stdClass Object ( [id] => 1034166 [title] => Djelatnica Park-šume Marjan: Ukazala sam na nezakonitu plaću kćeri Ivana Gabelice, a Koharević mi je na to zaprijetio otkazom! [alias] => djelatnica-park-sume-marjan-ukazala-sam-na-nezakonitu-placu-kceri-ivana-gabelice-a-koharevic-mi-je-na-to-zaprijetio-otkazom [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Iznosi plaća djelatnika Javne ustanove Park-šume Marjan (JUPŠ), kako i sam naziv ustanove kaže, trebali bi biti javni. Razlog je vrlo jednostavan – financiraju se iz gradskog proračuna.

Nažalost, Robert Koharević, današnji pomoćnik i bivši ravnatelj ustanove, očigledno smatra da takav podatak ne treba predočiti građanima koji financiraju njihov rad. Pogotovo ne kada se protivno Pravilniku o sistematizaciji za vrijeme njegova upravljanja ustanovom poveća plaća djelatnici i kada se nezakonito uplaćuje novac građana na nečiji privatni račun. Takvu nepravilnost je u svibnju 2017. godine potvrdila inspektorica rada, ali još uvijek – nikom ništa.

Istovremeno, sve više detalja o nezakonitostima unutar Javne ustanove izlaze u javnost. Nakon objave članka o pravnici Ani Perčić kojoj je 2014. godine protivno pravilniku povećana osnovica plaće, i to za impresivnih 1600 bodova – s 4900 na 6500, a zatim je bez javnog natječaja zaposlena na mjesto voditeljice službe općih, pravnih i kadrovskih poslova, razgovarali smo s drugom djelatnicom, Ingrid Pečarević.

Riječ je o diplomiranoj inženjerki agronomije (magistrici inženjerki hortikulture) koja je odlučila javno progovoriti o navedenom slučaju, ali i brojnim drugim nepravilnostima na koje je godinama ukazivala. Čim je vidjela platnu listu i saznala za povećanje plaće mladoj Perčić, tada pripravnici, sjeća se da je odmah nazvala bivšeg ravnatelja Koharevića.

Kršenja zakona

– On se stvorio ispred mene u roku od pet minuta. Pozvao me na razgovor i kao svjedoka je doveo tadašnjeg tajnika Mirka Lukača. Pitao me kako sam došla do tog papira te što se mene tiče koliko tko ima plaću, a onda mi je zaprijetio otkazom – govori nam djelatnica koja je od 2011. godine zaposlena na radnom mjestu stručni suradnik-promotor. Ono što joj je Koharević usmeno kazao, vjerovali ili ne, pismeno je potvrdio dvije godine poslije.

– Prijetnja otkazom u razgovoru između nas dvoje, kojem je prisustvovao i tajnik prilikom vašeg komentiranja plaće kolegice, bila je jedna od mojih aktivnosti s ciljem da shvatite nešto i da se primirite i da počnete razmišljati o poslu i radnim zadacima – glasi dio nevjerojatnog odgovora koji je Koharević poslao Pečarević u ožujku 2017. godine, a u čijem smo posjedu.

Tako je tadašnji ravnatelj reagirao na "pritužbu zbog ugroženog dostojanstva i diskriminacije na radnom mjestu" koju je uputila Ingrid Pečarević. U tom dopisu naša sugovornica je naglasila "postojanje ozbiljnih problema stručne naravi unutar Javne ustanove, kao što je nepostojanje stručne službe".

Upozorila je kako uz to što nema stručnog voditelja, nije popunjeno mjesto voditelja biološke zaštite te kako je jedina osoba iz struke, s visokom stručnom spremom, bio šumar koji je tek stjecao radno iskustvo i kojem je to bilo prvo radno mjesto u struci. Upozoravala je na nepoštovanje Zakona o javnoj nabavi, Zakona o zaštiti prirode, Zakona o radu te na loše gospodarenje šumom, čime se ugrožava rad Ustanove i očuvanja prirodnih vrijednosti zaštićenog područja park-šume.

---

image
Robert Koharević svojoj kolegici je poručio da se 'primiri'
 
Nikola Vilić/Arhiv/HANZA MEDIA
---

Osim toga, detaljno je navela i slučaj povećanja plaće Ani Perčić, o čemu se mjesecima "šuškalo" među zaposlenicima. Zato je Ingrid Pečarević, prije nego što je ugledala platnu listu, još u travnju 2015. godine izravno pitala Koharevića jesu li priče istinite.

– Dala sam sebi to pravo jer sam bila dio tročlane komisije za utvrđivanje stručne i radne sposobnosti pripravnice, gospođe Perčić. Njegov odgovor na moje pitanje o povećanju plaće je bio da posjeduje intelektualni kapacitet da napreduje, drugo da je sposobna, i treće da joj je otac​ Gabelica (Ivan Gabelica op.a.), ravnatelj županijske javne ustanove i politički utjecajna osoba.

Ja sam mu na to rekla da to zadnje stavi na prvo mjesto, jer to je jedini razlog koji mogu uvažiti zato što osoba koja radi nepunih godinu dana ne može usvojiti toliko znanja da bi joj se znatno mogao povećati broj bodova, odnosno da je njezina plaća veća od moje gotovo tri tisuće kuna, a prema pravilniku bi trebala biti ista – prisjeća se naša sugovornica razgovora s tadašnjim ravnateljem i događaja koji su uslijedili.

'Sjedim kao da me nema'

Poslije Koharevićeve usmene prijetnje otkazom, kaže da joj je radno mjesto postalo nepodnošljivo zbog bitno narušenih međuljudskih odnosa. Nakon toga je, ističe, obavila još dvije ili tri aktivnosti vezane za promociju i do daljnjeg je isključena iz svih radnih zadataka.

– Nisam povrijedila radni odnos, nisam napravila nikakvu grešku, nisam odbila niti jedan radni zadatak i Koharević nije imao nikakve osnove za prijetnju otkazom. Nakon mojih upozoravanja na nepravilnosti oko zaposlenja Perčić, počeo je mobing. Osporavano mi je osnovno pravo na rad. Zabranio je zaposlenicima da komuniciraju sa mnom. Ja sjedim tamo, a kao da me nema. Godinama nisam pozvana na niti jedan radni dogovor, niti jedan sastanak, svi razgovori odvijali su se u trenutku kad bih izišla iz sobe i prekidali kada bih ušla u sobu – veli Ingrid.

Kaže da više ne može podnijeti nezdravu i negativnu atmosferu na poslu, te je nakon nedavne objave članka u "Slobodnoj" o povećanju plaće pravnici, odlučila o svemu javno progovoriti.

– Poslije svega ne mogu više podnijeti tu bol koju podnosim ovih pet godina. Ne mogu to izdržati. Dobivala sam mailove od Koharevića pri kraju dana da sam lupala vratima i vikala. Pitam kolegu koji sjedi sa mnom jesam li ga taj dan uznemiravala, čovjek ne zna o čemu ja pričam. To je samo jedan od njegovih načina uznemiravanja – prisjeća se Pečarević.

Atmosfera na poslu utjecala je na njezino psihičko i fizičko zdravlje, što potvrđuje i medicinska dokumentacija. Posljednjih pet godina većinu vremena nije radno sposobna. Kaže da joj se čak niti njezina nadređena, Antonela Čmrlec, voditeljica Službe promocije i edukacije, ne obraća na radnom mjestu, na što je, također, pismeno upozoravala, kao i na potrebe zajedničkih radnih sastanaka.

Cijeli slučaj o pravnici Ani Perčić prijavljen je inspekciji rada, a izvještaj u kojem inspektorica Marija Birčić Čoko potvrđuje nezakonitost povećanja njezine ​plaće, 12. svibnja 2017. godine upućen je i Gradskom vijeću. Osim toga, osnovanu sumnju u nezakonito povećanje plaće istražuju Državno odvjetništvo i policija. Kasnije je prijava nadopunjena s još jednom stavkom – promaknućem mlade pravnice na mjesto voditeljice službe općih, pravnih i kadrovskih poslova. Sukladno Zakonu o zaštiti prirode trebao bi se raspisati navedeni natječaj za njezino radno mjesto, što nije učinjeno, a o čemu smo već pisali.
 

Damir Grubšić, ravnatelj JUPŠ-a, upozorio je Upravno vijeće (UV) da se trebao i treba provesti natječaj, a SDP-ovac Goran Kotur, u to vrijeme predsjednik UV-a, kazao je da Anu Perčić nikada nisu izabrali za obnašanje te funkcije, te da nikada nije predloženo raspisivanje natječaja za tu poziciju, niti je UV itko obavijestio da se nešto mijenjalo po tom pitanju, odnosno da se popunjava ta pozicija.

Dvostruka mjerila

Valja istaknuti da ni sam Koharević ne tumači zakon svaki put jednako. Kada smo ga pitali zašto nije raspisan natječaj za funkciju koju sada obnaša Perčić, kazao da se "prilikom njezina imenovanja voditeljicom službe nije provodio natječaj s obzirom na to da je ona već prije zaposlena u Ustanovi".

Drukčije je tumačio zakon u slučaju Ingrid Pečarević. Ona nam je rekla da je tražila raspisivanje natječaja za mjesto stručnog voditelja no, u pisanom odgovoru na njezinu pritužbu, Koharević je kazao da su svi problemi s njom krenuli kada je "tražila da je postavi na mjesto stručnog voditelja," a to mjesto se "popunjava javnim natječajem za koji treba suglasnost Upravnog vijeća i izvršnog tijela vlasnika". Tako je 2017. godine napisao bivši ravnatelj Koharević.

Dakle, bez obzira na to što je gospođa Ingrid također bila zaposlenica Javne ustanove, za mjesto stručnog voditelja se trebao provesti natječaj, ali ne i za mjesto voditeljice službe općih, pravnih i kadrovskih poslova. Također, raspisao se natječaj i za voditelja Stručne službe JUPŠ-a, a izabrani voditelj Ivan Ljubić već je bio njezin zaposlenik na radnom mjestu stručni suradnik – šumar.

Robert Koharević u identičnim slučajevima Zakon o zaštiti prirode tumači drukčije, no u Zakonu vrlo jasno stoji da Upravno vijeće treba raspisati javni natječaj za voditelje ustrojstvenih jedinica. Baš onako kako je Koharević odgovorio Ingrid Pečarević, baš onako kako je učinjeno u slučaju Ivana Ljubića, ali nije provedeno jedino u slučaju Ane Perčić.

---

ROBERT KOHAREVIĆ:

Bespredmetno je da
odgovaram na upite

Budući da je Robert Koharević napisao kako je prijetnja otkazom Ingrid Pečarević bila jedna od njegovih aktivnosti s ciljem da ona nešto shvati, da se primiri i počne razmišljati o poslu i radnim zadacima, zanimalo nas je koje su to druge aktivnosti bile.

Također, pitali smo ga na koji je način zaposlenica povrijedila radni odnos netom nakon pronalaska platne liste s iznosom plaće Ane Perčić, toliko da joj se momentalno zaprijetilo otkazom.

Zanimalo nas je i je li točno da je rekao kako Ana Perčić posjeduje intelektualni kapacitet da napreduje, drugo, da je sposobna, i treće, da joj je otac Ivan Gabelica.

Pitali smo ga i zašto se za mjesto stručnog voditelja treba raspisati javni natječaj, a ne i za voditeljicu službe općih, pravnih i kadrovskih poslova? Odnosno, zatražili smo da nam pojasni svoje tumačenje zakona u jednom i drugom slučaju.

Zanimalo nas je i je li točno da je kazao zaposlenicima da ne komuniciraju s Ingrid Pečarević ili ih na to uputio. Također, pitali smo ga i zašto Pečarević nije bila pozvana na niti jedan radni zadatak otkad je upozorila na nepravilnosti oko podizanja plaće Ani Perčić. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

– Zaista mi nije jasno odakle crpite energiju za prozivanja i dokazivanja nepravilnosti u radu u JUPŠ Marjan za vrijeme mog mandata kao ravnatelja, koji je završio prije dvije godine?

Očito imate izvore iz same Ustanove koji smatraju da mogu na ovaj način doći do nekih samo njima znanih ciljeva. Zahvaljujem ravnatelju (Damiru Grubšiću op. a.) što mi je omogućio da odgovorim na vaše upite, ali s obzirom na to da ste i prošli put kratili moju izjavu, te način na koji su formulirana postavljena pitanja, u ovom trenutku smatram bespredmetnim da dajem bilo kakve odgovore na vaše upite koji će biti interpolirani u ionako jednostrani tekst.

Odgovore na ovakva i slična pitanja, koja se tiču vremena dok sam bio ravnatelj mogu ubuduće dati samo institucijama pravne države na njihov upit – odgovorio je Koharević.

Na njegovu kritiku odgovorili smo mu da energiju crpimo iz izvješća Inspekcije rada iz svibnja 2017. godine, u kojem je utvrđena nepravilnost oko podizanja plaće pravnici Ani Perčić.

Dokazivanje nepravilnosti na osnovi tog izvješća je naš posao koji ćemo i dalje nastaviti raditi, pogotovo na ovom slučaju, kao i na slučaju zapošljavanja teologinje Marijane Balić-Carevski na mjesto edukatorice.

Potvrdi li se prvostupanjska presuda Prekršajnog suda, Balić-Carevski bi mogla ostati bez posla. Robert Koharević se nada da će žalbom na presudu uspjeti dokazati da je postupao po zakonu, a viši sud bi to uskoro trebao utvrditi.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SUMNJIVA POSLA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) ) [extra_fields_search] => SUMNJIVA POSLA 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-07-22 08:12:44 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-07-25 06:51:04 [modified_by] => 3122 [publish_up] => 2020-07-24 05:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14490 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/07\/22\/14129156.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/22\/14129162.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/22\/14129160.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/22\/14129152.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/22\/14194248.jpg","\/images\/slike\/2020\/07\/22\/14194250.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/HANZA MEDIA","","","","","Nikola Vili\u0107\/Arhiv\/HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Ingrid Pe\u010darevi\u0107: 'Ne mogu vi\u0161e podnijeti bol koju podnosim zadnjih pet godina'","","","","","Robert Koharevi\u0107 svojoj kolegici je poru\u010dio da se 'primiri'
\n\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1308","k_14129156_1280.jpg":"1280x1280","k_14129156_1024.jpg":"1024x1024","k_14129156_640.jpg":"640x640","k_14129156_480.jpg":"480x480","k_14129156_340.jpg":"340x340","k_14129156_220.jpg":"220x220","o_14129156_1280.jpg":"1280x872","o_14129156_1024.jpg":"1024x697","o_14129156_640.jpg":"640x436","o_14129156_480.jpg":"480x327","o_14129156_340.jpg":"340x231","o_14129156_220.jpg":"220x149","h_14129156_1280.jpg":"1280x854","h_14129156_1024.jpg":"1024x683","h_14129156_640.jpg":"640x427","h_14129156_480.jpg":"480x320","h_14129156_340.jpg":"340x227","h_14129156_220.jpg":"220x147","pp_14129156_1280.jpg":"1006x1280","pp_14129156_1024.jpg":"805x1024","pp_14129156_640.jpg":"503x640","pp_14129156_480.jpg":"377x480","pp_14129156_340.jpg":"267x340","pp_14129156_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14129162_1280.jpg":"1280x1280","k_14129162_1024.jpg":"1024x1024","k_14129162_640.jpg":"640x640","k_14129162_480.jpg":"480x480","k_14129162_340.jpg":"340x340","k_14129162_220.jpg":"220x220","o_14129162_1280.jpg":"1280x853","o_14129162_1024.jpg":"1024x682","o_14129162_640.jpg":"640x426","o_14129162_480.jpg":"480x320","o_14129162_340.jpg":"340x226","o_14129162_220.jpg":"220x146","h_14129162_1280.jpg":"1280x854","h_14129162_1024.jpg":"1024x683","h_14129162_640.jpg":"640x427","h_14129162_480.jpg":"480x320","h_14129162_340.jpg":"340x227","h_14129162_220.jpg":"220x147","pp_14129162_1280.jpg":"1006x1280","pp_14129162_1024.jpg":"805x1024","pp_14129162_640.jpg":"503x640","pp_14129162_480.jpg":"377x480","pp_14129162_340.jpg":"267x340","pp_14129162_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14129160_1280.jpg":"1280x1280","k_14129160_1024.jpg":"1024x1024","k_14129160_640.jpg":"640x640","k_14129160_480.jpg":"480x480","k_14129160_340.jpg":"340x340","k_14129160_220.jpg":"220x220","o_14129160_1280.jpg":"1280x853","o_14129160_1024.jpg":"1024x682","o_14129160_640.jpg":"640x426","o_14129160_480.jpg":"480x320","o_14129160_340.jpg":"340x226","o_14129160_220.jpg":"220x146","h_14129160_1280.jpg":"1280x854","h_14129160_1024.jpg":"1024x683","h_14129160_640.jpg":"640x427","h_14129160_480.jpg":"480x320","h_14129160_340.jpg":"340x227","h_14129160_220.jpg":"220x147","pp_14129160_1280.jpg":"1006x1280","pp_14129160_1024.jpg":"805x1024","pp_14129160_640.jpg":"503x640","pp_14129160_480.jpg":"377x480","pp_14129160_340.jpg":"267x340","pp_14129160_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2676","k_14129152_1280.jpg":"1280x1280","k_14129152_1024.jpg":"1024x1024","k_14129152_640.jpg":"640x640","k_14129152_480.jpg":"480x480","k_14129152_340.jpg":"340x340","k_14129152_220.jpg":"220x220","o_14129152_1280.jpg":"1280x1784","o_14129152_1024.jpg":"1024x1427","o_14129152_640.jpg":"640x892","o_14129152_480.jpg":"480x669","o_14129152_340.jpg":"340x473","o_14129152_220.jpg":"220x306","h_14129152_1280.jpg":"1280x854","h_14129152_1024.jpg":"1024x683","h_14129152_640.jpg":"640x427","h_14129152_480.jpg":"480x320","h_14129152_340.jpg":"340x227","h_14129152_220.jpg":"220x147","pp_14129152_1280.jpg":"1006x1280","pp_14129152_1024.jpg":"805x1024","pp_14129152_640.jpg":"503x640","pp_14129152_480.jpg":"377x480","pp_14129152_340.jpg":"267x340","pp_14129152_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1098","k_14194248_1280.jpg":"1280x1280","k_14194248_1024.jpg":"1024x1024","k_14194248_640.jpg":"640x640","k_14194248_480.jpg":"480x480","k_14194248_340.jpg":"340x340","k_14194248_220.jpg":"220x220","o_14194248_1280.jpg":"1280x732","o_14194248_1024.jpg":"1024x585","o_14194248_640.jpg":"640x366","o_14194248_480.jpg":"480x274","o_14194248_340.jpg":"340x194","o_14194248_220.jpg":"220x125","h_14194248_1280.jpg":"1280x854","h_14194248_1024.jpg":"1024x683","h_14194248_640.jpg":"640x427","h_14194248_480.jpg":"480x320","h_14194248_340.jpg":"340x227","h_14194248_220.jpg":"220x147","pp_14194248_1280.jpg":"1006x1280","pp_14194248_1024.jpg":"805x1024","pp_14194248_640.jpg":"503x640","pp_14194248_480.jpg":"377x480","pp_14194248_340.jpg":"267x340","pp_14194248_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1277","k_14194250_1280.jpg":"1280x1280","k_14194250_1024.jpg":"1024x1024","k_14194250_640.jpg":"640x640","k_14194250_480.jpg":"480x480","k_14194250_340.jpg":"340x340","k_14194250_220.jpg":"220x220","o_14194250_1280.jpg":"1280x851","o_14194250_1024.jpg":"1024x681","o_14194250_640.jpg":"640x425","o_14194250_480.jpg":"480x319","o_14194250_340.jpg":"340x226","o_14194250_220.jpg":"220x146","h_14194250_1280.jpg":"1280x854","h_14194250_1024.jpg":"1024x683","h_14194250_640.jpg":"640x427","h_14194250_480.jpg":"480x320","h_14194250_340.jpg":"340x227","h_14194250_220.jpg":"220x147","pp_14194250_1280.jpg":"1006x1280","pp_14194250_1024.jpg":"805x1024","pp_14194250_640.jpg":"503x640","pp_14194250_480.jpg":"377x480","pp_14194250_340.jpg":"267x340","pp_14194250_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7574436 Threads: 4 Questions: 1613318653 Slow queries: 4788759 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110844799 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/djelatnica-park-sume-marjan-ukazala-sam-na-nezakonitu-placu-kceri-ivana-gabelice-a-koharevic-mi-je-na-to-zaprijetio-otkazom-1034166 [printLink] => /split/djelatnica-park-sume-marjan-ukazala-sam-na-nezakonitu-placu-kceri-ivana-gabelice-a-koharevic-mi-je-na-to-zaprijetio-otkazom-1034166?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 613375 [name] => ingrid pečarević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-24 07:53:52 [main_article_id] => 0 [alias] => ingrid-pecarevic [link] => /tag/ingrid-pecarevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 237602 [name] => Robert Koharević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => robert-koharevic [link] => /tag/robert-koharevic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 446221 [name] => javna ustanova marjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => javna-ustanova-marjan [link] => /tag/javna-ustanova-marjan ) [3] => stdClass Object ( [id] => 611913 [name] => ana perčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-04 09:18:29 [main_article_id] => 0 [alias] => ana-percic [link] => /tag/ana-percic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 381497 [name] => Ivan Gabelica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-gabelica [link] => /tag/ivan-gabelica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SUMNJIVA POSLA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Djelatnica Park-šume Marjan: Ukazala sam na nezakonitu plaću kćeri Ivana Gabelice, a Koharević mi je na to zaprijetio otkazom! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/22/14129156.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => Ingrid Pečarević: 'Ne mogu više podnijeti bol koju podnosim zadnjih pet godina' [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/22/14129156.jpg [title] => Ingrid Pečarević: 'Ne mogu više podnijeti bol koju podnosim zadnjih pet godina' Božidar Vukičević/HANZA MEDIA ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/22/14129162.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/22/14129160.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/22/14129152.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/22/14194248.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/07/22/14194250.jpg [title] => Robert Koharević svojoj kolegici je poručio da se 'primiri'
 
Nikola Vilić/Arhiv/HANZA MEDIA ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Iznosi plaća djelatnika Javne ustanove Park-šume Marjan (JUPŠ), kako i sam naziv ustanove kaže, trebali bi biti javni. Razlog je vrlo jednostavan – financiraju se iz gradskog proračuna.

Nažalost, Robert Koharević, današnji pomoćnik i bivši ravnatelj ustanove, očigledno smatra da takav podatak ne treba predočiti građanima koji financiraju njihov rad. Pogotovo ne kada se protivno Pravilniku o sistematizaciji za vrijeme njegova upravljanja ustanovom poveća plaća djelatnici i kada se nezakonito uplaćuje novac građana na nečiji privatni račun. Takvu nepravilnost je u svibnju 2017. godine potvrdila inspektorica rada, ali još uvijek – nikom ništa.

Istovremeno, sve više detalja o nezakonitostima unutar Javne ustanove izlaze u javnost. Nakon objave članka o pravnici Ani Perčić kojoj je 2014. godine protivno pravilniku povećana osnovica plaće, i to za impresivnih 1600 bodova – s 4900 na 6500, a zatim je bez javnog natječaja zaposlena na mjesto voditeljice službe općih, pravnih i kadrovskih poslova, razgovarali smo s drugom djelatnicom, Ingrid Pečarević.

Riječ je o diplomiranoj inženjerki agronomije (magistrici inženjerki hortikulture) koja je odlučila javno progovoriti o navedenom slučaju, ali i brojnim drugim nepravilnostima na koje je godinama ukazivala. Čim je vidjela platnu listu i saznala za povećanje plaće mladoj Perčić, tada pripravnici, sjeća se da je odmah nazvala bivšeg ravnatelja Koharevića.

Kršenja zakona

– On se stvorio ispred mene u roku od pet minuta. Pozvao me na razgovor i kao svjedoka je doveo tadašnjeg tajnika Mirka Lukača. Pitao me kako sam došla do tog papira te što se mene tiče koliko tko ima plaću, a onda mi je zaprijetio otkazom – govori nam djelatnica koja je od 2011. godine zaposlena na radnom mjestu stručni suradnik-promotor. Ono što joj je Koharević usmeno kazao, vjerovali ili ne, pismeno je potvrdio dvije godine poslije.

– Prijetnja otkazom u razgovoru između nas dvoje, kojem je prisustvovao i tajnik prilikom vašeg komentiranja plaće kolegice, bila je jedna od mojih aktivnosti s ciljem da shvatite nešto i da se primirite i da počnete razmišljati o poslu i radnim zadacima – glasi dio nevjerojatnog odgovora koji je Koharević poslao Pečarević u ožujku 2017. godine, a u čijem smo posjedu.

Tako je tadašnji ravnatelj reagirao na "pritužbu zbog ugroženog dostojanstva i diskriminacije na radnom mjestu" koju je uputila Ingrid Pečarević. U tom dopisu naša sugovornica je naglasila "postojanje ozbiljnih problema stručne naravi unutar Javne ustanove, kao što je nepostojanje stručne službe".

Upozorila je kako uz to što nema stručnog voditelja, nije popunjeno mjesto voditelja biološke zaštite te kako je jedina osoba iz struke, s visokom stručnom spremom, bio šumar koji je tek stjecao radno iskustvo i kojem je to bilo prvo radno mjesto u struci. Upozoravala je na nepoštovanje Zakona o javnoj nabavi, Zakona o zaštiti prirode, Zakona o radu te na loše gospodarenje šumom, čime se ugrožava rad Ustanove i očuvanja prirodnih vrijednosti zaštićenog područja park-šume.

---

image
Robert Koharević svojoj kolegici je poručio da se 'primiri'
 
Nikola Vilić/Arhiv/HANZA MEDIA
---

Osim toga, detaljno je navela i slučaj povećanja plaće Ani Perčić, o čemu se mjesecima "šuškalo" među zaposlenicima. Zato je Ingrid Pečarević, prije nego što je ugledala platnu listu, još u travnju 2015. godine izravno pitala Koharevića jesu li priče istinite.

– Dala sam sebi to pravo jer sam bila dio tročlane komisije za utvrđivanje stručne i radne sposobnosti pripravnice, gospođe Perčić. Njegov odgovor na moje pitanje o povećanju plaće je bio da posjeduje intelektualni kapacitet da napreduje, drugo da je sposobna, i treće da joj je otac​ Gabelica (Ivan Gabelica op.a.), ravnatelj županijske javne ustanove i politički utjecajna osoba.

Ja sam mu na to rekla da to zadnje stavi na prvo mjesto, jer to je jedini razlog koji mogu uvažiti zato što osoba koja radi nepunih godinu dana ne može usvojiti toliko znanja da bi joj se znatno mogao povećati broj bodova, odnosno da je njezina plaća veća od moje gotovo tri tisuće kuna, a prema pravilniku bi trebala biti ista – prisjeća se naša sugovornica razgovora s tadašnjim ravnateljem i događaja koji su uslijedili.

'Sjedim kao da me nema'

Poslije Koharevićeve usmene prijetnje otkazom, kaže da joj je radno mjesto postalo nepodnošljivo zbog bitno narušenih međuljudskih odnosa. Nakon toga je, ističe, obavila još dvije ili tri aktivnosti vezane za promociju i do daljnjeg je isključena iz svih radnih zadataka.

– Nisam povrijedila radni odnos, nisam napravila nikakvu grešku, nisam odbila niti jedan radni zadatak i Koharević nije imao nikakve osnove za prijetnju otkazom. Nakon mojih upozoravanja na nepravilnosti oko zaposlenja Perčić, počeo je mobing. Osporavano mi je osnovno pravo na rad. Zabranio je zaposlenicima da komuniciraju sa mnom. Ja sjedim tamo, a kao da me nema. Godinama nisam pozvana na niti jedan radni dogovor, niti jedan sastanak, svi razgovori odvijali su se u trenutku kad bih izišla iz sobe i prekidali kada bih ušla u sobu – veli Ingrid.

Kaže da više ne može podnijeti nezdravu i negativnu atmosferu na poslu, te je nakon nedavne objave članka u "Slobodnoj" o povećanju plaće pravnici, odlučila o svemu javno progovoriti.

– Poslije svega ne mogu više podnijeti tu bol koju podnosim ovih pet godina. Ne mogu to izdržati. Dobivala sam mailove od Koharevića pri kraju dana da sam lupala vratima i vikala. Pitam kolegu koji sjedi sa mnom jesam li ga taj dan uznemiravala, čovjek ne zna o čemu ja pričam. To je samo jedan od njegovih načina uznemiravanja – prisjeća se Pečarević.

Atmosfera na poslu utjecala je na njezino psihičko i fizičko zdravlje, što potvrđuje i medicinska dokumentacija. Posljednjih pet godina većinu vremena nije radno sposobna. Kaže da joj se čak niti njezina nadređena, Antonela Čmrlec, voditeljica Službe promocije i edukacije, ne obraća na radnom mjestu, na što je, također, pismeno upozoravala, kao i na potrebe zajedničkih radnih sastanaka.

Cijeli slučaj o pravnici Ani Perčić prijavljen je inspekciji rada, a izvještaj u kojem inspektorica Marija Birčić Čoko potvrđuje nezakonitost povećanja njezine ​plaće, 12. svibnja 2017. godine upućen je i Gradskom vijeću. Osim toga, osnovanu sumnju u nezakonito povećanje plaće istražuju Državno odvjetništvo i policija. Kasnije je prijava nadopunjena s još jednom stavkom – promaknućem mlade pravnice na mjesto voditeljice službe općih, pravnih i kadrovskih poslova. Sukladno Zakonu o zaštiti prirode trebao bi se raspisati navedeni natječaj za njezino radno mjesto, što nije učinjeno, a o čemu smo već pisali.
 

Damir Grubšić, ravnatelj JUPŠ-a, upozorio je Upravno vijeće (UV) da se trebao i treba provesti natječaj, a SDP-ovac Goran Kotur, u to vrijeme predsjednik UV-a, kazao je da Anu Perčić nikada nisu izabrali za obnašanje te funkcije, te da nikada nije predloženo raspisivanje natječaja za tu poziciju, niti je UV itko obavijestio da se nešto mijenjalo po tom pitanju, odnosno da se popunjava ta pozicija.

Dvostruka mjerila

Valja istaknuti da ni sam Koharević ne tumači zakon svaki put jednako. Kada smo ga pitali zašto nije raspisan natječaj za funkciju koju sada obnaša Perčić, kazao da se "prilikom njezina imenovanja voditeljicom službe nije provodio natječaj s obzirom na to da je ona već prije zaposlena u Ustanovi".

Drukčije je tumačio zakon u slučaju Ingrid Pečarević. Ona nam je rekla da je tražila raspisivanje natječaja za mjesto stručnog voditelja no, u pisanom odgovoru na njezinu pritužbu, Koharević je kazao da su svi problemi s njom krenuli kada je "tražila da je postavi na mjesto stručnog voditelja," a to mjesto se "popunjava javnim natječajem za koji treba suglasnost Upravnog vijeća i izvršnog tijela vlasnika". Tako je 2017. godine napisao bivši ravnatelj Koharević.

Dakle, bez obzira na to što je gospođa Ingrid također bila zaposlenica Javne ustanove, za mjesto stručnog voditelja se trebao provesti natječaj, ali ne i za mjesto voditeljice službe općih, pravnih i kadrovskih poslova. Također, raspisao se natječaj i za voditelja Stručne službe JUPŠ-a, a izabrani voditelj Ivan Ljubić već je bio njezin zaposlenik na radnom mjestu stručni suradnik – šumar.

Robert Koharević u identičnim slučajevima Zakon o zaštiti prirode tumači drukčije, no u Zakonu vrlo jasno stoji da Upravno vijeće treba raspisati javni natječaj za voditelje ustrojstvenih jedinica. Baš onako kako je Koharević odgovorio Ingrid Pečarević, baš onako kako je učinjeno u slučaju Ivana Ljubića, ali nije provedeno jedino u slučaju Ane Perčić.

---

ROBERT KOHAREVIĆ:

Bespredmetno je da
odgovaram na upite

Budući da je Robert Koharević napisao kako je prijetnja otkazom Ingrid Pečarević bila jedna od njegovih aktivnosti s ciljem da ona nešto shvati, da se primiri i počne razmišljati o poslu i radnim zadacima, zanimalo nas je koje su to druge aktivnosti bile.

Također, pitali smo ga na koji je način zaposlenica povrijedila radni odnos netom nakon pronalaska platne liste s iznosom plaće Ane Perčić, toliko da joj se momentalno zaprijetilo otkazom.

Zanimalo nas je i je li točno da je rekao kako Ana Perčić posjeduje intelektualni kapacitet da napreduje, drugo, da je sposobna, i treće, da joj je otac Ivan Gabelica.

Pitali smo ga i zašto se za mjesto stručnog voditelja treba raspisati javni natječaj, a ne i za voditeljicu službe općih, pravnih i kadrovskih poslova? Odnosno, zatražili smo da nam pojasni svoje tumačenje zakona u jednom i drugom slučaju.

Zanimalo nas je i je li točno da je kazao zaposlenicima da ne komuniciraju s Ingrid Pečarević ili ih na to uputio. Također, pitali smo ga i zašto Pečarević nije bila pozvana na niti jedan radni zadatak otkad je upozorila na nepravilnosti oko podizanja plaće Ani Perčić. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

– Zaista mi nije jasno odakle crpite energiju za prozivanja i dokazivanja nepravilnosti u radu u JUPŠ Marjan za vrijeme mog mandata kao ravnatelja, koji je završio prije dvije godine?

Očito imate izvore iz same Ustanove koji smatraju da mogu na ovaj način doći do nekih samo njima znanih ciljeva. Zahvaljujem ravnatelju (Damiru Grubšiću op. a.) što mi je omogućio da odgovorim na vaše upite, ali s obzirom na to da ste i prošli put kratili moju izjavu, te način na koji su formulirana postavljena pitanja, u ovom trenutku smatram bespredmetnim da dajem bilo kakve odgovore na vaše upite koji će biti interpolirani u ionako jednostrani tekst.

Odgovore na ovakva i slična pitanja, koja se tiču vremena dok sam bio ravnatelj mogu ubuduće dati samo institucijama pravne države na njihov upit – odgovorio je Koharević.

Na njegovu kritiku odgovorili smo mu da energiju crpimo iz izvješća Inspekcije rada iz svibnja 2017. godine, u kojem je utvrđena nepravilnost oko podizanja plaće pravnici Ani Perčić.

Dokazivanje nepravilnosti na osnovi tog izvješća je naš posao koji ćemo i dalje nastaviti raditi, pogotovo na ovom slučaju, kao i na slučaju zapošljavanja teologinje Marijane Balić-Carevski na mjesto edukatorice.

Potvrdi li se prvostupanjska presuda Prekršajnog suda, Balić-Carevski bi mogla ostati bez posla. Robert Koharević se nada da će žalbom na presudu uspjeti dokazati da je postupao po zakonu, a viši sud bi to uskoro trebao utvrditi.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA Nikola Vilić/Arhiv/HANZA MEDIA
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA
Ingrid Pečarević: 'Ne mogu više podnijeti bol koju podnosim zadnjih pet godina'




Nikola Vilić/Arhiv/HANZA MEDIA
Robert Koharević svojoj kolegici je poručio da se 'primiri'
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/djelatnica-park-sume-marjan-ukazala-sam-na-nezakonitu-placu-kceri-ivana-gabelice-a-koharevic-mi-je-na-to-zaprijetio-otkazom-1034166 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=34cddb1b6552aada0d84d0431d3be5c4d00066b4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Djelatnica+Park-%C5%A1ume+Marjan%3A+Ukazala+sam+na+nezakonitu+pla%C4%87u+k%C4%87eri+Ivana+Gabelice%2C+a+Koharevi%C4%87+mi+je+na+to+zaprijetio+otkazom%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fdjelatnica-park-sume-marjan-ukazala-sam-na-nezakonitu-placu-kceri-ivana-gabelice-a-koharevic-mi-je-na-to-zaprijetio-otkazom-1034166 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fdjelatnica-park-sume-marjan-ukazala-sam-na-nezakonitu-placu-kceri-ivana-gabelice-a-koharevic-mi-je-na-to-zaprijetio-otkazom-1034166 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SUMNJIVA POSLA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) )
StoryEditorOCM
SplitSUMNJIVA POSLA

Djelatnica Park-šume Marjan: Ukazala sam na nezakonitu plaću kćeri Ivana Gabelice, a Koharević mi je na to zaprijetio otkazom!

24. srpnja 2020. - 07:53

Iznosi plaća djelatnika Javne ustanove Park-šume Marjan (JUPŠ), kako i sam naziv ustanove kaže, trebali bi biti javni. Razlog je vrlo jednostavan – financiraju se iz gradskog proračuna.

Nažalost, Robert Koharević, današnji pomoćnik i bivši ravnatelj ustanove, očigledno smatra da takav podatak ne treba predočiti građanima koji financiraju njihov rad. Pogotovo ne kada se protivno Pravilniku o sistematizaciji za vrijeme njegova upravljanja ustanovom poveća plaća djelatnici i kada se nezakonito uplaćuje novac građana na nečiji privatni račun. Takvu nepravilnost je u svibnju 2017. godine potvrdila inspektorica rada, ali još uvijek – nikom ništa.

Istovremeno, sve više detalja o nezakonitostima unutar Javne ustanove izlaze u javnost. Nakon objave članka o pravnici Ani ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 01:51