StoryEditorOCM
ShowbizNIJE SVE CRNO

Osječki pjevač o zloćudnoj bolesti: Kada je došao nalaz, nisam znao ni što znači! Po googleu ispala smrt u tri mjeseca

Piše Scena SD
18. siječnja 2024. - 22:31
Igor Delač: Jedno životno iskustvo koje mi je donijelo dobre stvari, posloži ti život, ja ga ne bih mogao posložiti onako kako je to bolest učinila...Happy FM

Osječki glazbenik Igor Delač s bandom "Prva liga" i pjesmom "Jedan život malo je", uz brojne nagrade, osvojio je i srca publike. Premda ga za razdoblje bendovskog života veže puno lijepih uspomena, slušateljima Happy FM-a je otkrio zašto se odlučio za solističku karijeru, kao i kako mu je zločudna bolest utjecala na život.

Nakon prvotnog šoka i borbe za život, Igor je na dijagnozu počeo gledati pozitivno, jer je radi nje posložio prioritete u životu i promijenio životne navike. Glazba je i dalje njegova ljubav, ali zdravlje je na prvom mjestu. 

"Ja volim reći da sam zadnjih 40 ak godina pjevač u usponu. Počeo sam kao bubnjar i pjevač. Odabrao sam mikrofon jer se manje vježba. No, u svakom pjevaču tinja da bi mu vrhunac karijere bio da se osamostali i nisam pogriješio. Jednostavnije je funkcionirati na ovaj način" - objašnjava zašto se odlučio na promjenu.

Mirovao je, kaže, samo kada je baš morao, kada mu je bio dijagnosticiran Hodgkinov limfom.

"Kada je došao nalaz ja nisam znao ni kako se to čita, a kamo li što to znači. Naravno, pitaš google i dođeš do saznanja - smrt u recimo tri mjeseca, onda sam ugasio google, došao do pravih informacija i u prave ruke, moram pohvaliti ekipu u KBC Osijek. Uz stručnu pomoć, moju pozitivnu energiju i podršku obitelji došli smo do toga da je bolest već tri godine u remisiji".

Iako traumatično, Igor tvrdi da je bolest za njega pozitivno iskustvo.

image
Happy FM


"Jedno životno iskustvo koje mi je donijelo dobre stvari, posloži ti život, ja ga ne bih mogao posložiti onako kako je to bolest učinila, ni za dva života. Recimo, nastupi mi najduže traju do dva sata, više ne sviram svadbe. Svaki dan se probudim sretan jer sam živ i vidim koliko je malo potrebno za sreću.

Ritam je sulud, trčimo, a ne znamo zapravo kamo trčimo, shvatiš da su ti najvrijednije stvari zapravo tu, a mi to puno puta zaboravljamo. Mogu reći da je ovo jedna od najboljih faza moga života, iako se suočiti s takvom dijagnozom nije lako" - priznaje,

Želja mu je ljude oko sebe osvijestiti koliko su prevencija i pregledi važni.

"Često kad ljude pitam: ‘Zašto ne odeš na sistematski, na brzinu budeš gotov, nije ni skupo...?‘, oni mi kažu: ‘Što ako mi nešto nađu?‘ Kad to pitanje čujem, to mi je suludo! Pa ako je već suđeno da nešto imaš, onda je bolje da ti što prije nađu, da imaš šansu kao što sam je dobio ja, borio sam se i izborio sam se i evo me tu sam, živ sam.

Neki, nažalost, prekasno dođu i završe kako ne trebaju. Meni je to jedno zapravo dobro životno iskustvo, jer shvatiš koliko smo zapravo mali i ranjivi i koliko zapravo treba uživati u svakom trenutku koji nam je pružen i koliko je zapravo život lijep" - zaključio je Igor Delač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:34