StoryEditorOCM
Splitženska intuicija

Ovoj Splićanki ukrali su podatke o smještaju, srećom je spasila obraz. Sve nam je ispričala: ‘Da se žena nije javila...‘

Piše Božidar Lončar
26. ožujka 2024. - 13:31

Uskrs je pred vratima, prvi dan proljeća iza nas, što znači da je za mnoge predsezona već počela. Onima koji imaju sreće i znanja dovući prve goste. To znači da opasnosti od potencijalnih prijevara vrebaju svugdje. Tko je jamio, jamio je, obično to tako ide.

Na nešto slično smo naletjeli u privatnoj Facebook grupi za pronalazak i rentu smještaja na području Splita s više od 57.000 članova, gdje je Splićanka Zvonimira Radošević objavila status o pokušaju prijevare, a netko se u njezino ime poslužio fotografijama njezina smještaja te pokušao od gosta iskamčiti novac.

image

Objava Zvonimire Radošević u FB grupi za traženje i iznajmljivanje stanova u Splitu...

Screenshot

Kazala nam je da ne bi izišla u javnost da je slučajno nije kontaktirala žena ne bi li provjerila je li s njom preko Facebooka dogovorila iznajmljivanje apartmana. Poslala joj je i screenshot poruka, koje smo i mi imali priliku vidjeti. U porukama su i fotografije njezina apartmana, na njezinoj adresi. Samo Zvonimira, kako opisuje u razgovoru, ništa nije dogovarala, dapače, to joj je bila prva vijest!

- Gospođa je objavila na jednoj od stranica za iznajmljivanje da joj treba smještaj u tom terminu. Dotična joj se javila preko poruka. Gospođa je išla uplatiti novac, ali je htjela prije toga biti sigurna da komunicira s istom osobom. Ispala je sreća u tome da sam apartman imala oglašen na ”Apartmaniji” pa su mi podaci javno izloženi – kaže nam Zvonimira i nastavlja opisivati.

image

Zvonimira Radošević

Zvonimira Radošević

- Kazala mi je da joj je nešto sumnjivo pa je potražila moj broj. Pitala me jesmo li se čule preko poruka za smještaj, na što sam je pitala o kojem je terminu riječ. Kada je rekla termin, bilo mi je jasno da se nismo prije čule i da je posrijedi neka prijevara. Zamolila sam gospođu da mi pošalje poruke i profil osobe te sugerirala da nikakav novac ne uplaćuje – odgovorila je Splićanka i poslala fotografije navodnog razgovora.

Sve je prijavila

Iznajmljivačica nam govori da je prijavila korisnički račun i objavila sve na društvenim mrežama jer misli da gospođa koja joj se javila nije jedina, no na policiju nije otišla. Na fotografijama navodnog razgovora koji je Zvonimiri poslan, vidljivo je da D. opisuje smještaj i navodi adresu Odeska 8, nakon čega šalje fotografije apartmana, cijenu i broj računa. Ženska osoba odgovara da smještaj izgleda kao onaj koji je Zvonimira navela u Facebook objavi, a koji se oglašava na Booking.com. Zvonimira je napisala da ni slučajno ne uplaćuje.

- Ta osoba joj je rekla da je 60 eura noćenje ako odmah rezervira i da je ona bila ta koja je s njom pričala na telefon. Iskreno, zgrožena sam ovim postupkom jer ne znam je li joj to već uspjelo s nekim ljudima, a u komentarima je gospođa napisala da je vidjela još dvije objave gospođe s tim imenom i prezimenom. Ako je nekoga već uspjela nasanjkati, time o nama i našem apartmanu stvara pogrešnu reputaciju što je žalosno jer se trudimo da nam gosti budu uvijek zadovoljni – rekla je uznemirena Splićanka.

Apartman u Odeskoj 8 se oglašava na tri platforme: ”Booking”, ”Airbnb” i ”Apartmanija”, onima koje interesira tamo mogu naći sve nužne podatke.

Upit smo poslali i D.B. da čujemo što ima reći. Čim dobijemo odgovor, objavit ćemo ga. Neka (pred)sezona krene. Pa tko preživi, pričat će.

Svakako, ovakve vrste obmana prijavite platformama na kojima ih uočite, ali i policiji. I oprezno kod unajmljivanja apartmana!

image
Screenshot
image
Screenshot
image
Screenshot
image
Screenshot/Apartmanija.hr
image


 

Screenshot/Google Image
image
Screenshot/Google Image
image
Screenshot/Google Image
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:10