stdClass Object ( [id] => 564896 [title] => Misteriozne smrti, ubojstva na setu i neobjašnjive pojave: ako ste mislili da je horor rezerviran za ekran, pogledajte koja se strava događala na snimanjima jezivih filmova [alias] => misteriozne-smrti-ubojstva-na-setu-i-neobjasnjive-pojave-ako-ste-mislili-da-je-horor-rezerviran-za-ekran-pogledajte-koja-se-strava-dogadala-na-snimanjima-jezivih-filmova [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Horor-triler "Časna", posljednje poglavlje u franšizi "Prizivanja", već je prvog dana pretpremijernog prikazivanja pogledalo više od tri tisuće gledatelja.

Nakon prvog vikenda ta se brojka popela na 30.024 gledatelja, uz zaradu od nešto više od 1,6 milijuna kuna, čime je ovaj film ostvario najjače otvaranje franšize "Prizivanja", ali i najbolje otvaranje takvog žanra svih vremena u Hrvatskoj. Film "Časna" uspješan je i na globalnoj sceni, dosad je zaradio nešto više od 130 milijuna dolara.

Čudne priče i paranormalna iskustava na snimanju filmova "Prizivanja" dobro su dokumentirana, pa nije nikakvo čudo da su i snimanje "Časne" pratili stvarni strahovi. U razgovoru za Yahoo Entertainment, redatelj Corin Hardy kazao je kako je prije početka snimanja pozvao svećenika da blagoslovi set kako bi se podalje držalo zle duhove, no, usprkos tome, iskusio je zastrašujuća paranormalna iskustva na snimanju u Rumunjskoj.

Snimajući neke scene s Taissom Farmigom u prolazima jedne utvrde u Transilvaniji, Hardy je, pripremajući se za snimanje, vidio dvojicu muškaraca koji su sjedili u stražnjem dijelu prostorije iz koje je postajao samo jedan izlaz. Pretpostavio je kako su iz ekipe za ozvučenje, pozdravio ih je i okrenuo im se leđima kako bi pratio monitore, kameru i Taissu, a snimanje je potrajalo oko pola sata. Kad je završio, upitao je "jeste li vidjeli, što vam se čini" i okrenuo se prema stražnjem dijelu prostorije u kojoj nije bilo – nikoga.

Filmovi franšize "Prizivanja", tijekom čijih je snimanja naročito Vera Farmiga (Taissina sestra), koja je glumila stvarnu "istjerivačicu duhova" Lorraine Warren, imala zastrašujućih paranormalnih iskustava, nisu jedini koje su pratile neobjašnjive pojave, ponekad strašnije od onih fiktivnih, snimljenih scena. U nekim slučajevima incidenti su uključivali i gubitke života, a jesu li ti ubojiti događaji bile tek nesreće, okrutni obrati sudbine ili neka vrsta prokletstva, teško je reći.

Primjerice, tijekom snimanja filma "Opsjednuta" svjetiljke su eksplodirale bez vidljivog razloga, hladni vjetar odjednom bi prostrujao zatvorenim setom, a najstrašniji incident bio je kad je cijelo skladište u kojem su se nalazili rekviziti izgorjelo do temelja, a provedena istraga nije mogla otkriti uzrok požara.

Glumica Jennifer Carpenter pričala je kako se tijekom snimanja filma "Egzorcizam Emily Rose" radio u njezinoj sobi misteriozno palio i gasio, a svaki put kad bi se upalio, svirala je pjesma "Alive" Pearl Jama. I drugi članovi ekipe tvrdili su kako su se njihovi radijski ili televizijski uređaji iznenada palili i gasili, a i oni su svaki put čuli spomenutu pjesmu. To im je toliko smetalo da su svi izbacili radiouređaje iz svojih soba.

Vic Morrow, otac glumice Jennifer Jason Leigh, smrtno je stradao na snimanju filma "Zona sumraka" iz 1983. godine, ali ono što tu tragediju čini posebno zastrašujućom jest da je Morrow predvidio vlastitu smrt. Godinu dana prije snimanja filma, Morrow je napravio policu životnog osiguranja na pet milijuna dolara, obitelji i prijateljima je rekao kako ima predosjećaj da će mu se nešto loše dogoditi na snimanju sljedećeg filma. Na snimanju "Zone sumraka" srušio se helikopter i odrezao Morrowu glavu, a još dvoje djece glumaca su smrtno stradali u nesreći koja je dovela do duge istrage i suđenja. Pokazalo se kako su producenti ilegalno angažirali dvoje vijetnamske djece.

U prvom filmu "Amityville horor" iz 1979. godine, koji se temelji na stvarnim događajima, glumili su James Brolin i Margot Kidder. Brolin nije želio ulogu u tom filmu i prihvatio ju je tek nakon što se nešto čudno dogodilo. Dok je jednog jutra čitao scenarij i stigao do zastrašujućeg dijela priče, njegove hlače iznenada su pale s vješalice uplašivši ga toliko da je skočio iz stolice. Nova verzija snimljena je 2005. godine, a Brolinovu ulogu preuzeo je Ryan Reynolds. Neposredno prije početka snimanja, leš je isplivao na obalu rijeke pored filmskog seta. Tijekom snimanja Reynolds i drugi članovi ekipe svake su se noći budili u 3 sata i 15 minuta, bilo je to vrijeme kad su se događala prava ubojstva u stvarnim događajima vezanima uz horor Amityvillea.

Tijekom snimanja franšize "Poltergeist" umrle su Heather O'Rourke, koja je glumila malu Carol Anne, i Dominique Dunne, koja je glumila stariju sestru Danu. Heather je umrla na operacijskom stolu u dobi od samo 12 godina, dok je završavala snimanje "Poltergeista 3", a Dominique je ubio bivši dečko nakon premijere prvog filma. Filmska ekipa je bila toliko ustravljena da je producent Will Sampson prije početka snimanja "Poltergeista 2" odlučio da se obavi egzorcizam seta. I Sampson je preminuo tijekom operacije kratko nakon što je taj film završen.

Tijekom snimanja jednog od najpoznatijih horora svih vremena, filma "Egzorcist", irski glumac Jack MacGowran iznenada je preminuo nekoliko dana nakon što je završio snimanje svoje uloge, član ekipe za specijalne efekte i zaštitar su preminuli dok je film bio u produkciji, a cijeli set je izgorio u požaru koji je izbio iz nepoznatih razloga. Prokletstvo je imalo utjecaja i na ljude koji su ga gledali, nekoliko je gledatelja imalo srčane udare kad je film stigao u kina

Kad je počelo snimanje filma "Rosemaryna beba", producent William Castle dobio je anonimno pismo u kojem se kaže kako će "polako trunuti tijekom duge i bolesti". Nedugo nakon toga Castle je kolabirao i morao je na operaciju kako bi riješio zdravstveni problem koji će ga mučiti mjesecima. Krzysztof Komeda, koji je skladao glazbu za film, umro je od hematoma na mozgu nakon pada, cijela filmska ekipa otrovala se hranom, a jedan od producenata je doživio srčani udar dok se vozio kući sa seta.

Događanja na snimanju filma "Psiho" bila su strašnija od onoga što se snimalo. Myra Jones, dublerica glavne glumice Janet Leigh, ubijena je na setu, ubojica je bio kućni majstor Kenneth Dean Hunt, koji je radio na filmu, a policiji je rekao kako je to učinio da bi impresionirao redatelja Alfreda Hitchcocka. Nakon besmislenog ubojstva, Hitchcock je okupio glumačku i snimateljsku ekipu i rekao: "Čini se kako sada imamo svu potrebnu motivaciju da završimo ovaj film."

Jedan od klasika horora, film "Pretkazanje", zamalo nije bio završen zbog prokletstva koje je obavijalo snimanje. Tvrdi se kako se na setu dogodilo jednako puno loših stvari kao i u filmu. Među tragedijama koje su se dogodile je i samoubojstvo sina glavnog glumca, Gregoryja Pecka, član ekipe teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći dok se vozio na snimanje, scenaristov zrakoplov pogodio je grom na putovanju prema lokaciji snimanja, a isto se dogodilo i zrakoplovu u kojemu su bili Peck i izvršni producent.

Najveća nesreća dogodila se kad je filmska ekipa odlučila privatnim zrakoplovom otputovati s jedne lokacije na drugu. Neposredno nakon polijetanja, zrakoplov se srušio na cestu udarivši u automobil koji se onda velikom brzinom sudario s drugim vozilom, a poginulo je svih 11 osoba koje su sudjelovale u nesreći. Nije bilo nikakvo iznenađenje što Gregory Peck nije htio sudjelovati u bilo kakvim promotivnim događanjima prije početka prikazivanja filma.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Nadnaravna iskustva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-09-10 19:43:41 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-09-11 14:57:19 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-09-11 20:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9008 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/09\/11\/Exit\/10241143.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/09\/11\/Exit\/10241144.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/09\/11\/Exit\/10241146.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/09\/11\/Exit\/10241145.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1281"},{"size0":"1920x2847"},{"size0":"1080x1920"},{"size0":"1920x804"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4032152 Threads: 2 Questions: 119362935 Slow queries: 52642 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3647827 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /mozaik/zivot/misteriozne-smrti-ubojstva-na-setu-i-neobjasnjive-pojave-ako-ste-mislili-da-je-horor-rezerviran-za-ekran-pogledajte-koja-se-strava-dogadala-na-snimanjima-jezivih-filmova-564896 [printLink] => /mozaik/zivot/misteriozne-smrti-ubojstva-na-setu-i-neobjasnjive-pojave-ako-ste-mislili-da-je-horor-rezerviran-za-ekran-pogledajte-koja-se-strava-dogadala-na-snimanjima-jezivih-filmova-564896?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 410788 [name] => horor filmovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => horor-filmovi [link] => /tag/horor-filmovi ) [1] => stdClass Object ( [id] => 410789 [name] => strava [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => strava [link] => /tag/strava ) [2] => stdClass Object ( [id] => 410790 [name] => iskustva [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => iskustva [link] => /tag/iskustva ) [3] => stdClass Object ( [id] => 410791 [name] => snimanja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => snimanja [link] => /tag/snimanja ) [4] => stdClass Object ( [id] => 410792 [name] => časna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => casna [link] => /tag/casna ) [5] => stdClass Object ( [id] => 410793 [name] => prizivanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => prizivanje [link] => /tag/prizivanje ) [6] => stdClass Object ( [id] => 410794 [name] => the nun [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => the-nun [link] => /tag/the-nun ) [7] => stdClass Object ( [id] => 410795 [name] => conjuring [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => conjuring [link] => /tag/conjuring ) [8] => stdClass Object ( [id] => 410796 [name] => the exorcist [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => the-exorcist [link] => /tag/the-exorcist ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Nadnaravna iskustva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Misteriozne smrti, ubojstva na setu i neobjašnjive pojave: ako ste mislili da je horor rezerviran za ekran, pogledajte koja se strava događala na snimanjima jezivih filmova [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/11/Exit/10241143.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/11/Exit/10241143.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/11/Exit/10241144.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/11/Exit/10241146.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/09/11/Exit/10241145.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Horor-triler "Časna", posljednje poglavlje u franšizi "Prizivanja", već je prvog dana pretpremijernog prikazivanja pogledalo više od tri tisuće gledatelja.

Nakon prvog vikenda ta se brojka popela na 30.024 gledatelja, uz zaradu od nešto više od 1,6 milijuna kuna, čime je ovaj film ostvario najjače otvaranje franšize "Prizivanja", ali i najbolje otvaranje takvog žanra svih vremena u Hrvatskoj. Film "Časna" uspješan je i na globalnoj sceni, dosad je zaradio nešto više od 130 milijuna dolara.

Čudne priče i paranormalna iskustava na snimanju filmova "Prizivanja" dobro su dokumentirana, pa nije nikakvo čudo da su i snimanje "Časne" pratili stvarni strahovi. U razgovoru za Yahoo Entertainment, redatelj Corin Hardy kazao je kako je prije početka snimanja pozvao svećenika da blagoslovi set kako bi se podalje držalo zle duhove, no, usprkos tome, iskusio je zastrašujuća paranormalna iskustva na snimanju u Rumunjskoj.

Snimajući neke scene s Taissom Farmigom u prolazima jedne utvrde u Transilvaniji, Hardy je, pripremajući se za snimanje, vidio dvojicu muškaraca koji su sjedili u stražnjem dijelu prostorije iz koje je postajao samo jedan izlaz. Pretpostavio je kako su iz ekipe za ozvučenje, pozdravio ih je i okrenuo im se leđima kako bi pratio monitore, kameru i Taissu, a snimanje je potrajalo oko pola sata. Kad je završio, upitao je "jeste li vidjeli, što vam se čini" i okrenuo se prema stražnjem dijelu prostorije u kojoj nije bilo – nikoga.

Filmovi franšize "Prizivanja", tijekom čijih je snimanja naročito Vera Farmiga (Taissina sestra), koja je glumila stvarnu "istjerivačicu duhova" Lorraine Warren, imala zastrašujućih paranormalnih iskustava, nisu jedini koje su pratile neobjašnjive pojave, ponekad strašnije od onih fiktivnih, snimljenih scena. U nekim slučajevima incidenti su uključivali i gubitke života, a jesu li ti ubojiti događaji bile tek nesreće, okrutni obrati sudbine ili neka vrsta prokletstva, teško je reći.

Primjerice, tijekom snimanja filma "Opsjednuta" svjetiljke su eksplodirale bez vidljivog razloga, hladni vjetar odjednom bi prostrujao zatvorenim setom, a najstrašniji incident bio je kad je cijelo skladište u kojem su se nalazili rekviziti izgorjelo do temelja, a provedena istraga nije mogla otkriti uzrok požara.

Glumica Jennifer Carpenter pričala je kako se tijekom snimanja filma "Egzorcizam Emily Rose" radio u njezinoj sobi misteriozno palio i gasio, a svaki put kad bi se upalio, svirala je pjesma "Alive" Pearl Jama. I drugi članovi ekipe tvrdili su kako su se njihovi radijski ili televizijski uređaji iznenada palili i gasili, a i oni su svaki put čuli spomenutu pjesmu. To im je toliko smetalo da su svi izbacili radiouređaje iz svojih soba.

Vic Morrow, otac glumice Jennifer Jason Leigh, smrtno je stradao na snimanju filma "Zona sumraka" iz 1983. godine, ali ono što tu tragediju čini posebno zastrašujućom jest da je Morrow predvidio vlastitu smrt. Godinu dana prije snimanja filma, Morrow je napravio policu životnog osiguranja na pet milijuna dolara, obitelji i prijateljima je rekao kako ima predosjećaj da će mu se nešto loše dogoditi na snimanju sljedećeg filma. Na snimanju "Zone sumraka" srušio se helikopter i odrezao Morrowu glavu, a još dvoje djece glumaca su smrtno stradali u nesreći koja je dovela do duge istrage i suđenja. Pokazalo se kako su producenti ilegalno angažirali dvoje vijetnamske djece.

U prvom filmu "Amityville horor" iz 1979. godine, koji se temelji na stvarnim događajima, glumili su James Brolin i Margot Kidder. Brolin nije želio ulogu u tom filmu i prihvatio ju je tek nakon što se nešto čudno dogodilo. Dok je jednog jutra čitao scenarij i stigao do zastrašujućeg dijela priče, njegove hlače iznenada su pale s vješalice uplašivši ga toliko da je skočio iz stolice. Nova verzija snimljena je 2005. godine, a Brolinovu ulogu preuzeo je Ryan Reynolds. Neposredno prije početka snimanja, leš je isplivao na obalu rijeke pored filmskog seta. Tijekom snimanja Reynolds i drugi članovi ekipe svake su se noći budili u 3 sata i 15 minuta, bilo je to vrijeme kad su se događala prava ubojstva u stvarnim događajima vezanima uz horor Amityvillea.

Tijekom snimanja franšize "Poltergeist" umrle su Heather O'Rourke, koja je glumila malu Carol Anne, i Dominique Dunne, koja je glumila stariju sestru Danu. Heather je umrla na operacijskom stolu u dobi od samo 12 godina, dok je završavala snimanje "Poltergeista 3", a Dominique je ubio bivši dečko nakon premijere prvog filma. Filmska ekipa je bila toliko ustravljena da je producent Will Sampson prije početka snimanja "Poltergeista 2" odlučio da se obavi egzorcizam seta. I Sampson je preminuo tijekom operacije kratko nakon što je taj film završen.

Tijekom snimanja jednog od najpoznatijih horora svih vremena, filma "Egzorcist", irski glumac Jack MacGowran iznenada je preminuo nekoliko dana nakon što je završio snimanje svoje uloge, član ekipe za specijalne efekte i zaštitar su preminuli dok je film bio u produkciji, a cijeli set je izgorio u požaru koji je izbio iz nepoznatih razloga. Prokletstvo je imalo utjecaja i na ljude koji su ga gledali, nekoliko je gledatelja imalo srčane udare kad je film stigao u kina

Kad je počelo snimanje filma "Rosemaryna beba", producent William Castle dobio je anonimno pismo u kojem se kaže kako će "polako trunuti tijekom duge i bolesti". Nedugo nakon toga Castle je kolabirao i morao je na operaciju kako bi riješio zdravstveni problem koji će ga mučiti mjesecima. Krzysztof Komeda, koji je skladao glazbu za film, umro je od hematoma na mozgu nakon pada, cijela filmska ekipa otrovala se hranom, a jedan od producenata je doživio srčani udar dok se vozio kući sa seta.

Događanja na snimanju filma "Psiho" bila su strašnija od onoga što se snimalo. Myra Jones, dublerica glavne glumice Janet Leigh, ubijena je na setu, ubojica je bio kućni majstor Kenneth Dean Hunt, koji je radio na filmu, a policiji je rekao kako je to učinio da bi impresionirao redatelja Alfreda Hitchcocka. Nakon besmislenog ubojstva, Hitchcock je okupio glumačku i snimateljsku ekipu i rekao: "Čini se kako sada imamo svu potrebnu motivaciju da završimo ovaj film."

Jedan od klasika horora, film "Pretkazanje", zamalo nije bio završen zbog prokletstva koje je obavijalo snimanje. Tvrdi se kako se na setu dogodilo jednako puno loših stvari kao i u filmu. Među tragedijama koje su se dogodile je i samoubojstvo sina glavnog glumca, Gregoryja Pecka, član ekipe teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći dok se vozio na snimanje, scenaristov zrakoplov pogodio je grom na putovanju prema lokaciji snimanja, a isto se dogodilo i zrakoplovu u kojemu su bili Peck i izvršni producent.

Najveća nesreća dogodila se kad je filmska ekipa odlučila privatnim zrakoplovom otputovati s jedne lokacije na drugu. Neposredno nakon polijetanja, zrakoplov se srušio na cestu udarivši u automobil koji se onda velikom brzinom sudario s drugim vozilom, a poginulo je svih 11 osoba koje su sudjelovale u nesreći. Nije bilo nikakvo iznenađenje što Gregory Peck nije htio sudjelovati u bilo kakvim promotivnim događanjima prije početka prikazivanja filma.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/misteriozne-smrti-ubojstva-na-setu-i-neobjasnjive-pojave-ako-ste-mislili-da-je-horor-rezerviran-za-ekran-pogledajte-koja-se-strava-dogadala-na-snimanjima-jezivih-filmova-564896 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=efbe28a78a68ecb0512cfa49616d0645a4df8e6c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Misteriozne+smrti%2C+ubojstva+na+setu+i+neobja%C5%A1njive+pojave%3A+ako+ste+mislili+da+je+horor+rezerviran+za+ekran%2C+pogledajte+koja+se+strava+doga%C4%91ala+na+snimanjima+jezivih+filmova&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fmisteriozne-smrti-ubojstva-na-setu-i-neobjasnjive-pojave-ako-ste-mislili-da-je-horor-rezerviran-za-ekran-pogledajte-koja-se-strava-dogadala-na-snimanjima-jezivih-filmova-564896 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fmisteriozne-smrti-ubojstva-na-setu-i-neobjasnjive-pojave-ako-ste-mislili-da-je-horor-rezerviran-za-ekran-pogledajte-koja-se-strava-dogadala-na-snimanjima-jezivih-filmova-564896 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Nadnaravna iskustva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
ŽivotNadnaravna iskustva

Misteriozne smrti, ubojstva na setu i neobjašnjive pojave: ako ste mislili da je horor rezerviran za ekran, pogledajte koja se strava događala na snimanjima jezivih filmova

11. rujna 2018. - 22:01

Horor-triler "Časna", posljednje poglavlje u franšizi "Prizivanja", već je prvog dana pretpremijernog prikazivanja pogledalo više od tri tisuće gledatelja.

Nakon prvog vikenda ta se brojka popela na 30.024 gledatelja, uz zaradu od nešto više od 1,6 milijuna kuna, čime je ovaj film ostvario najjače otvaranje franšize "Prizivanja", ali i najbolje otvaranje takvog žanra svih vremena u Hrvatskoj. Film "Časna" uspješan je i na globalnoj sceni, dosad je zaradio nešto više od 130 milijuna dolara.

Čudne priče i paranormalna iskustava na snimanju filmova "Prizivanja" dobro su dokumentirana, pa nije nikakvo čudo da su i snimanje "Časne" pratili stvarni strahovi. U razgovoru za Yahoo Entertainment, redatelj Corin Hardy kazao je kako je prije početka snimanja pozvao svećenika da bl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 20:30