StoryEditorOCM
Splitmotivacija za izbore

HDZ u Splitu okupio brojno članstvo, uvjereni su u izbornu pobjedu. Udaralo se po Milanoviću i Puljku: ‘Dijele ljude...‘

Piše Petra Klarić
21. ožujka 2024. - 21:39

Splitski HDZ u četvrtak je organizirao okupljanje članstva u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, a prije samog okupljanja održana je i konferencija za medije na kojoj su govorili predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta, saborski zastupnik Andro Krstulović Opara i potpredsjednik Vlade Branko Bačić.

image

Damir Krstičević

Božidar Vukičević/Cropix

Dok su Andro Krstulović Opara i Tomislav Šuta u svojim istupima najviše pričali o situaciji u Splitu, odnosno o Ivici Puljku i aktualnoj gradskoj vlasti, Branko Bačić osvrnuo se na Zorana Milanovića i situaciju na državnoj razini.

- Kada uđete u političku utakmicu, vidite da Zoran Milanović i SDP pokušavaju napraviti kaos u ovoj državi, politički kaos na način da se od strane najvišeg dužnosnika ove države ruši i krši Ustav.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Mala granica

Sve bi to bilo dobro kad bi ostalo u granicama ove države, u kojoj je narod miran, razuman i prepoznaje sve političke procese, kada tu političku situaciju ne bi vidjeli strani mediji koji pišu kako je u Hrvatskoj polako počeo politički kaos, kako predsjednik krši Ustav vlastite države. Sve to čitaju njihovi sugrađani, koji su razmišljali ljeto provesti u Hrvatskoj, a turist je vrlo plah, on neće doći tamo gdje se stvara kaos jer je mala granica između kaosa i nereda - rekao je Bačić.

image

Branko Bačić

Božidar Vukičević/Cropix

Tomislav Šuta kazao je da splitski HDZ ovim skupom želi pokazati snagu te da su stranka koja nudi sigurnost, stabilnost i gospodarski rast. Kako kaže, smatra da je to razlog zbog kojeg će HDZ 17. travnja osvojiti parlamentarne izbore. Posebno se osvrnuo na Ivicu Puljka i aktualnu gradsku vlast, za koju je kazao da nije ostvarila niti jedan vlastiti projekt.

- Ono što bih naglasio je politika gradonačelnika Ivice Puljka, vidimo da je on jedan od najlošijih gradonačelnika u povijesti Grada Splita. Gradonačelnik koji isključivo brine o četiri fotelje koje je ispregovarao, a nije bio u stanju odraditi dva metra ceste.

image

Tomislav Šuta

Božidar Vukičević/Cropix

To je ono što je glavni pokazatelj gradonačelnika, on ni u jednom trenutku nije bio kadar pripremiti nove projekte, jedino što ostvaruje su projekti koji su pripremljeni kada smo mi bili na vlasti. To pozdravljamo i drago nam je da se ti projekti realiziraju - rekao je Šuta.

Receptura nemira

Andro Krstulović Opara u svom strastvenom govoru je istaknuo da su se članovi i simpatizeri HDZ-a okupili kako bi prije početka same kampanje podcrtali ono na što su ponosni. Kao i Tomislav Šuta, komentirao je aktualnu splitsku gradsku vlast, ali i izjavu Peđe Grbina u kojoj je kazao da je Zakon o hrvatskom jeziku ‘kretenski‘.

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

- Njih krasi i to dijeljenje među nama. Zapamtili ste pokušaj parole "HDZ ili Hrvatska", istu stvar radi i Milanović - dijeli ljude sa svojim rječnikom, koji svih ovih dana skandalizira obične, normalne ljude. Ne radi ništa drugo nego ponavlja istu recepturu. Recepturu nemira, dijeljenja, nestabilnosti i nerada - kazao je Krstulović Opara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:23