StoryEditorOCM
StilATRAKTIVNA IVANČICA

Svi su danas gledali u nju: bivša misica i desničarska političarka nije privukla birače, ali jest poglede karo stylingom

Piše MOZAIK SD
4. svibnja 2024. - 16:13
Ivančica Pahor, Miss Turizma Hrvatske 2000., bivša manekenka, a danas članica DP-a i dizajnerica nakitaJosip Moler/Cropix

Bivša Miss turizma Hrvatske iz 2000. godine, nekad poznata manekenka Ivančica Pahor, često završi u modnim rubrikama, naročito kada prošeće zagrebačkom špicom. Tako je bilo i danas, kad je na zagrebačkoj špici privukla brojne poglede, šećući u elegantnom kostimu u karo ili "pepito" uzorku, uz koji je iskombinirala i "tokicu" u istom dezenu.

Je li u pitanju njezina vlastita kreacija, ne znamo, no Ivančica je, ako niste znali, danas vrlo uspješna poslovna žena.

"Prije više od 17 godina, u radionici svog pokojnog oca pokrenula sam malo poduzeće koje se specijaliziralo za proizvodnju ručno rađenog dizajnerskog nakita. Ponosno ističem da u svojoj tvrtki Una d.o.o. zapošljavam žene iz Varaždinske županije, pružajući im priliku za rad i razvoj" – kazala je Ivančica u razgovoru za varaždinski.hr.

image
Josip Moler/Cropix

"Po završetku za modnog dizajnera, prvotno sam se fokusirala na haljine. S obzirom da su mi se s vremenom otvorila druga vrata, vezana za proizvodnju nakita, stala sam sa šivanjem. Ogorčena sam činjenicom da gotovo ništa što nas okružuje nije proizvedeno u Hrvatskoj. Stoga ulažem sav svoj trud i znanje za opstanak hrvatske proizvodnje. Mogla sam ići linijom manjeg otpora i trgovati gotovim nakitom... No, moja životna misija je stvarati nešto korisno i vrijedno za opće dobro" - poručila je. 

image
Josip Moler/Cropix

Ivančica je svoj društveni angažman potvrdila i ulaskom u svijet politike. Na aktualnim parlamentarnim izborima bila druga na listi Domovinskog pokreta u trećoj izbornoj jedinici. Domovinski pokret tamo se nije proslavio, pa atraktivna Ivančica ipak neće sljedeće četiri godine sjediti u Saboru. 

U razgovoru za varaždinski.hr ovako je objasnila svoj politički aktivizam:

"U politiku sam odlučila ući jer sam se na svom životnom putu susrela s brojnim preprekama kroz koje prepreke sam stekla veliko iskustvo, a koje iskustvo i te kako može doprinijeti općem dobru. Program moje stranke Domovinski pokret upravo odgovara mojim uvjerenjima i željama za boljom Hrvatskom..." - zaključila je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 16:37