stdClass Object ( [id] => 1165032 [title] => Jedna večer na ljetnoj terasi u Veloj Luci promijenila joj je život, a Runjića je osvojila jednim potezom. Sada se vraća ‘Toplim osmijehom‘ i kaže: Svijet je postao okrutno mjesto [alias] => jedna-vecer-na-ljetnoj-terasi-u-veloj-luci-promijenila-joj-je-zivot-a-runjica-je-osvojila-jednim-potezom-sada-se-vraca-toplim-osmijehom-i-kaze-svijet-je-postao-okrutno-mjesto [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Jedna od najboljih pjevačica domaće pop glazbe razveselila nas je novom emotivnom poslasticom koja će zasigurno izmamiti "Topli osmijeh" na lice svakog slušatelja. Osjećajnom izvedbom Jasna Zlokić preslikala je svoje iskustvo u pjesmu i vratila nas u najljepše trenutke naše mladosti. Singl po singl, Jasna se približava stvaranju novog albuma, a zahvaljujući izvedbi u pitoresknom videospotu daje nam osjećaj kao da je vrijeme stalo.

"Posebno sam emotivno vezana uz svaku svoju pjesmu, pa tako i uz ovu. U životu treba biti dobar prema svima jer je svijet postao okrutno mjesto. Nepredvidljiva su vremena, a svima nama sada više nego ikada treba topli osmijeh", opisujući svoj novi singl Jasna je otvorila dušu, piše Net.hr.

---

image
Nastup na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio 2021.
Damir Krajač/Cropix
---

Potkraj 2020. se, nakon desetogodišnje stanke, Jasna vratila uspješnom pjesmom "Potrošilo nas vrime" kojom je najavila svojevrsni zaokret u karijeri i početak suradnje s Damirom Bačićem, Vjekoslavom Dimterom i Antom Gelom.

Jasnin povratak i sjajna pjesma rezultirali su osvajanjem medijske nagrade "Zlatni studio" za pjevačicu godine. Renomirana pjevačica je tako dokazala da joj duga stanka nije ništa oduzela, a nagrada je bila odličan poticaj da ubaci u veću brzinu i objavi novi singl koji smo s nestrpljenjem dočekali. 

---

---

Recept autorskog tima koji se pokazao uspješnim nema potrebe mijenjati. Zato je za singl "Topli osmijeh" glazbu napisao V. Dimter, a na tekstu su surađivali Dimter i Bačić. Aranžman je napravio Gelo, a za videoprodukciju je ponovno zaslužan Boris Sekulić.

Šta je 'Skitnica' prema Janis Joplin?

Zanimljivo, sve ove godine Jasna je žarila i palila, iako nije snimala nove albume.

"Nekako nisam bila u prilici da dobijem pjesmu svojstvenu sebi i svom glazbenom izričaju koji se promijenio sukladno mojim godinama. Radila sam i bez snimanja jer sam puno nastupala tako da nisam ni stigla snimati. Raduje me da sam napravila lijepu pjesmu. Damir Bačić je dosad bio poznat po pjesmama za Miju Dimšić, no i njene pjesme imaju snažne poruke. Zakačila sam se za tu poruku pjesme, koja me zainteresirala", priznala je u intervjuu za Večernji list.

---

image
Jasna Zlokić prije pola godine na Prisavlju
Darko Tomaš/Cropix
---

Podsjetimo, Jasna dolazi iz glazbene obitelji, a sa sestrom je pjevala i na dječjim glazbenim natjecanjima: "Cijela obitelj je bila glazbeno nadarena, pjevali su i mama i tata i treća sestra. Onda bismo zapjevali u našoj kući u Veloj Luci, a ljudi bi nas slušali ispod prozora. Tada se stvarno pjevalo. Cijela Dalmacija je pjevala, takvo je bilo vrijeme. Mi smo znali spontano nakon ručka ili večere zapjevati za svoj gušt, a kako nam je kuća na rivi, tako bi šetači dolazili pod prozor i uživali", otkriva Jasna koja je najpoznatija po svome hitu "Skitnica" iz 1984. godine.

Kako i sama priznaje, pjesma ju na prvi mah nije previše oduševila.

"Tada sam, kao i svi mladi, slušala moderne pjevačice poput Janis Joplin ili Barbre Streisand pa mi je 'Skitnica' bila pomalo jednostavna. Pokojni Slobodan Momčilović Moka bio je producent albuma i pitao me kako mi se čini. Rekla sam mu: 'Pa nije mi loša', a on mi govori: 'Pa to će biti megahit'. I tako je i bilo, nisam znala da će to biti pjesma koja će mi obilježiti život", priznaje Jasna koja je nadimak J. Zlo dobila na nastupu s Neredom u zagrebačkom Domu sportova, 2007. godine.

---

image
Lani s kreativnim Antom Gelom, 'Dujmićem 21. stoljeća'
Vedran Peteh/Cropix
---

Jasna se prije samog nastupa družila i s hrvatskim reperima, Neredom, Stokom i Connectom. Iako te večeri nije uspjela upoznati 50Centa, zasigurno je zagrijala njegovu vjernu publiku.

"To su prekrasni i fini momci. Oduševljena sam njihovim ponašanjem i strpljivošću. Dosad nisam bila upoznata s njihovim svjetonazorima, ali su me doslovno oborili s nogu", rekla je Jasna o hrvatskim reperima, prenosi Net.hr.

Nema sumnje, u vremenu socijalne distance Jasna Zlokić s "Toplim osmijehom" vraća se u mladost, među drage ljude i tople emocije. A ona se zaista ima čega sjećati. Kako se nedavno na A strani posvećenoj Rajku Dujmiću prisjetila Tonka Čović Popadić, Jasna ih je impresionirala pjevanjem na terasi u Veloj Luci pa su je preporučili Dujmiću.

---

image
Sa Željkom Bebekom na snimanju dueta 'Ima neka tajna veza'
Biljana Gaurina/Cropix
---

On je na tekst Momčila Popadića skladao hit "Skitnica", a poslije je isti trio stao iza pjesme "Ne znam koji vjetar puše". Jasnina suradnja s tim tandemom dio je povijesti hrvatske pop glazbe i svakako je vrijedna sjećanja i toplih osmijeha. Osim toga, Dujmić je za Jasnu skladao i neke druge pjesme kao što su "Ja sam ti jedini drug", "Povedi me" ili "Na obali".

Radila je i s drugim renomiranim skladateljima hrvatske estrade kao što su Đorđe Novković (Tiho sviraj pjesmu ljubavnu,) Tonči Huljić (Nisam ti se tugo nadala), Andrej Baša (Dođi u mali kafe)... Osim Popadića, tekstove za njene pjesme pisali su Željko Sabol, Željko Pavičić, Stevo Cvikić, Neno Ninčević, Mario MIhaljević, Vjekoslava Huljić.

Kako se vidi, Jasna Zlokić držala je do dobrih pjesama i kvalitetnih autora. Uz takve autore i pjesme te pjevanje i scensko davanje bez zadrške ne treba čuditi da je napravila karijeru u cijeloj bivšoj državi. Naravno, imala je dosta pjesama koje i nisu ostale zapamćene, uvijek je bilo više pjevača željnih pjevanja nego nadahnutih autora i dobrih pjesama.

Torcida je oživjela

Ali eto Jasnu je pjesma održala u dugim promjenjivim desetljećima, a sada se, potvrđujući svoj osjećaj za dobre autore, okreće mlađoj ekipi.

Malo tko je kao ona u pjesmi "Zagrebačka zima", na Ninčevićeve stihove i melodiju Vladimira Kočiša, opjevala iskustvo mnogih Dalmatinaca u Zagrebu: "Napolju tama prostrana svijeta/ U sobi vaza, tri plava cvijeta/ Napolju izlog čudnih sudbina/ U sobi knjiga, most do daljina/ A moje je srce otok u snijegu/ Moje su misli ptice u bijegu/ Dok sebe tješim, ma vremena ima/ Teče još jedna moja zagrebačka zima".

---

image
U Splitu 2016. na euforičnom izvođenju pjesme 'Ja sam ti jedini drug'
Paun Paunovic/Cropix
---

Prije nekoliko godina njena pjesma "Ja sam ti jedini drug" (Dujmić, Cvikić) postala je pjesma koju pjeva Torcida. Navijači izranjavanoga Hajduka pronašli su se u stihovima "Hajde pričaj mi, o svemu pričaj mi/ zar su te ranili, zar su te slomili?/ ne boj se, priznaj mi/ ja ću te braniti, od svega braniti/ i kad te napuste svi, uz tebe ostati/ zauv'jek ostati".

Iako bi za uspjeh te pjesme i Jasna mogla reći "nisam ti se tugo nadala", to je njenoj karijeri dalo dodatni impuls i učvrstilo je u Dalmaciji.

---

---

A da je, unatoč povremenoj zagrebačkoj adresi i nacionalnoj karijeri, Jasna prava Dalmatinka, nema nikakve dileme. Ne samo što ima album "Žena od mora", već ima u sebi puno dalmatinskoga dišpeta i drčnosti da prihvaća izazove. Prema sjećanjima Zdenka Runjića ostalo je zapamćeno kako Meri Cetinić nije htjela otpjevati "Nina nana", što joj je Runjić jako zamjerio, pa ju je otpjevala Jasna svojim visokim glasom i visokom spremnošću za izazove.

Zbog te spremnosti surađuje s mladim autorima, surađivala je i s reperima, postala i J-Zlo, mogla bi poput Tereze, snimiti i duet s Let 3. Zbog te spremnosti na izazove i opstala je 40 godina u vrhu estrade.

A ne sumnjamo, bit će toga još.

---

image
Na putevima političkog vjetra, Jasna 2017. na Kerumovu predizbornom skupu 2017. na Zapadnoj obali
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

---

Dobila i drugu unuku, potjerali je s pilatesa


Jasna Zlokić Kada je imala samo 22 godine udala se za Borisa Zlokića te je u tom braku dobila sina Igora.

Potkraj prošle godine ponovno postala baka. Djevojčica Tanja na svijet je došla na Badnjak, a prije pet godina dobila je unučicu Mari.

"Uživam u njoj, to mi je druga unučica. Ljubav je posebna, a to je jedna prirodna ljepota koju je priroda sama po sebi odredila da u određenim godinama života čovjek dobije takve darove koji su najvrjedniji i najljepši. To je radost koja te ispuni do kraja, tu nema mjere.

Cijela moja obitelj je sretna, još ako uspijete da vlastita djeca i unuci postanu pravi ljudi, pa to je najveći kapital i to bi trebalo motivirati sve nas na tom putu", rekla je za Jutarnji list.

Jasna Zlokić otkrila je jednom prilikom i kako su je svojedobno izbacili sa satova pilatesa:

"Išla sam jedno vrijeme na fitness, išla sam i na pilates. I onda su me potjerali jer sam bila neozbiljna. Bježala mi je lopta stalno, nisam mogla vježbati. Jurila sam za tom loptom stalno. 'Gospođo Zlokić, vi meni remetite sat', rekla mi je voditeljica. Nakon toga prebacila se na fitness i tamo nije imala problema s voditeljicom programa", priznala je prije dvije godine za Večernji list, prenosi Net.hr.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"životna priča"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => životna priča 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-02-04 09:29:58 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => Mozaik SD
S.K. [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-02-04 12:26:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-02-04 12:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 703 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/02\/04\/20779192.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/04\/20779188.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/04\/20779194.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/04\/20779196.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/04\/20779200.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/04\/20779202.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/04\/20779204.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Marko Todorov\/Cropix","Biljana Gaurina\/Cropix","Paun Paunovic\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vedran Peteh\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Darko Toma\u0161\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Jasna Zloki\u0107 s Rajkom Dujmi\u0107em, skladateljem najzaslu\u017enijim za njen uspjeh","Sa \u017deljkom Bebekom na snimanju dueta 'Ima neka tajna veza'","U Splitu 2016. na eufori\u010dnom izvo\u0111enju pjesme 'Ja sam ti jedini drug'","Na putevima politi\u010dkog vjetra, Jasna 2017. na Kerumovu predizbornom skupu 2017. na Zapadnoj obali","Lani s kreativnim Antom Gelom, 'Dujmi\u0107em 21. stolje\u0107a'","Nastup na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio 2021.","Jasna Zloki\u0107 prije pola godine na Prisavlju"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_20779192_1920.jpg":"1920x1080","k_20779192_1280.jpg":"1280x1280","k_20779192_1024.jpg":"1024x1024","k_20779192_640.jpg":"640x640","k_20779192_480.jpg":"480x480","k_20779192_340.jpg":"340x340","k_20779192_220.jpg":"220x220","o_20779192_1280.jpg":"1280x853","o_20779192_1024.jpg":"1024x682","o_20779192_640.jpg":"640x426","o_20779192_480.jpg":"480x320","o_20779192_340.jpg":"340x226","o_20779192_220.jpg":"220x146","h_20779192_1280.jpg":"1280x854","h_20779192_1024.jpg":"1024x683","h_20779192_640.jpg":"640x427","h_20779192_480.jpg":"480x320","h_20779192_340.jpg":"340x227","h_20779192_220.jpg":"220x147","pp_20779192_1280.jpg":"1006x1280","pp_20779192_1024.jpg":"805x1024","pp_20779192_640.jpg":"503x640","pp_20779192_480.jpg":"377x480","pp_20779192_340.jpg":"267x340","pp_20779192_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1265","hd_20779188_1920.jpg":"1920x1080","k_20779188_1280.jpg":"1280x1280","k_20779188_1024.jpg":"1024x1024","k_20779188_640.jpg":"640x640","k_20779188_480.jpg":"480x480","k_20779188_340.jpg":"340x340","k_20779188_220.jpg":"220x220","o_20779188_1280.jpg":"1280x843","o_20779188_1024.jpg":"1024x674","o_20779188_640.jpg":"640x421","o_20779188_480.jpg":"480x316","o_20779188_340.jpg":"340x224","o_20779188_220.jpg":"220x144","h_20779188_1280.jpg":"1280x854","h_20779188_1024.jpg":"1024x683","h_20779188_640.jpg":"640x427","h_20779188_480.jpg":"480x320","h_20779188_340.jpg":"340x227","h_20779188_220.jpg":"220x147","pp_20779188_1280.jpg":"1006x1280","pp_20779188_1024.jpg":"805x1024","pp_20779188_640.jpg":"503x640","pp_20779188_480.jpg":"377x480","pp_20779188_340.jpg":"267x340","pp_20779188_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1241","hd_20779194_1920.jpg":"1920x1080","k_20779194_1280.jpg":"1280x1280","k_20779194_1024.jpg":"1024x1024","k_20779194_640.jpg":"640x640","k_20779194_480.jpg":"480x480","k_20779194_340.jpg":"340x340","k_20779194_220.jpg":"220x220","o_20779194_1280.jpg":"1280x827","o_20779194_1024.jpg":"1024x661","o_20779194_640.jpg":"640x413","o_20779194_480.jpg":"480x310","o_20779194_340.jpg":"340x219","o_20779194_220.jpg":"220x142","h_20779194_1280.jpg":"1280x854","h_20779194_1024.jpg":"1024x683","h_20779194_640.jpg":"640x427","h_20779194_480.jpg":"480x320","h_20779194_340.jpg":"340x227","h_20779194_220.jpg":"220x147","pp_20779194_1280.jpg":"1006x1280","pp_20779194_1024.jpg":"805x1024","pp_20779194_640.jpg":"503x640","pp_20779194_480.jpg":"377x480","pp_20779194_340.jpg":"267x340","pp_20779194_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1218","hd_20779196_1920.jpg":"1920x1080","k_20779196_1280.jpg":"1280x1280","k_20779196_1024.jpg":"1024x1024","k_20779196_640.jpg":"640x640","k_20779196_480.jpg":"480x480","k_20779196_340.jpg":"340x340","k_20779196_220.jpg":"220x220","o_20779196_1280.jpg":"1280x812","o_20779196_1024.jpg":"1024x649","o_20779196_640.jpg":"640x406","o_20779196_480.jpg":"480x304","o_20779196_340.jpg":"340x215","o_20779196_220.jpg":"220x139","h_20779196_1280.jpg":"1280x854","h_20779196_1024.jpg":"1024x683","h_20779196_640.jpg":"640x427","h_20779196_480.jpg":"480x320","h_20779196_340.jpg":"340x227","h_20779196_220.jpg":"220x147","pp_20779196_1280.jpg":"1006x1280","pp_20779196_1024.jpg":"805x1024","pp_20779196_640.jpg":"503x640","pp_20779196_480.jpg":"377x480","pp_20779196_340.jpg":"267x340","pp_20779196_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20779200_1920.jpg":"1920x1080","k_20779200_1280.jpg":"1280x1280","k_20779200_1024.jpg":"1024x1024","k_20779200_640.jpg":"640x640","k_20779200_480.jpg":"480x480","k_20779200_340.jpg":"340x340","k_20779200_220.jpg":"220x220","o_20779200_1280.jpg":"1280x853","o_20779200_1024.jpg":"1024x682","o_20779200_640.jpg":"640x426","o_20779200_480.jpg":"480x320","o_20779200_340.jpg":"340x226","o_20779200_220.jpg":"220x146","h_20779200_1280.jpg":"1280x854","h_20779200_1024.jpg":"1024x683","h_20779200_640.jpg":"640x427","h_20779200_480.jpg":"480x320","h_20779200_340.jpg":"340x227","h_20779200_220.jpg":"220x147","pp_20779200_1280.jpg":"1006x1280","pp_20779200_1024.jpg":"805x1024","pp_20779200_640.jpg":"503x640","pp_20779200_480.jpg":"377x480","pp_20779200_340.jpg":"267x340","pp_20779200_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20779202_1920.jpg":"1920x1080","k_20779202_1280.jpg":"1280x1280","k_20779202_1024.jpg":"1024x1024","k_20779202_640.jpg":"640x640","k_20779202_480.jpg":"480x480","k_20779202_340.jpg":"340x340","k_20779202_220.jpg":"220x220","o_20779202_1280.jpg":"1280x853","o_20779202_1024.jpg":"1024x682","o_20779202_640.jpg":"640x426","o_20779202_480.jpg":"480x320","o_20779202_340.jpg":"340x226","o_20779202_220.jpg":"220x146","h_20779202_1280.jpg":"1280x854","h_20779202_1024.jpg":"1024x683","h_20779202_640.jpg":"640x427","h_20779202_480.jpg":"480x320","h_20779202_340.jpg":"340x227","h_20779202_220.jpg":"220x147","pp_20779202_1280.jpg":"1006x1280","pp_20779202_1024.jpg":"805x1024","pp_20779202_640.jpg":"503x640","pp_20779202_480.jpg":"377x480","pp_20779202_340.jpg":"267x340","pp_20779202_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_20779204_1920.jpg":"1920x1080","k_20779204_1280.jpg":"1280x1280","k_20779204_1024.jpg":"1024x1024","k_20779204_640.jpg":"640x640","k_20779204_480.jpg":"480x480","k_20779204_340.jpg":"340x340","k_20779204_220.jpg":"220x220","o_20779204_1280.jpg":"1280x854","o_20779204_1024.jpg":"1024x683","o_20779204_640.jpg":"640x427","o_20779204_480.jpg":"480x320","o_20779204_340.jpg":"340x227","o_20779204_220.jpg":"220x146","h_20779204_1280.jpg":"1280x854","h_20779204_1024.jpg":"1024x683","h_20779204_640.jpg":"640x427","h_20779204_480.jpg":"480x320","h_20779204_340.jpg":"340x227","h_20779204_220.jpg":"220x147","pp_20779204_1280.jpg":"1006x1280","pp_20779204_1024.jpg":"805x1024","pp_20779204_640.jpg":"503x640","pp_20779204_480.jpg":"377x480","pp_20779204_340.jpg":"267x340","pp_20779204_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7606805 Threads: 1 Questions: 1616341432 Slow queries: 4799055 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110915391 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/jedna-vecer-na-ljetnoj-terasi-u-veloj-luci-promijenila-joj-je-zivot-a-runjica-je-osvojila-jednim-potezom-sada-se-vraca-toplim-osmijehom-i-kaze-svijet-je-postao-okrutno-mjesto-1165032 [printLink] => /scena/showbiz/jedna-vecer-na-ljetnoj-terasi-u-veloj-luci-promijenila-joj-je-zivot-a-runjica-je-osvojila-jednim-potezom-sada-se-vraca-toplim-osmijehom-i-kaze-svijet-je-postao-okrutno-mjesto-1165032?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 272866 [name] => jasna zlokić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jasna-zlokic [link] => /tag/jasna-zlokic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 498776 [name] => karijera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => karijera [link] => /tag/karijera ) [2] => stdClass Object ( [id] => 665922 [name] => topli osmijeh [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-04 13:26:24 [main_article_id] => 0 [alias] => topli-osmijeh [link] => /tag/topli-osmijeh ) [3] => stdClass Object ( [id] => 350109 [name] => Torcida [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => torcida [link] => /tag/torcida ) [4] => stdClass Object ( [id] => 665923 [name] => ja sam ti jedini drug [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-04 13:26:24 [main_article_id] => 0 [alias] => ja-sam-ti-jedini-drug [link] => /tag/ja-sam-ti-jedini-drug ) [5] => stdClass Object ( [id] => 371974 [name] => estrada [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => estrada [link] => /tag/estrada ) [6] => stdClass Object ( [id] => 275493 [name] => pjevačica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pjevacica [link] => /tag/pjevacica ) [7] => stdClass Object ( [id] => 665924 [name] => pop glazba [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-04 13:26:25 [main_article_id] => 0 [alias] => pop-glazba [link] => /tag/pop-glazba ) [8] => stdClass Object ( [id] => 679367 [name] => rajko dujmić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rajko-dujmic [link] => /tag/rajko-dujmic ) [9] => stdClass Object ( [id] => 226228 [name] => Dalmacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dalmacija [link] => /tag/dalmacija ) [10] => stdClass Object ( [id] => 283776 [name] => Vela Luka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vela-luka [link] => /tag/vela-luka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jedna večer na ljetnoj terasi u Veloj Luci promijenila joj je život, a Runjića je osvojila jednim potezom. Sada se vraća ‘Toplim osmijehom‘ i kaže: Svijet je postao okrutno mjesto [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/04/20779192.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Marko Todorov/Cropix [mainImageDesc] => Jasna Zlokić s Rajkom Dujmićem, skladateljem najzaslužnijim za njen uspjeh [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/04/20779192.jpg [title] => Jasna Zlokić s Rajkom Dujmićem, skladateljem najzaslužnijim za njen uspjeh Marko Todorov/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/04/20779188.jpg [title] => Sa Željkom Bebekom na snimanju dueta 'Ima neka tajna veza' Biljana Gaurina/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/04/20779194.jpg [title] => U Splitu 2016. na euforičnom izvođenju pjesme 'Ja sam ti jedini drug' Paun Paunovic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/04/20779196.jpg [title] => Na putevima političkog vjetra, Jasna 2017. na Kerumovu predizbornom skupu 2017. na Zapadnoj obali Vladimir Dugandžić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/04/20779200.jpg [title] => Lani s kreativnim Antom Gelom, 'Dujmićem 21. stoljeća' Vedran Peteh/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/04/20779202.jpg [title] => Nastup na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio 2021. Damir Krajač/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/04/20779204.jpg [title] => Jasna Zlokić prije pola godine na Prisavlju Darko Tomaš/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Jedna od najboljih pjevačica domaće pop glazbe razveselila nas je novom emotivnom poslasticom koja će zasigurno izmamiti "Topli osmijeh" na lice svakog slušatelja. Osjećajnom izvedbom Jasna Zlokić preslikala je svoje iskustvo u pjesmu i vratila nas u najljepše trenutke naše mladosti. Singl po singl, Jasna se približava stvaranju novog albuma, a zahvaljujući izvedbi u pitoresknom videospotu daje nam osjećaj kao da je vrijeme stalo.

"Posebno sam emotivno vezana uz svaku svoju pjesmu, pa tako i uz ovu. U životu treba biti dobar prema svima jer je svijet postao okrutno mjesto. Nepredvidljiva su vremena, a svima nama sada više nego ikada treba topli osmijeh", opisujući svoj novi singl Jasna je otvorila dušu, piše Net.hr.

---

image
Nastup na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio 2021.
Damir Krajač/Cropix
---

Potkraj 2020. se, nakon desetogodišnje stanke, Jasna vratila uspješnom pjesmom "Potrošilo nas vrime" kojom je najavila svojevrsni zaokret u karijeri i početak suradnje s Damirom Bačićem, Vjekoslavom Dimterom i Antom Gelom.

Jasnin povratak i sjajna pjesma rezultirali su osvajanjem medijske nagrade "Zlatni studio" za pjevačicu godine. Renomirana pjevačica je tako dokazala da joj duga stanka nije ništa oduzela, a nagrada je bila odličan poticaj da ubaci u veću brzinu i objavi novi singl koji smo s nestrpljenjem dočekali. 

---

---

Recept autorskog tima koji se pokazao uspješnim nema potrebe mijenjati. Zato je za singl "Topli osmijeh" glazbu napisao V. Dimter, a na tekstu su surađivali Dimter i Bačić. Aranžman je napravio Gelo, a za videoprodukciju je ponovno zaslužan Boris Sekulić.

Šta je 'Skitnica' prema Janis Joplin?

Zanimljivo, sve ove godine Jasna je žarila i palila, iako nije snimala nove albume.

"Nekako nisam bila u prilici da dobijem pjesmu svojstvenu sebi i svom glazbenom izričaju koji se promijenio sukladno mojim godinama. Radila sam i bez snimanja jer sam puno nastupala tako da nisam ni stigla snimati. Raduje me da sam napravila lijepu pjesmu. Damir Bačić je dosad bio poznat po pjesmama za Miju Dimšić, no i njene pjesme imaju snažne poruke. Zakačila sam se za tu poruku pjesme, koja me zainteresirala", priznala je u intervjuu za Večernji list.

---

image
Jasna Zlokić prije pola godine na Prisavlju
Darko Tomaš/Cropix
---

Podsjetimo, Jasna dolazi iz glazbene obitelji, a sa sestrom je pjevala i na dječjim glazbenim natjecanjima: "Cijela obitelj je bila glazbeno nadarena, pjevali su i mama i tata i treća sestra. Onda bismo zapjevali u našoj kući u Veloj Luci, a ljudi bi nas slušali ispod prozora. Tada se stvarno pjevalo. Cijela Dalmacija je pjevala, takvo je bilo vrijeme. Mi smo znali spontano nakon ručka ili večere zapjevati za svoj gušt, a kako nam je kuća na rivi, tako bi šetači dolazili pod prozor i uživali", otkriva Jasna koja je najpoznatija po svome hitu "Skitnica" iz 1984. godine.

Kako i sama priznaje, pjesma ju na prvi mah nije previše oduševila.

"Tada sam, kao i svi mladi, slušala moderne pjevačice poput Janis Joplin ili Barbre Streisand pa mi je 'Skitnica' bila pomalo jednostavna. Pokojni Slobodan Momčilović Moka bio je producent albuma i pitao me kako mi se čini. Rekla sam mu: 'Pa nije mi loša', a on mi govori: 'Pa to će biti megahit'. I tako je i bilo, nisam znala da će to biti pjesma koja će mi obilježiti život", priznaje Jasna koja je nadimak J. Zlo dobila na nastupu s Neredom u zagrebačkom Domu sportova, 2007. godine.

---

image
Lani s kreativnim Antom Gelom, 'Dujmićem 21. stoljeća'
Vedran Peteh/Cropix
---

Jasna se prije samog nastupa družila i s hrvatskim reperima, Neredom, Stokom i Connectom. Iako te večeri nije uspjela upoznati 50Centa, zasigurno je zagrijala njegovu vjernu publiku.

"To su prekrasni i fini momci. Oduševljena sam njihovim ponašanjem i strpljivošću. Dosad nisam bila upoznata s njihovim svjetonazorima, ali su me doslovno oborili s nogu", rekla je Jasna o hrvatskim reperima, prenosi Net.hr.

Nema sumnje, u vremenu socijalne distance Jasna Zlokić s "Toplim osmijehom" vraća se u mladost, među drage ljude i tople emocije. A ona se zaista ima čega sjećati. Kako se nedavno na A strani posvećenoj Rajku Dujmiću prisjetila Tonka Čović Popadić, Jasna ih je impresionirala pjevanjem na terasi u Veloj Luci pa su je preporučili Dujmiću.

---

image
Sa Željkom Bebekom na snimanju dueta 'Ima neka tajna veza'
Biljana Gaurina/Cropix
---

On je na tekst Momčila Popadića skladao hit "Skitnica", a poslije je isti trio stao iza pjesme "Ne znam koji vjetar puše". Jasnina suradnja s tim tandemom dio je povijesti hrvatske pop glazbe i svakako je vrijedna sjećanja i toplih osmijeha. Osim toga, Dujmić je za Jasnu skladao i neke druge pjesme kao što su "Ja sam ti jedini drug", "Povedi me" ili "Na obali".

Radila je i s drugim renomiranim skladateljima hrvatske estrade kao što su Đorđe Novković (Tiho sviraj pjesmu ljubavnu,) Tonči Huljić (Nisam ti se tugo nadala), Andrej Baša (Dođi u mali kafe)... Osim Popadića, tekstove za njene pjesme pisali su Željko Sabol, Željko Pavičić, Stevo Cvikić, Neno Ninčević, Mario MIhaljević, Vjekoslava Huljić.

Kako se vidi, Jasna Zlokić držala je do dobrih pjesama i kvalitetnih autora. Uz takve autore i pjesme te pjevanje i scensko davanje bez zadrške ne treba čuditi da je napravila karijeru u cijeloj bivšoj državi. Naravno, imala je dosta pjesama koje i nisu ostale zapamćene, uvijek je bilo više pjevača željnih pjevanja nego nadahnutih autora i dobrih pjesama.

Torcida je oživjela

Ali eto Jasnu je pjesma održala u dugim promjenjivim desetljećima, a sada se, potvrđujući svoj osjećaj za dobre autore, okreće mlađoj ekipi.

Malo tko je kao ona u pjesmi "Zagrebačka zima", na Ninčevićeve stihove i melodiju Vladimira Kočiša, opjevala iskustvo mnogih Dalmatinaca u Zagrebu: "Napolju tama prostrana svijeta/ U sobi vaza, tri plava cvijeta/ Napolju izlog čudnih sudbina/ U sobi knjiga, most do daljina/ A moje je srce otok u snijegu/ Moje su misli ptice u bijegu/ Dok sebe tješim, ma vremena ima/ Teče još jedna moja zagrebačka zima".

---

image
U Splitu 2016. na euforičnom izvođenju pjesme 'Ja sam ti jedini drug'
Paun Paunovic/Cropix
---

Prije nekoliko godina njena pjesma "Ja sam ti jedini drug" (Dujmić, Cvikić) postala je pjesma koju pjeva Torcida. Navijači izranjavanoga Hajduka pronašli su se u stihovima "Hajde pričaj mi, o svemu pričaj mi/ zar su te ranili, zar su te slomili?/ ne boj se, priznaj mi/ ja ću te braniti, od svega braniti/ i kad te napuste svi, uz tebe ostati/ zauv'jek ostati".

Iako bi za uspjeh te pjesme i Jasna mogla reći "nisam ti se tugo nadala", to je njenoj karijeri dalo dodatni impuls i učvrstilo je u Dalmaciji.

---

---

A da je, unatoč povremenoj zagrebačkoj adresi i nacionalnoj karijeri, Jasna prava Dalmatinka, nema nikakve dileme. Ne samo što ima album "Žena od mora", već ima u sebi puno dalmatinskoga dišpeta i drčnosti da prihvaća izazove. Prema sjećanjima Zdenka Runjića ostalo je zapamćeno kako Meri Cetinić nije htjela otpjevati "Nina nana", što joj je Runjić jako zamjerio, pa ju je otpjevala Jasna svojim visokim glasom i visokom spremnošću za izazove.

Zbog te spremnosti surađuje s mladim autorima, surađivala je i s reperima, postala i J-Zlo, mogla bi poput Tereze, snimiti i duet s Let 3. Zbog te spremnosti na izazove i opstala je 40 godina u vrhu estrade.

A ne sumnjamo, bit će toga još.

---

image
Na putevima političkog vjetra, Jasna 2017. na Kerumovu predizbornom skupu 2017. na Zapadnoj obali
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

---

Dobila i drugu unuku, potjerali je s pilatesa


Jasna Zlokić Kada je imala samo 22 godine udala se za Borisa Zlokića te je u tom braku dobila sina Igora.

Potkraj prošle godine ponovno postala baka. Djevojčica Tanja na svijet je došla na Badnjak, a prije pet godina dobila je unučicu Mari.

"Uživam u njoj, to mi je druga unučica. Ljubav je posebna, a to je jedna prirodna ljepota koju je priroda sama po sebi odredila da u određenim godinama života čovjek dobije takve darove koji su najvrjedniji i najljepši. To je radost koja te ispuni do kraja, tu nema mjere.

Cijela moja obitelj je sretna, još ako uspijete da vlastita djeca i unuci postanu pravi ljudi, pa to je najveći kapital i to bi trebalo motivirati sve nas na tom putu", rekla je za Jutarnji list.

Jasna Zlokić otkrila je jednom prilikom i kako su je svojedobno izbacili sa satova pilatesa:

"Išla sam jedno vrijeme na fitness, išla sam i na pilates. I onda su me potjerali jer sam bila neozbiljna. Bježala mi je lopta stalno, nisam mogla vježbati. Jurila sam za tom loptom stalno. 'Gospođo Zlokić, vi meni remetite sat', rekla mi je voditeljica. Nakon toga prebacila se na fitness i tamo nije imala problema s voditeljicom programa", priznala je prije dvije godine za Večernji list, prenosi Net.hr.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Marko Todorov/Cropix Biljana Gaurina/Cropix Paun Paunovic/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Vedran Peteh/Cropix Damir Krajač/Cropix Darko Tomaš/Cropix
Marko Todorov/Cropix
Jasna Zlokić s Rajkom Dujmićem, skladateljem najzaslužnijim za njen uspjeh
Biljana Gaurina/Cropix
Sa Željkom Bebekom na snimanju dueta 'Ima neka tajna veza'
Paun Paunovic/Cropix
U Splitu 2016. na euforičnom izvođenju pjesme 'Ja sam ti jedini drug'
Vladimir Dugandžić/Cropix
Na putevima političkog vjetra, Jasna 2017. na Kerumovu predizbornom skupu 2017. na Zapadnoj obali
Vedran Peteh/Cropix
Lani s kreativnim Antom Gelom, 'Dujmićem 21. stoljeća'
Damir Krajač/Cropix
Nastup na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio 2021.
Darko Tomaš/Cropix
Jasna Zlokić prije pola godine na Prisavlju
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/jedna-vecer-na-ljetnoj-terasi-u-veloj-luci-promijenila-joj-je-zivot-a-runjica-je-osvojila-jednim-potezom-sada-se-vraca-toplim-osmijehom-i-kaze-svijet-je-postao-okrutno-mjesto-1165032 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=052d981541e4c4e738dd5825cb22d813411c1407 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jedna+ve%C4%8Der+na+ljetnoj+terasi+u+Veloj+Luci+promijenila+joj+je+%C5%BEivot%2C+a+Runji%C4%87a+je+osvojila+jednim+potezom.+Sada+se+vra%C4%87a+%E2%80%98Toplim+osmijehom%E2%80%98+i+ka%C5%BEe%3A+Svijet+je+postao+okrutno+mjesto&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fjedna-vecer-na-ljetnoj-terasi-u-veloj-luci-promijenila-joj-je-zivot-a-runjica-je-osvojila-jednim-potezom-sada-se-vraca-toplim-osmijehom-i-kaze-svijet-je-postao-okrutno-mjesto-1165032 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fjedna-vecer-na-ljetnoj-terasi-u-veloj-luci-promijenila-joj-je-zivot-a-runjica-je-osvojila-jednim-potezom-sada-se-vraca-toplim-osmijehom-i-kaze-svijet-je-postao-okrutno-mjesto-1165032 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"životna priča"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbizživotna priča

Jedna večer na ljetnoj terasi u Veloj Luci promijenila joj je život, a Runjića je osvojila jednim potezom. Sada se vraća ‘Toplim osmijehom‘ i kaže: Svijet je postao okrutno mjesto

Piše Mozaik SD
S.K.
4. veljače 2022. - 13:25

Jedna od najboljih pjevačica domaće pop glazbe razveselila nas je novom emotivnom poslasticom koja će zasigurno izmamiti "Topli osmijeh" na lice svakog slušatelja. Osjećajnom izvedbom Jasna Zlokić preslikala je svoje iskustvo u pjesmu i vratila nas u najljepše trenutke naše mladosti. Singl po singl, Jasna se približava stvaranju novog albuma, a zahvaljujući izvedbi u pitoresknom videospotu daje nam osjećaj kao da je vrijeme stalo.

"Posebno sam emotivno vezana uz svaku svoju pjesmu, pa tako i uz ovu. U životu treba biti dobar prema svima jer je svijet postao okrutno mjesto. Nepredvidljiva su vremena, a svima nama sada više nego ikada treba topli osmijeh", opisujući svoj novi singl Jasna je otvorila dušu, piše Net.hr.

Potkraj 2020. se, nakon dese...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 10:50