StoryEditorOCM
ShowbizPROJUHALA S LAHOROM

Pamtite li najmisteriozniju pobjednicu Dore svih vremena? Izborila Eurosong, nismo imali pojma tko je! Evo gdje je danas

Piše SCENA SD
4. svibnja 2024. - 22:24

Dok očekujemo da nam Baby Lasagna donese koju "dvanaesticu", podsjetili smo se najmisterioznije osobe koja je ikada predstavljala Hrvatsku na nekom od Eurosongova.

image
Neja Markicevic/Cropix

Obično bi to bile zvijezde koje je svatko od nas dobro poznavao, sve do 2011. godine kada je (na kratko doduše) na estradnom nebu Lijepe naše zasjala Daria Kinzer. Zasjala, otpjevala, izgubila, nestala.

image

Daria Kinzer

Neja Markicevic/Cropix

Na Dori je te godine na apsolutno zaprepaštenje svekolike javnosti pobjedila Jacquesa Houdeka i dobila kartu za odlazak u Dusseldorf, kao predstavnica Hrvatske na Eurosongu.

Tamo se tada dvadesetdvogodišnjakinja, doduše, i nije baš proslavila osvojivši tek 15. mjesto na prvoj polufinalnoj večeri.

Boris Đorđević je autor pjesme ‘Lahor", nakon što je Darija osvojila Doru, zaključeno je kako bi bilo najbolje da je otpjeva na engleskom jeziku.

image
Korolyova Kristina/Tass/Profimedia

Potpun kaos su izazvali autori preimenovavši "lahor" u "Break a Leg" (slomij nogu, u značenju - puno sreće na pozornici) pa su se nekako našli na sredini i nazvali taj pjesmuljak ‘Celebrate‘.

image

Daria Kinzer s autorom svoje pjesme Borisom Đurđevićem

Ranko Šuvar/Cropix

S obzirom kako je Daria odrasla van naših granica, a i otac joj je Nijemac, njen hrvatski jezik i nije bio baš savršen. No, mlada se djevojka time nije dala zaustaviti, s obzirom kako suvereno vlada njemačkim jezikom, a i služi se engleskim i francuskim, smatrala je kako joj kriv naglasak ne bi trebao biti točka na kojoj će se dati zaustavljati.

image

Pobjednica Dore 2011. Daria Kinzer

Ranko Šuvar/Cropix

Još u studiju Dore prigovorili su joj što ne zna dobro pričati hrvatski jezik, ali se Daria nije željela spustiti na njihov nivo već je rekla:

- Ne ljutim se, ali ako oni znaju francuski, engleski i njemački smatram to opravdanim - komentirala je.

Međutim, iako je odmah nestala s hrvatske scene, kao da je nikada nije ni bilo poslije Eurosonga, ona se i dalje bavi glazbom te pjeva na njemačkom jeziku.

Na njenoj službenoj stranici doznajemo kako pjeva većinom šlagere i to na njemačkom jeziku. Za vrijeme dok je pandemija zaustavila živote Darija je pjevala na kruzerima.

Često "doleti" do Dalmacije, prošlo je ljeto, recimo, s majkom provela dijelom u Zadru. Voli, kazati će, šetnje, putovanja, a u to kako voli glazbu - ne sumnjamo uopće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:46