StoryEditorOCM
Savjetisuperfood

Tri najbolje grickalice od superhrane pomažu u vašim naporima mršavljenja, pogotovo za sagorijevanje masti na trbuhu

Piše Ivana Kapetanović
26. kolovoza 2023. - 13:00

Kada vam je cilj riješiti se sala s trbuha, jedno je sigurno: morate biti realni sa svojim planom igre.

To znači shvatiti da ćete najvjerojatnije htjeti nešto grickati. Najbolji način da to učinite je uključiti dobre izbore u svoj životni stil kako biste bili u potpunosti opskrbljeni pravom zdravom hranom kada vam se prigrizne. Dijeta je dobra samo onoliko koliko je održiva, zato imamo najbolju superhranu za topljenje sala na trbuhu koju su vam predstavili stručnjaci, piše klix.ba.

Ako niste upoznati s pojmom “superhrana”, vrijeme je za neophodan uvod. Superhrana je hrana koja je prirodno prepuna hranjivih tvari i nudi nevjerojatne zdravstvene prednosti. Oni nude obilje vlakana, proteina, antioksidansa ili specifičnih masnih kiselina koje poboljšavaju vaše cjelokupno zdravlje.

Osim toga, superhrana pomaže u vašim naporima mršavljenja, što vam zauzvrat može pomoći da otopite salo na trbuhu. Mnogo povrća i voća koje vjerojatno već redovito jedete spada u kategoriju "superhrane", zajedno s nekim orašastim plodovima, žitaricama, proteinima i sjemenkama.

Humus s povrćem

Humus sa svježim povrćem odlična je opcija međuobroka superhrane za sve koji žele otopiti višak sala na trbuhu, kaže Lisa Young, autorica knjige Konačno sita, konačno mršava, nutricionistica u privatnoj praksi. Ovaj međuobrok pruža obilje minerala i vitamina, te proteina i vlakana koji su ključni u mršavljenju. Odaberite povrće kao što su mrkva, brokula, narezana paprika i krastavci.

"Humus se radi od slanutka, što ga čini zasitnim međuobrokom zbog sadržaja vlakana u slanutku. Osim toga, korištenje povrća za umakanje u humus daje više volumena međuobroku bez povećanja broja kalorija. Nadalje, studije su dokazale da topiva vlakna koji se nalazi u povrću igra značajnu ulogu u gubitku trbušne masnoće", dodaje.

Jabuka s maslacem od oraha

Ova grickalica puna hranjivih tvari niskokalorična je opcija koja je savršeno ukusna. Jabuke sadrže vlakna, pa će vas ovaj međuobrok ostaviti sitim i potpuno zadovoljnim. Osim toga, maslac od orašastih plodova prepun je zdravih masti, proteina i vlakana, što ih čini vrhunskom kombinacijom za one koji žele smršaviti. A ljubaznost tu ne mora stati! Razmislite o ukusnom preljevu od cimeta, granole, kakao zrnca, sjemenki suncokreta ili kokosovih strugotina za dodatni okus.

"Dodavanje još jednog dodatka ovoj grickalici, poput suncokretovih sjemenki, ima dodatne zdravstvene prednosti. Na primjer, suncokretove sjemenke sadrže vrstu masnoće koja može pomoći kod mršavljenja na trbuhu. Jedna stvar koju treba napomenuti je da je važno jesti maslac od orašastih plodova u umjerenim količinama. Oni sadrže zdrave masnoće, ali previše zdravih masnoća može pridonijeti debljanju.

Konzervirana tuna s krekerima bez žitarica

Konzervirana tuna s krekerima bez žitarica izvrstan je međuobrok koji ćete uživati ​​u pripremi i jelu. Ovaj nemasni protein važan je kada je u pitanju mršavljenje, jer vam protein može pomoći da se osjećate siti dugo nakon što ste pojeli međuobrok. Krekeri od cjelovitih žitarica ovoj grickalici dodaju vlakna, što će zauzvrat smanjiti želju za hranom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:15