StoryEditorOCM
Splitreakcija

Dobili smo Lidiju Bekavac nakon Ivoševićevih uvreda: Moramo zaustaviti ovo nasilje nad ženama, nije im ovo prvi put...

Piše Ivica Marković
26. travnja 2024. - 14:48

Zbog čega su vijećnici HDZ-a, HGS-a, Domovinskog pokreta, MOST-a i HSP-a, danas napustili sjednicu Gradskog vijeća Splita, pojasnila nam je Lidija Bekavac iz redova HGS-a.

- Bila je rasprava vezana uz vrtiće u Splitu. Ja sam postavila pitanja izvijestitelju pročelniku Mariju Negotiću pitanje vezano uz tu tematiku. Međutim, u raspravu se javio Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika i odgovorio mi na moje pitanje.

Ivošević napravio incident na Gradskom vijeću, izvrijeđao Lidiju Bekavac! Kompletna oporba napustila sjednicu

Kada je on završio ja sam njemu rekla, kako njemu nisam postavila pitanja, budući je sigurno Negotić, koji se godinama bavi tom problematikom bolje upoznat s tim. Tada se zahuktava rasprava i u tom svom nastupu Ivošević govori "Lidija je opet poludjela" i tada se javlja sljedeći viječnik za riječ - kazuje nam Lidija Bekavac.

No, Lidija traži pravdu za sebe.

image
Tom Dubravec/Cropix

- U tom sam trenutku zatražila povredu poslovnika i obratila sam se Željku Domazetu, predsjedniku Gradskog vijeća. Upitala sam ga da li je on čuo ono što je izrekao Ivošević, no Domazet nije ni potvrdio, ni opovrgnuo da je to čuo. Potom se Ivošević ponovno javio i rekao kako je to "naš politički diskurs", a ja sam mu odgovorila da moramo zaustaviti nasilje kojem sam kao gradska vijećnica već bila izložena, ali i općenito nasilje nad ženama.

Nije ovo prvi put da oni u nedostatku argumenata vrijeđaju mene. Zbog svega ovoga smo napustili sjednicu Gradskog vijeća. Ja sam dala priliku zamjeniku Ivoševiću da se ispriča za izrečenu uvredu, ali on to nije uradio. Nije nam preostalo ništa drugo nego da napustimo sjednicu. Ovo nije normalno komuniciranje i normalan odnos i to se pod hitno mora i treba promijeniti - zaključuje Lidija Bekavac.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:49