stdClass Object ( [id] => 1335686 [title] => Na Pelješcu smo našli Antu iz ‘Ljubavi na selu‘, nakon mora tuge ima razloga za sreću: ‘Veza miriše na ozbiljnu‘ [alias] => na-peljescu-smo-nasli-antu-iz-ljubavi-na-selu-nakon-mora-tuge-ima-razloga-za-srecu-veza-mirise-na-ozbiljnu [catid] => 481 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ljubavi na selu ima vjerojatno manje negoli u gradu, i to zbog prozaične okolnosti: u našim je selima i malim mistima uz more sve manje ljudi, pogotovo cura za udaju, koje su – od štale i motike, tvrda otočnog kruha – pobjegle u gradove. Unatoč tome što se na selima danas živi puno ljepše negoli prije pedesetak godina i može uživati u svim stečevinama suvremene civilizacije, mladosti je sve manje, pa i brakova i podmlatka.

Vjerojatno je ta (pomalo neobična i kontradiktorna) činjenica jedna od tajni uspjeha megapopularnog TV dokumentarnog realityja "Ljubav je na selu", koji i ove sezone na RTL-u obara rekorde gledanosti. U živopisnoj galeriji sudionika-farmera i "seoskih mladića" koji se – neki i po drugi, pa i treći put – pokušavaju bračno skrasiti, ili barem naći srodnu dušu i dovesti je da s njim uživa u seoskoj (odnosno malomišćanskoj) idili i dva su Dalmatinca.

Uz energičnog Radoslava Biskupovića iz Dugog Rata tu je samozatajni Ante Munitić (44) iz Donje Bande u općini Orebić na Pelješcu, naočiti južnjak oko kojeg već tjednima "frca perje", a djevojke i žene se na svoj način bore za njegovu naklonost.

Nismo mogli izdržati, nikako dočekati rasplet ljubavne trakavice pa smo malo prije kraja prikazivanja showa posjetili Antu, skoknuli ga potražiti na Pelješac. U općini Orebić gdje živi mirno je i na prvu djeluje pomalo zabačeno, što zapravo cijelom okruženju dodaje na šarmu. Ljetna gužva je "laškala", snimanje je pri kraju, a i Ante je na dobrom putu da se skrasi. Nećemo sad gledatelje "spoilati" pa odati koja je sretnica zarobila Antino srce, je li iz showa ili izvan njega, ali izvjesno je da nakon svog TV ukazanja za Antu zvanog Munja – više ništa nije isto.

---

image

Nakon ‘Ljubavi na selu‘ zasut je ljubavnim porukama i ponudama više negoli se uspijeva snaći

Ante Čizmić/Cropix
---

– Da jesam li popularan; nemojte mi ništa govorit. Di god se pojavin, pitaju "jeste vi onaj...", i tako. Čak mi žena na ribarnici u Splitu nije tila naplatit čišćenje ribe. Eto, i profitira san – smijulji se Ante, "slučajna zvijezda". Na show su ga, veli, prijavili kolege s posla. Stoput se pokajao, a opet, i nije mu skroz mrsko. Dobro se zabavio – kaže.

– Lako šta je on posta popularan, i nas su svi živi zivkali na telefone kad smo se u dva kadra pojavili s njim na televiziji – ubacuju se njegovi prijatelji, prekaljeni vinari i vinogradari s Pelješca, jedan od njih je neoženjen! Možda show indirektno i njemu donese ljubavno-bračni "poguranac", tko zna?

– Ja san se ženija dva puta, treći nemam namjeru. A opet, nikad ne znaš. A da se nije sve u mom životu priokrenilo od snimanja šoua, je. To je život; donese svašta, sve se začas priokrene. Nekad na bolje, nekad na lošije – sažima Ante koji – kao pravi patrijarhalni Dalmatinac – nije "čovik od velikih riči". On se dokazuje djelima.

Sjedimo ispod odrine u lijepom dvorištu njegove konobe "Munitić", koja je svojevrsna komercijalno-ugostiteljska ekstenzija obiteljskoga poljoprivrednoga gospodarstva u mjestu. Ima i desetak tisuća trsova vinove loze (autohtone sorte plavac mali) na drugoj nedalekoj lokaciji, vrhunska kapljica nikad ne presuši za njegove potrebe, uvijek ima tog nektara za počastiti prijatelje i društvo koje se često okupi kod druželjubivog domaćina. Pogotovo u zimskim mjesecima kad turisti nakon ljetne okupacije napuste škoj, pa duge zimske večeri Orebićani krate međusobno uz druženja, pjesmu, ćakule, spizu i najbolje vino.

---

image

Da jesam li popularan; nemojte mi ništa govorit. Di god se pojavin, pitaju ‘jeste vi onaj...‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Zapravo, život na (polu)otoku i nije tako loš...

– Ma, super je ovde. Liti ima puno gostiju, stalno san pun. Ima konoba četrdesetak mjesta, šta vanka, šta unutra. A i show mi je donija reklamu, očekujen iduće lito tarapanu! – smije se Ante, koji nije "samo" ugostitelj. Zaposlen je u struci – električar je – u državnoj firmi, pa mu nikad nije dosadno. Ima i dvoje djece iz prethodnih brakova, jedno je srednjoškolskog uzrasta, drugo studira.

U nekom alternativnom scenariju, sve je dobro – zna se da su djeca najvažnija i uvijek na prvome mjestu. A ljubav... E toga Anti ne nedostaje. Nakon "Ljubavi na selu" zasut je ljubavnim porukama i ponudama više negoli se uspijeva snaći.

– Znaš šta, zeznija sam se šta sam ostavija broj mobitela na Facebooku ka javno dostupan podatak. Stalno cvrči! Moran ga držat na utišanom modu... Sva srića da imam još jedan broj koji nisu svi provalili. Maka bi ovaj broj s profila, ali ne znam kako – pomirljivo sliježe ramenima.

Skuhao nam je kavu, ljubazno nas nutka domaćim sirom, pršutom. Priznajemo, odavno nismo kušali bolje slične zalogaje, pogotovo uz zrno krupne morske soli i kap maslinova ulja vrhunskog pedigrea. Orebić je mjesto s rajskim delicijama u jednostavnom ruhu.

---

image

I sad san na pragu veze koja traje tek koji misec, ali mi ‘miriše‘ na ozbiljnu - odao nam je malu tajnu Ante

Ante Čizmić/Cropix
---

Specijalitet Antine konobe je – peka. I to hobotnica ispod peke s krumpirima i povrćem, jestvina koju izvrsno priprema, ali je osobno ne želi ni okusiti. Razlog tomu je jedna jezovita, no, nažalost, istinita epizoda koju je doživio kao srednjoškolac.

– Prvi razred srednje škole iša san u Zagreb; moji su me tamo poslali jer je ovde bjesnija Domovinski rat. U drugi razred san se ipak pribacija bliže kući, na Korčulu, i često san putova trajekton. U tim sam plovidbama svjedočija samoubojstvu nesretne žene koja je skočila s trajekta s ruksakom punim kamenja zavezanim na leđa. Utopila se... Nikad neću zaboravit prizor kad su joj izvukli tijelo iz mora; iz glave joj je izišla hobotnica, koja valjda prvo napada meko tkivo ka morski strvinar. Žao mi je, ali od tada hobu okusija nisam niti ću. Ali ljudi je vole i traže, i ja im je navodno dobro spremim. O nekim stvarima je bolje ne razmišljat – rezonira Ante.

Iako odaje dojam zadovoljnog otočanina s lagodnim lifestyleom, šarmantnog zavodnika koji uživa u svom priobalnom raju, to baš i nije realna slika. Antin je život obilježilo pravo more tuge.

– Sve mi je krenilo nizbrdo kad mi je 2004. godine u motociklističkoj nesreći tu u Orebiću poginija brat. Mislim da je to čak kumovalo propasti mog prvog braka... Bija san dotučen, nije mi bilo ni do čega. Mater se teško razbolila, dobrim dijelom i od tuge, reka bih. Preminula je, a nakon nje je partija i otac. Ja san se razveja, a drugi bračni pokušaj isto je neslavno završija. Možda se sve nekako krivo posložilo, ali eto, ima još života isprid mene. I sad san na pragu veze koja traje tek koji misec, ali mi "miriše" na ozbiljnu – odao nam je malu tajnu Ante, kojemu želimo svu sreću u novom poglavlju života.

---

image

Specijalitet Antine konobe je - peka. I to hobotnica ispod peke s krumpirima i povrćem, izvrsno je priprema, ali je osobno ne želi ni okusiti

Ante Čizmić/Cropix
---

---

‘Livaja i krv‘

Dok smo šetali Antinim vinogradom u Orebiću, bio je prilično topao jesenski dan i naš se sugovornik "raskomotio", skinuo majicu. Vjerojatno malko i zato da nam se diskretno pohvali tetovažom: portretom "balunjera" Marka Livaje iz Hajduka, i stihovima antologijske "U danima sretnim, u danima ludim".

– Kad san ovo tetovira, najveća mi je muka bila šta šest miseci ne smin dat krv; jesan, dobrovoljni san davatelj krvi. Iz plemenitih pobuda, da, ali malo i zato šta u firmi dobijen dva dana slobodno nakon toga – vragolasto namiguje i pošteno priznaje Ante zvani Munja.

---

---

‘Pelješac – centar svita‘

Iako djeluje nepristupačno, Pelješac i Orebić daleko su od toga. Otkad je izgrađen Pelješki most, vele mještani Orebića, Split im je čak bliži od Dubrovnika, pogotovo kad su ljetne gužve. Treba im manje od sat i pol do dalmatinske metropole, procjenjuju.

Nema ni puno neženja; život jest seoski, ali je standard dobar. More, vino, ljepota krajolika... Meka su to i za strankinje, pa tako na Pelješcu ima ne samo dosta apartmana u vlasništvu državljana Bosne i Hercegovine, nego i miješanih brakova. Tu su dom svile Slovenke, Mađarice, Ukrajinke...

– Hercegovke; Neum je blizu – namiguju pelješki momci. Ipak, najdraže susjedno "lovište" im je Mostar.

–​ Pun je lipih cura –​ slažu se.

---

---

‘Nije mi žaj ni showa, ni vozačke‘

Snimanje "Ljubavi na selu" i popratni publicitet su potpuno zaokupili Antu, koji je do tada živio mirnim, otočnim životom. Tijekom snimanja razvio je brojna prijateljstva, neke su ga osobe i naživcirale, normalna statistika oduševljenja i razočaranja, sve u svemu. S Dalmatincem Radoslavom se "skompao", najčešće su zajedno i putovali na snimanja u kontinentalnom dijelu Hrvatske, bilo mu je jako zabavno, veli.

Ipak, povjerava nam da je doživio pravo olakšanje kad je zadnji ciklus snimanja kod njega na imanju završio. Od sreće se, veli, dobro napio.

–​ Odat ću vam tajnu: kad san cure nakon snimanja otpratija na trajekt, osta san u mistu na jednoj vinskoj fešti i dobro se zaveselija od rasterećenja, odahnija san. Iste san večeri u povratku kući zaustavljen od policije, napuva san više promila nego šta je dozvoljeno i – osta bez vozačke dozvole. Reka san policajcu: "Prijatelju, slobodno piši kaznu. Nikad mi nije bija slađi gubitak vozačke" –​ prisjeća se Ante Munitić, a mi ćemo dometnuti: anegdota jest simpatična, ali nemojte učiniti isto što i Munja. Ljubav i selo idu zajedno, ali vino i volan – nikako.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => naočiti južnjak [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => naočiti južnjak 2 0 6444 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-02 10:55:32 [created_by] => 3154 [created_by_alias] => Lenka Gospodnetić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-02 20:09:19 [modified_by] => 3154 [publish_up] => 2023-11-02 19:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 481 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti sa tv ekrana. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, scena, estrada, zvijezde, šuška se, tv [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => TV&Reality [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Na Pelješcu smo našli Antu iz 'Ljubavi na selu', nakon mora tuge ima razloga za sreću: 'Veza miriše na ozbiljnu' [metakey] => Pelješac, Orebić, Ante Munitić, ljubav je na selu [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963155.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963159.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963157.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963173.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963177.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963179.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963175.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963181.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963151.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/02\/25963145.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Iako odaje dojam zadovoljnog oto\u010danina s lagodnim lifestyleom, \u0161armantnog zavodnika koji u\u017eiva u svom priobalnom raju, to ba\u0161 i nije realna slika...<\/p>","

Nakon \u2018Ljubavi na selu\u2018\u00a0zasut je ljubavnim porukama i ponudama vi\u0161e negoli se uspijeva sna\u0107i<\/p>","","","","

Da jesam li popularan; nemojte mi ni\u0161ta govorit. Di god se pojavin, pitaju \u2018jeste vi onaj...\u2018<\/p>","

I sad san na pragu veze koja traje tek koji misec, ali mi \u2018miri\u0161e\u2018\u00a0na ozbiljnu - odao nam je malu tajnu Ante<\/p>","","

Specijalitet Antine konobe je - peka. I to hobotnica ispod peke s krumpirima i povr\u0107em, izvrsno je priprema, ali je osobno ne \u017eeli ni\u00a0okusiti<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25963155_1920.jpg":"1920x1080","k_25963155_1280.jpg":"1280x1280","k_25963155_1024.jpg":"1024x1024","k_25963155_640.jpg":"640x640","k_25963155_480.jpg":"480x480","k_25963155_340.jpg":"340x340","k_25963155_220.jpg":"220x220","o_25963155_1280.jpg":"1280x853","o_25963155_1024.jpg":"1024x682","o_25963155_640.jpg":"640x426","o_25963155_480.jpg":"480x320","o_25963155_340.jpg":"340x226","o_25963155_220.jpg":"220x146","h_25963155_1280.jpg":"1280x854","h_25963155_1024.jpg":"1024x683","h_25963155_640.jpg":"640x427","h_25963155_480.jpg":"480x320","h_25963155_340.jpg":"340x227","h_25963155_220.jpg":"220x147","pp_25963155_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963155_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963155_640.jpg":"640x814","pp_25963155_480.jpg":"480x611","pp_25963155_340.jpg":"340x432","pp_25963155_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1303","hd_25963159_1920.jpg":"1920x1080","k_25963159_1280.jpg":"1280x1280","k_25963159_1024.jpg":"1024x1024","k_25963159_640.jpg":"640x640","k_25963159_480.jpg":"480x480","k_25963159_340.jpg":"340x340","k_25963159_220.jpg":"220x220","o_25963159_1280.jpg":"1280x868","o_25963159_1024.jpg":"1024x694","o_25963159_640.jpg":"640x434","o_25963159_480.jpg":"480x325","o_25963159_340.jpg":"340x230","o_25963159_220.jpg":"220x149","h_25963159_1280.jpg":"1280x854","h_25963159_1024.jpg":"1024x683","h_25963159_640.jpg":"640x427","h_25963159_480.jpg":"480x320","h_25963159_340.jpg":"340x227","h_25963159_220.jpg":"220x147","pp_25963159_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963159_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963159_640.jpg":"640x814","pp_25963159_480.jpg":"480x611","pp_25963159_340.jpg":"340x432","pp_25963159_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25963157_1920.jpg":"1920x1080","k_25963157_1280.jpg":"1280x1280","k_25963157_1024.jpg":"1024x1024","k_25963157_640.jpg":"640x640","k_25963157_480.jpg":"480x480","k_25963157_340.jpg":"340x340","k_25963157_220.jpg":"220x220","o_25963157_1280.jpg":"1280x853","o_25963157_1024.jpg":"1024x682","o_25963157_640.jpg":"640x426","o_25963157_480.jpg":"480x320","o_25963157_340.jpg":"340x226","o_25963157_220.jpg":"220x146","h_25963157_1280.jpg":"1280x854","h_25963157_1024.jpg":"1024x683","h_25963157_640.jpg":"640x427","h_25963157_480.jpg":"480x320","h_25963157_340.jpg":"340x227","h_25963157_220.jpg":"220x147","pp_25963157_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963157_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963157_640.jpg":"640x814","pp_25963157_480.jpg":"480x611","pp_25963157_340.jpg":"340x432","pp_25963157_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1265","hd_25963173_1920.jpg":"1920x1080","k_25963173_1280.jpg":"1280x1280","k_25963173_1024.jpg":"1024x1024","k_25963173_640.jpg":"640x640","k_25963173_480.jpg":"480x480","k_25963173_340.jpg":"340x340","k_25963173_220.jpg":"220x220","o_25963173_1280.jpg":"1280x843","o_25963173_1024.jpg":"1024x674","o_25963173_640.jpg":"640x421","o_25963173_480.jpg":"480x316","o_25963173_340.jpg":"340x224","o_25963173_220.jpg":"220x144","h_25963173_1280.jpg":"1280x854","h_25963173_1024.jpg":"1024x683","h_25963173_640.jpg":"640x427","h_25963173_480.jpg":"480x320","h_25963173_340.jpg":"340x227","h_25963173_220.jpg":"220x147","pp_25963173_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963173_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963173_640.jpg":"640x814","pp_25963173_480.jpg":"480x611","pp_25963173_340.jpg":"340x432","pp_25963173_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25963177_1920.jpg":"1920x1080","k_25963177_1280.jpg":"1280x1280","k_25963177_1024.jpg":"1024x1024","k_25963177_640.jpg":"640x640","k_25963177_480.jpg":"480x480","k_25963177_340.jpg":"340x340","k_25963177_220.jpg":"220x220","o_25963177_1280.jpg":"1280x853","o_25963177_1024.jpg":"1024x682","o_25963177_640.jpg":"640x426","o_25963177_480.jpg":"480x320","o_25963177_340.jpg":"340x226","o_25963177_220.jpg":"220x146","h_25963177_1280.jpg":"1280x854","h_25963177_1024.jpg":"1024x683","h_25963177_640.jpg":"640x427","h_25963177_480.jpg":"480x320","h_25963177_340.jpg":"340x227","h_25963177_220.jpg":"220x147","pp_25963177_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963177_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963177_640.jpg":"640x814","pp_25963177_480.jpg":"480x611","pp_25963177_340.jpg":"340x432","pp_25963177_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25963179_1920.jpg":"1920x1080","k_25963179_1280.jpg":"1280x1280","k_25963179_1024.jpg":"1024x1024","k_25963179_640.jpg":"640x640","k_25963179_480.jpg":"480x480","k_25963179_340.jpg":"340x340","k_25963179_220.jpg":"220x220","o_25963179_1280.jpg":"1280x853","o_25963179_1024.jpg":"1024x682","o_25963179_640.jpg":"640x426","o_25963179_480.jpg":"480x320","o_25963179_340.jpg":"340x226","o_25963179_220.jpg":"220x146","h_25963179_1280.jpg":"1280x854","h_25963179_1024.jpg":"1024x683","h_25963179_640.jpg":"640x427","h_25963179_480.jpg":"480x320","h_25963179_340.jpg":"340x227","h_25963179_220.jpg":"220x147","pp_25963179_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963179_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963179_640.jpg":"640x814","pp_25963179_480.jpg":"480x611","pp_25963179_340.jpg":"340x432","pp_25963179_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25963175_1920.jpg":"1920x1080","k_25963175_1280.jpg":"1280x1280","k_25963175_1024.jpg":"1024x1024","k_25963175_640.jpg":"640x640","k_25963175_480.jpg":"480x480","k_25963175_340.jpg":"340x340","k_25963175_220.jpg":"220x220","o_25963175_1280.jpg":"1280x853","o_25963175_1024.jpg":"1024x682","o_25963175_640.jpg":"640x426","o_25963175_480.jpg":"480x320","o_25963175_340.jpg":"340x226","o_25963175_220.jpg":"220x146","h_25963175_1280.jpg":"1280x854","h_25963175_1024.jpg":"1024x683","h_25963175_640.jpg":"640x427","h_25963175_480.jpg":"480x320","h_25963175_340.jpg":"340x227","h_25963175_220.jpg":"220x147","pp_25963175_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963175_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963175_640.jpg":"640x814","pp_25963175_480.jpg":"480x611","pp_25963175_340.jpg":"340x432","pp_25963175_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1287","hd_25963181_1920.jpg":"1920x1080","k_25963181_1280.jpg":"1280x1280","k_25963181_1024.jpg":"1024x1024","k_25963181_640.jpg":"640x640","k_25963181_480.jpg":"480x480","k_25963181_340.jpg":"340x340","k_25963181_220.jpg":"220x220","o_25963181_1280.jpg":"1280x858","o_25963181_1024.jpg":"1024x686","o_25963181_640.jpg":"640x429","o_25963181_480.jpg":"480x321","o_25963181_340.jpg":"340x227","o_25963181_220.jpg":"220x147","h_25963181_1280.jpg":"1280x854","h_25963181_1024.jpg":"1024x683","h_25963181_640.jpg":"640x427","h_25963181_480.jpg":"480x320","h_25963181_340.jpg":"340x227","h_25963181_220.jpg":"220x147","pp_25963181_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963181_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963181_640.jpg":"640x814","pp_25963181_480.jpg":"480x611","pp_25963181_340.jpg":"340x432","pp_25963181_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1300","hd_25963151_1920.jpg":"1920x1080","k_25963151_1280.jpg":"1280x1280","k_25963151_1024.jpg":"1024x1024","k_25963151_640.jpg":"640x640","k_25963151_480.jpg":"480x480","k_25963151_340.jpg":"340x340","k_25963151_220.jpg":"220x220","o_25963151_1280.jpg":"1280x866","o_25963151_1024.jpg":"1024x693","o_25963151_640.jpg":"640x433","o_25963151_480.jpg":"480x325","o_25963151_340.jpg":"340x230","o_25963151_220.jpg":"220x148","h_25963151_1280.jpg":"1280x854","h_25963151_1024.jpg":"1024x683","h_25963151_640.jpg":"640x427","h_25963151_480.jpg":"480x320","h_25963151_340.jpg":"340x227","h_25963151_220.jpg":"220x147","pp_25963151_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963151_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963151_640.jpg":"640x814","pp_25963151_480.jpg":"480x611","pp_25963151_340.jpg":"340x432","pp_25963151_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25963145_1920.jpg":"1920x1080","k_25963145_1280.jpg":"1280x1280","k_25963145_1024.jpg":"1024x1024","k_25963145_640.jpg":"640x640","k_25963145_480.jpg":"480x480","k_25963145_340.jpg":"340x340","k_25963145_220.jpg":"220x220","o_25963145_1280.jpg":"1280x853","o_25963145_1024.jpg":"1024x682","o_25963145_640.jpg":"640x426","o_25963145_480.jpg":"480x320","o_25963145_340.jpg":"340x226","o_25963145_220.jpg":"220x146","h_25963145_1280.jpg":"1280x854","h_25963145_1024.jpg":"1024x683","h_25963145_640.jpg":"640x427","h_25963145_480.jpg":"480x320","h_25963145_340.jpg":"340x227","h_25963145_220.jpg":"220x147","pp_25963145_1280.jpg":"1280x1628","pp_25963145_1024.jpg":"1024x1303","pp_25963145_640.jpg":"640x814","pp_25963145_480.jpg":"480x611","pp_25963145_340.jpg":"340x432","pp_25963145_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7743452 Threads: 2 Questions: 1631514420 Slow queries: 4848394 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111281472 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) ) [link] => /scena/tv-reality/na-peljescu-smo-nasli-antu-iz-ljubavi-na-selu-nakon-mora-tuge-ima-razloga-za-srecu-veza-mirise-na-ozbiljnu-1335686 [printLink] => /scena/tv-reality/na-peljescu-smo-nasli-antu-iz-ljubavi-na-selu-nakon-mora-tuge-ima-razloga-za-srecu-veza-mirise-na-ozbiljnu-1335686?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 477102 [name] => pelješac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => peljesac [link] => /tag/peljesac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 479991 [name] => Orebić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => orebic [link] => /tag/orebic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 735405 [name] => Ante Munitić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-02 14:34:25 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-munitic [link] => /tag/ante-munitic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 384311 [name] => Ljubav je na selu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ljubav-je-na-selu [link] => /tag/ljubav-je-na-selu ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => naočiti južnjak [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na Pelješcu smo našli Antu iz ‘Ljubavi na selu‘, nakon mora tuge ima razloga za sreću: ‘Veza miriše na ozbiljnu‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3154 [name] => Lenka Gospodnetić [username] => lenka-gospodneti [email] => lenka-gospodneti@sd.hr [password] => $2y$10$qDoQbPZciwHCmq8bxd4fSetkQTRo3MRUagZG7Q0uCw6Sm/reSwBQO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/lenka-gospodnetic-3154 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1672 [gender] => m [description] => [image] => 1672.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1672.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963155.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Iako odaje dojam zadovoljnog otočanina s lagodnim lifestyleom, šarmantnog zavodnika koji uživa u svom priobalnom raju, to baš i nije realna slika...

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963155.jpg [title] =>

Iako odaje dojam zadovoljnog otočanina s lagodnim lifestyleom, šarmantnog zavodnika koji uživa u svom priobalnom raju, to baš i nije realna slika...

Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963159.jpg [title] =>

Nakon ‘Ljubavi na selu‘ zasut je ljubavnim porukama i ponudama više negoli se uspijeva snaći

Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963157.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963173.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963177.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963179.jpg [title] =>

Da jesam li popularan; nemojte mi ništa govorit. Di god se pojavin, pitaju ‘jeste vi onaj...‘

Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963175.jpg [title] =>

I sad san na pragu veze koja traje tek koji misec, ali mi ‘miriše‘ na ozbiljnu - odao nam je malu tajnu Ante

Ante Čizmić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963181.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963151.jpg [title] =>

Specijalitet Antine konobe je - peka. I to hobotnica ispod peke s krumpirima i povrćem, izvrsno je priprema, ali je osobno ne želi ni okusiti

Ante Čizmić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/02/25963145.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ljubavi na selu ima vjerojatno manje negoli u gradu, i to zbog prozaične okolnosti: u našim je selima i malim mistima uz more sve manje ljudi, pogotovo cura za udaju, koje su – od štale i motike, tvrda otočnog kruha – pobjegle u gradove. Unatoč tome što se na selima danas živi puno ljepše negoli prije pedesetak godina i može uživati u svim stečevinama suvremene civilizacije, mladosti je sve manje, pa i brakova i podmlatka.

Vjerojatno je ta (pomalo neobična i kontradiktorna) činjenica jedna od tajni uspjeha megapopularnog TV dokumentarnog realityja "Ljubav je na selu", koji i ove sezone na RTL-u obara rekorde gledanosti. U živopisnoj galeriji sudionika-farmera i "seoskih mladića" koji se – neki i po drugi, pa i treći put – pokušavaju bračno skrasiti, ili barem naći srodnu dušu i dovesti je da s njim uživa u seoskoj (odnosno malomišćanskoj) idili i dva su Dalmatinca.

Uz energičnog Radoslava Biskupovića iz Dugog Rata tu je samozatajni Ante Munitić (44) iz Donje Bande u općini Orebić na Pelješcu, naočiti južnjak oko kojeg već tjednima "frca perje", a djevojke i žene se na svoj način bore za njegovu naklonost.

Nismo mogli izdržati, nikako dočekati rasplet ljubavne trakavice pa smo malo prije kraja prikazivanja showa posjetili Antu, skoknuli ga potražiti na Pelješac. U općini Orebić gdje živi mirno je i na prvu djeluje pomalo zabačeno, što zapravo cijelom okruženju dodaje na šarmu. Ljetna gužva je "laškala", snimanje je pri kraju, a i Ante je na dobrom putu da se skrasi. Nećemo sad gledatelje "spoilati" pa odati koja je sretnica zarobila Antino srce, je li iz showa ili izvan njega, ali izvjesno je da nakon svog TV ukazanja za Antu zvanog Munja – više ništa nije isto.

---

image

Nakon ‘Ljubavi na selu‘ zasut je ljubavnim porukama i ponudama više negoli se uspijeva snaći

Ante Čizmić/Cropix
---

– Da jesam li popularan; nemojte mi ništa govorit. Di god se pojavin, pitaju "jeste vi onaj...", i tako. Čak mi žena na ribarnici u Splitu nije tila naplatit čišćenje ribe. Eto, i profitira san – smijulji se Ante, "slučajna zvijezda". Na show su ga, veli, prijavili kolege s posla. Stoput se pokajao, a opet, i nije mu skroz mrsko. Dobro se zabavio – kaže.

– Lako šta je on posta popularan, i nas su svi živi zivkali na telefone kad smo se u dva kadra pojavili s njim na televiziji – ubacuju se njegovi prijatelji, prekaljeni vinari i vinogradari s Pelješca, jedan od njih je neoženjen! Možda show indirektno i njemu donese ljubavno-bračni "poguranac", tko zna?

– Ja san se ženija dva puta, treći nemam namjeru. A opet, nikad ne znaš. A da se nije sve u mom životu priokrenilo od snimanja šoua, je. To je život; donese svašta, sve se začas priokrene. Nekad na bolje, nekad na lošije – sažima Ante koji – kao pravi patrijarhalni Dalmatinac – nije "čovik od velikih riči". On se dokazuje djelima.

Sjedimo ispod odrine u lijepom dvorištu njegove konobe "Munitić", koja je svojevrsna komercijalno-ugostiteljska ekstenzija obiteljskoga poljoprivrednoga gospodarstva u mjestu. Ima i desetak tisuća trsova vinove loze (autohtone sorte plavac mali) na drugoj nedalekoj lokaciji, vrhunska kapljica nikad ne presuši za njegove potrebe, uvijek ima tog nektara za počastiti prijatelje i društvo koje se često okupi kod druželjubivog domaćina. Pogotovo u zimskim mjesecima kad turisti nakon ljetne okupacije napuste škoj, pa duge zimske večeri Orebićani krate međusobno uz druženja, pjesmu, ćakule, spizu i najbolje vino.

---

image

Da jesam li popularan; nemojte mi ništa govorit. Di god se pojavin, pitaju ‘jeste vi onaj...‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Zapravo, život na (polu)otoku i nije tako loš...

– Ma, super je ovde. Liti ima puno gostiju, stalno san pun. Ima konoba četrdesetak mjesta, šta vanka, šta unutra. A i show mi je donija reklamu, očekujen iduće lito tarapanu! – smije se Ante, koji nije "samo" ugostitelj. Zaposlen je u struci – električar je – u državnoj firmi, pa mu nikad nije dosadno. Ima i dvoje djece iz prethodnih brakova, jedno je srednjoškolskog uzrasta, drugo studira.

U nekom alternativnom scenariju, sve je dobro – zna se da su djeca najvažnija i uvijek na prvome mjestu. A ljubav... E toga Anti ne nedostaje. Nakon "Ljubavi na selu" zasut je ljubavnim porukama i ponudama više negoli se uspijeva snaći.

– Znaš šta, zeznija sam se šta sam ostavija broj mobitela na Facebooku ka javno dostupan podatak. Stalno cvrči! Moran ga držat na utišanom modu... Sva srića da imam još jedan broj koji nisu svi provalili. Maka bi ovaj broj s profila, ali ne znam kako – pomirljivo sliježe ramenima.

Skuhao nam je kavu, ljubazno nas nutka domaćim sirom, pršutom. Priznajemo, odavno nismo kušali bolje slične zalogaje, pogotovo uz zrno krupne morske soli i kap maslinova ulja vrhunskog pedigrea. Orebić je mjesto s rajskim delicijama u jednostavnom ruhu.

---

image

I sad san na pragu veze koja traje tek koji misec, ali mi ‘miriše‘ na ozbiljnu - odao nam je malu tajnu Ante

Ante Čizmić/Cropix
---

Specijalitet Antine konobe je – peka. I to hobotnica ispod peke s krumpirima i povrćem, jestvina koju izvrsno priprema, ali je osobno ne želi ni okusiti. Razlog tomu je jedna jezovita, no, nažalost, istinita epizoda koju je doživio kao srednjoškolac.

– Prvi razred srednje škole iša san u Zagreb; moji su me tamo poslali jer je ovde bjesnija Domovinski rat. U drugi razred san se ipak pribacija bliže kući, na Korčulu, i često san putova trajekton. U tim sam plovidbama svjedočija samoubojstvu nesretne žene koja je skočila s trajekta s ruksakom punim kamenja zavezanim na leđa. Utopila se... Nikad neću zaboravit prizor kad su joj izvukli tijelo iz mora; iz glave joj je izišla hobotnica, koja valjda prvo napada meko tkivo ka morski strvinar. Žao mi je, ali od tada hobu okusija nisam niti ću. Ali ljudi je vole i traže, i ja im je navodno dobro spremim. O nekim stvarima je bolje ne razmišljat – rezonira Ante.

Iako odaje dojam zadovoljnog otočanina s lagodnim lifestyleom, šarmantnog zavodnika koji uživa u svom priobalnom raju, to baš i nije realna slika. Antin je život obilježilo pravo more tuge.

– Sve mi je krenilo nizbrdo kad mi je 2004. godine u motociklističkoj nesreći tu u Orebiću poginija brat. Mislim da je to čak kumovalo propasti mog prvog braka... Bija san dotučen, nije mi bilo ni do čega. Mater se teško razbolila, dobrim dijelom i od tuge, reka bih. Preminula je, a nakon nje je partija i otac. Ja san se razveja, a drugi bračni pokušaj isto je neslavno završija. Možda se sve nekako krivo posložilo, ali eto, ima još života isprid mene. I sad san na pragu veze koja traje tek koji misec, ali mi "miriše" na ozbiljnu – odao nam je malu tajnu Ante, kojemu želimo svu sreću u novom poglavlju života.

---

image

Specijalitet Antine konobe je - peka. I to hobotnica ispod peke s krumpirima i povrćem, izvrsno je priprema, ali je osobno ne želi ni okusiti

Ante Čizmić/Cropix
---

---

‘Livaja i krv‘

Dok smo šetali Antinim vinogradom u Orebiću, bio je prilično topao jesenski dan i naš se sugovornik "raskomotio", skinuo majicu. Vjerojatno malko i zato da nam se diskretno pohvali tetovažom: portretom "balunjera" Marka Livaje iz Hajduka, i stihovima antologijske "U danima sretnim, u danima ludim".

– Kad san ovo tetovira, najveća mi je muka bila šta šest miseci ne smin dat krv; jesan, dobrovoljni san davatelj krvi. Iz plemenitih pobuda, da, ali malo i zato šta u firmi dobijen dva dana slobodno nakon toga – vragolasto namiguje i pošteno priznaje Ante zvani Munja.

---

---

‘Pelješac – centar svita‘

Iako djeluje nepristupačno, Pelješac i Orebić daleko su od toga. Otkad je izgrađen Pelješki most, vele mještani Orebića, Split im je čak bliži od Dubrovnika, pogotovo kad su ljetne gužve. Treba im manje od sat i pol do dalmatinske metropole, procjenjuju.

Nema ni puno neženja; život jest seoski, ali je standard dobar. More, vino, ljepota krajolika... Meka su to i za strankinje, pa tako na Pelješcu ima ne samo dosta apartmana u vlasništvu državljana Bosne i Hercegovine, nego i miješanih brakova. Tu su dom svile Slovenke, Mađarice, Ukrajinke...

– Hercegovke; Neum je blizu – namiguju pelješki momci. Ipak, najdraže susjedno "lovište" im je Mostar.

–​ Pun je lipih cura –​ slažu se.

---

---

‘Nije mi žaj ni showa, ni vozačke‘

Snimanje "Ljubavi na selu" i popratni publicitet su potpuno zaokupili Antu, koji je do tada živio mirnim, otočnim životom. Tijekom snimanja razvio je brojna prijateljstva, neke su ga osobe i naživcirale, normalna statistika oduševljenja i razočaranja, sve u svemu. S Dalmatincem Radoslavom se "skompao", najčešće su zajedno i putovali na snimanja u kontinentalnom dijelu Hrvatske, bilo mu je jako zabavno, veli.

Ipak, povjerava nam da je doživio pravo olakšanje kad je zadnji ciklus snimanja kod njega na imanju završio. Od sreće se, veli, dobro napio.

–​ Odat ću vam tajnu: kad san cure nakon snimanja otpratija na trajekt, osta san u mistu na jednoj vinskoj fešti i dobro se zaveselija od rasterećenja, odahnija san. Iste san večeri u povratku kući zaustavljen od policije, napuva san više promila nego šta je dozvoljeno i – osta bez vozačke dozvole. Reka san policajcu: "Prijatelju, slobodno piši kaznu. Nikad mi nije bija slađi gubitak vozačke" –​ prisjeća se Ante Munitić, a mi ćemo dometnuti: anegdota jest simpatična, ali nemojte učiniti isto što i Munja. Ljubav i selo idu zajedno, ali vino i volan – nikako.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Iako odaje dojam zadovoljnog otočanina s lagodnim lifestyleom, šarmantnog zavodnika koji uživa u svom priobalnom raju, to baš i nije realna slika...

Ante Čizmić/Cropix

Nakon ‘Ljubavi na selu‘ zasut je ljubavnim porukama i ponudama više negoli se uspijeva snaći

Ante Čizmić/Cropix

Da jesam li popularan; nemojte mi ništa govorit. Di god se pojavin, pitaju ‘jeste vi onaj...‘

Ante Čizmić/Cropix

I sad san na pragu veze koja traje tek koji misec, ali mi ‘miriše‘ na ozbiljnu - odao nam je malu tajnu Ante

Ante Čizmić/Cropix

Specijalitet Antine konobe je - peka. I to hobotnica ispod peke s krumpirima i povrćem, izvrsno je priprema, ali je osobno ne želi ni okusiti

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/tv-reality/na-peljescu-smo-nasli-antu-iz-ljubavi-na-selu-nakon-mora-tuge-ima-razloga-za-srecu-veza-mirise-na-ozbiljnu-1335686 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d498c241c7848e5077a13389c26754fa73bd0239 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+Pelje%C5%A1cu+smo+na%C5%A1li+Antu+iz+%E2%80%98Ljubavi+na+selu%E2%80%98%2C+nakon+mora+tuge+ima+razloga+za+sre%C4%87u%3A+%E2%80%98Veza+miri%C5%A1e+na+ozbiljnu%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fna-peljescu-smo-nasli-antu-iz-ljubavi-na-selu-nakon-mora-tuge-ima-razloga-za-srecu-veza-mirise-na-ozbiljnu-1335686 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fna-peljescu-smo-nasli-antu-iz-ljubavi-na-selu-nakon-mora-tuge-ima-razloga-za-srecu-veza-mirise-na-ozbiljnu-1335686 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => naočiti južnjak [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
TV&Realitynaočiti južnjak

Na Pelješcu smo našli Antu iz ‘Ljubavi na selu‘, nakon mora tuge ima razloga za sreću: ‘Veza miriše na ozbiljnu‘

Piše Lenka Gospodnetić
2. studenog 2023. - 20:30
Iako odaje dojam zadovoljnog otočanina s lagodnim lifestyleom, šarmantnog zavodnika koji uživa u svom priobalnom raju, to baš i nije realna slika...Ante Čizmić/Cropix

Ljubavi na selu ima vjerojatno manje negoli u gradu, i to zbog prozaične okolnosti: u našim je selima i malim mistima uz more sve manje ljudi, pogotovo cura za udaju, koje su – od štale i motike, tvrda otočnog kruha – pobjegle u gradove. Unatoč tome što se na selima danas živi puno ljepše negoli prije pedesetak godina i može uživati u svim stečevinama suvremene civilizacije, mladosti je sve manje, pa i brakova i podmlatka.

Vjerojatno je ta (pomalo neobična i kontradiktorna) činjenica jedna od tajni uspjeha megapopularnog TV dokumentarnog realityja "Ljubav je na selu", koji i ove sezone na RTL-u obara rekorde gledanosti. U živopisnoj galeriji sudionika-farmera i "seoskih mladića" koji se – neki i po drugi, pa i treći put – pokušavaju bračno skrasiti, ili barem naći srodnu d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 00:48