stdClass Object ( [id] => 1270299 [title] => Jesu li jeftini stanovi pod Mosorom mazanje očiju Splićanima? Grad još nije vlasnik zemlje, nije riješio ključnu stvar [alias] => jesu-li-jeftini-stanovi-pod-mosorom-mazanje-ociju-splicanima-grad-jos-nije-vlasnik-zemlje-nije-rijesio-kljucnu-stvar [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Završena je javna rasprava o Urbanističkom planu uređenja za novo naselje Korešnica 2 gdje bi trebalo biti izgrađeno 1145 stambenih jedinica.

Još u svibnju 2018. na sjednici Vlade RH koja je održana u Splitu donesen je zaključak o namjeri da se dodjele velike čestice "u svrhu stambene izgradnje po sistemu poticane stanogradnje, za zbrinjavanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, za mlade obitelji, za predstavnike sveučilišne zajednice i sl."

Zadnji put smo pisali kako Grad ništa nije poduzeo da zemljište prijeđe u njegovo vlasništvo u siječnju 2021. godine. Dakle, u vrijeme bivše vlasti.

Sad nas je zanimalo kad je zadnji put Grad Split zatražio da mu se dodjele čestice za koje je Vlada RH donijela zaključak o darovanju na 94. sjednici održanoj pred skoro pet godina. Odnosno, zašto do sada nisu darovane čestice Gradu Splitu, pa smo poslali upit Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

- Zaključkom Vlade RH odlučeno je da će se Gradu Splitu darovati dio nekretnine označene kao zk.č.br. 913 i dio nekretnine označene kao zk.č.br. 917, obje k.o. Žrnovnica. Navedeno znači da je u internim registrima Ministarstva stavljena zabilježba da se tim nekretninama ne raspolaže prema trećim osobama, a samo darovanje se može provesti kada se ostvare pretpostavke propisane Zakonom o upravljanju državnom imovinom - odgovorili su iz Ministarstva i u nastavku objasnili što bi Grad trebao napraviti.

---

image

rad Hrvoja Njirića
 

Nikola Vilić/Cropix
---

- Naime, darovanje same nekretnine propisano je odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom i Uredbom o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske. Provođenje programa stambenog zbrinjavanja i društveno poticane stanogradnje je prihvatljiva svrha za darovanje, no potrebno je dostaviti neku vrstu dokaza da se nekretnina namjerava privesti navedenoj svrsi.

Dakle, da bi se predmetna nekretnina mogla darovati, idući korak je da Grad Split dostavi Ministarstvu Program stambenog zbrinjavanja, te plati trošak izdvajanja, a potom će Ministarstvo naručiti procjenu vrijednosti predmetne nekretnine sa svrhom darovanja nekretnine u te namjene - napominju iz Ministarstva.

Dakle, Grad bi morao dostaviti Program stambenog zbrinjavanja, kakav se radi kad je u pitanju POS ili stanovi za branitelje. Naime, bez toga zapravo nema garancije da zemljište koje bi Vlada RH darovala neće otići u ruke privatnim poduzetnicima za gradnju skupih tržišnih stanova. Ovakav odgovor su nam iz Ministarstva dali i u vrijeme Andre Krstulovića Opare, što znači da se ni kod ove vlasti ništa nije pomaklo po tom pitanju.

---

image

rad Hrvoja Njirića

Nikola Vilić/Cropix
---

Ovog puta su iz Ministarstva spomenuli i trošak izdvajanja kojeg bi Grad morao platiti pa smo upitali o čemu se radi.

- Naknada za izdvajanje iz šumskogospodarskog područja je propisana Zakonom o šumama i u nadležnosti je Hrvatskih šuma i Ministarstva poljoprivrede. To je ustvari naknada vrijednosti šume. Sam postupak izdvajanja je detaljno raspisan Pravilnikom o utvrđivanju naknade za šume i šumsko zemljište.

Trenutak u kojem se plaća naknada za izdvajanje nije definiran, ali se nekretnina mora izdvojiti iz šumskogospodarskog područja da bi je Ministarstvo moglo darovati. Dakle, to je preduvjet za odluku Ministra/Vlade o darovanju - objasnili su iz Ministarstva.

Drugim riječima, iako se u Prostornom planu uređenja Grada Splita ovo područje vodi kao građevno, ono je i dio šumskogospodarskog područja. Osim toga, nalazi se unutar Ekološke mreže Natura 2000 (prema direktivi o staništima i pticama).

Grad bi, dakle, trebao platiti da se područje izdvoji, kako bi se darovalo i moglo na njemu graditi, ali do sada nije poduzeo ništa.

---

image

Gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević

Jakov Prkić/Cropix
---

Pokušali smo od Ureda Grada doznati što se događa, ali smo naišli na zid šutnje, upravo kakav je vladao i u vrijeme Opare po ovim pitanjima. S obzirom na to da je gradonačelnik Ivica Puljak u više navrata spominjao POS na Korešnici, upitali smo zašto do sada Grad nije nadležnom Ministarstvu dostavio Program stambenog zbrinjavanja i zašto nije platio naknadu za izdvajanje iz šumskogospodarskog područja kako bi se ostvario Zaključak Vlade RH od svibnja 2018. da će darovati nekretnine na Korešnici za POS, hrvatske branitelje i mlade znanstvenike.

Osim ovog, zanimala su nas pitanja infrastrukture. Naime, na nedavnoj tribini u Žrnovnici, održanoj u organizaciji udruge "Žrvanj" koja se protivi stanogradnji na Korešnici, predstavnici Grada rekli su da se neće započeti sa gradnjom stanova prije negoli se dovede infrastruktura. Ali, neke od cesta koje su tom pritom spomenute nisu u sadašnjem GUP-u, već su planirane da do tog područja dođu nakon što se usvoje izmjene i dopune GUP-a.

Zanimalo nas je hoće li zbog dovođenja najavljenih pristupnih cesta (kojih nema u sadašnjem GUP-u) biti potrebno izmijeniti UPU Korešnica 2 koji je prošao javnu raspravu, jer je u njemu pristup novom naselju "oslonjen" na postojeću cestovnu infrastrukturu.

I, konačno, pitanje škole koja nije predviđena urbanističkim planom za novih 1145 stanova na Korešnici. Naime, na javom uvidu arhitekt Hrvoje Njirić koji je vodio izradu plana je rekao da se u sadašnji UPU ne može naknadno ubaciti škola.

---

image

Hrvoje Njirić
 

Paun Paunović/Cropix
---

- Ako bi se škola naknadno ubacivala, onda bi to cijeli plan dovelo u pitanje. Sada smo napravili ono što je bilo predviđeno planom i natječajem, a radit će se na tome da se škola u narednim fazama ugradi u plan - izjavio je okupljenima na javnom uvidu Njirić i dodao da je školu predložio gradonačelnik.

Stoga se činilo logičnim upitati Banovinu hoće li se UPU za Korešnicu u idućim fazama dopunjavati zbog škole za koju se zalaže Puljak, a koja nije predviđena kao dio društvenih sadržaja prijedlogom UPU-a koji je prošao javnu raspravu.

Također, arhitekt Hrvoje Njirić je rekao kako je "cijeli obuhvat jedan dulji vremenski period koji kreće s infrastrukturom". No, ukoliko infrastruktura prethodi gradnji stambenih i društvenih sadržaja, kako su izjavili predstavnici Grada, pa će zbog novih prometnica i kanalizacije trebati rješavati otkupe zemljišta, odnosno imovinsko-pravna pitanja, prikupljati ponude za izradu projektne dokumentacije, te javnu nabavu za izvođenje radova - do kada bi 1145 stambenih jedinica na Korešnici trebalo biti realizirano?

Sva ova pitanja smo poslali Uredu Grada 19. veljače, u međuvremenu smo ih podsjetili da nisu odgovorili. Ali, u roku od 13 dana nikakve odgovore nisu poslali.

Pitanje koje se nameće glasi: koliko ozbiljno ova vlast računa s gradnjom jeftinije stanogradnje na Korešnici u svom mandatu? Napominju kako stanogradnji treba prethoditi infrastruktura, a ne znaju odgovoriti, ili ne žele, kad će početi gradnja na Korešnici.

Razumno i civilizirano zvuči kad se kaže: "Prvo ćemo graditi ceste, a onda kuće pa tako i Korešnicu", kako je rekao Puljak, na tribini u Žrnovnici. Ali vrijedi li to za sve? Ako jeftinija gradnja koja bi riješila stambena pitanja mladih ljudi mora tko zna do kad čekati da se rekonstruira ili izgradi nova infrastruktura, zašto se po "kozjim putovima" na istoku Splita u međuvremenu izdaju građevinske dozvole za skupe tržišne stanove?

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NA (PRE)DUGOM ŠTAPU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => NA (PRE)DUGOM ŠTAPU 2 0 7096 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-03-04 09:11:59 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-06 06:51:27 [modified_by] => 3201 [publish_up] => 2023-03-06 06:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4216 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Jesu li jeftini stanovi pod Mosorom mazanje očiju Splićanima? Grad još nije vlasnik parcele, nije napravio ključnu stvar [metakey] => Korešnica, jeftini stanovi, darovanje, republika hrvatska, plan zbrinjavanja, Žrnovnica, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/03\/04\/21682016.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/04\/21723172.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/04\/21723176.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/04\/21723174.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/04\/21139278.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/04\/24254954.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","

rad Hrvoja Njiri\u0107a
\n\u00a0<\/p>","

rad Hrvoja Njiri\u0107a<\/p>","

Hrvoje Njiri\u0107
\n\u00a0<\/p>","

Gradona\u010delnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivo\u0161evi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1249","hd_21682016_1920.jpg":"1920x1080","k_21682016_1280.jpg":"1280x1280","k_21682016_1024.jpg":"1024x1024","k_21682016_640.jpg":"640x640","k_21682016_480.jpg":"480x480","k_21682016_340.jpg":"340x340","k_21682016_220.jpg":"220x220","o_21682016_1280.jpg":"1280x832","o_21682016_1024.jpg":"1024x666","o_21682016_640.jpg":"640x416","o_21682016_480.jpg":"480x312","o_21682016_340.jpg":"340x221","o_21682016_220.jpg":"220x143","h_21682016_1280.jpg":"1280x854","h_21682016_1024.jpg":"1024x683","h_21682016_640.jpg":"640x427","h_21682016_480.jpg":"480x320","h_21682016_340.jpg":"340x227","h_21682016_220.jpg":"220x147","pp_21682016_1280.jpg":"1280x1628","pp_21682016_1024.jpg":"1024x1303","pp_21682016_640.jpg":"640x814","pp_21682016_480.jpg":"480x611","pp_21682016_340.jpg":"340x432","pp_21682016_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1243","hd_21723172_1920.jpg":"1920x1080","k_21723172_1280.jpg":"1280x1280","k_21723172_1024.jpg":"1024x1024","k_21723172_640.jpg":"640x640","k_21723172_480.jpg":"480x480","k_21723172_340.jpg":"340x340","k_21723172_220.jpg":"220x220","o_21723172_1280.jpg":"1280x828","o_21723172_1024.jpg":"1024x662","o_21723172_640.jpg":"640x414","o_21723172_480.jpg":"480x310","o_21723172_340.jpg":"340x220","o_21723172_220.jpg":"220x142","h_21723172_1280.jpg":"1280x854","h_21723172_1024.jpg":"1024x683","h_21723172_640.jpg":"640x427","h_21723172_480.jpg":"480x320","h_21723172_340.jpg":"340x227","h_21723172_220.jpg":"220x147","pp_21723172_1280.jpg":"1280x1628","pp_21723172_1024.jpg":"1024x1303","pp_21723172_640.jpg":"640x814","pp_21723172_480.jpg":"480x611","pp_21723172_340.jpg":"340x432","pp_21723172_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1200","hd_21723176_1920.jpg":"1920x1080","k_21723176_1280.jpg":"1280x1280","k_21723176_1024.jpg":"1024x1024","k_21723176_640.jpg":"640x640","k_21723176_480.jpg":"480x480","k_21723176_340.jpg":"340x340","k_21723176_220.jpg":"220x220","o_21723176_1280.jpg":"1280x800","o_21723176_1024.jpg":"1024x640","o_21723176_640.jpg":"640x400","o_21723176_480.jpg":"480x300","o_21723176_340.jpg":"340x212","o_21723176_220.jpg":"220x137","h_21723176_1280.jpg":"1280x854","h_21723176_1024.jpg":"1024x683","h_21723176_640.jpg":"640x427","h_21723176_480.jpg":"480x320","h_21723176_340.jpg":"340x227","h_21723176_220.jpg":"220x147","pp_21723176_1280.jpg":"1280x1628","pp_21723176_1024.jpg":"1024x1303","pp_21723176_640.jpg":"640x814","pp_21723176_480.jpg":"480x611","pp_21723176_340.jpg":"340x432","pp_21723176_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_21723174_1920.jpg":"1920x1080","k_21723174_1280.jpg":"1280x1280","k_21723174_1024.jpg":"1024x1024","k_21723174_640.jpg":"640x640","k_21723174_480.jpg":"480x480","k_21723174_340.jpg":"340x340","k_21723174_220.jpg":"220x220","o_21723174_1280.jpg":"1280x852","o_21723174_1024.jpg":"1024x681","o_21723174_640.jpg":"640x426","o_21723174_480.jpg":"480x319","o_21723174_340.jpg":"340x226","o_21723174_220.jpg":"220x146","h_21723174_1280.jpg":"1280x854","h_21723174_1024.jpg":"1024x683","h_21723174_640.jpg":"640x427","h_21723174_480.jpg":"480x320","h_21723174_340.jpg":"340x227","h_21723174_220.jpg":"220x147","pp_21723174_1280.jpg":"1280x1628","pp_21723174_1024.jpg":"1024x1303","pp_21723174_640.jpg":"640x814","pp_21723174_480.jpg":"480x611","pp_21723174_340.jpg":"340x432","pp_21723174_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1396","hd_21139278_1920.jpg":"1920x1080","k_21139278_1280.jpg":"1280x1280","k_21139278_1024.jpg":"1024x1024","k_21139278_640.jpg":"640x640","k_21139278_480.jpg":"480x480","k_21139278_340.jpg":"340x340","k_21139278_220.jpg":"220x220","o_21139278_1280.jpg":"1280x930","o_21139278_1024.jpg":"1024x744","o_21139278_640.jpg":"640x465","o_21139278_480.jpg":"480x349","o_21139278_340.jpg":"340x247","o_21139278_220.jpg":"220x159","h_21139278_1280.jpg":"1280x854","h_21139278_1024.jpg":"1024x683","h_21139278_640.jpg":"640x427","h_21139278_480.jpg":"480x320","h_21139278_340.jpg":"340x227","h_21139278_220.jpg":"220x147","pp_21139278_1280.jpg":"1280x1628","pp_21139278_1024.jpg":"1024x1303","pp_21139278_640.jpg":"640x814","pp_21139278_480.jpg":"480x611","pp_21139278_340.jpg":"340x432","pp_21139278_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1294","hd_24254954_1920.jpg":"1920x1080","k_24254954_1280.jpg":"1280x1280","k_24254954_1024.jpg":"1024x1024","k_24254954_640.jpg":"640x640","k_24254954_480.jpg":"480x480","k_24254954_340.jpg":"340x340","k_24254954_220.jpg":"220x220","o_24254954_1280.jpg":"1280x862","o_24254954_1024.jpg":"1024x690","o_24254954_640.jpg":"640x431","o_24254954_480.jpg":"480x323","o_24254954_340.jpg":"340x229","o_24254954_220.jpg":"220x148","h_24254954_1280.jpg":"1280x854","h_24254954_1024.jpg":"1024x683","h_24254954_640.jpg":"640x427","h_24254954_480.jpg":"480x320","h_24254954_340.jpg":"340x227","h_24254954_220.jpg":"220x147","pp_24254954_1280.jpg":"1280x1628","pp_24254954_1024.jpg":"1024x1303","pp_24254954_640.jpg":"640x814","pp_24254954_480.jpg":"480x611","pp_24254954_340.jpg":"340x432","pp_24254954_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38115506 Threads: 5 Questions: 7081058860 Slow queries: 3296747 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607923016 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/jesu-li-jeftini-stanovi-pod-mosorom-mazanje-ociju-splicanima-grad-jos-nije-vlasnik-zemlje-nije-rijesio-kljucnu-stvar-1270299 [printLink] => /split/jesu-li-jeftini-stanovi-pod-mosorom-mazanje-ociju-splicanima-grad-jos-nije-vlasnik-zemlje-nije-rijesio-kljucnu-stvar-1270299?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 222141 [name] => korešnica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => koresnica [link] => /tag/koresnica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 708217 [name] => jeftini stanovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-06 07:50:25 [main_article_id] => 0 [alias] => jeftini-stanovi [link] => /tag/jeftini-stanovi ) [2] => stdClass Object ( [id] => 448824 [name] => darovanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => darovanje [link] => /tag/darovanje ) [3] => stdClass Object ( [id] => 684023 [name] => republika hrvatska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-07-11 14:35:42 [main_article_id] => 0 [alias] => republika-hrvatska [link] => /tag/republika-hrvatska ) [4] => stdClass Object ( [id] => 708218 [name] => plan zbrinjavanja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-06 07:50:26 [main_article_id] => 0 [alias] => plan-zbrinjavanja [link] => /tag/plan-zbrinjavanja ) [5] => stdClass Object ( [id] => 232071 [name] => žrnovnica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zrnovnica [link] => /tag/zrnovnica ) [6] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NA (PRE)DUGOM ŠTAPU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jesu li jeftini stanovi pod Mosorom mazanje očiju Splićanima? Grad još nije vlasnik zemlje, nije riješio ključnu stvar [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/04/21682016.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/04/21682016.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/04/21723172.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/04/21723176.jpg [title] =>

rad Hrvoja Njirića
 

Nikola Vilić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/04/21723174.jpg [title] =>

rad Hrvoja Njirića

Nikola Vilić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/04/21139278.jpg [title] =>

Hrvoje Njirić
 

Paun Paunović/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/04/24254954.jpg [title] =>

Gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević

Jakov Prkić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Završena je javna rasprava o Urbanističkom planu uređenja za novo naselje Korešnica 2 gdje bi trebalo biti izgrađeno 1145 stambenih jedinica.

Još u svibnju 2018. na sjednici Vlade RH koja je održana u Splitu donesen je zaključak o namjeri da se dodjele velike čestice "u svrhu stambene izgradnje po sistemu poticane stanogradnje, za zbrinjavanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, za mlade obitelji, za predstavnike sveučilišne zajednice i sl."

Zadnji put smo pisali kako Grad ništa nije poduzeo da zemljište prijeđe u njegovo vlasništvo u siječnju 2021. godine. Dakle, u vrijeme bivše vlasti.

Sad nas je zanimalo kad je zadnji put Grad Split zatražio da mu se dodjele čestice za koje je Vlada RH donijela zaključak o darovanju na 94. sjednici održanoj pred skoro pet godina. Odnosno, zašto do sada nisu darovane čestice Gradu Splitu, pa smo poslali upit Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

- Zaključkom Vlade RH odlučeno je da će se Gradu Splitu darovati dio nekretnine označene kao zk.č.br. 913 i dio nekretnine označene kao zk.č.br. 917, obje k.o. Žrnovnica. Navedeno znači da je u internim registrima Ministarstva stavljena zabilježba da se tim nekretninama ne raspolaže prema trećim osobama, a samo darovanje se može provesti kada se ostvare pretpostavke propisane Zakonom o upravljanju državnom imovinom - odgovorili su iz Ministarstva i u nastavku objasnili što bi Grad trebao napraviti.

---

image

rad Hrvoja Njirića
 

Nikola Vilić/Cropix
---

- Naime, darovanje same nekretnine propisano je odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom i Uredbom o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske. Provođenje programa stambenog zbrinjavanja i društveno poticane stanogradnje je prihvatljiva svrha za darovanje, no potrebno je dostaviti neku vrstu dokaza da se nekretnina namjerava privesti navedenoj svrsi.

Dakle, da bi se predmetna nekretnina mogla darovati, idući korak je da Grad Split dostavi Ministarstvu Program stambenog zbrinjavanja, te plati trošak izdvajanja, a potom će Ministarstvo naručiti procjenu vrijednosti predmetne nekretnine sa svrhom darovanja nekretnine u te namjene - napominju iz Ministarstva.

Dakle, Grad bi morao dostaviti Program stambenog zbrinjavanja, kakav se radi kad je u pitanju POS ili stanovi za branitelje. Naime, bez toga zapravo nema garancije da zemljište koje bi Vlada RH darovala neće otići u ruke privatnim poduzetnicima za gradnju skupih tržišnih stanova. Ovakav odgovor su nam iz Ministarstva dali i u vrijeme Andre Krstulovića Opare, što znači da se ni kod ove vlasti ništa nije pomaklo po tom pitanju.

---

image

rad Hrvoja Njirića

Nikola Vilić/Cropix
---

Ovog puta su iz Ministarstva spomenuli i trošak izdvajanja kojeg bi Grad morao platiti pa smo upitali o čemu se radi.

- Naknada za izdvajanje iz šumskogospodarskog područja je propisana Zakonom o šumama i u nadležnosti je Hrvatskih šuma i Ministarstva poljoprivrede. To je ustvari naknada vrijednosti šume. Sam postupak izdvajanja je detaljno raspisan Pravilnikom o utvrđivanju naknade za šume i šumsko zemljište.

Trenutak u kojem se plaća naknada za izdvajanje nije definiran, ali se nekretnina mora izdvojiti iz šumskogospodarskog područja da bi je Ministarstvo moglo darovati. Dakle, to je preduvjet za odluku Ministra/Vlade o darovanju - objasnili su iz Ministarstva.

Drugim riječima, iako se u Prostornom planu uređenja Grada Splita ovo područje vodi kao građevno, ono je i dio šumskogospodarskog područja. Osim toga, nalazi se unutar Ekološke mreže Natura 2000 (prema direktivi o staništima i pticama).

Grad bi, dakle, trebao platiti da se područje izdvoji, kako bi se darovalo i moglo na njemu graditi, ali do sada nije poduzeo ništa.

---

image

Gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević

Jakov Prkić/Cropix
---

Pokušali smo od Ureda Grada doznati što se događa, ali smo naišli na zid šutnje, upravo kakav je vladao i u vrijeme Opare po ovim pitanjima. S obzirom na to da je gradonačelnik Ivica Puljak u više navrata spominjao POS na Korešnici, upitali smo zašto do sada Grad nije nadležnom Ministarstvu dostavio Program stambenog zbrinjavanja i zašto nije platio naknadu za izdvajanje iz šumskogospodarskog područja kako bi se ostvario Zaključak Vlade RH od svibnja 2018. da će darovati nekretnine na Korešnici za POS, hrvatske branitelje i mlade znanstvenike.

Osim ovog, zanimala su nas pitanja infrastrukture. Naime, na nedavnoj tribini u Žrnovnici, održanoj u organizaciji udruge "Žrvanj" koja se protivi stanogradnji na Korešnici, predstavnici Grada rekli su da se neće započeti sa gradnjom stanova prije negoli se dovede infrastruktura. Ali, neke od cesta koje su tom pritom spomenute nisu u sadašnjem GUP-u, već su planirane da do tog područja dođu nakon što se usvoje izmjene i dopune GUP-a.

Zanimalo nas je hoće li zbog dovođenja najavljenih pristupnih cesta (kojih nema u sadašnjem GUP-u) biti potrebno izmijeniti UPU Korešnica 2 koji je prošao javnu raspravu, jer je u njemu pristup novom naselju "oslonjen" na postojeću cestovnu infrastrukturu.

I, konačno, pitanje škole koja nije predviđena urbanističkim planom za novih 1145 stanova na Korešnici. Naime, na javom uvidu arhitekt Hrvoje Njirić koji je vodio izradu plana je rekao da se u sadašnji UPU ne može naknadno ubaciti škola.

---

image

Hrvoje Njirić
 

Paun Paunović/Cropix
---

- Ako bi se škola naknadno ubacivala, onda bi to cijeli plan dovelo u pitanje. Sada smo napravili ono što je bilo predviđeno planom i natječajem, a radit će se na tome da se škola u narednim fazama ugradi u plan - izjavio je okupljenima na javnom uvidu Njirić i dodao da je školu predložio gradonačelnik.

Stoga se činilo logičnim upitati Banovinu hoće li se UPU za Korešnicu u idućim fazama dopunjavati zbog škole za koju se zalaže Puljak, a koja nije predviđena kao dio društvenih sadržaja prijedlogom UPU-a koji je prošao javnu raspravu.

Također, arhitekt Hrvoje Njirić je rekao kako je "cijeli obuhvat jedan dulji vremenski period koji kreće s infrastrukturom". No, ukoliko infrastruktura prethodi gradnji stambenih i društvenih sadržaja, kako su izjavili predstavnici Grada, pa će zbog novih prometnica i kanalizacije trebati rješavati otkupe zemljišta, odnosno imovinsko-pravna pitanja, prikupljati ponude za izradu projektne dokumentacije, te javnu nabavu za izvođenje radova - do kada bi 1145 stambenih jedinica na Korešnici trebalo biti realizirano?

Sva ova pitanja smo poslali Uredu Grada 19. veljače, u međuvremenu smo ih podsjetili da nisu odgovorili. Ali, u roku od 13 dana nikakve odgovore nisu poslali.

Pitanje koje se nameće glasi: koliko ozbiljno ova vlast računa s gradnjom jeftinije stanogradnje na Korešnici u svom mandatu? Napominju kako stanogradnji treba prethoditi infrastruktura, a ne znaju odgovoriti, ili ne žele, kad će početi gradnja na Korešnici.

Razumno i civilizirano zvuči kad se kaže: "Prvo ćemo graditi ceste, a onda kuće pa tako i Korešnicu", kako je rekao Puljak, na tribini u Žrnovnici. Ali vrijedi li to za sve? Ako jeftinija gradnja koja bi riješila stambena pitanja mladih ljudi mora tko zna do kad čekati da se rekonstruira ili izgradi nova infrastruktura, zašto se po "kozjim putovima" na istoku Splita u međuvremenu izdaju građevinske dozvole za skupe tržišne stanove?

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Paun Paunović/Cropix Jakov Prkić/Cropix
Nikola Vilić/Cropix

rad Hrvoja Njirića
 

Nikola Vilić/Cropix

rad Hrvoja Njirića

Paun Paunović/Cropix

Hrvoje Njirić
 

Jakov Prkić/Cropix

Gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/jesu-li-jeftini-stanovi-pod-mosorom-mazanje-ociju-splicanima-grad-jos-nije-vlasnik-zemlje-nije-rijesio-kljucnu-stvar-1270299 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3621a1c3416f382094f61ca0457e60a70a86d146 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jesu+li+jeftini+stanovi+pod+Mosorom+mazanje+o%C4%8Diju+Spli%C4%87anima%3F+Grad+jo%C5%A1+nije+vlasnik+zemlje%2C+nije+rije%C5%A1io+klju%C4%8Dnu+stvar&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fjesu-li-jeftini-stanovi-pod-mosorom-mazanje-ociju-splicanima-grad-jos-nije-vlasnik-zemlje-nije-rijesio-kljucnu-stvar-1270299 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fjesu-li-jeftini-stanovi-pod-mosorom-mazanje-ociju-splicanima-grad-jos-nije-vlasnik-zemlje-nije-rijesio-kljucnu-stvar-1270299 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NA (PRE)DUGOM ŠTAPU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitNA (PRE)DUGOM ŠTAPU

Jesu li jeftini stanovi pod Mosorom mazanje očiju Splićanima? Grad još nije vlasnik zemlje, nije riješio ključnu stvar

Piše Sandi Vidulić
6. ožujka 2023. - 07:50

Završena je javna rasprava o Urbanističkom planu uređenja za novo naselje Korešnica 2 gdje bi trebalo biti izgrađeno 1145 stambenih jedinica.

Još u svibnju 2018. na sjednici Vlade RH koja je održana u Splitu donesen je zaključak o namjeri da se dodjele velike čestice "u svrhu stambene izgradnje po sistemu poticane stanogradnje, za zbrinjavanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, za mlade obitelji, za predstavnike sveučilišne zajednice i sl."

Zadnji put smo pisali kako Grad ništa nije poduzeo da zemljište prijeđe u njegovo vlasništvo u siječnju 2021. godine. Dakle, u vrijeme bivše vlasti.

Sad nas je zanimalo kad je zadnji put Grad Split zatražio da mu se dodjele čestice za koje je Vlada RH donijela zaključak o darovanju na 94. sjednici održanoj pred skoro pet godina. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 17:10