StoryEditorOCM
Slanonovi ljetni favorit

Nazdravite produženom vikendu osvježavajućim koktelom od lubenice: zahvaljujući jednoj caki jako podsjeća na sladoled!

Piše SD SPIZA
21. lipnja 2023. - 20:23

Jedan od ljetnih favorita za osvježenje je definitivno lubenica. Hladna i puna slatkog soka maksimalno hidratizira naš organizam i idealna je zamjena za druge kalorične slastice. A kako bi spojili ono najbolje od ljeta, za večernje osvježenje možete kreirati novo piće i spojiti najpoznatiji koktel upravo s najdražim ljetnim voćem i iznenaditi ekipu. Ledeni mojito od smrznute lubenice bit će savršeno zaslađen i osvježavajuć uz okus mente te nova najdraža varijanta poznatog koktela koje će sve osvojiti na prvi gutljaj. Jednostavna priprema traje svega nekoliko minuta i bit će najtraženiji recept ljeta. Evo kako ga napraviti: 

image
Shutterstock

Ledeni mojito sa smrznutom lubenicom

Priprema:

Sirup od mente

U manjoj posudi na srednje jakoj vatri zakuhajte metvicu, granulirani šećer i vodu. Sve miješajte dok se šećer ne otopi. Nakon toga kuhajte još jednu minutu i zatim maknite s vatre da se ohladi.

Procijedite sirup, da bude bez listića mente. Prelijte je u hermetički zatvorenu posudu i stavite u frižider do upotrebe.

Sirup možete pripremiti i tjedan dana unaprijed. Samo ga je potrebno čuvati na hladnom.

Mojito od lubenice

Na lim za pečenje ili posudu za zamrzavanje posložite lubenicu i zamrznite - najmanje 2 sata, a možete je hladiti i do mjesec dana.

Smrznutu lubenicu potom prebacite u blender. Dodajte sok od limete, rum i 1/4 šalice sirupa od mente. Miješajte dok sok ne postane gladak. Kušajte i po ukusu dodajte još ruma ili sirupa.

Ulijte mojito u čaše i poslužite s kriškom limete.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 16:45