stdClass Object ( [id] => 271526 [title] => Borna Rajić progovorila o blogu i životu u Parizu: Svojim videoprojektima posvećujem cijele dane [alias] => borna-rajic-progovorila-o-blogu-i-zivotu-u-parizu-svojim-videoprojektima-posvecujem-cijele-dane [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Sve što su medijski arhivi i internetske tražilice tada otkrivali o “najbogatijoj Hrvatici” bilo je vezano uz milijune koji su joj pripali rastavom od tajkuna Luke Rajića, s kojim ima tri sina. Ta zamagljena slika potpuno je drugačija danas, koju godinu kasnije. Ono što je krenulo kao bezazleno online samoobjavljivanje pretvorilo se u medijski urnebes i danas ju je kao temu nemoguće izbjeći.

Borna Rajić je, piše Jutarnji list, od bivše supruge tajkuna iz devedesetih odjednom postala društvena tema. Teško je reći što je nevjerojatnije, Bornino spremno dokumentiranje svoga života na internetu ili spremnost domaćih medija da joj velikodušno ustupe medijski prostor. U toj isprepletenoj igri međusobnog zadirkivanja i prozivanja ne zna se tko koga nadmudruje. Iako je listanjem novog poglavlja Borninih aktivnosti teško pronaći njihov zajednički nazivnik, povod i svrhu, jedno je gotovo sigurno: Borna Rajić prilazi im daleko promišljenije nego što se to brzopleto zaključuje.

Jesu li njene intenzivne online aktivnosti propovijedi ili show program? Jesu li oblik konceptualne umjetnosti? Vidi li se njihova autorica doista kao “propovjednica u štiklama”, kako je jednom prilikom navela, ili pak kao provokativna umjetnica, hrvatska verzija Marine Abramović?

“Upravo tako, sve od toga što ste naveli, ovisno o trenutačnoj inspiraciji i interakciji koja u tom trenutku postoji s publikom, gledateljima, kritičarima, medijima. Najstimulativniji aspekt toga rada jest što je to sad zaista postao jedan blizak uzajamni odnos, gdje vas mnogi mrze, neki prozivaju, drugi vole, a poneki idealiziraju, no sve to kreira određeni energetski naboj iz kojeg se rađa odgovarajući kreativni izričaj”, govori Borna.

Ne iznenađuje me kada priznaje da se u potpunosti prepustila svome projektu. Oko njega se, kaže, vrti većina njenog dana. Videokolumne koje redovito objavljuje jedan hrvatski portal, a dijeli većina nacionalnih medija, samo su krajnji proizvod toga dana kojem prethodi “čitanje, pisanje, fotografiranje, slikanje, snimanje, promišljanje i opsežna komunikacija s onima koji je prate”. Samo poruke, koje nikad ne prestaju pristizati na njezin Facebook profil, jer - zasad - radi samostalno, oduzimaju joj mnogo vremena. A prije samo nekoliko mjeseci Borna nije ni imala profil na Facebooku!

Iako tvrdi da je “točka preokreta” njenog otresitog napuštanja svijeta privatnosti bio “velik interes koji su Hrvati i hrvatski mediji pokazali za njezin rad”, čini mi se da je stvarni okidač bio njezin sedamnaestogodišnji sin Luka. Početkom godine jedan domaći tabloid raspisao se o Instagram profilu na kojem tinejdžer Luka pokazuje svoj zlatni Rolex i svakodnevicu ispunjenu privatnim avionima, zabavama na kojima se servira Dom Perignon i luksuznim automobilima, vođen devizom “Ostani bogat ili umri”. Većina roditelja sablaznila bi se nad takvim oblikom dekadentne samopromocije. Ne i Borna Rajić. Osim što je stala u javnu obranu svoga sina, lavina medijskih komentara koje je neplanirano inicirao potaknula ju je da se i sama otisne u online svijet.

“Moji tinejdžeri bili su katalizatori da moj iskorak bude prvenstveno putem društvenih mreža, jer kada vam djeca dođu u pubertetsku dob, ili ćete pronaći platformu zajedničkih interesa ili ćete se pogubiti. Sama sam bezbroj puta svjedočila kako se odrasli ljudi u onome što rade skrivaju od svojih roditelja i nikada nisam željela da mi se kao majci to desi. Transparentnost mi je u svim najbližim ljudskim odnosima najvažnija. Nisam željela ostati zacementirana u nekom svom sustavu vrijednosti, glazbenim afinitetima, režimima i normama bez širine i rastezljivosti, ne samo u prihvaćanju drugačijeg već nadasve u mijenjanju same sebe. Sposobnost autentične transformacije smatram najvišim oblikom izražaja ljudske inteligencije i kroz njihov utjecaj sam se uvjerila da je roditeljski odnos jedna sinergija, kada u određenom trenutku vi više možete naučiti iz nepatvorene svježine i novih pogleda na svijet svoje djece nego što ona trebaju preuzimati od vas stare, zastarjele i ponekad arhaične obrasce ponašanja i razmišljanja”, govori.

Iako je publika imala prilike vidjeti segmente njezina pariškog doma na internetu - chaise longue u spavaćoj sobi gdje je osmislila nekolicinu primjeraka svoje modne kolekcije, prostrani dnevni boravak, crno-bijele pločice i osebujna umjetnička djela - snimke su bezuspješne u oslikavanju atmosfere kućanstva obitelji Rajić. Za početak, on nikada nije u znaku tihe pozadine kao za potrebe medija. Kućanski poslovi brojnog osoblja, klavirske vježbe sinova, vrištanje kakadua, operna arija, videoigrica najmlađeg sina i udaranje Borninih štikli po mramornom podu zvukovi su koji, čini se, nikada ne prestaju odzvanjati u kakofoniji svakodnevice Rajićevih.

Dok je promatram kako u tom metežu jednim okom gleda u mene odgovarajući na pitanja, a drugim kontrolira sina Luku dok svira klavir, jednom pak rukom servira kavu, a drugom miluje lokne svog najmlađeg Rafaela, zaključujem da je od svih uloga, nametnutih ili stvarnih - tajkunove supruge, modne dizajnerice, proročice u štiklama - Borna Rajić prije svega majka.

“Ne, to poglavlje kada su se moji dani rukovodili prvenstveno dječjim potrebama i obavezama su završili. U odgoju djece ne držim do tradicije i forme, cijenim iskrenost i sadržaj. Samo ono što napravite s ljubavlju ima smisla, forma je samo fasada, a mene zanima ono što se krije iza nje. Svoju ulogu roditelja kod velike djece gledam prvenstveno kao davatelja ljubavi i podrške, no opet u mjeri kako i kada to osjećate. Njima pripadaju njihovi životi. Istinski sretan roditelj je najbolji roditelj. Rafael me prati u svim mojim aktivnostima, a tinejdžeri su samostalni, tako da se dani vrte pretežno oko mog kreativnog izražaja te konzumiranja Pariza na društvenom i kulturnom planu, u onoj mjeri kada i kako mi odgovara”, kaže.

Pariz je njezin grad. Nije ga naslijedila od supruga niti joj se nametnuo. Sama ga je odabrala nakon rastave od Luke Rajića, s kojim je živjela u Švicarskoj. Pariz je dom i za njezina četiri dječaka koji govore francuski, iako je jezik kojim obitelj komunicira uglavnom mješavina hrvatskog i engleskog. Borna je u vječitom koketiranju s gradom zaljubljenih; njegovim zamršenim prometnicama spretno se probija svojim Minijem bez krova, vješto odabire najpopularnije restorane u gradu i ulazi u luksuzne butike Avenue Montaigne, u kojima je prodavačice prepoznaju već na ulaznim vratima.

Ako kućanice zamišljaju svijet pariških bogatašica kao dane koji počinju kasnim buđenjem i doručkom u krevetu, ispunjene beauty tretmanima i šopingom u haute couture buticima, izložbama i elegantnim večerama, uz putovanja na egzotična mjesta - u pravu su. Tako nekako izgleda njezina svakodnevica. Dok se neke bogatašice nastoje prikazati skromnijima nego što jesu, Borna za to ne mari. Ona ionako vjeruje da je materijalno bogatstvo stvar odabira, nešto čime je osobito izbezumila osiromašenu hrvatsku javnost.

No, taj Bornin stav čula sam i ranije. Ona ne krije da intenzivno razmišlja o novcu te da je provela mnogo vremena u razvijanju odnosa prema materijalnom. Odrastavši u obitelji u kojoj se svako spominjanje materijalnog smatralo vulgarnim, tek je u zreloj fazi života istinski zavoljela novac, novac zbog novca, a ne samo ono što joj može priuštiti. Dok je nekoć izbjegavala fizičku prisutnost novca, danas ga rado skuplja, promatra, osjeća, zarađuje i troši.

Uvijek je besprijekorno dotjerana, svoju frizuru i stil odijevanja mijenja često i smjelo, baš kao i pisce, umjetnike i glumce čijim se djelima posvećuje. Jedan tjedan to je bolivudski glumac, drugi Emmyjem nagrađena američka novinarka, treći istočnjačka princeza. Borna Rajić nikada ne miruje. Jedina je razlika što je svoja saznanja, koja u privatnom životu svojem krugu prijatelja prezentira u obliku opširnih monologa, danas dijeli s javnošću.

(JL)
[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"\u017eena, majka, blogerica"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2015-04-26 19:29:57 [created_by] => 32 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-04-26 19:50:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-04-26 19:49:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5675 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/bornaraji333.gif" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1000x600" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7571538 Threads: 2 Questions: 1613069092 Slow queries: 4788008 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110838672 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/borna-rajic-progovorila-o-blogu-i-zivotu-u-parizu-svojim-videoprojektima-posvecujem-cijele-dane-271526 [printLink] => /scena/showbiz/borna-rajic-progovorila-o-blogu-i-zivotu-u-parizu-svojim-videoprojektima-posvecujem-cijele-dane-271526?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228998 [name] => bornarajić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bornarajic [link] => /tag/bornarajic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Borna Rajić progovorila o blogu i životu u Parizu: Svojim videoprojektima posvećujem cijele dane [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-23-02-55-32 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/bornaraji333.gif [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/bornaraji333.gif [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Sve što su medijski arhivi i internetske tražilice tada otkrivali o “najbogatijoj Hrvatici” bilo je vezano uz milijune koji su joj pripali rastavom od tajkuna Luke Rajića, s kojim ima tri sina. Ta zamagljena slika potpuno je drugačija danas, koju godinu kasnije. Ono što je krenulo kao bezazleno online samoobjavljivanje pretvorilo se u medijski urnebes i danas ju je kao temu nemoguće izbjeći.

Borna Rajić je, piše Jutarnji list, od bivše supruge tajkuna iz devedesetih odjednom postala društvena tema. Teško je reći što je nevjerojatnije, Bornino spremno dokumentiranje svoga života na internetu ili spremnost domaćih medija da joj velikodušno ustupe medijski prostor. U toj isprepletenoj igri međusobnog zadirkivanja i prozivanja ne zna se tko koga nadmudruje. Iako je listanjem novog poglavlja Borninih aktivnosti teško pronaći njihov zajednički nazivnik, povod i svrhu, jedno je gotovo sigurno: Borna Rajić prilazi im daleko promišljenije nego što se to brzopleto zaključuje.

Jesu li njene intenzivne online aktivnosti propovijedi ili show program? Jesu li oblik konceptualne umjetnosti? Vidi li se njihova autorica doista kao “propovjednica u štiklama”, kako je jednom prilikom navela, ili pak kao provokativna umjetnica, hrvatska verzija Marine Abramović?

“Upravo tako, sve od toga što ste naveli, ovisno o trenutačnoj inspiraciji i interakciji koja u tom trenutku postoji s publikom, gledateljima, kritičarima, medijima. Najstimulativniji aspekt toga rada jest što je to sad zaista postao jedan blizak uzajamni odnos, gdje vas mnogi mrze, neki prozivaju, drugi vole, a poneki idealiziraju, no sve to kreira određeni energetski naboj iz kojeg se rađa odgovarajući kreativni izričaj”, govori Borna.

Ne iznenađuje me kada priznaje da se u potpunosti prepustila svome projektu. Oko njega se, kaže, vrti većina njenog dana. Videokolumne koje redovito objavljuje jedan hrvatski portal, a dijeli većina nacionalnih medija, samo su krajnji proizvod toga dana kojem prethodi “čitanje, pisanje, fotografiranje, slikanje, snimanje, promišljanje i opsežna komunikacija s onima koji je prate”. Samo poruke, koje nikad ne prestaju pristizati na njezin Facebook profil, jer - zasad - radi samostalno, oduzimaju joj mnogo vremena. A prije samo nekoliko mjeseci Borna nije ni imala profil na Facebooku!

Iako tvrdi da je “točka preokreta” njenog otresitog napuštanja svijeta privatnosti bio “velik interes koji su Hrvati i hrvatski mediji pokazali za njezin rad”, čini mi se da je stvarni okidač bio njezin sedamnaestogodišnji sin Luka. Početkom godine jedan domaći tabloid raspisao se o Instagram profilu na kojem tinejdžer Luka pokazuje svoj zlatni Rolex i svakodnevicu ispunjenu privatnim avionima, zabavama na kojima se servira Dom Perignon i luksuznim automobilima, vođen devizom “Ostani bogat ili umri”. Većina roditelja sablaznila bi se nad takvim oblikom dekadentne samopromocije. Ne i Borna Rajić. Osim što je stala u javnu obranu svoga sina, lavina medijskih komentara koje je neplanirano inicirao potaknula ju je da se i sama otisne u online svijet.

“Moji tinejdžeri bili su katalizatori da moj iskorak bude prvenstveno putem društvenih mreža, jer kada vam djeca dođu u pubertetsku dob, ili ćete pronaći platformu zajedničkih interesa ili ćete se pogubiti. Sama sam bezbroj puta svjedočila kako se odrasli ljudi u onome što rade skrivaju od svojih roditelja i nikada nisam željela da mi se kao majci to desi. Transparentnost mi je u svim najbližim ljudskim odnosima najvažnija. Nisam željela ostati zacementirana u nekom svom sustavu vrijednosti, glazbenim afinitetima, režimima i normama bez širine i rastezljivosti, ne samo u prihvaćanju drugačijeg već nadasve u mijenjanju same sebe. Sposobnost autentične transformacije smatram najvišim oblikom izražaja ljudske inteligencije i kroz njihov utjecaj sam se uvjerila da je roditeljski odnos jedna sinergija, kada u određenom trenutku vi više možete naučiti iz nepatvorene svježine i novih pogleda na svijet svoje djece nego što ona trebaju preuzimati od vas stare, zastarjele i ponekad arhaične obrasce ponašanja i razmišljanja”, govori.

Iako je publika imala prilike vidjeti segmente njezina pariškog doma na internetu - chaise longue u spavaćoj sobi gdje je osmislila nekolicinu primjeraka svoje modne kolekcije, prostrani dnevni boravak, crno-bijele pločice i osebujna umjetnička djela - snimke su bezuspješne u oslikavanju atmosfere kućanstva obitelji Rajić. Za početak, on nikada nije u znaku tihe pozadine kao za potrebe medija. Kućanski poslovi brojnog osoblja, klavirske vježbe sinova, vrištanje kakadua, operna arija, videoigrica najmlađeg sina i udaranje Borninih štikli po mramornom podu zvukovi su koji, čini se, nikada ne prestaju odzvanjati u kakofoniji svakodnevice Rajićevih.

Dok je promatram kako u tom metežu jednim okom gleda u mene odgovarajući na pitanja, a drugim kontrolira sina Luku dok svira klavir, jednom pak rukom servira kavu, a drugom miluje lokne svog najmlađeg Rafaela, zaključujem da je od svih uloga, nametnutih ili stvarnih - tajkunove supruge, modne dizajnerice, proročice u štiklama - Borna Rajić prije svega majka.

“Ne, to poglavlje kada su se moji dani rukovodili prvenstveno dječjim potrebama i obavezama su završili. U odgoju djece ne držim do tradicije i forme, cijenim iskrenost i sadržaj. Samo ono što napravite s ljubavlju ima smisla, forma je samo fasada, a mene zanima ono što se krije iza nje. Svoju ulogu roditelja kod velike djece gledam prvenstveno kao davatelja ljubavi i podrške, no opet u mjeri kako i kada to osjećate. Njima pripadaju njihovi životi. Istinski sretan roditelj je najbolji roditelj. Rafael me prati u svim mojim aktivnostima, a tinejdžeri su samostalni, tako da se dani vrte pretežno oko mog kreativnog izražaja te konzumiranja Pariza na društvenom i kulturnom planu, u onoj mjeri kada i kako mi odgovara”, kaže.

Pariz je njezin grad. Nije ga naslijedila od supruga niti joj se nametnuo. Sama ga je odabrala nakon rastave od Luke Rajića, s kojim je živjela u Švicarskoj. Pariz je dom i za njezina četiri dječaka koji govore francuski, iako je jezik kojim obitelj komunicira uglavnom mješavina hrvatskog i engleskog. Borna je u vječitom koketiranju s gradom zaljubljenih; njegovim zamršenim prometnicama spretno se probija svojim Minijem bez krova, vješto odabire najpopularnije restorane u gradu i ulazi u luksuzne butike Avenue Montaigne, u kojima je prodavačice prepoznaju već na ulaznim vratima.

Ako kućanice zamišljaju svijet pariških bogatašica kao dane koji počinju kasnim buđenjem i doručkom u krevetu, ispunjene beauty tretmanima i šopingom u haute couture buticima, izložbama i elegantnim večerama, uz putovanja na egzotična mjesta - u pravu su. Tako nekako izgleda njezina svakodnevica. Dok se neke bogatašice nastoje prikazati skromnijima nego što jesu, Borna za to ne mari. Ona ionako vjeruje da je materijalno bogatstvo stvar odabira, nešto čime je osobito izbezumila osiromašenu hrvatsku javnost.

No, taj Bornin stav čula sam i ranije. Ona ne krije da intenzivno razmišlja o novcu te da je provela mnogo vremena u razvijanju odnosa prema materijalnom. Odrastavši u obitelji u kojoj se svako spominjanje materijalnog smatralo vulgarnim, tek je u zreloj fazi života istinski zavoljela novac, novac zbog novca, a ne samo ono što joj može priuštiti. Dok je nekoć izbjegavala fizičku prisutnost novca, danas ga rado skuplja, promatra, osjeća, zarađuje i troši.

Uvijek je besprijekorno dotjerana, svoju frizuru i stil odijevanja mijenja često i smjelo, baš kao i pisce, umjetnike i glumce čijim se djelima posvećuje. Jedan tjedan to je bolivudski glumac, drugi Emmyjem nagrađena američka novinarka, treći istočnjačka princeza. Borna Rajić nikada ne miruje. Jedina je razlika što je svoja saznanja, koja u privatnom životu svojem krugu prijatelja prezentira u obliku opširnih monologa, danas dijeli s javnošću.

(JL)
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/borna-rajic-progovorila-o-blogu-i-zivotu-u-parizu-svojim-videoprojektima-posvecujem-cijele-dane-271526 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=060882fd373496f3ce34f6be471b0e583384f047 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Borna+Raji%C4%87+progovorila+o+blogu+i+%C5%BEivotu+u+Parizu%3A+Svojim+videoprojektima+posve%C4%87ujem+cijele+dane&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fborna-rajic-progovorila-o-blogu-i-zivotu-u-parizu-svojim-videoprojektima-posvecujem-cijele-dane-271526 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fborna-rajic-progovorila-o-blogu-i-zivotu-u-parizu-svojim-videoprojektima-posvecujem-cijele-dane-271526 )
[{"id":"2","value":"\u017eena, majka, blogerica"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
Showbizžena, majka, blogerica

Borna Rajić progovorila o blogu i životu u Parizu: Svojim videoprojektima posvećujem cijele dane

Piše PSD.
26. travnja 2015. - 21:49
Sve što su medijski arhivi i internetske tražilice tada otkrivali o “najbogatijoj Hrvatici” bilo je vezano uz milijune koji su joj pripali rastavom od tajkuna Luke Rajića, s kojim ima tri sina. Ta zamagljena slika potpuno je drugačija danas, koju godinu kasnije. Ono što je krenulo kao bezazleno online samoobjavljivanje pretvorilo se u medijski urnebes i danas ju je kao temu nemoguće izbjeći.

Borna Rajić je, piše Jutarnji list, od bivše supruge tajkuna iz devedesetih odjednom postala društvena tema. Teško je reći što je nevjerojatnije, Bornino spremno dokumentiranje svoga života na internetu ili spremnost domaćih medija da joj velikodušno ustupe medijski prostor. U toj isprepletenoj igri međusobnog zadirkivanja i prozivanja ne zna se tko koga nadmudruje. Iako je listanjem no...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 01:02