stdClass Object ( [id] => 1362582 [title] => Hana Huljić: Majčinstvo mi je promijenilo život nabolje. Alba je produžetak naše ljubavi, pjeva čim otvori oči [alias] => hana-huljic-majcinstvo-mi-je-promijenilo-zivot-nabolje-alba-je-produzetak-nase-ljubavi-pjeva-cim-otvori-oci [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Lijepa Splićanka Hana Huljić, skladateljica, pjevačica, autorica pjesama, dječjih uspavanki, brojnih orkestracija i još mnogo toga, kći Tončija i Vjekoslave Huljić, žena Petra Graše, Albina majka i samozatajna draga mlada mama, nedavno je objavila novu pjesmu “Moon”. Tim smo povodom s Hanom popričali o novoj pjesmi, kako je biti mama, što ona i Grašo rade u slobodno vrijeme, kakvi su roditelji, tko bolje kuha, kako joj je bilo odrastati u poznatoj obitelji, što misli o medijskoj eksponiranosti i još mnogo toga... Što nam je sve otkrila, pročitajte u intervjuu.

Who is Hana Who?

Kako je nastala pjesma “Moon”?

– Nastala je prije dvije godine na skijanju. Šetala sam kroz šumu i baš sam se osjećala posebno. Kroz krošnje zimzelenih stabala punih snijega granulo je sunce i meni je pala na pamet ta melodija. Došla mi je cijela u dahu, odmah sam je snimila na diktafon. Iako sam je napisala gledajući u to sunce koje se probija, radi se o mjesecu. Često smo noćima prije znali pustiti album od Jovanottija “Luna” gdje su sve pjesme posvećene mjesecu.

To mi se jako svidjelo jer sam i ja osjećala njegovu privlačnost. Znala bih se zagledati u njega i igrati tko će prvi trepnuti. No pjesma je bila na čekanju malo duže, jer je bila moja unutarnja pjesma koju nisam mislila odmah podijeliti. Kako sam često odlazila u studio i radila i druge pjesme, na kraju me ipak ona najviše vukla da je izdam prvu. Htjela sam da spot bude magičan, da izgleda kao set predstave, a mjesec su izradile moje prijateljice s kojima inače snimam i prateće vokale.

Kakve su reakcije?

---

image

‘U slučaju našeg vjenčanja, to je toliko bilo popraćeno da ni Petar ni ja nismo mogli zamisliti. Na taj dan zapravo smo se svemu smijali.‘

Ante Odak
---

– Samo najbližima puštam dok radim. Samo rijetki prijatelji su je čuli prije nego je izišla, tata je čuo dan prije izlaska. Paralelno svi uvijek radimo na nekoliko projekata, a s njim sam radila na jednoj orkestraciji oko njegove skladbe tako da se nisam ni sjetila pustiti svoju. Bitno mi je jako kad je pustim Petru. Uvijek dok radim pustim prvo njemu, a on mi kaže svoj dojam i najbolje zna moj stil. Da mi svoje prijedloge i najčešće bude u pravu. Lijepo je da imamo jedni druge za savjete, s obzirom na to da smo svi u istom poslu.

Utječu li roditelji, brat i Petar na tvoje stvaranje?

– Ne utječu u procesu stvaranja, ali utječu njihove opservacije. To svi jedni drugima radimo kada pustimo pjesme. Mama ne utječe na moje tekstove jer ih ja radim na engleskom. S njom surađujem na pjesmama za djecu ili prijevodima svojih pjesama kojima uvijek da neku čaroliju.

Odakle Hana Who? Who is Hana Who?

– Bilo mi je slatko. Smišljala sam kad bih imala neko umjetničko ime koje bi to bilo, i palo mi je na pamet kao igra riječi. Zapravo sam iz šale stavila na svoj YouTube kanal Hana Who, na kraju je tako ostalo. Htjela sam da moj rad ne bude opterećen prezimenom.

Kad si počela raditi dječje pjesmice?

– Volim skladati razne stilove. Često paralelno radim na više stvari, i odmaram se od pisanja ozbiljne glazbe pišući pjesme za djecu. Paralelno sam pisala orkestraciju za jednu skladbu za Maksima, dječje pjesme za novi YouTube kanal i “Moon”. Svako malo idem u studio radi nečeg drugog. Dječje pjesme sam radila već godinama, surađivala sam i s Mirom Gavranom na tri lutkarske predstave. To radim s lakoćom i guštom.

Palo mi je na pamet, kad već moram svaku večer pjevati uspavanke, da smišljam svoje. Kako bih uzela Albu u naručje, padale su mi na pamet moje melodije. Snimila sam za sada prve tri, i otvorila YouTube kanal. Pored uspavanki tu će biti i, kako moja mama kaže, razbudilice, poput pjesme “Gugu gaga”. Svako malo će dolaziti nova pjesma. Dobro je to krenulo, iznenadila me jako slušanost, “Gugu gaga” ima više od 300 tisuća pregleda. Odlučila sam snimiti i videa uz animacije, tako da se moj kanal razlikuje po nečemu.

---

image
Ante Odak
---

Je li bilo teško vratiti se raditi nakon porodiljnog?

– Nije jer mi je falilo. Uvijek sam imala unutarnju potrebu stvaranja, bilo glazbe, slikanja... Uvijek se osjećam ispunjeno kad stvaram, imam osjećaj da je to nešto što ja moram. To mi je oduvijek davalo svrhu i smisao. Otkako sam krenula u glazbenu školu, znala sam da će to biti moj smjer. Kad sam upisala kompoziciju na Akademiji, jedino sam to osjećala kao svoj put. Veselilo me uskočiti u studio nakon poroda, a prvih par mjeseci sam odlazila u studio s bebom, pa koliko uspijem. Zato imam dosta njenih snimki gugutanja, i kasnije, pjevanja. Danas po cijeli dan pjevuši “Gugu gaga”.

Petar je najbolji kuhar

Ti si prva u Splitu koja je završila glazbenu kompoziciju...

– Da. Završila sam i glazbenu teoriju i kompoziciju koju sam upisala naknadno. Moj dragi pokojni profesor Brkanović radio je u Zagrebu, pa iako sam studirala u Splitu, svaki tjedan sam samo na satove kompozicije odlazila kod njega u Zagreb. Bila sam mu posljednji student.

Surađivala si i s Maksimom Mrvicom, pisala si glazbu i za njega, bila s njim u Kini i Koreji i pjevala...

– Bila sam sve skupa pola godine u Aziji. Bilo je to predivno iskustvo. Tu sam doživjela i neko oslobođenje na sceni i stekla velika prijateljstva. S Maksom sada radim na orkestracijama za njegove nove skladbe, a u slobodno vrijeme volimo se družiti, on je dragi i bliski prijatelj. Uživam raditi orkestracije. Uključuju osim poznavanja svih instrumenata i to da moraš biti skladatelj, čuti u glavi i imati viziju nekog zvuka kako će realno zvučati.

---

---

Kako to da nisi nikad htjela postati pjevačica “Magazina”?

– Uvijek sam imala svoj put, uvijek sam više težila skladanju. Počela sam pjevati tek kad sam pisala svoje pjesme. U srednjoj sam htjela biti operna pjevačica, pa sam par godina išla na satove opernog pjevanja. Tako da je moj današnji stil pjevanja nešto između opernog i pop pjevanja. S Maksimom sam pjevala solo sopran, dionice više na operni način, danas to manje koristim.

Stvarate li Petar i ti pjesme?

– Radimo odvojeno i svatko svoje. On je odličan muzičar i kompozitor, s puno duše i iskustva, volim kad mi svira svoje pjesme. Jednom ako se potrefi, možda napišemo nešto zajedno.

Kakvi ste roditelji? Kakav je Grašo tata?

– Uvijek je mama malo stroža, moje reakcije Alba iskušava i malo manje uvažava to što nešto ne smije. Petar je nježan i blag, ali dovoljno je da je autoritativno pogleda da bi poslušala. Slatko mi je da beba od godinu i pol već pokazuje svoj karakter. On je prekrasan tata i involviran u njen život. Često s njim putujemo svugdje kako bismo bili što više zajedno. Najbolji je i kuhar kojeg znam, uživa kuhati, tako da ja ne moram, dok trčim za Albom, trčati i po kuhinji.

Imaš li ti neki hobi?

– Ja živim svoj hobi. Moj je hobi glazba i stvaranje. Ali jedva čekam da Alba malo naraste pa da možemo zajedno izrađivati nešto kreativno.

---

image
Ante Odak
---

Pjeva li Alba?

– Pjeva, neprestano. Od osmog mjeseca počela je ponavljati melodije, a proučavala sam da djeca počinju pjevati od dvije i pol, tri godine. To me tada fasciniralo i pomalo prepalo. Jako reagira na glazbu, zastane na pjesmu koja je jako melodična. Kad otvori oči, pjeva.

Tonči i Vjekoslava je obožavaju...

– Da, to je obostrana ljubav, blagoslovljeni smo da ima bake i djedove koji je obožavaju i pomognu. Raste u ljubavi, kako bi svako dijete trebalo.

Filmska glazba kao želja

Kako ti je bilo odrastati u poznatoj obitelji?

– Takve sam osobnosti da je meni to bio pomalo teret, jer sam bila jako sramežljiva. Odrasla sam uz divne roditelje, koji su meni bili mama i tata, pa me nerviralo kad bi me pitali glupava pitanja poput “kako je biti kći Tončija ​ Huljića?”. Nisam voljela kad bi se netko okrenuo dok šetamo, a okreću se i danas, samo sam s vremenom oguglala na to. Blagoslovljena sam obitelji u kojoj sam odrasla i ovom koju sam osnovala. Puno je ljubavi.

Posvađate li se ikad ti i Petar?

– Do sada se još nismo posvađali, tako da jedva čekamo, haha. Oboje smo mirni i veseli ljudi, volimo se jako šaliti jedno s drugim.

---

image
Ante Odak
---

Kako provodite vrijeme skupa?

– Toliko se veselimo sitnicama u danu, od prve jutarnje kave, do šetnji. Veselimo se što ćemo jesti, gdje ćemo putovati, čaši vina navečer… Svemu.

Kako je biti u braku s glazbenikom, kako je kad ga nema?

– Otkad se Alba rodila, vidjela je više svijeta nego što sam ja do sada, toliko smo proputovale s njim. Kad je moguće, idemo s njim. Nije nikad prošlo dugo vremena da smo bili razdvojeni.

Dugo si bila samozatajna, nisi davala intervjue, a u zadnje vrijeme ipak ih daješ sve češće...

– Dajem intervjue kad je nešto poslovno u pitanju, to je dio posla koji ne ide drukčije. Volim pričati o glazbi, ne volim intimu previše iznositi na vidjelo.

Kako ti pada medijska eksponiranost?

– U slučaju našeg vjenčanja, to je toliko bilo popraćeno da ni Petar ni ja nismo mogli zamisliti. Na taj dan zapravo smo se svemu smijali. Problem je što nas mediji stalno stavljaju u medije. Onda ne možemo nego čekati da prođe.

---

image
Ante Odak
---

Kako je to izgledalo na piru, je li vam bio stres?

– Mi smo bili baš sretni i opušteni. Toliko zanimanje javnosti tada mi je već postalo smiješno. Ponosna sam što sam naučila to maknuti od sebe, pa na članke i ostalo gledam kao da se radi o nekom drugom. Ne dopuštam da me to opterećuje, živim u svom malu svijetu mira.

Kako se snalaziš u ulozi majke?

– Snalazim se dobro, to mi je promijenilo život nabolje. Alba je produžetak naše ljubavi, to je jedna neopisiva ljubav.

Bi li voljela da Alba ima bracu ili seku?

– Imam ja brata, Petar sestru, pa znamo kolika je ta bratska ljubav. Bit će mi drago ako će i Alba imati to u svom životu.

Daljnji planovi?

– Nemam neostvarene želje, ali uvijek imam planove koje se trudim ostvariti. Imam u planu pisati mnoge nove projekte, među ostalim, voljela bih raditi filmsku glazbu. Vjerujem ako se trudiš i radiš, to mora nekad naći svoj put.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ŽENA-MAJKA-KRALJICA"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"9680"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => ŽENA-MAJKA-KRALJICA 2 0 9680 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-07 15:29:12 [created_by] => 3271 [created_by_alias] => Ivana Kapetanović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-11 18:57:14 [modified_by] => 3271 [publish_up] => 2024-02-11 18:56:55 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Hana Huljić: Majčinstvo mi je promijenilo život nabolje. Alba je produžetak naše ljubavi, pjeva čim otvori oči page_title=Hana Huljić: Majčinstvo mi je promijenilo život nabolje. Alba je produžetak naše ljubavi, pjeva čim otvori oči [metakey] => Hana Huljić Grašo, Hana Huljić, Alba, petar grašo, reflektor, Reflektor Slobodne Dalmacije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513246.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513235.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513249.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513242.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513241.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513247.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513250.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513237.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513248.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513234.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513244.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513240.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513239.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513245.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/07\/26513243.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak","Ante Odak"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Imam ja brata, Petar sestru, pa znamo kolika je ta bratska ljubav. Bit \u0107e mi drago ako \u0107e i Alba imati to u svom \u017eivotu.\u2018<\/p>","

\u2018U slu\u010daju na\u0161eg vjen\u010danja, to je toliko bilo popra\u0107eno da ni Petar ni ja nismo mogli zamisliti. Na taj dan zapravo smo se svemu smijali.\u2018<\/p>","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26513246_1920.jpg":"1920x1080","k_26513246_1280.jpg":"1280x1280","k_26513246_1024.jpg":"1024x1024","k_26513246_640.jpg":"640x640","k_26513246_480.jpg":"480x480","k_26513246_340.jpg":"340x340","k_26513246_220.jpg":"220x220","o_26513246_1280.jpg":"1280x853","o_26513246_1024.jpg":"1024x682","o_26513246_640.jpg":"640x426","o_26513246_480.jpg":"480x320","o_26513246_340.jpg":"340x226","o_26513246_220.jpg":"220x146","h_26513246_1280.jpg":"1280x854","h_26513246_1024.jpg":"1024x683","h_26513246_640.jpg":"640x427","h_26513246_480.jpg":"480x320","h_26513246_340.jpg":"340x227","h_26513246_220.jpg":"220x147","pp_26513246_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513246_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513246_640.jpg":"640x814","pp_26513246_480.jpg":"480x611","pp_26513246_340.jpg":"340x432","pp_26513246_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513235_1920.jpg":"1920x1080","k_26513235_1280.jpg":"1280x1280","k_26513235_1024.jpg":"1024x1024","k_26513235_640.jpg":"640x640","k_26513235_480.jpg":"480x480","k_26513235_340.jpg":"340x340","k_26513235_220.jpg":"220x220","o_26513235_1280.jpg":"1280x1600","o_26513235_1024.jpg":"1024x1280","o_26513235_640.jpg":"640x800","o_26513235_480.jpg":"480x600","o_26513235_340.jpg":"340x425","o_26513235_220.jpg":"220x275","h_26513235_1280.jpg":"1280x854","h_26513235_1024.jpg":"1024x683","h_26513235_640.jpg":"640x427","h_26513235_480.jpg":"480x320","h_26513235_340.jpg":"340x227","h_26513235_220.jpg":"220x147","pp_26513235_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513235_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513235_640.jpg":"640x814","pp_26513235_480.jpg":"480x611","pp_26513235_340.jpg":"340x432","pp_26513235_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513249_1920.jpg":"1920x1080","k_26513249_1280.jpg":"1280x1280","k_26513249_1024.jpg":"1024x1024","k_26513249_640.jpg":"640x640","k_26513249_480.jpg":"480x480","k_26513249_340.jpg":"340x340","k_26513249_220.jpg":"220x220","o_26513249_1280.jpg":"1280x1600","o_26513249_1024.jpg":"1024x1280","o_26513249_640.jpg":"640x800","o_26513249_480.jpg":"480x600","o_26513249_340.jpg":"340x425","o_26513249_220.jpg":"220x275","h_26513249_1280.jpg":"1280x854","h_26513249_1024.jpg":"1024x683","h_26513249_640.jpg":"640x427","h_26513249_480.jpg":"480x320","h_26513249_340.jpg":"340x227","h_26513249_220.jpg":"220x147","pp_26513249_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513249_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513249_640.jpg":"640x814","pp_26513249_480.jpg":"480x611","pp_26513249_340.jpg":"340x432","pp_26513249_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513242_1920.jpg":"1920x1080","k_26513242_1280.jpg":"1280x1280","k_26513242_1024.jpg":"1024x1024","k_26513242_640.jpg":"640x640","k_26513242_480.jpg":"480x480","k_26513242_340.jpg":"340x340","k_26513242_220.jpg":"220x220","o_26513242_1280.jpg":"1280x1600","o_26513242_1024.jpg":"1024x1280","o_26513242_640.jpg":"640x800","o_26513242_480.jpg":"480x600","o_26513242_340.jpg":"340x425","o_26513242_220.jpg":"220x275","h_26513242_1280.jpg":"1280x854","h_26513242_1024.jpg":"1024x683","h_26513242_640.jpg":"640x427","h_26513242_480.jpg":"480x320","h_26513242_340.jpg":"340x227","h_26513242_220.jpg":"220x147","pp_26513242_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513242_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513242_640.jpg":"640x814","pp_26513242_480.jpg":"480x611","pp_26513242_340.jpg":"340x432","pp_26513242_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513241_1920.jpg":"1920x1080","k_26513241_1280.jpg":"1280x1280","k_26513241_1024.jpg":"1024x1024","k_26513241_640.jpg":"640x640","k_26513241_480.jpg":"480x480","k_26513241_340.jpg":"340x340","k_26513241_220.jpg":"220x220","o_26513241_1280.jpg":"1280x1600","o_26513241_1024.jpg":"1024x1280","o_26513241_640.jpg":"640x800","o_26513241_480.jpg":"480x600","o_26513241_340.jpg":"340x425","o_26513241_220.jpg":"220x275","h_26513241_1280.jpg":"1280x854","h_26513241_1024.jpg":"1024x683","h_26513241_640.jpg":"640x427","h_26513241_480.jpg":"480x320","h_26513241_340.jpg":"340x227","h_26513241_220.jpg":"220x147","pp_26513241_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513241_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513241_640.jpg":"640x814","pp_26513241_480.jpg":"480x611","pp_26513241_340.jpg":"340x432","pp_26513241_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26513247_1920.jpg":"1920x1080","k_26513247_1280.jpg":"1280x1280","k_26513247_1024.jpg":"1024x1024","k_26513247_640.jpg":"640x640","k_26513247_480.jpg":"480x480","k_26513247_340.jpg":"340x340","k_26513247_220.jpg":"220x220","o_26513247_1280.jpg":"1280x1920","o_26513247_1024.jpg":"1024x1536","o_26513247_640.jpg":"640x960","o_26513247_480.jpg":"480x720","o_26513247_340.jpg":"340x510","o_26513247_220.jpg":"220x330","h_26513247_1280.jpg":"1280x854","h_26513247_1024.jpg":"1024x683","h_26513247_640.jpg":"640x427","h_26513247_480.jpg":"480x320","h_26513247_340.jpg":"340x227","h_26513247_220.jpg":"220x147","pp_26513247_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513247_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513247_640.jpg":"640x814","pp_26513247_480.jpg":"480x611","pp_26513247_340.jpg":"340x432","pp_26513247_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513250_1920.jpg":"1920x1080","k_26513250_1280.jpg":"1280x1280","k_26513250_1024.jpg":"1024x1024","k_26513250_640.jpg":"640x640","k_26513250_480.jpg":"480x480","k_26513250_340.jpg":"340x340","k_26513250_220.jpg":"220x220","o_26513250_1280.jpg":"1280x1600","o_26513250_1024.jpg":"1024x1280","o_26513250_640.jpg":"640x800","o_26513250_480.jpg":"480x600","o_26513250_340.jpg":"340x425","o_26513250_220.jpg":"220x275","h_26513250_1280.jpg":"1280x854","h_26513250_1024.jpg":"1024x683","h_26513250_640.jpg":"640x427","h_26513250_480.jpg":"480x320","h_26513250_340.jpg":"340x227","h_26513250_220.jpg":"220x147","pp_26513250_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513250_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513250_640.jpg":"640x814","pp_26513250_480.jpg":"480x611","pp_26513250_340.jpg":"340x432","pp_26513250_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513237_1920.jpg":"1920x1080","k_26513237_1280.jpg":"1280x1280","k_26513237_1024.jpg":"1024x1024","k_26513237_640.jpg":"640x640","k_26513237_480.jpg":"480x480","k_26513237_340.jpg":"340x340","k_26513237_220.jpg":"220x220","o_26513237_1280.jpg":"1280x1600","o_26513237_1024.jpg":"1024x1280","o_26513237_640.jpg":"640x800","o_26513237_480.jpg":"480x600","o_26513237_340.jpg":"340x425","o_26513237_220.jpg":"220x275","h_26513237_1280.jpg":"1280x854","h_26513237_1024.jpg":"1024x683","h_26513237_640.jpg":"640x427","h_26513237_480.jpg":"480x320","h_26513237_340.jpg":"340x227","h_26513237_220.jpg":"220x147","pp_26513237_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513237_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513237_640.jpg":"640x814","pp_26513237_480.jpg":"480x611","pp_26513237_340.jpg":"340x432","pp_26513237_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513248_1920.jpg":"1920x1080","k_26513248_1280.jpg":"1280x1280","k_26513248_1024.jpg":"1024x1024","k_26513248_640.jpg":"640x640","k_26513248_480.jpg":"480x480","k_26513248_340.jpg":"340x340","k_26513248_220.jpg":"220x220","o_26513248_1280.jpg":"1280x1600","o_26513248_1024.jpg":"1024x1280","o_26513248_640.jpg":"640x800","o_26513248_480.jpg":"480x600","o_26513248_340.jpg":"340x425","o_26513248_220.jpg":"220x275","h_26513248_1280.jpg":"1280x854","h_26513248_1024.jpg":"1024x683","h_26513248_640.jpg":"640x427","h_26513248_480.jpg":"480x320","h_26513248_340.jpg":"340x227","h_26513248_220.jpg":"220x147","pp_26513248_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513248_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513248_640.jpg":"640x814","pp_26513248_480.jpg":"480x611","pp_26513248_340.jpg":"340x432","pp_26513248_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513234_1920.jpg":"1920x1080","k_26513234_1280.jpg":"1280x1280","k_26513234_1024.jpg":"1024x1024","k_26513234_640.jpg":"640x640","k_26513234_480.jpg":"480x480","k_26513234_340.jpg":"340x340","k_26513234_220.jpg":"220x220","o_26513234_1280.jpg":"1280x1600","o_26513234_1024.jpg":"1024x1280","o_26513234_640.jpg":"640x800","o_26513234_480.jpg":"480x600","o_26513234_340.jpg":"340x425","o_26513234_220.jpg":"220x275","h_26513234_1280.jpg":"1280x854","h_26513234_1024.jpg":"1024x683","h_26513234_640.jpg":"640x427","h_26513234_480.jpg":"480x320","h_26513234_340.jpg":"340x227","h_26513234_220.jpg":"220x147","pp_26513234_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513234_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513234_640.jpg":"640x814","pp_26513234_480.jpg":"480x611","pp_26513234_340.jpg":"340x432","pp_26513234_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513244_1920.jpg":"1920x1080","k_26513244_1280.jpg":"1280x1280","k_26513244_1024.jpg":"1024x1024","k_26513244_640.jpg":"640x640","k_26513244_480.jpg":"480x480","k_26513244_340.jpg":"340x340","k_26513244_220.jpg":"220x220","o_26513244_1280.jpg":"1280x1600","o_26513244_1024.jpg":"1024x1280","o_26513244_640.jpg":"640x800","o_26513244_480.jpg":"480x600","o_26513244_340.jpg":"340x425","o_26513244_220.jpg":"220x275","h_26513244_1280.jpg":"1280x854","h_26513244_1024.jpg":"1024x683","h_26513244_640.jpg":"640x427","h_26513244_480.jpg":"480x320","h_26513244_340.jpg":"340x227","h_26513244_220.jpg":"220x147","pp_26513244_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513244_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513244_640.jpg":"640x814","pp_26513244_480.jpg":"480x611","pp_26513244_340.jpg":"340x432","pp_26513244_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513240_1920.jpg":"1920x1080","k_26513240_1280.jpg":"1280x1280","k_26513240_1024.jpg":"1024x1024","k_26513240_640.jpg":"640x640","k_26513240_480.jpg":"480x480","k_26513240_340.jpg":"340x340","k_26513240_220.jpg":"220x220","o_26513240_1280.jpg":"1280x1600","o_26513240_1024.jpg":"1024x1280","o_26513240_640.jpg":"640x800","o_26513240_480.jpg":"480x600","o_26513240_340.jpg":"340x425","o_26513240_220.jpg":"220x275","h_26513240_1280.jpg":"1280x854","h_26513240_1024.jpg":"1024x683","h_26513240_640.jpg":"640x427","h_26513240_480.jpg":"480x320","h_26513240_340.jpg":"340x227","h_26513240_220.jpg":"220x147","pp_26513240_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513240_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513240_640.jpg":"640x814","pp_26513240_480.jpg":"480x611","pp_26513240_340.jpg":"340x432","pp_26513240_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513239_1920.jpg":"1920x1080","k_26513239_1280.jpg":"1280x1280","k_26513239_1024.jpg":"1024x1024","k_26513239_640.jpg":"640x640","k_26513239_480.jpg":"480x480","k_26513239_340.jpg":"340x340","k_26513239_220.jpg":"220x220","o_26513239_1280.jpg":"1280x1600","o_26513239_1024.jpg":"1024x1280","o_26513239_640.jpg":"640x800","o_26513239_480.jpg":"480x600","o_26513239_340.jpg":"340x425","o_26513239_220.jpg":"220x275","h_26513239_1280.jpg":"1280x854","h_26513239_1024.jpg":"1024x683","h_26513239_640.jpg":"640x427","h_26513239_480.jpg":"480x320","h_26513239_340.jpg":"340x227","h_26513239_220.jpg":"220x147","pp_26513239_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513239_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513239_640.jpg":"640x814","pp_26513239_480.jpg":"480x611","pp_26513239_340.jpg":"340x432","pp_26513239_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513245_1920.jpg":"1920x1080","k_26513245_1280.jpg":"1280x1280","k_26513245_1024.jpg":"1024x1024","k_26513245_640.jpg":"640x640","k_26513245_480.jpg":"480x480","k_26513245_340.jpg":"340x340","k_26513245_220.jpg":"220x220","o_26513245_1280.jpg":"1280x1600","o_26513245_1024.jpg":"1024x1280","o_26513245_640.jpg":"640x800","o_26513245_480.jpg":"480x600","o_26513245_340.jpg":"340x425","o_26513245_220.jpg":"220x275","h_26513245_1280.jpg":"1280x854","h_26513245_1024.jpg":"1024x683","h_26513245_640.jpg":"640x427","h_26513245_480.jpg":"480x320","h_26513245_340.jpg":"340x227","h_26513245_220.jpg":"220x147","pp_26513245_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513245_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513245_640.jpg":"640x814","pp_26513245_480.jpg":"480x611","pp_26513245_340.jpg":"340x432","pp_26513245_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_26513243_1920.jpg":"1920x1080","k_26513243_1280.jpg":"1280x1280","k_26513243_1024.jpg":"1024x1024","k_26513243_640.jpg":"640x640","k_26513243_480.jpg":"480x480","k_26513243_340.jpg":"340x340","k_26513243_220.jpg":"220x220","o_26513243_1280.jpg":"1280x1600","o_26513243_1024.jpg":"1024x1280","o_26513243_640.jpg":"640x800","o_26513243_480.jpg":"480x600","o_26513243_340.jpg":"340x425","o_26513243_220.jpg":"220x275","h_26513243_1280.jpg":"1280x854","h_26513243_1024.jpg":"1024x683","h_26513243_640.jpg":"640x427","h_26513243_480.jpg":"480x320","h_26513243_340.jpg":"340x227","h_26513243_220.jpg":"220x147","pp_26513243_1280.jpg":"1280x1628","pp_26513243_1024.jpg":"1024x1303","pp_26513243_640.jpg":"640x814","pp_26513243_480.jpg":"480x611","pp_26513243_340.jpg":"340x432","pp_26513243_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14989704 Threads: 5 Questions: 3149587743 Slow queries: 7028841 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234951890 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/hana-huljic-majcinstvo-mi-je-promijenilo-zivot-nabolje-alba-je-produzetak-nase-ljubavi-pjeva-cim-otvori-oci-1362582 [printLink] => /scena/showbiz/hana-huljic-majcinstvo-mi-je-promijenilo-zivot-nabolje-alba-je-produzetak-nase-ljubavi-pjeva-cim-otvori-oci-1362582?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 682366 [name] => Hana Huljić Grašo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-26 09:26:22 [main_article_id] => 0 [alias] => hana-huljic-graso [link] => /tag/hana-huljic-graso ) [1] => stdClass Object ( [id] => 447173 [name] => hana huljić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hana-huljic [link] => /tag/hana-huljic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 485769 [name] => ALBA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => alba [link] => /tag/alba ) [3] => stdClass Object ( [id] => 438672 [name] => petar grašo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => petar-graso [link] => /tag/petar-graso ) [4] => stdClass Object ( [id] => 362759 [name] => Reflektor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor [link] => /tag/reflektor ) [5] => stdClass Object ( [id] => 728340 [name] => Reflektor Slobodne Dalmacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-31 15:46:29 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor-slobodne-dalmacije [link] => /tag/reflektor-slobodne-dalmacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hana Huljić: Majčinstvo mi je promijenilo život nabolje. Alba je produžetak naše ljubavi, pjeva čim otvori oči [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3271 [name] => Ivana Kapetanović [username] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [email] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$OmTs/imYojk0U2lnJXM43uHwmFTXw.yH92JTXlWUAnY.g5OmdI/9S [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivana-kapetanovic-3271 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1784 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":"","customparams_layout":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ea6190ae66f23754bb03378e261af015?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513246.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Odak [mainImageDesc] =>

‘Imam ja brata, Petar sestru, pa znamo kolika je ta bratska ljubav. Bit će mi drago ako će i Alba imati to u svom životu.‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513246.jpg [title] =>

‘Imam ja brata, Petar sestru, pa znamo kolika je ta bratska ljubav. Bit će mi drago ako će i Alba imati to u svom životu.‘

Ante Odak ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513235.jpg [title] =>

‘U slučaju našeg vjenčanja, to je toliko bilo popraćeno da ni Petar ni ja nismo mogli zamisliti. Na taj dan zapravo smo se svemu smijali.‘

Ante Odak ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513249.jpg [title] => Ante Odak ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513242.jpg [title] => Ante Odak ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513241.jpg [title] => Ante Odak ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513247.jpg [title] => Ante Odak ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513250.jpg [title] => Ante Odak ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513237.jpg [title] => Ante Odak ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513248.jpg [title] => Ante Odak ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513234.jpg [title] => Ante Odak ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513244.jpg [title] => Ante Odak ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513240.jpg [title] => Ante Odak ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513239.jpg [title] => Ante Odak ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513245.jpg [title] => Ante Odak ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/07/26513243.jpg [title] => Ante Odak ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Lijepa Splićanka Hana Huljić, skladateljica, pjevačica, autorica pjesama, dječjih uspavanki, brojnih orkestracija i još mnogo toga, kći Tončija i Vjekoslave Huljić, žena Petra Graše, Albina majka i samozatajna draga mlada mama, nedavno je objavila novu pjesmu “Moon”. Tim smo povodom s Hanom popričali o novoj pjesmi, kako je biti mama, što ona i Grašo rade u slobodno vrijeme, kakvi su roditelji, tko bolje kuha, kako joj je bilo odrastati u poznatoj obitelji, što misli o medijskoj eksponiranosti i još mnogo toga... Što nam je sve otkrila, pročitajte u intervjuu.

Who is Hana Who?

Kako je nastala pjesma “Moon”?

– Nastala je prije dvije godine na skijanju. Šetala sam kroz šumu i baš sam se osjećala posebno. Kroz krošnje zimzelenih stabala punih snijega granulo je sunce i meni je pala na pamet ta melodija. Došla mi je cijela u dahu, odmah sam je snimila na diktafon. Iako sam je napisala gledajući u to sunce koje se probija, radi se o mjesecu. Često smo noćima prije znali pustiti album od Jovanottija “Luna” gdje su sve pjesme posvećene mjesecu.

To mi se jako svidjelo jer sam i ja osjećala njegovu privlačnost. Znala bih se zagledati u njega i igrati tko će prvi trepnuti. No pjesma je bila na čekanju malo duže, jer je bila moja unutarnja pjesma koju nisam mislila odmah podijeliti. Kako sam često odlazila u studio i radila i druge pjesme, na kraju me ipak ona najviše vukla da je izdam prvu. Htjela sam da spot bude magičan, da izgleda kao set predstave, a mjesec su izradile moje prijateljice s kojima inače snimam i prateće vokale.

Kakve su reakcije?

---

image

‘U slučaju našeg vjenčanja, to je toliko bilo popraćeno da ni Petar ni ja nismo mogli zamisliti. Na taj dan zapravo smo se svemu smijali.‘

Ante Odak
---

– Samo najbližima puštam dok radim. Samo rijetki prijatelji su je čuli prije nego je izišla, tata je čuo dan prije izlaska. Paralelno svi uvijek radimo na nekoliko projekata, a s njim sam radila na jednoj orkestraciji oko njegove skladbe tako da se nisam ni sjetila pustiti svoju. Bitno mi je jako kad je pustim Petru. Uvijek dok radim pustim prvo njemu, a on mi kaže svoj dojam i najbolje zna moj stil. Da mi svoje prijedloge i najčešće bude u pravu. Lijepo je da imamo jedni druge za savjete, s obzirom na to da smo svi u istom poslu.

Utječu li roditelji, brat i Petar na tvoje stvaranje?

– Ne utječu u procesu stvaranja, ali utječu njihove opservacije. To svi jedni drugima radimo kada pustimo pjesme. Mama ne utječe na moje tekstove jer ih ja radim na engleskom. S njom surađujem na pjesmama za djecu ili prijevodima svojih pjesama kojima uvijek da neku čaroliju.

Odakle Hana Who? Who is Hana Who?

– Bilo mi je slatko. Smišljala sam kad bih imala neko umjetničko ime koje bi to bilo, i palo mi je na pamet kao igra riječi. Zapravo sam iz šale stavila na svoj YouTube kanal Hana Who, na kraju je tako ostalo. Htjela sam da moj rad ne bude opterećen prezimenom.

Kad si počela raditi dječje pjesmice?

– Volim skladati razne stilove. Često paralelno radim na više stvari, i odmaram se od pisanja ozbiljne glazbe pišući pjesme za djecu. Paralelno sam pisala orkestraciju za jednu skladbu za Maksima, dječje pjesme za novi YouTube kanal i “Moon”. Svako malo idem u studio radi nečeg drugog. Dječje pjesme sam radila već godinama, surađivala sam i s Mirom Gavranom na tri lutkarske predstave. To radim s lakoćom i guštom.

Palo mi je na pamet, kad već moram svaku večer pjevati uspavanke, da smišljam svoje. Kako bih uzela Albu u naručje, padale su mi na pamet moje melodije. Snimila sam za sada prve tri, i otvorila YouTube kanal. Pored uspavanki tu će biti i, kako moja mama kaže, razbudilice, poput pjesme “Gugu gaga”. Svako malo će dolaziti nova pjesma. Dobro je to krenulo, iznenadila me jako slušanost, “Gugu gaga” ima više od 300 tisuća pregleda. Odlučila sam snimiti i videa uz animacije, tako da se moj kanal razlikuje po nečemu.

---

image
Ante Odak
---

Je li bilo teško vratiti se raditi nakon porodiljnog?

– Nije jer mi je falilo. Uvijek sam imala unutarnju potrebu stvaranja, bilo glazbe, slikanja... Uvijek se osjećam ispunjeno kad stvaram, imam osjećaj da je to nešto što ja moram. To mi je oduvijek davalo svrhu i smisao. Otkako sam krenula u glazbenu školu, znala sam da će to biti moj smjer. Kad sam upisala kompoziciju na Akademiji, jedino sam to osjećala kao svoj put. Veselilo me uskočiti u studio nakon poroda, a prvih par mjeseci sam odlazila u studio s bebom, pa koliko uspijem. Zato imam dosta njenih snimki gugutanja, i kasnije, pjevanja. Danas po cijeli dan pjevuši “Gugu gaga”.

Petar je najbolji kuhar

Ti si prva u Splitu koja je završila glazbenu kompoziciju...

– Da. Završila sam i glazbenu teoriju i kompoziciju koju sam upisala naknadno. Moj dragi pokojni profesor Brkanović radio je u Zagrebu, pa iako sam studirala u Splitu, svaki tjedan sam samo na satove kompozicije odlazila kod njega u Zagreb. Bila sam mu posljednji student.

Surađivala si i s Maksimom Mrvicom, pisala si glazbu i za njega, bila s njim u Kini i Koreji i pjevala...

– Bila sam sve skupa pola godine u Aziji. Bilo je to predivno iskustvo. Tu sam doživjela i neko oslobođenje na sceni i stekla velika prijateljstva. S Maksom sada radim na orkestracijama za njegove nove skladbe, a u slobodno vrijeme volimo se družiti, on je dragi i bliski prijatelj. Uživam raditi orkestracije. Uključuju osim poznavanja svih instrumenata i to da moraš biti skladatelj, čuti u glavi i imati viziju nekog zvuka kako će realno zvučati.

---

---

Kako to da nisi nikad htjela postati pjevačica “Magazina”?

– Uvijek sam imala svoj put, uvijek sam više težila skladanju. Počela sam pjevati tek kad sam pisala svoje pjesme. U srednjoj sam htjela biti operna pjevačica, pa sam par godina išla na satove opernog pjevanja. Tako da je moj današnji stil pjevanja nešto između opernog i pop pjevanja. S Maksimom sam pjevala solo sopran, dionice više na operni način, danas to manje koristim.

Stvarate li Petar i ti pjesme?

– Radimo odvojeno i svatko svoje. On je odličan muzičar i kompozitor, s puno duše i iskustva, volim kad mi svira svoje pjesme. Jednom ako se potrefi, možda napišemo nešto zajedno.

Kakvi ste roditelji? Kakav je Grašo tata?

– Uvijek je mama malo stroža, moje reakcije Alba iskušava i malo manje uvažava to što nešto ne smije. Petar je nježan i blag, ali dovoljno je da je autoritativno pogleda da bi poslušala. Slatko mi je da beba od godinu i pol već pokazuje svoj karakter. On je prekrasan tata i involviran u njen život. Često s njim putujemo svugdje kako bismo bili što više zajedno. Najbolji je i kuhar kojeg znam, uživa kuhati, tako da ja ne moram, dok trčim za Albom, trčati i po kuhinji.

Imaš li ti neki hobi?

– Ja živim svoj hobi. Moj je hobi glazba i stvaranje. Ali jedva čekam da Alba malo naraste pa da možemo zajedno izrađivati nešto kreativno.

---

image
Ante Odak
---

Pjeva li Alba?

– Pjeva, neprestano. Od osmog mjeseca počela je ponavljati melodije, a proučavala sam da djeca počinju pjevati od dvije i pol, tri godine. To me tada fasciniralo i pomalo prepalo. Jako reagira na glazbu, zastane na pjesmu koja je jako melodična. Kad otvori oči, pjeva.

Tonči i Vjekoslava je obožavaju...

– Da, to je obostrana ljubav, blagoslovljeni smo da ima bake i djedove koji je obožavaju i pomognu. Raste u ljubavi, kako bi svako dijete trebalo.

Filmska glazba kao želja

Kako ti je bilo odrastati u poznatoj obitelji?

– Takve sam osobnosti da je meni to bio pomalo teret, jer sam bila jako sramežljiva. Odrasla sam uz divne roditelje, koji su meni bili mama i tata, pa me nerviralo kad bi me pitali glupava pitanja poput “kako je biti kći Tončija ​ Huljića?”. Nisam voljela kad bi se netko okrenuo dok šetamo, a okreću se i danas, samo sam s vremenom oguglala na to. Blagoslovljena sam obitelji u kojoj sam odrasla i ovom koju sam osnovala. Puno je ljubavi.

Posvađate li se ikad ti i Petar?

– Do sada se još nismo posvađali, tako da jedva čekamo, haha. Oboje smo mirni i veseli ljudi, volimo se jako šaliti jedno s drugim.

---

image
Ante Odak
---

Kako provodite vrijeme skupa?

– Toliko se veselimo sitnicama u danu, od prve jutarnje kave, do šetnji. Veselimo se što ćemo jesti, gdje ćemo putovati, čaši vina navečer… Svemu.

Kako je biti u braku s glazbenikom, kako je kad ga nema?

– Otkad se Alba rodila, vidjela je više svijeta nego što sam ja do sada, toliko smo proputovale s njim. Kad je moguće, idemo s njim. Nije nikad prošlo dugo vremena da smo bili razdvojeni.

Dugo si bila samozatajna, nisi davala intervjue, a u zadnje vrijeme ipak ih daješ sve češće...

– Dajem intervjue kad je nešto poslovno u pitanju, to je dio posla koji ne ide drukčije. Volim pričati o glazbi, ne volim intimu previše iznositi na vidjelo.

Kako ti pada medijska eksponiranost?

– U slučaju našeg vjenčanja, to je toliko bilo popraćeno da ni Petar ni ja nismo mogli zamisliti. Na taj dan zapravo smo se svemu smijali. Problem je što nas mediji stalno stavljaju u medije. Onda ne možemo nego čekati da prođe.

---

image
Ante Odak
---

Kako je to izgledalo na piru, je li vam bio stres?

– Mi smo bili baš sretni i opušteni. Toliko zanimanje javnosti tada mi je već postalo smiješno. Ponosna sam što sam naučila to maknuti od sebe, pa na članke i ostalo gledam kao da se radi o nekom drugom. Ne dopuštam da me to opterećuje, živim u svom malu svijetu mira.

Kako se snalaziš u ulozi majke?

– Snalazim se dobro, to mi je promijenilo život nabolje. Alba je produžetak naše ljubavi, to je jedna neopisiva ljubav.

Bi li voljela da Alba ima bracu ili seku?

– Imam ja brata, Petar sestru, pa znamo kolika je ta bratska ljubav. Bit će mi drago ako će i Alba imati to u svom životu.

Daljnji planovi?

– Nemam neostvarene želje, ali uvijek imam planove koje se trudim ostvariti. Imam u planu pisati mnoge nove projekte, među ostalim, voljela bih raditi filmsku glazbu. Vjerujem ako se trudiš i radiš, to mora nekad naći svoj put.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak Ante Odak
Ante Odak

‘Imam ja brata, Petar sestru, pa znamo kolika je ta bratska ljubav. Bit će mi drago ako će i Alba imati to u svom životu.‘

Ante Odak

‘U slučaju našeg vjenčanja, to je toliko bilo popraćeno da ni Petar ni ja nismo mogli zamisliti. Na taj dan zapravo smo se svemu smijali.‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/hana-huljic-majcinstvo-mi-je-promijenilo-zivot-nabolje-alba-je-produzetak-nase-ljubavi-pjeva-cim-otvori-oci-1362582 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9b8c706bd49a9705aa43cca3f04ba6c2ff75a572 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hana+Hulji%C4%87%3A+Maj%C4%8Dinstvo+mi+je+promijenilo+%C5%BEivot+nabolje.+Alba+je+produ%C5%BEetak+na%C5%A1e+ljubavi%2C+pjeva+%C4%8Dim+otvori+o%C4%8Di&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fhana-huljic-majcinstvo-mi-je-promijenilo-zivot-nabolje-alba-je-produzetak-nase-ljubavi-pjeva-cim-otvori-oci-1362582 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fhana-huljic-majcinstvo-mi-je-promijenilo-zivot-nabolje-alba-je-produzetak-nase-ljubavi-pjeva-cim-otvori-oci-1362582 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ŽENA-MAJKA-KRALJICA"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"9680"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizŽENA-MAJKA-KRALJICA

Hana Huljić: Majčinstvo mi je promijenilo život nabolje. Alba je produžetak naše ljubavi, pjeva čim otvori oči

Piše Ivana Kapetanović
11. veljače 2024. - 19:56
‘Imam ja brata, Petar sestru, pa znamo kolika je ta bratska ljubav. Bit će mi drago ako će i Alba imati to u svom životu.‘Ante Odak

Lijepa Splićanka Hana Huljić, skladateljica, pjevačica, autorica pjesama, dječjih uspavanki, brojnih orkestracija i još mnogo toga, kći Tončija i Vjekoslave Huljić, žena Petra Graše, Albina majka i samozatajna draga mlada mama, nedavno je objavila novu pjesmu “Moon”. Tim smo povodom s Hanom popričali o novoj pjesmi, kako je biti mama, što ona i Grašo rade u slobodno vrijeme, kakvi su roditelji, tko bolje kuha, kako joj je bilo odrastati u poznatoj obitelji, što misli o medijskoj eksponiranosti i još mnogo toga... Što nam je sve otkrila, pročitajte u intervjuu.

Who is Hana Who?

Kako je nastala pjesma “Moon”?

– Nastala je prije dvije godine na skijanju. Šetala sam kroz šumu i baš sam se osjećala posebno. Kroz krošnje zimzelenih stabala punih snijega granulo je sunce ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 22:59