StoryEditorOCM
ŽivotNITKO NIJE VJEROVAO

Otišla na operaciju smanjenja grudi, a ono što se dogodilo osam godina kasnije sve je šokiralo; ‘ U strahu sam‘

Piše mozaik sd
6. ožujka 2024. - 14:28

Instruktorica joge Eco Elliot u kolovozu se podvrgla zahvatu smanjenja grudi.

No, ono po čemu je njen slučaj specifičan je to što joj nije prvi put da prolazi kroz ovaj postupak. Ovo joj je drugo smanjenje grudi.

Godišnje se oko 10.000 žena podvrgne ovoj operaciji, koja se smatra jednom od najtežih operacija. Žene se najčešće odlučuju na ovaj korak kako bi smanjile bolove u leđima uzrokovane velikim grudima, a to je razlog zašto se i Eco odlučila na zahvat.

Eco iz Birminghama prvi put je smanjila grudi kada je imala 21 godinu. Drugi put je otišla “pod nož” jer su joj u međuvremenu “narasle” grudi, prenosi Daily Mail.

Nakon prve operacije posvetila se jogi, no nakon nekoliko godina primijetila je da joj poprsje ponovno raste. Tijekom druge operacije grudi, Eco kaže da su joj grudi ‘bile veće nego ikad‘.

"Želim razjasniti poteškoće s kojima se suočavaju žene s jako velikim grudima", objašnjava. "Imam klijentice koje imaju velike grudi i razmišljaju o njihovom smanjenju. Nadam se da vide koliko je odluka o operaciji grudi bila dobra za mene. Probuditi se bez muke i boli je blaženstvo. Ali sada se bojim da bi mogle ponovno narasti ”, dodaje ona.

Prvi put je bilo puno previjanja i tjednima nisam mogao podići ruke. Kad god bi se negdje vozila u automobilu svaka neravnina na putu bi bila bolna.. Imala sam i problema s jednom bradavicom, što je značilo da sam morala ići u bolnicu mnogo puta", otkriva.

Prije četiri godine, kada je imala 24 godine, primijetila je da joj ponovno rastu grudi, vratile su joj se glavobolje i bolovi u zglobovima.

“Težina mi se nije promijenila, a stil života ostao je isti”, kaže ona. "Ali samo sam počela osjećati da postaju sve veće. Osjećala sam užasne bolove u prsima tijekom menstruacije. Morala sam otkazati posao jer su me grudi boljele, ali čak je i hodanje postalo neugodno. ‘Pogledi‘ su ponovno počeli", dodaje.

Do 2021. Eco vjeruje da su joj se grudi vratile na staru veličinu. "Ako ništa, postale su veće i teže. Boljela su me leđa i opet sam ih počela skrivati ​​u crnoj majici", ispričala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:49