StoryEditorOCM
Slanotop kombinacija

Za ovaj vam quiche neće trebati ni mrvica brašna! Nećete vjerovati kako se radi kora za ovu slasnu pitu, ovo je otkriće

Piše T. S. M.
21. svibnja 2024. - 13:27

Kad ne smijete - ili ne želite - jesti brašno, na popisu hrane koja ne dolazi u obzir nije samo kruh. Otpisane su vam palačinke, kolači, torte, ali i slana jela koja vam se, jer tako to obično biva, počnu jesti baš kad shvatite da vam ne bi trebala biti na jelovniku.

Recimo, quiche.

Niste ga se sjetili mjesecima, a čim ste prekrižili brašno, čini vam se da ga viđate na svakom koraku. 

image
Shutterstock

Srećom, postoji način za uživati u toj finoj slanoj piti, a da vam brašno ne dođe niti blizu. Koru ćete napraviti, pazite sad ovo, od krumpira. I stvarno je jednostavno. Krumpir ćete skuhati u komadu, ako je mlad ne morate ga ni guliti, a zatim ćete ga zgnječiti u jednom potezu. Kako? Samo ga rasporedite po kalupu za quiche pa uzmite lonac koji je nešto uži od kalupa za quiche te ga dobro pritisnite o krumpire i tako ih pretvorite u koru za quiche.

Odabir sastojaka za nadjev prepuštamo vašem ukusu. I savjesti. No nudimo vam jedna dobar recept pa ga vi prilagodite svojim prehrambenim navikama.

Quiche od krumpira

Sastojci:

850 g krumpira
500 ml creme fraiche ili kiselog vrhnja
170 g slanine
100 g sira
2 glavice ljubičastog luka
2 stabljike mladog luka
sol, papar

Priprema:

Skuhajte krumpir u kori u dobro posoljenoj vodi, ocijedite ga i ogulite pa ga rasporedite unutar kalupa za quiche. Loncem čiji je promjer za 3-4 cm manji od kalupa za quiche dobro pritisnite krumpire da se spljošte uz dno i stranice kalupa.

Za nadjev pomiješajte kiselo vrhnje ili creme fraiche sa solju i paprom pa ga nanesite preko krumpira. Slaninu narežite na kockice i prepržite da postane hrskava. Izvadite je iz tave, malo ocijedite na kuhinjskom papiru pa je rasporedite po nadjevu, prekrijte lisnato narezanim lukom i po svemu rasporedite naribani sir.

Pecite 20 minuta na 200°C te prije posluživanja pospite sitno sjeckanim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 06:15