StoryEditorOCM

Grmoja: ‘Čekamo Domovinski pokret, SDP nećemo podržati‘; Kolakušić: ‘Bilo je jasno da će promijeniti priču‘...

Piše vijesti sd
23. travnja 2024. - 15:11

Danas intenzivno traju razgovori i kombinacije o postizbornim koalicijama. Među ostalim na tu temu očitovao se Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja.

- Most i Domovinski pokret razgovore imaju danas poslijepodne. Mi smo jasno rekli da sve ovisi o Domovinskom pokretu, ako bi oni sudjelovali u formiranju Sabora, onda možemo o tome razgovarati. Dakle, čeka se njih. Ivan Penava kaže da više nije problem ni Plenković ni Pupovac, tako da ne znam što će se sada tu događati. Mi s Domovinskim pokretom imamo sastanak u četiri sata, ali ne znam koliko su daleko odmakli ovi pregovori između Domovinskog pokreta i HDZ-a i što će u tom smislu biti. Ima govora o tome da oporba konstituira Sabor, konstituiranje Sabora nije moguće bez Domovinskog pokreta, to je svima jasno. A mi, jasno je da nećemo podržati SDP niti bilo kakvu lijevu vladu. Što se tiče HDZ-a, to smo jasno rekli da s HDZ-om ne želimo ni razgovarati. HDZ treba poslati u oporbu, rekao je Grmoja, piše HRT.

Svoj stav o koalicijama iznio je i predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić.

- Naši ljudi odlaze u inozemstvo, nama dovode Nepalce, plaće nikad lošije... Kada je sve moglo biti bolje, oni nas vraćaju nekoliko godina unazad. Oni koji žele s HDZ-om nama su neprihvatljivi. To nije bilo ni približno ono što smo mi htjeli, a to je jaka suverenistička opcija. Na ovakav način nećemo skinuti HDZ još tisuću godina. Sve je bilo jasno prvi dan nakon izbora, bilo je jasno da će promijeniti priču i da će otići s HDZ-om, rekao je Kolakušić, piše Jutarnji list.

image

Mislav Kolakušić: Na ovakav način nećemo skinuti HDZ još tisuću godina

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:15