp_24040018_640.jpg":"640x814","pp_24040018_480.jpg":"480x611","pp_24040018_340.jpg":"340x432","pp_24040018_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24699491_1920.jpg":"1920x1080","k_24699491_1280.jpg":"1280x1280","k_24699491_1024.jpg":"1024x1024","k_24699491_640.jpg":"640x640","k_24699491_480.jpg":"480x480","k_24699491_340.jpg":"340x340","k_24699491_220.jpg":"220x220","o_24699491_1280.jpg":"1280x853","o_24699491_1024.jpg":"1024x682","o_24699491_640.jpg":"640x426","o_24699491_480.jpg":"480x320","o_24699491_340.jpg":"340x226","o_24699491_220.jpg":"220x146","h_24699491_1280.jpg":"1280x854","h_24699491_1024.jpg":"1024x683","h_24699491_640.jpg":"640x427","h_24699491_480.jpg":"480x320","h_24699491_340.jpg":"340x227","h_24699491_220.jpg":"220x147","pp_24699491_1280.jpg":"1280x1628","pp_24699491_1024.jpg":"1024x1303","pp_24699491_640.jpg":"640x814","pp_24699491_480.jpg":"480x611","pp_24699491_340.jpg":"340x432","pp_24699491_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1263","hd_21380254_1920.jpg":"1920x1080","k_21380254_1280.jpg":"1280x1280","k_21380254_1024.jpg":"1024x1024","k_21380254_640.jpg":"640x640","k_21380254_480.jpg":"480x480","k_21380254_340.jpg":"340x340","k_21380254_220.jpg":"220x220","o_21380254_1280.jpg":"1280x842","o_21380254_1024.jpg":"1024x673","o_21380254_640.jpg":"640x421","o_21380254_480.jpg":"480x315","o_21380254_340.jpg":"340x223","o_21380254_220.jpg":"220x144","h_21380254_1280.jpg":"1280x854","h_21380254_1024.jpg":"1024x683","h_21380254_640.jpg":"640x427","h_21380254_480.jpg":"480x320","h_21380254_340.jpg":"340x227","h_21380254_220.jpg":"220x147","pp_21380254_1280.jpg":"1280x1628","pp_21380254_1024.jpg":"1024x1303","pp_21380254_640.jpg":"640x814","pp_21380254_480.jpg":"480x611","pp_21380254_340.jpg":"340x432","pp_21380254_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1540","hd_17802390_1920.jpg":"1920x1080","k_17802390_1280.jpg":"1280x1280","k_17802390_1024.jpg":"1024x1024","k_17802390_640.jpg":"640x640","k_17802390_480.jpg":"480x480","k_17802390_340.jpg":"340x340","k_17802390_220.jpg":"220x220","o_17802390_1280.jpg":"1280x1026","o_17802390_1024.jpg":"1024x821","o_17802390_640.jpg":"640x513","o_17802390_480.jpg":"480x385","o_17802390_340.jpg":"340x272","o_17802390_220.jpg":"220x176","h_17802390_1280.jpg":"1280x854","h_17802390_1024.jpg":"1024x683","h_17802390_640.jpg":"640x427","h_17802390_480.jpg":"480x320","h_17802390_340.jpg":"340x227","h_17802390_220.jpg":"220x147","pp_17802390_1280.jpg":"1280x1628","pp_17802390_1024.jpg":"1024x1303","pp_17802390_640.jpg":"640x814","pp_17802390_480.jpg":"480x611","pp_17802390_340.jpg":"340x432","pp_17802390_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38102156 Threads: 3 Questions: 7080191921 Slow queries: 3296573 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607901644 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/pobuna-na-splitskom-upravnom-sudu-predsjednica-mobingira-ako-otvorite-bolovanje-prijeti-dorh-om-i-losim-ocjenama-1304412 [printLink] => /split/pobuna-na-splitskom-upravnom-sudu-predsjednica-mobingira-ako-otvorite-bolovanje-prijeti-dorh-om-i-losim-ocjenama-1304412?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 422571 [name] => Upravni sud [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => upravni-sud [link] => /tag/upravni-sud ) [1] => stdClass Object ( [id] => 342652 [name] => bolovanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bolovanje [link] => /tag/bolovanje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 722440 [name] => Mobing na poslu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-07 07:17:25 [main_article_id] => 0 [alias] => mobing-na-poslu [link] => /tag/mobing-na-poslu ) [3] => stdClass Object ( [id] => 722441 [name] => Nela Mešin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-07 07:17:25 [main_article_id] => 0 [alias] => nela-mesin [link] => /tag/nela-mesin ) [4] => stdClass Object ( [id] => 722442 [name] => Predstavka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-07 07:17:25 [main_article_id] => 0 [alias] => predstavka [link] => /tag/predstavka ) [5] => stdClass Object ( [id] => 304647 [name] => stres [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stres [link] => /tag/stres ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => STIGLE PREDSTAVKE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pobuna na splitskom Upravnom sudu: ‘Predsjednica mobingira, ako otvorite bolovanje, prijeti DORH-om i lošim ocjenama!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3174 [name] => Marko Didić [username] => marko-didi [email] => marko-didi@sd.hr [password] => $2y$10$8b1IT9kR.wzDZyEwLISFyOS79vD5r/ft0yeG5rMi63qPrXbkPXEKW [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-didic-3174 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1692 [gender] => m [description] => [image] => 1692.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1692.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/06/24040016.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vladimir Dugandžić/Cropix [mainImageDesc] =>

Splitski Upravni sud - veliko je nezadovoljstvo djelatnika. Hoće li se stanje riješiti nakon sastanka u ponedjeljak

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/06/24040016.jpg [title] =>

Splitski Upravni sud - veliko je nezadovoljstvo djelatnika. Hoće li se stanje riješiti nakon sastanka u ponedjeljak

Vladimir Dugandžić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/06/24040018.jpg [title] =>

Zgrada u kojoj je smješten Upravni sud u Splitu

Vladimir Dugandžić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/06/24699491.jpg [title] =>

Zaposlenici su poslali niz predstavki u posljednjih sedam mjeseci, i to na adresu predsjednice Visokog kaznenog suda u Zagrebu Inge Vezmar Barlek

Shutterstock ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/06/21380254.jpg [title] =>

Rečenica predsjednice upućena službenici koja je otvorila bolovanje, kako se navodi u predstavci službenice, bila je: ”Budite spremni da ću vam poslati sve kontrole koje se mogu poslati, pa ako treba i DORH, i sad napustite prostoriju!”

Shutterstock ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/06/17802390.jpg [title] =>

Mirjana Nazor: Ne znam tko je predložio da se o ovakvim problemima raspravlja javno

Joško Šupić/HANZA MEDIA ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Raditi na Upravnom sudu smatra se privilegijem za sve suce i njihove zapisničare jer ti ljudi ne gledaju, kao na drugim sudovima, svaki dan nasilnike, pedofile, ubojice...

Imaju posla s građanima i zastupnicima poduzeća koji imaju problema s tijelima javne uprave i sve tako sofisticiranim redom. Dobro, "prateći ansambl" na sudu radi za najviše 600 eura mjesečno i jedva preživljava, kao i na drugim sudovima, ali to je druga priča.

No, iako na prvu izgleda kao posao bez stresa, problem je dobrog dijela zaposlenika Upravnog suda u Splitu, koji traje gotovo dvije godine, odnos njihove predsjednice Nele Mešin koja im (kako stoji u predstavkama) ne samo uzrokuje stres, nego ugrožava njihova radna prava, a  neke postupke predsjednice zaposlenici drže za klasični mobing.

"Kad joj se spomene riječ ‘bolovanje‘, a pogotovo bolovanje zbog bolesti djece, doslovce poludi i nakon toga se sveti na razne načine. Jedan od glavnih načina je da šalje kontrolu svakog bolovanja HZZO-u pa je izludila i HZZO i naše obiteljske liječnike, a pogotovo nas", govore nam zaposlenice suda.

Neke od kojih su i otišle s Upravnog suda na novo radno mjesto baš zbog ovakvog odnosa.

Na provjeri bolovanja Mešin toliko inzistira da joj nisu bile dovoljne potvrde o trudničkom bolovanju ili zarazi od korone, pa su joj službenice morale uz potvrdu Higijenskog zavoda da imaju koronu slati još i PCR testove koji to dokazuju.

---

image

Zgrada u kojoj je smješten Upravni sud u Splitu

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Jedna joj je trudnica, navode naše sugovornice, u očaju, osim standardne potvrde, poslala i svoju trudničku knjižicu, da se predsjednica i sama uvjeri u detalje njezine trudnoće.

Sve ovo, kao i niz drugih situacija na koje se zaposlenice žale, prezentirali smo i predsjednici Upravnog suda u Splitu Neli Mešin, koja nam još nije odgovorila na naše upite.

Nije pristala na razgovor uživo i fotografiranje, nego je tražila pismeni upit, a na poslana pitanja još čekamo njezine odgovore. Objavit ćemo ih kad ih dobijemo.

Zaposlenici su poslali niz predstavki u posljednjih sedam mjeseci, i to na adresu predsjednice Visokog kaznenog suda u Zagrebu Inge Vezmar Barlek, koja je dobila i upit ovog autora na istu temu, ali na njega nam do dandanas nije odgovoreno.

Odgovorila nam je samo glasnogovornica Visokog upravnog suda Lana Štok, i to sljedeće: "U svezi vašeg upita zaprimljenog 29. lipnja 2023. obavještavamo vas da je za 10. srpnja 2023. zakazan sastanak predsjednice Visokog upravnog suda Republike Hrvatske s predsjednicom te službenicima i namještenicima Upravnog suda u Splitu."

Dakle, u ponedjeljak s početkom u 12 sati u prostorijama Upravnog suda u Splitu održat će se najavljeni sastanak, ali dnevni red je, u najmanju ruku - čudan. Tema sastanka je "Obavljanje poslova iz djelokruga suda"! Znači li to da i problemi na tom sudu i niz predstavki o radu predsjednice spadaju u "poslove iz djelokruga suda".

---

image

Mirjana Nazor: Ne znam tko je predložio da se o ovakvim problemima raspravlja javno

Joško Šupić/HANZA MEDIA
---

Psihologinja dr. sc. Mirjana Nazor je protiv ovakvog načina rješavanja problema navodnog mobinga i problematičnog odnosa s pozicije moći od strane šefa sa zaposlenicima javnom raspravom na javnom sastanku.

– Ne znam tko je predložio da se o ovakvim problemima raspravlja javno. Taj je možda zaboravio da je mobing već ispunio svoj cilj kod zaposlenika i zaposlenica i vrlo je teško o tim problemima žrtvama raspravljati javno.

To izgleda kao da silovana žena pred svima mora govoriti o svojem silovatelju. Ako su te predstavke upućivane i prije pola godine, ne znam koliko je tijelu koje je nadležno za to trebalo da riješi te predstavke i da se zna što je istina i koje su posljedice. Ovo nije dobar način, svakako, objašnjava Nazor.

Poslali smo i dodatni upit na adresu Visokog upravnog suda jer je iz poziva očito da na  sastanak nisu pozvani i suci, iako su barem njih dvoje javno u predstavkama upozorili predsjednicu Visokog upravnog suda na nekorektan i neprofesionalan odnos predsjednice Mešin prema njima.

Odgovora, naravno, još uvijek nema, iako je upit poslan prije četiri dana.

Predstavke protiv Nele Mešin i njezina rada najprije je uputio jedan sudac 27. prosinca 2022., koji se žalio na to da mu predsjednica suda dodjeljuje stare predmete mimo propisa.

Sudac navodi kako predsjednica ručno dodjeljuje predmete u rad iako je općepoznato da su i upravni sudovi ušli u sustav eSpisa i time u sustav automatske dodjele predmete. I to se dogodilo nakon što je sudac uredno ispunio svoju normu.

Prema članku 85. stavka 4. Zakona o Državnom sudbenom vijeću, izričiti razlog za razrješenje predsjednika suda je "kada propuštanjem nadzora ili neposredno krši propise o dodjeljivanju predmeta u rad". Nismo dobili odgovor kako je ta predstavka završila i s kakvim zaključkom ili odlukom.

I sutkinja Upravnog suda u Splitu s dvadesetogodišnjim stažem je 31. svibnja ove godine uputila predstavku predsjednici Visokog upravnog suda na postupanje predsjednice Mešin u vezi s radom od kuće.

Sutkinja živi u Šibeniku, ima troje djece i bolesnog oca i predsjednica Mešin dopustila joj je rad od kuće, da bi tu odluku opozvala 22. svibnja 2023. godine. Razlog?

---

image

Rečenica predsjednice upućena službenici koja je otvorila bolovanje, kako se navodi u predstavci službenice, bila je: "Budite spremni da ću vam poslati sve kontrole koje se mogu poslati, pa ako treba i DORH, i sad napustite prostoriju!"

Shutterstock
---

Sutkinja u predstavci navodi da je predsjednica Mešin bila protiv "Mjera upozorenja" (riječ je o sindikalnim akcijama prije stupanja u štrajk) vezano uz plaće te da je sama rekla "zašto se suci nisu žalili na norme, te da njoj ne treba veća plaća".

Ukidanje sutkinji rada od kuće bila je, tvrdi oštećena sutkinja, odmazdom predsjednice zbog njezina angažmana, odnosno potpori "Mjerama upozorenja" prije štrajka.

Pritom navodi da je predsjednica Mešin od svih sudaca na sjednici zatražila da oni zabrane zapisničarkama da jedu izvan točno određenog radnog vremena za pauzu i da suci to smatraju njezinim upozorenjem.

"Ako to prekrše, suci će snositi posljedice na način da će im zapisničarka biti oduzeta i bit će raspoređena na referade gdje ima posla, iako nema zapisničarke koja ne radi na najmanje na dvije referade", stoji u predstavci.

Posebno su bolne i alarmantne predstavke zaposlenica koje obavljaju zapisničarsko-tajničke poslove na sudu.

Gospođa koja je uputila predstavku bila je primljena na posao za vrijeme mandata Nele Mešin, koja ju je čak postavila i kao svoju privremenu tajnicu zbog bolovanja prave tajnice. No problem je nastao kad je zaposlenica koristila bolovanje zbog bolesti svoje djece nakon što su preboljela koronu.

Službenica u predstavci navodi diskriminatorne riječi predsjednice Mešin: "Da li ste vi kada ste predavali papire za posao na ovom sudu planirali raditi ili biti na bolovanju, koristiti dodatke, a da drugi odrađuju vaš posao koji vi radite?"

Sljedeća rečenica predsjednice, kako se navodi u predstavci službenice, bila je: "Budite spremni da ću vam poslati sve kontrole koje se mogu poslati, pa ako treba i DORH, i sad napustite prostoriju!"

---

image

Zaposlenici su poslali niz predstavki u posljednjih sedam mjeseci, i to na adresu predsjednice Visokog kaznenog suda u Zagrebu Inge Vezmar Barlek

Shutterstock
---

Na kraju je službenica dala otkaz na Upravnom sudu zbog prevelikog stresa, a tijekom otkaznog roka s njom nitko s Upravnog suda ni službeno nije komunicirao te je ostala bez mnogih odgovora iz radnog prava koja su je zanimala, a obavijesti nije dobivala e-poštom jer joj je to uskraćeno.

Upoznala je i predsjednicu Visokog upravnog suda s izjavom predsjednice Mešin koja joj i danas odzvanja, a glasi: "Zašto se muškarci ne javljaju na Upravnom sudu za zapisničare, pa barem ne bi išli na trudničko ili na bolovanje."

Službenice se žale i da ih predsjednica pita koliko će dugo biti na bolovanju kad ga otvore, te takva pitanja, kao i prijetnje DORH-om smatraju užasnim sredstvom pritiska od predsjednice Mešin.

Kao način kažnjavanja za korištenje bolovanja, predsjednica im godišnje odmore ne odobrava onda kada to službenice traže, nego im ga odobrava po vlastitom nahođenju, najčešće u proljeće ili jesen. Nikako ne ljeti.

Posebno su alarmantne pritužbe na rad predsjednice njezini postupci vezani uz godišnje ocjenjivanje zaposlenika. Žale se da nitko ne može dobiti izuzetno uspješnu ocjenu svojeg godišnjeg rada ako je tijekom godine koristio bolovanje.

Posebna je priča da službenice mjesecima čekaju suglasnost predsjednice kad zbog ovakvog njezina ponašanja traže da odu sa suda u drugu državnu službu. Takav je odgovor jedna službenica čekala tri mjeseca. Još ga nije dočekala.

Očigledno su problemi na Upravnom sudu u Splitu preveliki. Postoji li igdje spremnost da ih se počne rješavati.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Shutterstock Shutterstock Joško Šupić/HANZA MEDIA
Vladimir Dugandžić/Cropix

Splitski Upravni sud - veliko je nezadovoljstvo djelatnika. Hoće li se stanje riješiti nakon sastanka u ponedjeljak

Vladimir Dugandžić/Cropix

Zgrada u kojoj je smješten Upravni sud u Splitu

Shutterstock

Zaposlenici su poslali niz predstavki u posljednjih sedam mjeseci, i to na adresu predsjednice Visokog kaznenog suda u Zagrebu Inge Vezmar Barlek

Shutterstock

Rečenica predsjednice upućena službenici koja je otvorila bolovanje, kako se navodi u predstavci službenice, bila je: ”Budite spremni da ću vam poslati sve kontrole koje se mogu poslati, pa ako treba i DORH, i sad napustite prostoriju!”

Joško Šupić/HANZA MEDIA

Mirjana Nazor: Ne znam tko je predložio da se o ovakvim problemima raspravlja javno

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/pobuna-na-splitskom-upravnom-sudu-predsjednica-mobingira-ako-otvorite-bolovanje-prijeti-dorh-om-i-losim-ocjenama-1304412 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9358032aea93928c7b45b99a103dd9be8ef58d7c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pobuna+na+splitskom+Upravnom+sudu%3A+%E2%80%98Predsjednica+mobingira%2C+ako+otvorite+bolovanje%2C+prijeti+DORH-om+i+lo%C5%A1im+ocjenama%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fpobuna-na-splitskom-upravnom-sudu-predsjednica-mobingira-ako-otvorite-bolovanje-prijeti-dorh-om-i-losim-ocjenama-1304412 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fpobuna-na-splitskom-upravnom-sudu-predsjednica-mobingira-ako-otvorite-bolovanje-prijeti-dorh-om-i-losim-ocjenama-1304412 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => STIGLE PREDSTAVKE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
SplitSTIGLE PREDSTAVKE

Pobuna na splitskom Upravnom sudu: ‘Predsjednica mobingira, ako otvorite bolovanje, prijeti DORH-om i lošim ocjenama!‘

7. srpnja 2023. - 07:17
Splitski Upravni sud - veliko je nezadovoljstvo djelatnika. Hoće li se stanje riješiti nakon sastanka u ponedjeljakVladimir Dugandžić/Cropix

Raditi na Upravnom sudu smatra se privilegijem za sve suce i njihove zapisničare jer ti ljudi ne gledaju, kao na drugim sudovima, svaki dan nasilnike, pedofile, ubojice...

Imaju posla s građanima i zastupnicima poduzeća koji imaju problema s tijelima javne uprave i sve tako sofisticiranim redom. Dobro, "prateći ansambl" na sudu radi za najviše 600 eura mjesečno i jedva preživljava, kao i na drugim sudovima, ali to je druga priča.

No, iako na prvu izgleda kao posao bez stresa, problem je dobrog dijela zaposlenika Upravnog suda u Splitu, koji traje gotovo dvije godine, odnos njihove predsjednice Nele Mešin koja im (kako stoji u predstavkama) ne samo uzrokuje stres, nego ugrožava njihova radna prava, a  neke postupke predsjednice zaposlenici drže za klasični mobing.

"Kad joj se s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 13:27