StoryEditorOCM
Slanogušti domaće spize

Imate viška paprika i rajčica? Donosimo brzi recept za malo drugačiji i ukusniji ljetni klasik - sataraš s rižom!

Piše SD SPIZA
27. kolovoza 2023. - 12:36

Sataraš je sinonim za fini ljetni ručak savršenog okusa i jedno od najprepoznatljivijih jela tradicionalne kužine u Hrvatskoj. Danas se nalazi na mnogim jelovnicima, posebno ljeti kad su smočnice prepune svježeg povrća.

Danas vam donosimo još jedan, malo drugačiji i ukusniji recept za omiljeni ljetni klasik - sataraš s rižom. Sve je jednostavno, brzo i zdravo, a kombinacija povrća i riže u sočnom umaku jelu će pružiti posebnu notu gušta. Vrijeme je za sataraš!

Sataraš s rižom

Sastojci:

2 glavice luka
6 paprika
2 rajčice
50 g riže
ulje
papar, sol
​peršin
lovorov list

Priprema:

Luk nasjeckajte na krupnije komadiće pa ga popržite na ulju. Kad dobije zlatnu boju dodajte mu nasjeckanu papriku. Dinstajte, a zatim dodajte rajčice narezane na kocke - bez kože, kako bi pustile svoj sok.

Posolite i popaprite pa dodaje lovorov list kako bi se aromatizirao umak. U manjoj posudi skuhajte rižu, ocijedite je pa joj dodajte sataraš i sve lagano pomiješajte. Na kraju pospite sve peršinom nasjeckanim na sitno. Uživajte!.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 14:39