StoryEditorOCM
Film & TVHTV, NOVA I DOMA TV

Televizijski Uskrs za sve članove obitelji: i za ove blagdane pred gledateljima je prigodni program, evo što se nudi

Piše KULTURA SD
28. ožujka 2024. - 20:58

Ovogodišnji blagdanski vikend bit će ispunjen prigodnim filmskim naslovima na Novoj TV i specijaliziranom kanalu Doma TV-u. Petak gledateljima donosi novu epizodu hit showa “Tko to tamo pjeva?”, dok će Uskrs biti posebno uzbudljiv uz novo izdanje omiljene emisije “Tvoje lice zvuči poznato”. Na Uskrsni ponedjeljak gledatelje očekuje i bogat tematski sadržaj u najgledanijoj lifestyle emisiji “IN magazin”.

NOVA TV

Blagdanski vikend na Novoj TV i ovaj put rezerviran je za obiteljska druženja uz zabavni filmski program ispunjen vrhunskim blockbusterima. U Velikom tjednu gledatelji će moći pogledati film “Noa”, redatelja Darrena Aronofskyja, zanimljivu reinterpretaciju biblijske priče i najpoznatijeg dijela pripovijesti o Noi. U duhu proljeća, Nova TV donosi romantičnu komediju “Uskršnji tajni zadatak”, gdje odlučna direktorica marketinga Erin, pod lažnim identitetom Veronike, otkriva čarobni svijet čokolade i susreće se s glavnim stručnjakom za čokoladu.

Na sam Uskrs, na rasporedu je epski biblijski klasik “Uskrsnuće”. Ispričan kroz oči nevjernika, film donosi priču o Claviusu i njegovu pomoćniku Luciusu, koji su zaduženi za otkrivanje tajne iza praznoga groba Isusa, kako bi opovrgnuli glasine o uskrslom Mesiji i spriječili pobunu u Jeruzalemu. Uz to, u večernjim satima Nova TV donosi i epsku priču o transformaciji jednog od najznačajnijih likova kršćanske povijesti u filmu “Pavao, Kristov apostol”. Luke riskira svoj život kako bi posjetio Paula koji je zarobljen u rimskom zatvoru pod Neronovom vlašću.

image

Kolaž filmova iz Nova/Doma TV ponude

Korina Vukelić

Među filmskim naslovima naći će se špijunski akcijski triler “Nemoguća misija: Protokol duh”, u kojemu Ethan Hunt i njegov novi tim moraju preuzeti rizik i krenuti u nevjerojatno opasnu misiju kako bi spriječili globalnu katastrofu. Za pravu dozu adrenalina bit će zadužen “Klub boraca”, satirična drama iz 1999.

Osim toga, oni najmlađi i najstariji moći će uživati u dva humoristična spektakla. “Obiteljski kaos” još jednom će spojiti glumačke zvijezde Adama Sandlera i Drew Barrymore u zabavnoj obiteljskoj komediji, a smijeha neće nedostajati ni u akcijskoj komediji “Špijun koji me napucao” s Milom Kunis i Kate McKinnon.

Doma TV

Ovog blagdanskog vikenda, specijalizirani kanal Doma TV priprema pravu poslasticu – “Charliejevi anđeli”. Osim toga, gledatelje očekuje i uzbudljivo avanturističko ostvarenje “Putovanje u središte Zemlje 2: Tajanstveni otok”. Doma TV je pripremila i inspirativnu toplu priču “Čudo”, temeljenu na bestseleru New York Timesa, o djetinjstvu dječaka s teškim genetskim poremećajem i njegovu putovanju prema prihvaćanju. Večernje minute ovog Uskrsa na Doma TV-u rezervirane su za triler “Ucjena” s Melom Gibsonom.

HTV1

Na Veliki petak, 29. ožujka, u udarnom terminu od 20.15, na rasporedu je dokumentarni film “Hodočasnici”, o patnjama poljskih hodočasnika stradalih u prometnoj nesreći na putu za Međugorje, ali i Hrvatima koji su im pomažući svjedočili njihovoj vjeri, što im je pomoglo da i sami pronađu vjeru.

Nakon filma, u 21.15, na rasporedu je prijenos Križnog puta iz Koloseja. Na Veliki petak kršćani se spominju Kristove smrti na križu. Hrvatska televizija izravno prenosi Križni put iz Koloseja, koji prema tradiciji predvodi Sveti Otac. U kasnom terminu od 23.05 slijedi film “Papa Franjo: Put do Svete stolice” i prati životnu priču Jorgea Marije Bergoglia, čovjeka koji će postati papa Franjo.

image

‘Posljednji dani u pustinji’

HTV

Na Veliku subotu, 30. ožujka, u udarnom terminu od 20.15, na programu je Uskrsna čestitka zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše. U večernjem terminu od 22.40 slijedi igrani film “Marija Magdalena”, o djevojci slobodnog duha, koja bježi od dogovorenog braka te nalazi utočište i smisao pridruživši se radikalnom novom pokretu koji predvodi Isus. Nakon toga u 0.35 slijedi urnebesna komedija “Arizona Junior” braće Coen, s Nicolasom Cageom i Holly Hunter.

Na Uskrs, u nedjelju 31. ožujka, s početkom u 10 sati, na rasporedu je Svetkovina Uskrsa, prijenos mise, a u 11.55 slijedi prijenos Urbi et orbi iz Vatikana. U povodu najveće kršćanske svetkovine Uskrsa papa Franjo će uputiti svoju poruku “Gradu i svijetu” – “Urbi et orbi” sa središnjeg balkona bazilike sv. Petra u Vatikanu.

U večernjem terminu od 20.15 na programu je popularni gledani kviz “Superpotjera”, a nakon njega, u 21.15, slijedi povijesni spektakl “Gladijator” s Russelom Croweom. U kasnom terminu od 1.05 na programu je film “Posljednji dani u pustinji”: dok luta pustinjom, posti i moli se, Isus Krist (E. McGregor) bori se s Đavlom (E. McGregor) za dušu jednog nomada (C. Hinds) i njegove obitelji.

image

‘Put’

HTV

Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, u večernjem terminu od 22.30 slijedi film “Put”: liječnik Thomas Avery (M. Sheen) dolazi iz Kalifornije u Francusku jer mu je u oluji u Pirenejima na hodočašću stradao sin Daniel (E. Estevez). Shrvan tugom, Thomas odluči u ime svojega sina krenuti na hodočašće i stići do Santiaga de Compostele, gdje će prosuti Danielov pepeo.

HTV2

Na Uskrs, u nedjelju 31. ožujka, u terminu od 14.55 slijedi dokumentarni film “Ja ću ti pomoći” o Justinu Skeesucku i Patricku Grayu, dvojici prijatelja koji se zapute na jedinstveno putovanje kad Patrick pristane na lud prijedlog – da gura svoga najboljeg prijatelja Justina u kolicima 800 kilometara duž Puta za Santiago.

U udarnom terminu od 20.15 na rasporedu je epizoda dokumentarne serije “Desno na fotografiji” posvećena Ivanu Pavlu II., odnosno njegovu osobnom tajniku, kardinalu Dziwiszu. Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, u jutarnjem terminu od 9.10 slijedi dokumentarni film “Uskrsna zvona zvone – O samostanskim tajnama i kulinarskim poslasticama”, a u 11.55 dokumentarac “Hotel Chocolat u vrijeme Uskrsa”, koji otkriva što se događa iza kulisa jednog od najvećih neovisnih britanskih proizvođača čokolade.

image

‘Veliki izazovi pape Franje‘

U udarnom terminu od 20.15 slijedi dokumentarni film “Veliki izazovi pape Franje”, koji se bavi rasporedom snaga i izazovima na vrhu Katoličke crkve. Godina je 2021., papa Franjo ima 84 godine i suočava se sa sve više protivnika, s ljudima i krugovima koji su odlučni pripremiti mjesto za njegova nasljednika. Tko su ti protivnici i što zamjeraju rimskom biskupu?

Nakon toga, u 21.15, slijedi filmski klasik, komedija “Beskrajni dan”, o televizijskom voditelju vremenske prognoze kojemu se dogodi nešto o čemu nije ni sanjao: jučerašnji dan se ponovio, potpuno isti kakav je bio, a tako i sljedeći, i sljedeći, i sljedeći...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:25