stdClass Object ( [id] => 1048789 [title] => Ante Zoričić: Je li normalno da je na Rivi 20 ružnih kioska samo zato da bi tvrtka Spalatum DMC imala prihode?! Totalni neukus! [alias] => kerum-najavio-da-njegovi-vijecnici-nece-podrzati-dizanje-kredita-od-sto-milijuna-kuna-grad-nije-trgovacko-drustvo-da-bi-se-zaduzivao-za-poslovanje [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

23:00 - Izvješća o radu gradskih tvrtki prolazila su relativno glatko. Usvojilo se godišnje izvješće o radu Javne ustanove “Športski objekti”(JU ŠO), tvrtke “Stanouprava”, “Lovrinac”, “Parkovi i nasadi”, “Splitska obala”, “Split parking”, Spalatum DMC, Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom “DES”, gradskog trgovačkog društva “Razvojna agencija Split - RaST”.

Direktorica agencije Antonija Eremut Erceg oprostila od čelnog mjesta u RaST-u i nakon što je iznijela zadnje izvješće, za mjesec dana kreće s radom u privatnom sektoru. Kazala je da svojim osobnim uspjehom smatra zaposlenike agencije te zamolila vijećnike da ih podržavaju njihov rad.

Očekivano, najviše rasprave su izazvala izvješća JU ŠO, “Stanouprave”, “Splitske obale” te Spalatuma DMC.

Branimir Urlić, vijećnik stranke Pametno istaknuo je problem reklamnih panoa na rasvjetnim stupovima, od kojih tvrtka Spalatum DMC ostvaruje, kako smo doznali, 25 posto prihoda. Naime, u elaboratu Građevinskog fakulteta u Splitu kojeg su naručile Hrvatske ceste, o stabilnosti rasvjetnih stupova na dionici D8 od rotora Bilice do Lovrinca, navedeno je da se predmetni rasvjetni stupovi ne smiju dodatno opterećivati panelima ili bilo kakvim plosnatim objektima kojima se mogu razviti sile uslijed djelovanja vjetra.

Urlić je naglasio kako je Grad Split uvjetovao da koncesionar mora dostaviti ateste o stabilnosti rasvjetnih tijela te kako građani nemaju koristi od reklama na rasvjetnim stupovima, nego još plaćamo troškove njihove zamjene zbog reklamnih panoa koji ih uslijed udara vjetra oštećuju.

I vijećnik Ante Zoričić se uključio u raspravu:

- Kada je tvrtka sama sebi svrha a to je vaša onda se morate dovijati i da ispunite sami sebi svrhu i da nam kažete je li normalno da onakva Riva ima 15 ili 20 ružnih kioska koji zaklanjaju sve da bi ova tvrtka imala prihode. Ono je za mene neukus - kazao je Zoričić.

Ante Šunjić, direktor Spalatum DMC-a je kazao da je ugovor o postavljanju reklamnih panoa potpisan 2014. godine, a pravilnik je donesen na Gradskom vijeću 2014. godine, kada on nije bio direktor te napomenuo da tvrtka može bez prihoda reklamnih stupova.

- Tvrtka je osnažila ugovor i električnu energiju za reklame ne plaća Grad nego je mi plaćamo Gradu. Dodatno je sve osnaženo i policom osiguranja i ispitano je otprilike 650 stupova koji se mogu koristiti za reklame - rekao je Šunjić i napomenuo da tri milijuna kuna tvrtka ostvaruje zbog turizma, jer moduli na Žnjanu zarađuju u sezoni.

- A što se tiče štandova na Rivi, mi nismo organizatori, već samo iznajmljujemo štandove Udruzi 72. bojne - zaključio je. Bez obzira na žustru raspravu, većinom vladajućih izvješće je usvojeno. Vrlo brzo su usvojena izvješća i ostalih gradskih tvrtki “Čistoće” i “Vodovoda i kanalizacije”.

17:20 - Rebalans proračuna je prošao. Za su bili HDZ HGS i HNS i Pauk, a protiv SDP, Pametno, HSLS i Most.

15:15 - Uvažen je amandman Davora Grčića Gage (HGS) da se za sport na otvorenom iznos podigne s 1,3 na 1,6 milijuna kuna, kao i amandman kolege mu Jure Bučevića da se osigura još 500.000 kuna za pokrivanje gubitaka HNK.

Prihvatio je i smanjenje kreditnog zaduženja od 10 milijuna kuna, s tim da je poteštat skinuo novce s dogradnje vrtića Ružmarin, gradnje cesta...

16:25 - U nastavku sjednice krenulo je uvodno izlaganje Dragana Brtana, pročelnika za financije o ovogodišnjem rebalansu proračuna.

Brtan je naglasio kako je glavni razlozi izmjena gradskog budžeta epidemija koronavirusa zbog kojeg su uvedene epidemiološke mjere, zbog kojih je došlo do smanjenja gospodarske aktivnosti što je rezultiralo padom prihoda od poslovanja, od EU projekata, dok su, istovremeno povećani troškovi civilne zaštite koji iznose 3,2 milijuna kuna

Prihodi su, navodi pročelnik manji za 9,12 posto manji prihodi od planiranih, dok su 3,79 posto manji rashodi za zaposlene.

Što se tiče kredita od 100 milijuna kuna, Brtan je istaknuo kako je ukupna vrijednost projekata Grada daleko veća od tog broja i iznosi 193 milijuna kuna, te je pojasnio kako je zaduživanje nužno zbog nastavka realizacije projekata.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je kazao kako se radi o odličnom financijskom izvješću.

- Stopa zaduženja za investicije neće prijeći stopu od 10 posto. Oni koji se protive ne rade nikakav politički pritisak ovoj gradskoj upravi. Oni svojom uskogruidnošću koče razvoj grada. U vrijeme krize smo izravno dali 70 milijuna kuna i jasno je da to treba nadoknaditi. Neke od mjera ne idu meni na hvalu. Neke je donijelo Vijeće, koje sada plaćamo. Bile su pametno iskorištene. Krizu smo do sada dobro podnosili, a ovaj dokument će omogućiti gradu normalno funkcioniranje. Od ovog trenutka do kraja godine potrebne su vaše potpore ovom dokumentu - zaključio je poteštat.

U raspravi se u ime kluba HDZ-a prvi javio Petar Škorić kazavši kako je naplaćeno 120 milijuna kuna starih potraživanja.

- Bitno je podvući da smo se odrekli dijela prihoda zbog pomoći gospodarstvu. Zaduženje od 100 milijuna je nastavak i dovršetak započetih gradskih projekata u kojima smo svi sudjelovali,  pa je logično da i ovo podržimo - kazao je Škorić nabrojivši sve  projekte koje je Grad započeo. 

Aida Batarelo je u ime vijećnika SDP-a kazala kako ona spada u grupu uskogrudnih koja neće podržati rebalans.

- Provjerite je li iznos prenesenog viška točan? Prihodi su pali za 240 milijuna kuna, a glavnim krivcem ste proglasili koronavirus. Ako ste ugovore sklopili temeljem osiguranih sredstava, gdje su vam ti novci? Kako to fale? Za svaki ste pojedini projekt trebali  suglasnost Vijeća, a pitanje je i hoćete li dobiti suglasnost Ministarstva za zaduživanje - navodi Batarelo i dodaje kako su naplate starih potraživanja trebale biti smanjene u knjigama - podvukla je SDP-ova vijećnica.

Natalija Tafra Bazina je u ime Pametnog zahvalila kolegici Batarelo koja ima iste primjedbe kao i ona.

Nakon rasprave određena je pauza na zahtjev HDZ-a, a poslije stanke je Petar Škorić kazao kako je u dogovoru s koalicijskim partnerom predloženo da se iznos zaduženja smanji za 10-ak milijuna kuna.

15:05 - Uoči nastavka sjednice Gradskog vijeća koja ja zadnji put prekinuta rušenjem kvoruma od strane vijećnika Hrvatska građanska stranka, danas je već u prije početka same sjednice bilo izvjesno da će se većina u vijeću održati. 

Naime, Željko Kerum, čelnik HGS-a i HDZ-ov koalicijski partner je najavio da će njegovi vijećnici glasati za rebalans proračuna, ali neće podržati planirano dizanja kredita od sto milijuna kuna. 

- Grad nije trgovačko društvo da bi se zaduživao za poslovanje Grad mora funkcionirati iz redovnih prihoda, to je normalan i jedini način funkcioniranja grada - između ostalog je uoči sjednice poručio Kerum preko pojedinih novinara, a njegove riječi je potvrdio i HGS-ov predsjednik Gradskog vijeća, Igor Stanišić. 

Sjednica je krenula s raspravom o rebalansu proračuna, ali ovoga puta s dovoljnim brojem vijećnika u amfiteatru Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

---

image
Duje Klarić/Cropix
---

---

Pametno: Grad je kršio Zakon o javnoj nabavi


Vijećnica stranke Pametno Natalia Tafra Bazina prije početka nastavka sjednice Gradskog vijeća naglasila je da rebalans predviđa manjak u proračunu od gotovo 130 milijuna kuna.

-Taj deficit se planira popuniti sa zaduživanjem u iznosu od 100 milijuna kuna i prijenosom viška od prethodne godine u iznosu od 30 milijuna kuna. Što se tiče zaduživanja, više je stvari sporno. Prvo, što je ograničeno Zakonom o izvršenju proračuna tako da je vrlo neizvjesno hoće li Grad moći dobiti iznose koje traži. Drugo, potrebno je dobiti odobrenje od Vlade, ali prije toga od Gradskog vijeća. Vrlo je izvjesno da do zaduživanje uopće neće biti realizirano, a samim tim niti svi projekti koji se planiraju s tim novcem pokriti.

Ono što je najvažnije i najlošije oko ovog zaduživanja je da se s njim planira pokriti izvršenje projekata koji su se potpisivali i ugovarali već u prethodnoj godini i koji nisu uopće imali osigurana sredstva za izvršenje, jer da su imali, onda ne bi bilo ni potrebno ovo zaduživanje - kazala je Tafra Bazina i upozorila da sukladno Zakonu o javnoj nabavi nije dozvoljeno potpisivati ugovore i projekte za koje već nisu osigurana sredstva te je po ovome jasno da je Grad radio “mimo zakona”. Naglasili su da će tražiti odgovor na to pitanje

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => gradsko vijeće [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => gradsko vijeće 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-10-05 13:06:23 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => Gabrijela Radanović, Nikolina Lulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-10-05 21:15:38 [modified_by] => 3122 [publish_up] => 2020-10-05 21:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5417 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888668.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888638.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888814.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888812.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888810.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888714.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888672.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888650.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888654.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888656.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888658.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888666.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888664.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888662.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888660.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888632.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888628.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/05\/14888624.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","","","","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Gradona\u010delnik Andro Krstulovi\u0107 Opara
\n\u00a0","Igor Stani\u0161i\u0107, Petar \u0160kori\u0107 i gradona\u010delnik Andro Krstulovi\u0107 Opara
\n\u00a0","","Andro Krstulovi\u0107 Opara","Sa\u0161a Horvat i Davor Gr\u010di\u0107","Natalija Tafra Bazina","","Natalija Tafra Bazina","Andro Krstulovi\u0107 Opara i Petar \u0160kori\u0107
\n\u00a0","","","Jakov Prki\u0107 i Marijana Puljak\u00a0","Jakov Prki\u0107","Split, 051020
\nNastavak 37 sjednice Gradskog vijeca Grada Splita u prostoru velike dvorane Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.
\nNa fotografiji:Igor Stanisic i Petar Skoric i gradonacelnik Andro Krstulovic Opara
","Sa\u0161a Horvat","Dragan Brtan","","Sa\u0161a Horvat i Miranda Ivani\u0161evi\u0107 Dvornik
\n\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1224","k_14888668_1280.jpg":"1280x1280","k_14888668_1024.jpg":"1024x1024","k_14888668_640.jpg":"640x640","k_14888668_480.jpg":"480x480","k_14888668_340.jpg":"340x340","k_14888668_220.jpg":"220x220","o_14888668_1280.jpg":"1280x816","o_14888668_1024.jpg":"1024x652","o_14888668_640.jpg":"640x408","o_14888668_480.jpg":"480x306","o_14888668_340.jpg":"340x216","o_14888668_220.jpg":"220x140","h_14888668_1280.jpg":"1280x854","h_14888668_1024.jpg":"1024x683","h_14888668_640.jpg":"640x427","h_14888668_480.jpg":"480x320","h_14888668_340.jpg":"340x227","h_14888668_220.jpg":"220x147","pp_14888668_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888668_1024.jpg":"805x1024","pp_14888668_640.jpg":"503x640","pp_14888668_480.jpg":"377x480","pp_14888668_340.jpg":"267x340","pp_14888668_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1192","k_14888638_1280.jpg":"1280x1280","k_14888638_1024.jpg":"1024x1024","k_14888638_640.jpg":"640x640","k_14888638_480.jpg":"480x480","k_14888638_340.jpg":"340x340","k_14888638_220.jpg":"220x220","o_14888638_1280.jpg":"1280x794","o_14888638_1024.jpg":"1024x635","o_14888638_640.jpg":"640x397","o_14888638_480.jpg":"480x298","o_14888638_340.jpg":"340x211","o_14888638_220.jpg":"220x136","h_14888638_1280.jpg":"1280x854","h_14888638_1024.jpg":"1024x683","h_14888638_640.jpg":"640x427","h_14888638_480.jpg":"480x320","h_14888638_340.jpg":"340x227","h_14888638_220.jpg":"220x147","pp_14888638_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888638_1024.jpg":"805x1024","pp_14888638_640.jpg":"503x640","pp_14888638_480.jpg":"377x480","pp_14888638_340.jpg":"267x340","pp_14888638_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1171","k_14888814_1280.jpg":"1280x1280","k_14888814_1024.jpg":"1024x1024","k_14888814_640.jpg":"640x640","k_14888814_480.jpg":"480x480","k_14888814_340.jpg":"340x340","k_14888814_220.jpg":"220x220","o_14888814_1280.jpg":"1280x780","o_14888814_1024.jpg":"1024x624","o_14888814_640.jpg":"640x390","o_14888814_480.jpg":"480x292","o_14888814_340.jpg":"340x207","o_14888814_220.jpg":"220x134","h_14888814_1280.jpg":"1280x854","h_14888814_1024.jpg":"1024x683","h_14888814_640.jpg":"640x427","h_14888814_480.jpg":"480x320","h_14888814_340.jpg":"340x227","h_14888814_220.jpg":"220x147","pp_14888814_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888814_1024.jpg":"805x1024","pp_14888814_640.jpg":"503x640","pp_14888814_480.jpg":"377x480","pp_14888814_340.jpg":"267x340","pp_14888814_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1186","k_14888812_1280.jpg":"1280x1280","k_14888812_1024.jpg":"1024x1024","k_14888812_640.jpg":"640x640","k_14888812_480.jpg":"480x480","k_14888812_340.jpg":"340x340","k_14888812_220.jpg":"220x220","o_14888812_1280.jpg":"1280x790","o_14888812_1024.jpg":"1024x632","o_14888812_640.jpg":"640x395","o_14888812_480.jpg":"480x296","o_14888812_340.jpg":"340x210","o_14888812_220.jpg":"220x135","h_14888812_1280.jpg":"1280x854","h_14888812_1024.jpg":"1024x683","h_14888812_640.jpg":"640x427","h_14888812_480.jpg":"480x320","h_14888812_340.jpg":"340x227","h_14888812_220.jpg":"220x147","pp_14888812_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888812_1024.jpg":"805x1024","pp_14888812_640.jpg":"503x640","pp_14888812_480.jpg":"377x480","pp_14888812_340.jpg":"267x340","pp_14888812_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1279","k_14888810_1280.jpg":"1280x1280","k_14888810_1024.jpg":"1024x1024","k_14888810_640.jpg":"640x640","k_14888810_480.jpg":"480x480","k_14888810_340.jpg":"340x340","k_14888810_220.jpg":"220x220","o_14888810_1280.jpg":"1280x852","o_14888810_1024.jpg":"1024x682","o_14888810_640.jpg":"640x426","o_14888810_480.jpg":"480x319","o_14888810_340.jpg":"340x226","o_14888810_220.jpg":"220x146","h_14888810_1280.jpg":"1280x854","h_14888810_1024.jpg":"1024x683","h_14888810_640.jpg":"640x427","h_14888810_480.jpg":"480x320","h_14888810_340.jpg":"340x227","h_14888810_220.jpg":"220x147","pp_14888810_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888810_1024.jpg":"805x1024","pp_14888810_640.jpg":"503x640","pp_14888810_480.jpg":"377x480","pp_14888810_340.jpg":"267x340","pp_14888810_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1268","k_14888714_1280.jpg":"1280x1280","k_14888714_1024.jpg":"1024x1024","k_14888714_640.jpg":"640x640","k_14888714_480.jpg":"480x480","k_14888714_340.jpg":"340x340","k_14888714_220.jpg":"220x220","o_14888714_1280.jpg":"1280x845","o_14888714_1024.jpg":"1024x676","o_14888714_640.jpg":"640x422","o_14888714_480.jpg":"480x317","o_14888714_340.jpg":"340x224","o_14888714_220.jpg":"220x145","h_14888714_1280.jpg":"1280x854","h_14888714_1024.jpg":"1024x683","h_14888714_640.jpg":"640x427","h_14888714_480.jpg":"480x320","h_14888714_340.jpg":"340x227","h_14888714_220.jpg":"220x147","pp_14888714_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888714_1024.jpg":"805x1024","pp_14888714_640.jpg":"503x640","pp_14888714_480.jpg":"377x480","pp_14888714_340.jpg":"267x340","pp_14888714_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14888672_1280.jpg":"1280x1280","k_14888672_1024.jpg":"1024x1024","k_14888672_640.jpg":"640x640","k_14888672_480.jpg":"480x480","k_14888672_340.jpg":"340x340","k_14888672_220.jpg":"220x220","o_14888672_1280.jpg":"1280x853","o_14888672_1024.jpg":"1024x682","o_14888672_640.jpg":"640x426","o_14888672_480.jpg":"480x320","o_14888672_340.jpg":"340x226","o_14888672_220.jpg":"220x146","h_14888672_1280.jpg":"1280x854","h_14888672_1024.jpg":"1024x683","h_14888672_640.jpg":"640x427","h_14888672_480.jpg":"480x320","h_14888672_340.jpg":"340x227","h_14888672_220.jpg":"220x147","pp_14888672_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888672_1024.jpg":"805x1024","pp_14888672_640.jpg":"503x640","pp_14888672_480.jpg":"377x480","pp_14888672_340.jpg":"267x340","pp_14888672_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1151","k_14888650_1280.jpg":"1280x1280","k_14888650_1024.jpg":"1024x1024","k_14888650_640.jpg":"640x640","k_14888650_480.jpg":"480x480","k_14888650_340.jpg":"340x340","k_14888650_220.jpg":"220x220","o_14888650_1280.jpg":"1280x767","o_14888650_1024.jpg":"1024x613","o_14888650_640.jpg":"640x383","o_14888650_480.jpg":"480x287","o_14888650_340.jpg":"340x203","o_14888650_220.jpg":"220x131","h_14888650_1280.jpg":"1280x854","h_14888650_1024.jpg":"1024x683","h_14888650_640.jpg":"640x427","h_14888650_480.jpg":"480x320","h_14888650_340.jpg":"340x227","h_14888650_220.jpg":"220x147","pp_14888650_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888650_1024.jpg":"805x1024","pp_14888650_640.jpg":"503x640","pp_14888650_480.jpg":"377x480","pp_14888650_340.jpg":"267x340","pp_14888650_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1178","k_14888654_1280.jpg":"1280x1280","k_14888654_1024.jpg":"1024x1024","k_14888654_640.jpg":"640x640","k_14888654_480.jpg":"480x480","k_14888654_340.jpg":"340x340","k_14888654_220.jpg":"220x220","o_14888654_1280.jpg":"1280x785","o_14888654_1024.jpg":"1024x628","o_14888654_640.jpg":"640x392","o_14888654_480.jpg":"480x294","o_14888654_340.jpg":"340x208","o_14888654_220.jpg":"220x134","h_14888654_1280.jpg":"1280x854","h_14888654_1024.jpg":"1024x683","h_14888654_640.jpg":"640x427","h_14888654_480.jpg":"480x320","h_14888654_340.jpg":"340x227","h_14888654_220.jpg":"220x147","pp_14888654_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888654_1024.jpg":"805x1024","pp_14888654_640.jpg":"503x640","pp_14888654_480.jpg":"377x480","pp_14888654_340.jpg":"267x340","pp_14888654_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1237","k_14888656_1280.jpg":"1280x1280","k_14888656_1024.jpg":"1024x1024","k_14888656_640.jpg":"640x640","k_14888656_480.jpg":"480x480","k_14888656_340.jpg":"340x340","k_14888656_220.jpg":"220x220","o_14888656_1280.jpg":"1280x824","o_14888656_1024.jpg":"1024x659","o_14888656_640.jpg":"640x412","o_14888656_480.jpg":"480x309","o_14888656_340.jpg":"340x219","o_14888656_220.jpg":"220x141","h_14888656_1280.jpg":"1280x854","h_14888656_1024.jpg":"1024x683","h_14888656_640.jpg":"640x427","h_14888656_480.jpg":"480x320","h_14888656_340.jpg":"340x227","h_14888656_220.jpg":"220x147","pp_14888656_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888656_1024.jpg":"805x1024","pp_14888656_640.jpg":"503x640","pp_14888656_480.jpg":"377x480","pp_14888656_340.jpg":"267x340","pp_14888656_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1077","k_14888658_1280.jpg":"1280x1280","k_14888658_1024.jpg":"1024x1024","k_14888658_640.jpg":"640x640","k_14888658_480.jpg":"480x480","k_14888658_340.jpg":"340x340","k_14888658_220.jpg":"220x220","o_14888658_1280.jpg":"1280x718","o_14888658_1024.jpg":"1024x574","o_14888658_640.jpg":"640x359","o_14888658_480.jpg":"480x269","o_14888658_340.jpg":"340x190","o_14888658_220.jpg":"220x123","h_14888658_1280.jpg":"1280x854","h_14888658_1024.jpg":"1024x683","h_14888658_640.jpg":"640x427","h_14888658_480.jpg":"480x320","h_14888658_340.jpg":"340x227","h_14888658_220.jpg":"220x147","pp_14888658_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888658_1024.jpg":"805x1024","pp_14888658_640.jpg":"503x640","pp_14888658_480.jpg":"377x480","pp_14888658_340.jpg":"267x340","pp_14888658_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1149","k_14888666_1280.jpg":"1280x1280","k_14888666_1024.jpg":"1024x1024","k_14888666_640.jpg":"640x640","k_14888666_480.jpg":"480x480","k_14888666_340.jpg":"340x340","k_14888666_220.jpg":"220x220","o_14888666_1280.jpg":"1280x766","o_14888666_1024.jpg":"1024x612","o_14888666_640.jpg":"640x383","o_14888666_480.jpg":"480x287","o_14888666_340.jpg":"340x203","o_14888666_220.jpg":"220x131","h_14888666_1280.jpg":"1280x854","h_14888666_1024.jpg":"1024x683","h_14888666_640.jpg":"640x427","h_14888666_480.jpg":"480x320","h_14888666_340.jpg":"340x227","h_14888666_220.jpg":"220x147","pp_14888666_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888666_1024.jpg":"805x1024","pp_14888666_640.jpg":"503x640","pp_14888666_480.jpg":"377x480","pp_14888666_340.jpg":"267x340","pp_14888666_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14888664_1280.jpg":"1280x1280","k_14888664_1024.jpg":"1024x1024","k_14888664_640.jpg":"640x640","k_14888664_480.jpg":"480x480","k_14888664_340.jpg":"340x340","k_14888664_220.jpg":"220x220","o_14888664_1280.jpg":"1280x853","o_14888664_1024.jpg":"1024x682","o_14888664_640.jpg":"640x426","o_14888664_480.jpg":"480x320","o_14888664_340.jpg":"340x226","o_14888664_220.jpg":"220x146","h_14888664_1280.jpg":"1280x854","h_14888664_1024.jpg":"1024x683","h_14888664_640.jpg":"640x427","h_14888664_480.jpg":"480x320","h_14888664_340.jpg":"340x227","h_14888664_220.jpg":"220x147","pp_14888664_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888664_1024.jpg":"805x1024","pp_14888664_640.jpg":"503x640","pp_14888664_480.jpg":"377x480","pp_14888664_340.jpg":"267x340","pp_14888664_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2541","k_14888662_1280.jpg":"1280x1280","k_14888662_1024.jpg":"1024x1024","k_14888662_640.jpg":"640x640","k_14888662_480.jpg":"480x480","k_14888662_340.jpg":"340x340","k_14888662_220.jpg":"220x220","o_14888662_1280.jpg":"1280x1694","o_14888662_1024.jpg":"1024x1355","o_14888662_640.jpg":"640x847","o_14888662_480.jpg":"480x635","o_14888662_340.jpg":"340x449","o_14888662_220.jpg":"220x291","h_14888662_1280.jpg":"1280x854","h_14888662_1024.jpg":"1024x683","h_14888662_640.jpg":"640x427","h_14888662_480.jpg":"480x320","h_14888662_340.jpg":"340x227","h_14888662_220.jpg":"220x147","pp_14888662_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888662_1024.jpg":"805x1024","pp_14888662_640.jpg":"503x640","pp_14888662_480.jpg":"377x480","pp_14888662_340.jpg":"267x340","pp_14888662_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1244","k_14888660_1280.jpg":"1280x1280","k_14888660_1024.jpg":"1024x1024","k_14888660_640.jpg":"640x640","k_14888660_480.jpg":"480x480","k_14888660_340.jpg":"340x340","k_14888660_220.jpg":"220x220","o_14888660_1280.jpg":"1280x829","o_14888660_1024.jpg":"1024x663","o_14888660_640.jpg":"640x414","o_14888660_480.jpg":"480x311","o_14888660_340.jpg":"340x220","o_14888660_220.jpg":"220x142","h_14888660_1280.jpg":"1280x854","h_14888660_1024.jpg":"1024x683","h_14888660_640.jpg":"640x427","h_14888660_480.jpg":"480x320","h_14888660_340.jpg":"340x227","h_14888660_220.jpg":"220x147","pp_14888660_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888660_1024.jpg":"805x1024","pp_14888660_640.jpg":"503x640","pp_14888660_480.jpg":"377x480","pp_14888660_340.jpg":"267x340","pp_14888660_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14888632_1280.jpg":"1280x1280","k_14888632_1024.jpg":"1024x1024","k_14888632_640.jpg":"640x640","k_14888632_480.jpg":"480x480","k_14888632_340.jpg":"340x340","k_14888632_220.jpg":"220x220","o_14888632_1280.jpg":"1280x853","o_14888632_1024.jpg":"1024x682","o_14888632_640.jpg":"640x426","o_14888632_480.jpg":"480x320","o_14888632_340.jpg":"340x226","o_14888632_220.jpg":"220x146","h_14888632_1280.jpg":"1280x854","h_14888632_1024.jpg":"1024x683","h_14888632_640.jpg":"640x427","h_14888632_480.jpg":"480x320","h_14888632_340.jpg":"340x227","h_14888632_220.jpg":"220x147","pp_14888632_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888632_1024.jpg":"805x1024","pp_14888632_640.jpg":"503x640","pp_14888632_480.jpg":"377x480","pp_14888632_340.jpg":"267x340","pp_14888632_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1128","k_14888628_1280.jpg":"1280x1280","k_14888628_1024.jpg":"1024x1024","k_14888628_640.jpg":"640x640","k_14888628_480.jpg":"480x480","k_14888628_340.jpg":"340x340","k_14888628_220.jpg":"220x220","o_14888628_1280.jpg":"1280x752","o_14888628_1024.jpg":"1024x601","o_14888628_640.jpg":"640x376","o_14888628_480.jpg":"480x282","o_14888628_340.jpg":"340x199","o_14888628_220.jpg":"220x129","h_14888628_1280.jpg":"1280x854","h_14888628_1024.jpg":"1024x683","h_14888628_640.jpg":"640x427","h_14888628_480.jpg":"480x320","h_14888628_340.jpg":"340x227","h_14888628_220.jpg":"220x147","pp_14888628_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888628_1024.jpg":"805x1024","pp_14888628_640.jpg":"503x640","pp_14888628_480.jpg":"377x480","pp_14888628_340.jpg":"267x340","pp_14888628_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1228","k_14888624_1280.jpg":"1280x1280","k_14888624_1024.jpg":"1024x1024","k_14888624_640.jpg":"640x640","k_14888624_480.jpg":"480x480","k_14888624_340.jpg":"340x340","k_14888624_220.jpg":"220x220","o_14888624_1280.jpg":"1280x818","o_14888624_1024.jpg":"1024x654","o_14888624_640.jpg":"640x409","o_14888624_480.jpg":"480x307","o_14888624_340.jpg":"340x217","o_14888624_220.jpg":"220x140","h_14888624_1280.jpg":"1280x854","h_14888624_1024.jpg":"1024x683","h_14888624_640.jpg":"640x427","h_14888624_480.jpg":"480x320","h_14888624_340.jpg":"340x227","h_14888624_220.jpg":"220x147","pp_14888624_1280.jpg":"1006x1280","pp_14888624_1024.jpg":"805x1024","pp_14888624_640.jpg":"503x640","pp_14888624_480.jpg":"377x480","pp_14888624_340.jpg":"267x340","pp_14888624_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 1 [type_id] => 100 [authors] => Array ( [0] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [1] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3192 [name] => Nikolina Lulić [username] => nikolina-luli [email] => nikolina-luli@sd.hr [password] => $2y$10$Fa2nNUgqsbUWnQ6yBLNBLOyMeFw9CbpeKcojWsVOGvu/ZndsVTQxW [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/nikolina-lulic-3192 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1710 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c6f8cd243567fa16498878a44ad7b70f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) ) [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4185069 Threads: 2 Questions: 127397306 Slow queries: 55055 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3852915 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/kerum-najavio-da-njegovi-vijecnici-nece-podrzati-dizanje-kredita-od-sto-milijuna-kuna-grad-nije-trgovacko-drustvo-da-bi-se-zaduzivao-za-poslovanje-1048789 [printLink] => /split/kerum-najavio-da-njegovi-vijecnici-nece-podrzati-dizanje-kredita-od-sto-milijuna-kuna-grad-nije-trgovacko-drustvo-da-bi-se-zaduzivao-za-poslovanje-1048789?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249348 [name] => gradsko vijeće split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradsko-vijece-split [link] => /tag/gradsko-vijece-split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 321350 [name] => Željko Kerum [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-kerum [link] => /tag/zeljko-kerum ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => gradsko vijeće [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ante Zoričić: Je li normalno da je na Rivi 20 ružnih kioska samo zato da bi tvrtka Spalatum DMC imala prihode?! Totalni neukus! [num_of_authors] => 2 [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888668.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Duje Klarić/Cropix [mainImageDesc] => Gradonačelnik Andro Krstulović Opara
  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888668.jpg [title] => Gradonačelnik Andro Krstulović Opara
 
Duje Klarić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888638.jpg [title] => Igor Stanišić, Petar Škorić i gradonačelnik Andro Krstulović Opara
 
Duje Klarić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888814.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888812.jpg [title] => Andro Krstulović Opara Duje Klarić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888810.jpg [title] => Saša Horvat i Davor Grčić Duje Klarić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888714.jpg [title] => Natalija Tafra Bazina Duje Klarić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888672.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888650.jpg [title] => Natalija Tafra Bazina Duje Klarić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888654.jpg [title] => Andro Krstulović Opara i Petar Škorić
 
Duje Klarić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888656.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888658.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888666.jpg [title] => Jakov Prkić i Marijana Puljak  Duje Klarić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888664.jpg [title] => Jakov Prkić ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888662.jpg [title] => Split, 051020
Nastavak 37 sjednice Gradskog vijeca Grada Splita u prostoru velike dvorane Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.
Na fotografiji:Igor Stanisic i Petar Skoric i gradonacelnik Andro Krstulovic Opara
) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888660.jpg [title] => Saša Horvat ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888632.jpg [title] => Dragan Brtan Duje Klarić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888628.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/05/14888624.jpg [title] => Saša Horvat i Miranda Ivanišević Dvornik
 
Duje Klarić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

23:00 - Izvješća o radu gradskih tvrtki prolazila su relativno glatko. Usvojilo se godišnje izvješće o radu Javne ustanove “Športski objekti”(JU ŠO), tvrtke “Stanouprava”, “Lovrinac”, “Parkovi i nasadi”, “Splitska obala”, “Split parking”, Spalatum DMC, Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom “DES”, gradskog trgovačkog društva “Razvojna agencija Split - RaST”.

Direktorica agencije Antonija Eremut Erceg oprostila od čelnog mjesta u RaST-u i nakon što je iznijela zadnje izvješće, za mjesec dana kreće s radom u privatnom sektoru. Kazala je da svojim osobnim uspjehom smatra zaposlenike agencije te zamolila vijećnike da ih podržavaju njihov rad.

Očekivano, najviše rasprave su izazvala izvješća JU ŠO, “Stanouprave”, “Splitske obale” te Spalatuma DMC.

Branimir Urlić, vijećnik stranke Pametno istaknuo je problem reklamnih panoa na rasvjetnim stupovima, od kojih tvrtka Spalatum DMC ostvaruje, kako smo doznali, 25 posto prihoda. Naime, u elaboratu Građevinskog fakulteta u Splitu kojeg su naručile Hrvatske ceste, o stabilnosti rasvjetnih stupova na dionici D8 od rotora Bilice do Lovrinca, navedeno je da se predmetni rasvjetni stupovi ne smiju dodatno opterećivati panelima ili bilo kakvim plosnatim objektima kojima se mogu razviti sile uslijed djelovanja vjetra.

Urlić je naglasio kako je Grad Split uvjetovao da koncesionar mora dostaviti ateste o stabilnosti rasvjetnih tijela te kako građani nemaju koristi od reklama na rasvjetnim stupovima, nego još plaćamo troškove njihove zamjene zbog reklamnih panoa koji ih uslijed udara vjetra oštećuju.

I vijećnik Ante Zoričić se uključio u raspravu:

- Kada je tvrtka sama sebi svrha a to je vaša onda se morate dovijati i da ispunite sami sebi svrhu i da nam kažete je li normalno da onakva Riva ima 15 ili 20 ružnih kioska koji zaklanjaju sve da bi ova tvrtka imala prihode. Ono je za mene neukus - kazao je Zoričić.

Ante Šunjić, direktor Spalatum DMC-a je kazao da je ugovor o postavljanju reklamnih panoa potpisan 2014. godine, a pravilnik je donesen na Gradskom vijeću 2014. godine, kada on nije bio direktor te napomenuo da tvrtka može bez prihoda reklamnih stupova.

- Tvrtka je osnažila ugovor i električnu energiju za reklame ne plaća Grad nego je mi plaćamo Gradu. Dodatno je sve osnaženo i policom osiguranja i ispitano je otprilike 650 stupova koji se mogu koristiti za reklame - rekao je Šunjić i napomenuo da tri milijuna kuna tvrtka ostvaruje zbog turizma, jer moduli na Žnjanu zarađuju u sezoni.

- A što se tiče štandova na Rivi, mi nismo organizatori, već samo iznajmljujemo štandove Udruzi 72. bojne - zaključio je. Bez obzira na žustru raspravu, većinom vladajućih izvješće je usvojeno. Vrlo brzo su usvojena izvješća i ostalih gradskih tvrtki “Čistoće” i “Vodovoda i kanalizacije”.

17:20 - Rebalans proračuna je prošao. Za su bili HDZ HGS i HNS i Pauk, a protiv SDP, Pametno, HSLS i Most.

15:15 - Uvažen je amandman Davora Grčića Gage (HGS) da se za sport na otvorenom iznos podigne s 1,3 na 1,6 milijuna kuna, kao i amandman kolege mu Jure Bučevića da se osigura još 500.000 kuna za pokrivanje gubitaka HNK.

Prihvatio je i smanjenje kreditnog zaduženja od 10 milijuna kuna, s tim da je poteštat skinuo novce s dogradnje vrtića Ružmarin, gradnje cesta...

16:25 - U nastavku sjednice krenulo je uvodno izlaganje Dragana Brtana, pročelnika za financije o ovogodišnjem rebalansu proračuna.

Brtan je naglasio kako je glavni razlozi izmjena gradskog budžeta epidemija koronavirusa zbog kojeg su uvedene epidemiološke mjere, zbog kojih je došlo do smanjenja gospodarske aktivnosti što je rezultiralo padom prihoda od poslovanja, od EU projekata, dok su, istovremeno povećani troškovi civilne zaštite koji iznose 3,2 milijuna kuna

Prihodi su, navodi pročelnik manji za 9,12 posto manji prihodi od planiranih, dok su 3,79 posto manji rashodi za zaposlene.

Što se tiče kredita od 100 milijuna kuna, Brtan je istaknuo kako je ukupna vrijednost projekata Grada daleko veća od tog broja i iznosi 193 milijuna kuna, te je pojasnio kako je zaduživanje nužno zbog nastavka realizacije projekata.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je kazao kako se radi o odličnom financijskom izvješću.

- Stopa zaduženja za investicije neće prijeći stopu od 10 posto. Oni koji se protive ne rade nikakav politički pritisak ovoj gradskoj upravi. Oni svojom uskogruidnošću koče razvoj grada. U vrijeme krize smo izravno dali 70 milijuna kuna i jasno je da to treba nadoknaditi. Neke od mjera ne idu meni na hvalu. Neke je donijelo Vijeće, koje sada plaćamo. Bile su pametno iskorištene. Krizu smo do sada dobro podnosili, a ovaj dokument će omogućiti gradu normalno funkcioniranje. Od ovog trenutka do kraja godine potrebne su vaše potpore ovom dokumentu - zaključio je poteštat.

U raspravi se u ime kluba HDZ-a prvi javio Petar Škorić kazavši kako je naplaćeno 120 milijuna kuna starih potraživanja.

- Bitno je podvući da smo se odrekli dijela prihoda zbog pomoći gospodarstvu. Zaduženje od 100 milijuna je nastavak i dovršetak započetih gradskih projekata u kojima smo svi sudjelovali,  pa je logično da i ovo podržimo - kazao je Škorić nabrojivši sve  projekte koje je Grad započeo. 

Aida Batarelo je u ime vijećnika SDP-a kazala kako ona spada u grupu uskogrudnih koja neće podržati rebalans.

- Provjerite je li iznos prenesenog viška točan? Prihodi su pali za 240 milijuna kuna, a glavnim krivcem ste proglasili koronavirus. Ako ste ugovore sklopili temeljem osiguranih sredstava, gdje su vam ti novci? Kako to fale? Za svaki ste pojedini projekt trebali  suglasnost Vijeća, a pitanje je i hoćete li dobiti suglasnost Ministarstva za zaduživanje - navodi Batarelo i dodaje kako su naplate starih potraživanja trebale biti smanjene u knjigama - podvukla je SDP-ova vijećnica.

Natalija Tafra Bazina je u ime Pametnog zahvalila kolegici Batarelo koja ima iste primjedbe kao i ona.

Nakon rasprave određena je pauza na zahtjev HDZ-a, a poslije stanke je Petar Škorić kazao kako je u dogovoru s koalicijskim partnerom predloženo da se iznos zaduženja smanji za 10-ak milijuna kuna.

15:05 - Uoči nastavka sjednice Gradskog vijeća koja ja zadnji put prekinuta rušenjem kvoruma od strane vijećnika Hrvatska građanska stranka, danas je već u prije početka same sjednice bilo izvjesno da će se većina u vijeću održati. 

Naime, Željko Kerum, čelnik HGS-a i HDZ-ov koalicijski partner je najavio da će njegovi vijećnici glasati za rebalans proračuna, ali neće podržati planirano dizanja kredita od sto milijuna kuna. 

- Grad nije trgovačko društvo da bi se zaduživao za poslovanje Grad mora funkcionirati iz redovnih prihoda, to je normalan i jedini način funkcioniranja grada - između ostalog je uoči sjednice poručio Kerum preko pojedinih novinara, a njegove riječi je potvrdio i HGS-ov predsjednik Gradskog vijeća, Igor Stanišić. 

Sjednica je krenula s raspravom o rebalansu proračuna, ali ovoga puta s dovoljnim brojem vijećnika u amfiteatru Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

---

image
Duje Klarić/Cropix
---

---

Pametno: Grad je kršio Zakon o javnoj nabavi


Vijećnica stranke Pametno Natalia Tafra Bazina prije početka nastavka sjednice Gradskog vijeća naglasila je da rebalans predviđa manjak u proračunu od gotovo 130 milijuna kuna.

-Taj deficit se planira popuniti sa zaduživanjem u iznosu od 100 milijuna kuna i prijenosom viška od prethodne godine u iznosu od 30 milijuna kuna. Što se tiče zaduživanja, više je stvari sporno. Prvo, što je ograničeno Zakonom o izvršenju proračuna tako da je vrlo neizvjesno hoće li Grad moći dobiti iznose koje traži. Drugo, potrebno je dobiti odobrenje od Vlade, ali prije toga od Gradskog vijeća. Vrlo je izvjesno da do zaduživanje uopće neće biti realizirano, a samim tim niti svi projekti koji se planiraju s tim novcem pokriti.

Ono što je najvažnije i najlošije oko ovog zaduživanja je da se s njim planira pokriti izvršenje projekata koji su se potpisivali i ugovarali već u prethodnoj godini i koji nisu uopće imali osigurana sredstva za izvršenje, jer da su imali, onda ne bi bilo ni potrebno ovo zaduživanje - kazala je Tafra Bazina i upozorila da sukladno Zakonu o javnoj nabavi nije dozvoljeno potpisivati ugovore i projekte za koje već nisu osigurana sredstva te je po ovome jasno da je Grad radio “mimo zakona”. Naglasili su da će tražiti odgovor na to pitanje

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix
Duje Klarić/Cropix
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara
 
Duje Klarić/Cropix
Igor Stanišić, Petar Škorić i gradonačelnik Andro Krstulović Opara
 
Duje Klarić/Cropix
Andro Krstulović Opara
Duje Klarić/Cropix
Saša Horvat i Davor Grčić
Duje Klarić/Cropix
Natalija Tafra Bazina

Duje Klarić/Cropix
Natalija Tafra Bazina
Duje Klarić/Cropix
Andro Krstulović Opara i Petar Škorić
 
Duje Klarić/Cropix
Jakov Prkić i Marijana Puljak 

Jakov Prkić

Split, 051020
Nastavak 37 sjednice Gradskog vijeca Grada Splita u prostoru velike dvorane Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.
Na fotografiji:Igor Stanisic i Petar Skoric i gradonacelnik Andro Krstulovic Opara

Saša Horvat
Duje Klarić/Cropix
Dragan Brtan
Duje Klarić/Cropix
Saša Horvat i Miranda Ivanišević Dvornik
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/kerum-najavio-da-njegovi-vijecnici-nece-podrzati-dizanje-kredita-od-sto-milijuna-kuna-grad-nije-trgovacko-drustvo-da-bi-se-zaduzivao-za-poslovanje-1048789 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a6170f9af4e9490949433da3643d5780a8d2d8e8 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ante+Zori%C4%8Di%C4%87%3A+Je+li+normalno+da+je+na+Rivi+20+ru%C5%BEnih+kioska+samo+zato+da+bi+tvrtka+Spalatum+DMC+imala+prihode%3F%21+Totalni+neukus%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fkerum-najavio-da-njegovi-vijecnici-nece-podrzati-dizanje-kredita-od-sto-milijuna-kuna-grad-nije-trgovacko-drustvo-da-bi-se-zaduzivao-za-poslovanje-1048789 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fkerum-najavio-da-njegovi-vijecnici-nece-podrzati-dizanje-kredita-od-sto-milijuna-kuna-grad-nije-trgovacko-drustvo-da-bi-se-zaduzivao-za-poslovanje-1048789 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => gradsko vijeće [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
Splitgradsko vijeće

Ante Zoričić: Je li normalno da je na Rivi 20 ružnih kioska samo zato da bi tvrtka Spalatum DMC imala prihode?! Totalni neukus!

Piše Gabrijela Radanović, Nikolina Lulić
5. listopada 2020. - 23:15

23:00 - Izvješća o radu gradskih tvrtki prolazila su relativno glatko. Usvojilo se godišnje izvješće o radu Javne ustanove “Športski objekti”(JU ŠO), tvrtke “Stanouprava”, “Lovrinac”, “Parkovi i nasadi”, “Splitska obala”, “Split parking”, Spalatum DMC, Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom “DES”, gradskog trgovačkog društva “Razvojna agencija Split - RaST”.

Direktorica agencije Antonija Eremut Erceg oprostila od čelnog mjesta u RaST-u i nakon što je iznijela zadnje izvješće, za mjesec dana kreće s radom u privatnom sektoru. Kazala je da svojim osobnim uspjehom smatra zaposlenike agencije te zamolila vijećnike da ih podržavaju njihov rad.

Očekivano, najviše rasprave su izazvala izvješća JU ŠO, “S...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 14:59