stdClass Object ( [id] => 1246161 [title] => Naš novinar bio je u Bejrutu: Posla nema, pola grada je u ruševinama, prosvjedi su česti, ali i dalje grad ima neodoljivi šarm zbog kojeg su ovdje dolazili turisti [alias] => nas-novinar-bio-je-u-bejrutu-posla-nema-pola-grada-je-u-rusevinama-prosvjedi-su-cesti-ali-i-dalje-grad-ima-neodoljivi-sarm-zbog-kojeg-su-ovdje-dolazili-turisti [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

- Ovo više nije Bejrut kakvog se ja sjećam - govori mi taksist Hasan, jedan od rijetkih ljudi koji vas ovih dana u gradu neće oderati po džepu. Od aerodroma do grada vozi za samo tri dolara dok njegovi kolege traže i dvadeset.

---

image

Plaža u gradu

Vinko Paić
---

- Libanon, naša nekad lijepa zemlja, sada je potpuno uništena. Ovo je previše tragedija za jedan život…

I uistinu dobro zbori! Bejrut otprije sedam godina, kad sam ga prvi put posjetio i sada - nebo su i zemlja.

---

image

Vinko Paić

Vinko Paić
---

Gotovo je pola grada u ruševinama zbog eksplozije koja se u ljeto 2020. dogodila u luci kad je poginulo više od 200 osoba, a čak tristo tisuća njih ostalo bez domova. Uništene se zgrade slabo obnavljaju, a u nekima od njih i dalje žive ljudi, koji su napravili improvizirane prozore od plahti.

---

image

Jedna od zgrada u kojoj žive izbjeglice iz Sirije.

Vinko Paić
---

Svako malo nestaje struje, javne rasvjete uopće nema, dok se dolar u libanonsku funtu mijenja na crnom tržištu, budući da banke nude male tečajeve pa se tamo niti ne isplati ulaziti. Postoji više tečajeva i teško je zapravo znati što ste dobili. Kao i koliko ste nešto platili. Čak su i mene, kojeg će netko teško moći prevariti s cijenama na putovanju, sada uspjeli nasamariti u jednom restoranu i naplatili trostruko više.

---

image

Zgrada oštećena u eksploziji u ljeto 2020.

Vinko Paić
---

Posla nema, puno je djece koja prose na ulici... Nedavno su banke bile tri dana zatvorene nakon što su dvije osobe nasilno ušle tražeći svoj novac koji im je vlada zamrznula. Svjetska banka opisala je krizu u Libanonu najtežom od sredine 19. stoljeća. Siromaštvo je drastično naraslo u proteklih godinu dana i u ovom trenutku pogađa 74 posto populacije.

Uz sve to, političke prilike dodatno su narušene. Diljem zemlje često se prosvjeduje protiv korupcije u vladi, mjera štednje i nedostatka osnovne infrastrukture. Dovoljna je tek iskra da narod izađe na ulice.

---

image

Šetnica Corniche

Vinko Paić
---

Politički sustav ove male zemlje smještenoj između Sirije i Izraela u kojoj se između 1975. i 1990. odvijao krvavi građanski rat i čije je dijelove desetljećima okupirala Sirija, već dugo se temelji na podjeli vlasti među vjerskim zajednicama, s duboko ukorijenjenom vladajućom elitom koja doživljava politiku kao obiteljski posao. Tu je još i zloglasni Hezbolah, snažni oružani pokret koji dominira političkim životom Libanona.

---

image

Stop nasilju

Vinko Paić
---

Povjesničari Bejrut zovu gradom feniksom jer je u ratovima čak sedam puta bio razrušen do temelja, ali se uvijek uspio uzdignuti iz pepela poput Feniksa. Unatoč svemu život u Bejrutu, Parizu Bliskog istoka, nije stao!

---

image

Plaža u gradu

Vinko Paić
---

Libanonska prijestolnica i dalje ima onaj poseban, neodoljivi šarm, zbog kojeg su nekad ovdje dolazili mnogi turisti. Osjeti se i dalje kozmopolitska atmosfera i taj magični spoj istoka i zapada u kojem se miješaju kršćanstvo i islam. A čini mi se da su Libanonci ujedinjeniji više nego ikad prije.

---

image

Bejrut je prepun murala

Vinko Paić
---

Šetajući Cornicheom, pet kilometara dugaom šetnicom uz Sredozemno more, vidjet ćete brojne Libanonce kako šetaju, trče, pecaju, igraju društvene igre ili samo meditiraju gledajući u more s okolnih stijena. Klima je ovdje u jedanaestom mjesecu i dalje ljetna, a temperature su ugodne.

---

image

Malo meditacije

Vinko Paić
---

U blizini mjesta gdje se prije dvije godine dogodila eksplozija nalazi se skulptura libanonske umjetnice Hayat Nazer koja je tjednima pomagala u obnovi Bejruta skupljajući krhotine. Pozvala je i građane da joj donesu predmete uništene u eksploziji. Pronašla je i oštećeni sat koji je ostao zaglavljen na 18:08 kada se eksplozija dogodila te ga je također ugradila u svoje djelo visoko 2,6 metara. Inspiraciju je dobila od tekstova pjesme “Ustani ispod ruševina” libanonske pjevačice Majide El Roumi.

---

image

Skulptura u luci kao podsjetnik na užasnu eksploziju

Vinko Paić
---

- Osjećala sam se kao da je Bejrut žena, koja je unatoč onome što je pretrpjela vrlo jaka. Ako pogledate kip, jedna polovica ima nogu koja stoji, ruka izgleda predano, na licu je ožiljak s letećom kosom i satom s jedne strane, kao da se eksplozija još uvijek događa. Ali, druga ruka i druga noga… Naslonjene su kao da počinju hodati. Ruka je podignuta, želi nastaviti i ustati iz ruševina. I to je istina, naša istina, rekla je 33-godišnja umjetnica.

Imena i portreti svih žrtava eksplozije izloženi su na dugačkom zidu u centru grada.

---

image

U centru se nalazi zid s portretima svih žrtava eksplozije iz ljeta 2020.

Vinko Paić
---

Doći u Bejrut, a ne otići u poznato svetište Harissa, makar ako i niste vjernik, prava je šteta. Harissa je jedno od najpoznatijih hodočasničkih lokaliteta u Libanonu, a ovo svetište Gospe od Libanona svake godine posjeti više od tri milijuna hodočasnika. Nad svetištem dominira kip Djevice Marije visok 8,5 metara, jedan od najljepših na Bliskom istoku.

---

image

Žičara koja vodi do Gospina svetišta Harissa

Vinko Paić
---

Do tamo se dolazi žičarom (vožnja traje oko 20 minuta). U crkvi Majke svjetla kip je Djevice Marije koji je 1954. pronesen kroz svako selo i grad u Libanonu, a posjetio ga je i mnogima omiljeni papa Ivan Pavao II.

---

image

Najveći kip djevice Marije na Bliskom istoku nalazi se u Bejrutu

Vinko Paić
---

Nedaleko se nalazi i Jeita, ogromna kraška špilja. U malim čamcima vozi se podzemnim rijekama i jezerima prolazeći kroz šareno osvijetljene stalagmite i stalaktite. Špilja je fenomen prirode, nominirana za jedno od novih sedam svjetskih čuda.

Prava atrakcija u gradu su Golubove stijene, fascinantna formacija od kamena u moru.

---

image

Golubove stijene su prava atrakcija

Vinko Paić
---

U samom centru nalazi se trg Nejmeh koji je dosta izmijenjen u renoviranju nakon građanskog rata. Tamo se nalaze parlament, dvije katedrale i muzej. Popularan je među turistima koji do njega dolaze glamuroznom ulicom Rue Maarad, prepoznatljivom po fasadama s arkadama, po uzoru na parišku arhitekturu. Na trgu se nalazi i ulični Rolexov sat iz 1930-ih.

---

image

Sat Rolex na glavnom trgu

Vinko Paić
---

Kad stupite na libanonsko tlo uistinu nemate dojam da je to opasna zemlja, kako je inače predstavljena u medijima. U poznatoj ulici Hamra, žili kucavici Bejruta, čak sam naišao i na grupu Hrvata, koji su ovamo došli s agencijom. Povratne avionske karte iz Hrvatske doći će vas i do 400 eura, no možete uštedjeti ako letite s obližnjeg Cipra.

---

image

Ulični sajam

Vinko Paić
---

Polusatni let iz Larnace do Bejruta stajat će vas samo sto eura, dok do Cipra iz Zagreba možete doći s Ryanairom za samo 60-ak eura. Svakako prije puta u Libanon dobro pogledajte pečate u putovnici, jer ako u njoj imate izraleski žig, teško će vas pustiti u zemlju.

---

image

Libanonske delicije

Vinko Paić
---

Jedan od graničnih policajaca, kad je vidio da dolazim iz Hrvatske, pitao me za Kolindu i nasmijano se uhvatio za grudi pa rekao: Uuuu, kako imate zgodnu predsjednicu! Kad sam mu rekao da sada imamo predsjednika, malo se razočarao, ali ni to ovog Kolindina obožavatelja nije pokolebalo da i dalje s oduševljenjem nastavi pričati o njoj.

---

Hrana je čudo, evo što morate probati...

Libanonska je kuhinja jedna od najpoznatijih na svijetu. Na nju je veliki utjecaj imala i naša europska hrana, no ipak, kad se zateknete u Bejrutu, nikako ne smijete zaobići tradicionalne delicije poput humusa, falafela, tabule (salata od peršina, rajčice, luka, mente i bulgura), baba ganousha (namaz od pečenih patlidžana i tahinija), makaneka (kobasice od goveđeg ili janjećeg mesa) ili saude (sirova janjeća jetrica narezana na kockice).

Tu su još i ukusne ukrašene i lijepo oblikovane praline koje se prave od belgijske čokolade. Za doručak je popularan manakish, vrsta pizze na koju se obično stavlja začin zaatar, sličan majčinoj dušici i origanu.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pariz bliskog istoka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => pariz bliskog istoka 2 0 6782 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-29 19:40:56 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Vinko Paić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-12-04 20:00:22 [modified_by] => 3225 [publish_up] => 2022-12-04 19:43:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 154 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Naš novinar bio je u Bejrutu: Posla nema, pola grada je u ruševinama, prosvjedi su česti, ali i dalje grad ima neodoljivi šarm zbog kojeg su ovdje dolazili turisti [metakey] => Bejrut, Libanon [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896375.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896361.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896362.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896363.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896364.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896365.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896366.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896367.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896368.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896369.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896370.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896371.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896372.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896373.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896374.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896376.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896377.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896378.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896379.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896380.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23896381.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107","Vinko Pai\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Pla\u017ea u gradu<\/p>","

Vinko Pai\u0107<\/p>","

Skulptura u luci kao podsjetnik na u\u017easnu eksploziju<\/p>","

Golubove stijene su prava atrakcija<\/p>","

Malo meditacije<\/p>","

Sat Rolex na glavnom trgu<\/p>","

Bejrut je prepun murala<\/p>","

Jedna od zgrada u kojoj \u017eive izbjeglice iz Sirije.<\/p>","

Libanonske delicije<\/p>","

Zgrada o\u0161te\u0107ena u eksploziji u ljeto 2020.<\/p>","

U centru se nalazi zid s portretima svih \u017ertava eksplozije iz ljeta 2020.<\/p>","

\u0160etnica Corniche<\/p>","

\u0160etnica Corniche<\/p>","

\u017di\u010dara koja vodi do Gospina sveti\u0161ta Harissa<\/p>","

Libanonci vole igrati dru\u0161tvene igre<\/p>","

Pla\u017ea u gradu<\/p>","

Stop nasilju<\/p>","

Najve\u0107i kip djevice Marije na Bliskom istoku nalazi se u Bejrutu<\/p>","

Pla\u017ea u gradu<\/p>","

Uli\u010dni sajam<\/p>","

Centar grada<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1440","hd_23896375_1920.jpg":"1920x1080","k_23896375_1280.jpg":"1280x1280","k_23896375_1024.jpg":"1024x1024","k_23896375_640.jpg":"640x640","k_23896375_480.jpg":"480x480","k_23896375_340.jpg":"340x340","k_23896375_220.jpg":"220x220","o_23896375_1280.jpg":"1280x960","o_23896375_1024.jpg":"1024x768","o_23896375_640.jpg":"640x480","o_23896375_480.jpg":"480x360","o_23896375_340.jpg":"340x255","o_23896375_220.jpg":"220x165","h_23896375_1280.jpg":"1280x854","h_23896375_1024.jpg":"1024x683","h_23896375_640.jpg":"640x427","h_23896375_480.jpg":"480x320","h_23896375_340.jpg":"340x227","h_23896375_220.jpg":"220x147","pp_23896375_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896375_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896375_640.jpg":"640x814","pp_23896375_480.jpg":"480x611","pp_23896375_340.jpg":"340x432","pp_23896375_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1366x2048","hd_23896361_1920.jpg":"1920x1080","k_23896361_1280.jpg":"1280x1280","k_23896361_1024.jpg":"1024x1024","k_23896361_640.jpg":"640x640","k_23896361_480.jpg":"480x480","k_23896361_340.jpg":"340x340","k_23896361_220.jpg":"220x220","o_23896361_1280.jpg":"1280x1919","o_23896361_1024.jpg":"1024x1535","o_23896361_640.jpg":"640x959","o_23896361_480.jpg":"480x719","o_23896361_340.jpg":"340x509","o_23896361_220.jpg":"220x329","h_23896361_1280.jpg":"1280x854","h_23896361_1024.jpg":"1024x683","h_23896361_640.jpg":"640x427","h_23896361_480.jpg":"480x320","h_23896361_340.jpg":"340x227","h_23896361_220.jpg":"220x147","pp_23896361_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896361_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896361_640.jpg":"640x814","pp_23896361_480.jpg":"480x611","pp_23896361_340.jpg":"340x432","pp_23896361_220.jpg":"220x280"},{"size0":"828x1078","hd_23896362_1920.jpg":"1920x1080","k_23896362_1280.jpg":"1280x1280","k_23896362_1024.jpg":"1024x1024","k_23896362_640.jpg":"640x640","k_23896362_480.jpg":"480x480","k_23896362_340.jpg":"340x340","k_23896362_220.jpg":"220x220","o_23896362_1280.jpg":"1280x1666","o_23896362_1024.jpg":"1024x1333","o_23896362_640.jpg":"640x833","o_23896362_480.jpg":"480x624","o_23896362_340.jpg":"340x442","o_23896362_220.jpg":"220x286","h_23896362_1280.jpg":"1280x854","h_23896362_1024.jpg":"1024x683","h_23896362_640.jpg":"640x427","h_23896362_480.jpg":"480x320","h_23896362_340.jpg":"340x227","h_23896362_220.jpg":"220x147","pp_23896362_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896362_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896362_640.jpg":"640x814","pp_23896362_480.jpg":"480x611","pp_23896362_340.jpg":"340x432","pp_23896362_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896363_1920.jpg":"1920x1080","k_23896363_1280.jpg":"1280x1280","k_23896363_1024.jpg":"1024x1024","k_23896363_640.jpg":"640x640","k_23896363_480.jpg":"480x480","k_23896363_340.jpg":"340x340","k_23896363_220.jpg":"220x220","o_23896363_1280.jpg":"1280x960","o_23896363_1024.jpg":"1024x768","o_23896363_640.jpg":"640x480","o_23896363_480.jpg":"480x360","o_23896363_340.jpg":"340x255","o_23896363_220.jpg":"220x165","h_23896363_1280.jpg":"1280x854","h_23896363_1024.jpg":"1024x683","h_23896363_640.jpg":"640x427","h_23896363_480.jpg":"480x320","h_23896363_340.jpg":"340x227","h_23896363_220.jpg":"220x147","pp_23896363_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896363_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896363_640.jpg":"640x814","pp_23896363_480.jpg":"480x611","pp_23896363_340.jpg":"340x432","pp_23896363_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896364_1920.jpg":"1920x1080","k_23896364_1280.jpg":"1280x1280","k_23896364_1024.jpg":"1024x1024","k_23896364_640.jpg":"640x640","k_23896364_480.jpg":"480x480","k_23896364_340.jpg":"340x340","k_23896364_220.jpg":"220x220","o_23896364_1280.jpg":"1280x960","o_23896364_1024.jpg":"1024x768","o_23896364_640.jpg":"640x480","o_23896364_480.jpg":"480x360","o_23896364_340.jpg":"340x255","o_23896364_220.jpg":"220x165","h_23896364_1280.jpg":"1280x854","h_23896364_1024.jpg":"1024x683","h_23896364_640.jpg":"640x427","h_23896364_480.jpg":"480x320","h_23896364_340.jpg":"340x227","h_23896364_220.jpg":"220x147","pp_23896364_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896364_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896364_640.jpg":"640x814","pp_23896364_480.jpg":"480x611","pp_23896364_340.jpg":"340x432","pp_23896364_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x2048","hd_23896365_1920.jpg":"1920x1080","k_23896365_1280.jpg":"1280x1280","k_23896365_1024.jpg":"1024x1024","k_23896365_640.jpg":"640x640","k_23896365_480.jpg":"480x480","k_23896365_340.jpg":"340x340","k_23896365_220.jpg":"220x220","o_23896365_1280.jpg":"1280x1706","o_23896365_1024.jpg":"1024x1365","o_23896365_640.jpg":"640x853","o_23896365_480.jpg":"480x640","o_23896365_340.jpg":"340x453","o_23896365_220.jpg":"220x293","h_23896365_1280.jpg":"1280x854","h_23896365_1024.jpg":"1024x683","h_23896365_640.jpg":"640x427","h_23896365_480.jpg":"480x320","h_23896365_340.jpg":"340x227","h_23896365_220.jpg":"220x147","pp_23896365_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896365_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896365_640.jpg":"640x814","pp_23896365_480.jpg":"480x611","pp_23896365_340.jpg":"340x432","pp_23896365_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896366_1920.jpg":"1920x1080","k_23896366_1280.jpg":"1280x1280","k_23896366_1024.jpg":"1024x1024","k_23896366_640.jpg":"640x640","k_23896366_480.jpg":"480x480","k_23896366_340.jpg":"340x340","k_23896366_220.jpg":"220x220","o_23896366_1280.jpg":"1280x960","o_23896366_1024.jpg":"1024x768","o_23896366_640.jpg":"640x480","o_23896366_480.jpg":"480x360","o_23896366_340.jpg":"340x255","o_23896366_220.jpg":"220x165","h_23896366_1280.jpg":"1280x854","h_23896366_1024.jpg":"1024x683","h_23896366_640.jpg":"640x427","h_23896366_480.jpg":"480x320","h_23896366_340.jpg":"340x227","h_23896366_220.jpg":"220x147","pp_23896366_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896366_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896366_640.jpg":"640x814","pp_23896366_480.jpg":"480x611","pp_23896366_340.jpg":"340x432","pp_23896366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896367_1920.jpg":"1920x1080","k_23896367_1280.jpg":"1280x1280","k_23896367_1024.jpg":"1024x1024","k_23896367_640.jpg":"640x640","k_23896367_480.jpg":"480x480","k_23896367_340.jpg":"340x340","k_23896367_220.jpg":"220x220","o_23896367_1280.jpg":"1280x960","o_23896367_1024.jpg":"1024x768","o_23896367_640.jpg":"640x480","o_23896367_480.jpg":"480x360","o_23896367_340.jpg":"340x255","o_23896367_220.jpg":"220x165","h_23896367_1280.jpg":"1280x854","h_23896367_1024.jpg":"1024x683","h_23896367_640.jpg":"640x427","h_23896367_480.jpg":"480x320","h_23896367_340.jpg":"340x227","h_23896367_220.jpg":"220x147","pp_23896367_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896367_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896367_640.jpg":"640x814","pp_23896367_480.jpg":"480x611","pp_23896367_340.jpg":"340x432","pp_23896367_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1576x2048","hd_23896368_1920.jpg":"1920x1080","k_23896368_1280.jpg":"1280x1280","k_23896368_1024.jpg":"1024x1024","k_23896368_640.jpg":"640x640","k_23896368_480.jpg":"480x480","k_23896368_340.jpg":"340x340","k_23896368_220.jpg":"220x220","o_23896368_1280.jpg":"1280x1663","o_23896368_1024.jpg":"1024x1330","o_23896368_640.jpg":"640x831","o_23896368_480.jpg":"480x623","o_23896368_340.jpg":"340x441","o_23896368_220.jpg":"220x285","h_23896368_1280.jpg":"1280x854","h_23896368_1024.jpg":"1024x683","h_23896368_640.jpg":"640x427","h_23896368_480.jpg":"480x320","h_23896368_340.jpg":"340x227","h_23896368_220.jpg":"220x147","pp_23896368_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896368_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896368_640.jpg":"640x814","pp_23896368_480.jpg":"480x611","pp_23896368_340.jpg":"340x432","pp_23896368_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896369_1920.jpg":"1920x1080","k_23896369_1280.jpg":"1280x1280","k_23896369_1024.jpg":"1024x1024","k_23896369_640.jpg":"640x640","k_23896369_480.jpg":"480x480","k_23896369_340.jpg":"340x340","k_23896369_220.jpg":"220x220","o_23896369_1280.jpg":"1280x960","o_23896369_1024.jpg":"1024x768","o_23896369_640.jpg":"640x480","o_23896369_480.jpg":"480x360","o_23896369_340.jpg":"340x255","o_23896369_220.jpg":"220x165","h_23896369_1280.jpg":"1280x854","h_23896369_1024.jpg":"1024x683","h_23896369_640.jpg":"640x427","h_23896369_480.jpg":"480x320","h_23896369_340.jpg":"340x227","h_23896369_220.jpg":"220x147","pp_23896369_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896369_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896369_640.jpg":"640x814","pp_23896369_480.jpg":"480x611","pp_23896369_340.jpg":"340x432","pp_23896369_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896370_1920.jpg":"1920x1080","k_23896370_1280.jpg":"1280x1280","k_23896370_1024.jpg":"1024x1024","k_23896370_640.jpg":"640x640","k_23896370_480.jpg":"480x480","k_23896370_340.jpg":"340x340","k_23896370_220.jpg":"220x220","o_23896370_1280.jpg":"1280x960","o_23896370_1024.jpg":"1024x768","o_23896370_640.jpg":"640x480","o_23896370_480.jpg":"480x360","o_23896370_340.jpg":"340x255","o_23896370_220.jpg":"220x165","h_23896370_1280.jpg":"1280x854","h_23896370_1024.jpg":"1024x683","h_23896370_640.jpg":"640x427","h_23896370_480.jpg":"480x320","h_23896370_340.jpg":"340x227","h_23896370_220.jpg":"220x147","pp_23896370_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896370_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896370_640.jpg":"640x814","pp_23896370_480.jpg":"480x611","pp_23896370_340.jpg":"340x432","pp_23896370_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896371_1920.jpg":"1920x1080","k_23896371_1280.jpg":"1280x1280","k_23896371_1024.jpg":"1024x1024","k_23896371_640.jpg":"640x640","k_23896371_480.jpg":"480x480","k_23896371_340.jpg":"340x340","k_23896371_220.jpg":"220x220","o_23896371_1280.jpg":"1280x960","o_23896371_1024.jpg":"1024x768","o_23896371_640.jpg":"640x480","o_23896371_480.jpg":"480x360","o_23896371_340.jpg":"340x255","o_23896371_220.jpg":"220x165","h_23896371_1280.jpg":"1280x854","h_23896371_1024.jpg":"1024x683","h_23896371_640.jpg":"640x427","h_23896371_480.jpg":"480x320","h_23896371_340.jpg":"340x227","h_23896371_220.jpg":"220x147","pp_23896371_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896371_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896371_640.jpg":"640x814","pp_23896371_480.jpg":"480x611","pp_23896371_340.jpg":"340x432","pp_23896371_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896372_1920.jpg":"1920x1080","k_23896372_1280.jpg":"1280x1280","k_23896372_1024.jpg":"1024x1024","k_23896372_640.jpg":"640x640","k_23896372_480.jpg":"480x480","k_23896372_340.jpg":"340x340","k_23896372_220.jpg":"220x220","o_23896372_1280.jpg":"1280x960","o_23896372_1024.jpg":"1024x768","o_23896372_640.jpg":"640x480","o_23896372_480.jpg":"480x360","o_23896372_340.jpg":"340x255","o_23896372_220.jpg":"220x165","h_23896372_1280.jpg":"1280x854","h_23896372_1024.jpg":"1024x683","h_23896372_640.jpg":"640x427","h_23896372_480.jpg":"480x320","h_23896372_340.jpg":"340x227","h_23896372_220.jpg":"220x147","pp_23896372_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896372_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896372_640.jpg":"640x814","pp_23896372_480.jpg":"480x611","pp_23896372_340.jpg":"340x432","pp_23896372_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896373_1920.jpg":"1920x1080","k_23896373_1280.jpg":"1280x1280","k_23896373_1024.jpg":"1024x1024","k_23896373_640.jpg":"640x640","k_23896373_480.jpg":"480x480","k_23896373_340.jpg":"340x340","k_23896373_220.jpg":"220x220","o_23896373_1280.jpg":"1280x960","o_23896373_1024.jpg":"1024x768","o_23896373_640.jpg":"640x480","o_23896373_480.jpg":"480x360","o_23896373_340.jpg":"340x255","o_23896373_220.jpg":"220x165","h_23896373_1280.jpg":"1280x854","h_23896373_1024.jpg":"1024x683","h_23896373_640.jpg":"640x427","h_23896373_480.jpg":"480x320","h_23896373_340.jpg":"340x227","h_23896373_220.jpg":"220x147","pp_23896373_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896373_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896373_640.jpg":"640x814","pp_23896373_480.jpg":"480x611","pp_23896373_340.jpg":"340x432","pp_23896373_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896374_1920.jpg":"1920x1080","k_23896374_1280.jpg":"1280x1280","k_23896374_1024.jpg":"1024x1024","k_23896374_640.jpg":"640x640","k_23896374_480.jpg":"480x480","k_23896374_340.jpg":"340x340","k_23896374_220.jpg":"220x220","o_23896374_1280.jpg":"1280x960","o_23896374_1024.jpg":"1024x768","o_23896374_640.jpg":"640x480","o_23896374_480.jpg":"480x360","o_23896374_340.jpg":"340x255","o_23896374_220.jpg":"220x165","h_23896374_1280.jpg":"1280x854","h_23896374_1024.jpg":"1024x683","h_23896374_640.jpg":"640x427","h_23896374_480.jpg":"480x320","h_23896374_340.jpg":"340x227","h_23896374_220.jpg":"220x147","pp_23896374_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896374_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896374_640.jpg":"640x814","pp_23896374_480.jpg":"480x611","pp_23896374_340.jpg":"340x432","pp_23896374_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896376_1920.jpg":"1920x1080","k_23896376_1280.jpg":"1280x1280","k_23896376_1024.jpg":"1024x1024","k_23896376_640.jpg":"640x640","k_23896376_480.jpg":"480x480","k_23896376_340.jpg":"340x340","k_23896376_220.jpg":"220x220","o_23896376_1280.jpg":"1280x960","o_23896376_1024.jpg":"1024x768","o_23896376_640.jpg":"640x480","o_23896376_480.jpg":"480x360","o_23896376_340.jpg":"340x255","o_23896376_220.jpg":"220x165","h_23896376_1280.jpg":"1280x854","h_23896376_1024.jpg":"1024x683","h_23896376_640.jpg":"640x427","h_23896376_480.jpg":"480x320","h_23896376_340.jpg":"340x227","h_23896376_220.jpg":"220x147","pp_23896376_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896376_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896376_640.jpg":"640x814","pp_23896376_480.jpg":"480x611","pp_23896376_340.jpg":"340x432","pp_23896376_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896377_1920.jpg":"1920x1080","k_23896377_1280.jpg":"1280x1280","k_23896377_1024.jpg":"1024x1024","k_23896377_640.jpg":"640x640","k_23896377_480.jpg":"480x480","k_23896377_340.jpg":"340x340","k_23896377_220.jpg":"220x220","o_23896377_1280.jpg":"1280x960","o_23896377_1024.jpg":"1024x768","o_23896377_640.jpg":"640x480","o_23896377_480.jpg":"480x360","o_23896377_340.jpg":"340x255","o_23896377_220.jpg":"220x165","h_23896377_1280.jpg":"1280x854","h_23896377_1024.jpg":"1024x683","h_23896377_640.jpg":"640x427","h_23896377_480.jpg":"480x320","h_23896377_340.jpg":"340x227","h_23896377_220.jpg":"220x147","pp_23896377_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896377_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896377_640.jpg":"640x814","pp_23896377_480.jpg":"480x611","pp_23896377_340.jpg":"340x432","pp_23896377_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896378_1920.jpg":"1920x1080","k_23896378_1280.jpg":"1280x1280","k_23896378_1024.jpg":"1024x1024","k_23896378_640.jpg":"640x640","k_23896378_480.jpg":"480x480","k_23896378_340.jpg":"340x340","k_23896378_220.jpg":"220x220","o_23896378_1280.jpg":"1280x960","o_23896378_1024.jpg":"1024x768","o_23896378_640.jpg":"640x480","o_23896378_480.jpg":"480x360","o_23896378_340.jpg":"340x255","o_23896378_220.jpg":"220x165","h_23896378_1280.jpg":"1280x854","h_23896378_1024.jpg":"1024x683","h_23896378_640.jpg":"640x427","h_23896378_480.jpg":"480x320","h_23896378_340.jpg":"340x227","h_23896378_220.jpg":"220x147","pp_23896378_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896378_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896378_640.jpg":"640x814","pp_23896378_480.jpg":"480x611","pp_23896378_340.jpg":"340x432","pp_23896378_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896379_1920.jpg":"1920x1080","k_23896379_1280.jpg":"1280x1280","k_23896379_1024.jpg":"1024x1024","k_23896379_640.jpg":"640x640","k_23896379_480.jpg":"480x480","k_23896379_340.jpg":"340x340","k_23896379_220.jpg":"220x220","o_23896379_1280.jpg":"1280x960","o_23896379_1024.jpg":"1024x768","o_23896379_640.jpg":"640x480","o_23896379_480.jpg":"480x360","o_23896379_340.jpg":"340x255","o_23896379_220.jpg":"220x165","h_23896379_1280.jpg":"1280x854","h_23896379_1024.jpg":"1024x683","h_23896379_640.jpg":"640x427","h_23896379_480.jpg":"480x320","h_23896379_340.jpg":"340x227","h_23896379_220.jpg":"220x147","pp_23896379_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896379_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896379_640.jpg":"640x814","pp_23896379_480.jpg":"480x611","pp_23896379_340.jpg":"340x432","pp_23896379_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896380_1920.jpg":"1920x1080","k_23896380_1280.jpg":"1280x1280","k_23896380_1024.jpg":"1024x1024","k_23896380_640.jpg":"640x640","k_23896380_480.jpg":"480x480","k_23896380_340.jpg":"340x340","k_23896380_220.jpg":"220x220","o_23896380_1280.jpg":"1280x960","o_23896380_1024.jpg":"1024x768","o_23896380_640.jpg":"640x480","o_23896380_480.jpg":"480x360","o_23896380_340.jpg":"340x255","o_23896380_220.jpg":"220x165","h_23896380_1280.jpg":"1280x854","h_23896380_1024.jpg":"1024x683","h_23896380_640.jpg":"640x427","h_23896380_480.jpg":"480x320","h_23896380_340.jpg":"340x227","h_23896380_220.jpg":"220x147","pp_23896380_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896380_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896380_640.jpg":"640x814","pp_23896380_480.jpg":"480x611","pp_23896380_340.jpg":"340x432","pp_23896380_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_23896381_1920.jpg":"1920x1080","k_23896381_1280.jpg":"1280x1280","k_23896381_1024.jpg":"1024x1024","k_23896381_640.jpg":"640x640","k_23896381_480.jpg":"480x480","k_23896381_340.jpg":"340x340","k_23896381_220.jpg":"220x220","o_23896381_1280.jpg":"1280x960","o_23896381_1024.jpg":"1024x768","o_23896381_640.jpg":"640x480","o_23896381_480.jpg":"480x360","o_23896381_340.jpg":"340x255","o_23896381_220.jpg":"220x165","h_23896381_1280.jpg":"1280x854","h_23896381_1024.jpg":"1024x683","h_23896381_640.jpg":"640x427","h_23896381_480.jpg":"480x320","h_23896381_340.jpg":"340x227","h_23896381_220.jpg":"220x147","pp_23896381_1280.jpg":"1280x1628","pp_23896381_1024.jpg":"1024x1303","pp_23896381_640.jpg":"640x814","pp_23896381_480.jpg":"480x611","pp_23896381_340.jpg":"340x432","pp_23896381_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14844766 Threads: 8 Questions: 3135311315 Slow queries: 6984448 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234676471 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/nas-novinar-bio-je-u-bejrutu-posla-nema-pola-grada-je-u-rusevinama-prosvjedi-su-cesti-ali-i-dalje-grad-ima-neodoljivi-sarm-zbog-kojeg-su-ovdje-dolazili-turisti-1246161 [printLink] => /mozaik/panorama/nas-novinar-bio-je-u-bejrutu-posla-nema-pola-grada-je-u-rusevinama-prosvjedi-su-cesti-ali-i-dalje-grad-ima-neodoljivi-sarm-zbog-kojeg-su-ovdje-dolazili-turisti-1246161?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 260340 [name] => Bejrut [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bejrut [link] => /tag/bejrut ) [1] => stdClass Object ( [id] => 190302 [name] => libanon [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => libanon [link] => /tag/libanon ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pariz bliskog istoka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Naš novinar bio je u Bejrutu: Posla nema, pola grada je u ruševinama, prosvjedi su česti, ali i dalje grad ima neodoljivi šarm zbog kojeg su ovdje dolazili turisti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896375.jpg [galleryCount] => 21 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vinko Paić [mainImageDesc] =>

Plaža u gradu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896375.jpg [title] =>

Plaža u gradu

Vinko Paić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896361.jpg [title] =>

Vinko Paić

Vinko Paić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896362.jpg [title] =>

Skulptura u luci kao podsjetnik na užasnu eksploziju

Vinko Paić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896363.jpg [title] =>

Golubove stijene su prava atrakcija

Vinko Paić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896364.jpg [title] =>

Malo meditacije

Vinko Paić ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896365.jpg [title] =>

Sat Rolex na glavnom trgu

Vinko Paić ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896366.jpg [title] =>

Bejrut je prepun murala

Vinko Paić ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896367.jpg [title] =>

Jedna od zgrada u kojoj žive izbjeglice iz Sirije.

Vinko Paić ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896368.jpg [title] =>

Libanonske delicije

Vinko Paić ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896369.jpg [title] =>

Zgrada oštećena u eksploziji u ljeto 2020.

Vinko Paić ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896370.jpg [title] =>

U centru se nalazi zid s portretima svih žrtava eksplozije iz ljeta 2020.

Vinko Paić ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896371.jpg [title] =>

Šetnica Corniche

Vinko Paić ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896372.jpg [title] =>

Šetnica Corniche

Vinko Paić ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896373.jpg [title] =>

Žičara koja vodi do Gospina svetišta Harissa

Vinko Paić ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896374.jpg [title] =>

Libanonci vole igrati društvene igre

Vinko Paić ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896376.jpg [title] =>

Plaža u gradu

Vinko Paić ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896377.jpg [title] =>

Stop nasilju

Vinko Paić ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896378.jpg [title] =>

Najveći kip djevice Marije na Bliskom istoku nalazi se u Bejrutu

Vinko Paić ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896379.jpg [title] =>

Plaža u gradu

Vinko Paić ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896380.jpg [title] =>

Ulični sajam

Vinko Paić ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23896381.jpg [title] =>

Centar grada

Vinko Paić ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

- Ovo više nije Bejrut kakvog se ja sjećam - govori mi taksist Hasan, jedan od rijetkih ljudi koji vas ovih dana u gradu neće oderati po džepu. Od aerodroma do grada vozi za samo tri dolara dok njegovi kolege traže i dvadeset.

---

image

Plaža u gradu

Vinko Paić
---

- Libanon, naša nekad lijepa zemlja, sada je potpuno uništena. Ovo je previše tragedija za jedan život…

I uistinu dobro zbori! Bejrut otprije sedam godina, kad sam ga prvi put posjetio i sada - nebo su i zemlja.

---

image

Vinko Paić

Vinko Paić
---

Gotovo je pola grada u ruševinama zbog eksplozije koja se u ljeto 2020. dogodila u luci kad je poginulo više od 200 osoba, a čak tristo tisuća njih ostalo bez domova. Uništene se zgrade slabo obnavljaju, a u nekima od njih i dalje žive ljudi, koji su napravili improvizirane prozore od plahti.

---

image

Jedna od zgrada u kojoj žive izbjeglice iz Sirije.

Vinko Paić
---

Svako malo nestaje struje, javne rasvjete uopće nema, dok se dolar u libanonsku funtu mijenja na crnom tržištu, budući da banke nude male tečajeve pa se tamo niti ne isplati ulaziti. Postoji više tečajeva i teško je zapravo znati što ste dobili. Kao i koliko ste nešto platili. Čak su i mene, kojeg će netko teško moći prevariti s cijenama na putovanju, sada uspjeli nasamariti u jednom restoranu i naplatili trostruko više.

---

image

Zgrada oštećena u eksploziji u ljeto 2020.

Vinko Paić
---

Posla nema, puno je djece koja prose na ulici... Nedavno su banke bile tri dana zatvorene nakon što su dvije osobe nasilno ušle tražeći svoj novac koji im je vlada zamrznula. Svjetska banka opisala je krizu u Libanonu najtežom od sredine 19. stoljeća. Siromaštvo je drastično naraslo u proteklih godinu dana i u ovom trenutku pogađa 74 posto populacije.

Uz sve to, političke prilike dodatno su narušene. Diljem zemlje često se prosvjeduje protiv korupcije u vladi, mjera štednje i nedostatka osnovne infrastrukture. Dovoljna je tek iskra da narod izađe na ulice.

---

image

Šetnica Corniche

Vinko Paić
---

Politički sustav ove male zemlje smještenoj između Sirije i Izraela u kojoj se između 1975. i 1990. odvijao krvavi građanski rat i čije je dijelove desetljećima okupirala Sirija, već dugo se temelji na podjeli vlasti među vjerskim zajednicama, s duboko ukorijenjenom vladajućom elitom koja doživljava politiku kao obiteljski posao. Tu je još i zloglasni Hezbolah, snažni oružani pokret koji dominira političkim životom Libanona.

---

image

Stop nasilju

Vinko Paić
---

Povjesničari Bejrut zovu gradom feniksom jer je u ratovima čak sedam puta bio razrušen do temelja, ali se uvijek uspio uzdignuti iz pepela poput Feniksa. Unatoč svemu život u Bejrutu, Parizu Bliskog istoka, nije stao!

---

image

Plaža u gradu

Vinko Paić
---

Libanonska prijestolnica i dalje ima onaj poseban, neodoljivi šarm, zbog kojeg su nekad ovdje dolazili mnogi turisti. Osjeti se i dalje kozmopolitska atmosfera i taj magični spoj istoka i zapada u kojem se miješaju kršćanstvo i islam. A čini mi se da su Libanonci ujedinjeniji više nego ikad prije.

---

image

Bejrut je prepun murala

Vinko Paić
---

Šetajući Cornicheom, pet kilometara dugaom šetnicom uz Sredozemno more, vidjet ćete brojne Libanonce kako šetaju, trče, pecaju, igraju društvene igre ili samo meditiraju gledajući u more s okolnih stijena. Klima je ovdje u jedanaestom mjesecu i dalje ljetna, a temperature su ugodne.

---

image

Malo meditacije

Vinko Paić
---

U blizini mjesta gdje se prije dvije godine dogodila eksplozija nalazi se skulptura libanonske umjetnice Hayat Nazer koja je tjednima pomagala u obnovi Bejruta skupljajući krhotine. Pozvala je i građane da joj donesu predmete uništene u eksploziji. Pronašla je i oštećeni sat koji je ostao zaglavljen na 18:08 kada se eksplozija dogodila te ga je također ugradila u svoje djelo visoko 2,6 metara. Inspiraciju je dobila od tekstova pjesme “Ustani ispod ruševina” libanonske pjevačice Majide El Roumi.

---

image

Skulptura u luci kao podsjetnik na užasnu eksploziju

Vinko Paić
---

- Osjećala sam se kao da je Bejrut žena, koja je unatoč onome što je pretrpjela vrlo jaka. Ako pogledate kip, jedna polovica ima nogu koja stoji, ruka izgleda predano, na licu je ožiljak s letećom kosom i satom s jedne strane, kao da se eksplozija još uvijek događa. Ali, druga ruka i druga noga… Naslonjene su kao da počinju hodati. Ruka je podignuta, želi nastaviti i ustati iz ruševina. I to je istina, naša istina, rekla je 33-godišnja umjetnica.

Imena i portreti svih žrtava eksplozije izloženi su na dugačkom zidu u centru grada.

---

image

U centru se nalazi zid s portretima svih žrtava eksplozije iz ljeta 2020.

Vinko Paić
---

Doći u Bejrut, a ne otići u poznato svetište Harissa, makar ako i niste vjernik, prava je šteta. Harissa je jedno od najpoznatijih hodočasničkih lokaliteta u Libanonu, a ovo svetište Gospe od Libanona svake godine posjeti više od tri milijuna hodočasnika. Nad svetištem dominira kip Djevice Marije visok 8,5 metara, jedan od najljepših na Bliskom istoku.

---

image

Žičara koja vodi do Gospina svetišta Harissa

Vinko Paić
---

Do tamo se dolazi žičarom (vožnja traje oko 20 minuta). U crkvi Majke svjetla kip je Djevice Marije koji je 1954. pronesen kroz svako selo i grad u Libanonu, a posjetio ga je i mnogima omiljeni papa Ivan Pavao II.

---

image

Najveći kip djevice Marije na Bliskom istoku nalazi se u Bejrutu

Vinko Paić
---

Nedaleko se nalazi i Jeita, ogromna kraška špilja. U malim čamcima vozi se podzemnim rijekama i jezerima prolazeći kroz šareno osvijetljene stalagmite i stalaktite. Špilja je fenomen prirode, nominirana za jedno od novih sedam svjetskih čuda.

Prava atrakcija u gradu su Golubove stijene, fascinantna formacija od kamena u moru.

---

image

Golubove stijene su prava atrakcija

Vinko Paić
---

U samom centru nalazi se trg Nejmeh koji je dosta izmijenjen u renoviranju nakon građanskog rata. Tamo se nalaze parlament, dvije katedrale i muzej. Popularan je među turistima koji do njega dolaze glamuroznom ulicom Rue Maarad, prepoznatljivom po fasadama s arkadama, po uzoru na parišku arhitekturu. Na trgu se nalazi i ulični Rolexov sat iz 1930-ih.

---

image

Sat Rolex na glavnom trgu

Vinko Paić
---

Kad stupite na libanonsko tlo uistinu nemate dojam da je to opasna zemlja, kako je inače predstavljena u medijima. U poznatoj ulici Hamra, žili kucavici Bejruta, čak sam naišao i na grupu Hrvata, koji su ovamo došli s agencijom. Povratne avionske karte iz Hrvatske doći će vas i do 400 eura, no možete uštedjeti ako letite s obližnjeg Cipra.

---

image

Ulični sajam

Vinko Paić
---

Polusatni let iz Larnace do Bejruta stajat će vas samo sto eura, dok do Cipra iz Zagreba možete doći s Ryanairom za samo 60-ak eura. Svakako prije puta u Libanon dobro pogledajte pečate u putovnici, jer ako u njoj imate izraleski žig, teško će vas pustiti u zemlju.

---

image

Libanonske delicije

Vinko Paić
---

Jedan od graničnih policajaca, kad je vidio da dolazim iz Hrvatske, pitao me za Kolindu i nasmijano se uhvatio za grudi pa rekao: Uuuu, kako imate zgodnu predsjednicu! Kad sam mu rekao da sada imamo predsjednika, malo se razočarao, ali ni to ovog Kolindina obožavatelja nije pokolebalo da i dalje s oduševljenjem nastavi pričati o njoj.

---

Hrana je čudo, evo što morate probati...

Libanonska je kuhinja jedna od najpoznatijih na svijetu. Na nju je veliki utjecaj imala i naša europska hrana, no ipak, kad se zateknete u Bejrutu, nikako ne smijete zaobići tradicionalne delicije poput humusa, falafela, tabule (salata od peršina, rajčice, luka, mente i bulgura), baba ganousha (namaz od pečenih patlidžana i tahinija), makaneka (kobasice od goveđeg ili janjećeg mesa) ili saude (sirova janjeća jetrica narezana na kockice).

Tu su još i ukusne ukrašene i lijepo oblikovane praline koje se prave od belgijske čokolade. Za doručak je popularan manakish, vrsta pizze na koju se obično stavlja začin zaatar, sličan majčinoj dušici i origanu.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić Vinko Paić
Vinko Paić

Plaža u gradu

Vinko Paić

Vinko Paić

Vinko Paić

Skulptura u luci kao podsjetnik na užasnu eksploziju

Vinko Paić

Golubove stijene su prava atrakcija

Vinko Paić

Malo meditacije

Vinko Paić

Sat Rolex na glavnom trgu

Vinko Paić

Bejrut je prepun murala

Vinko Paić

Jedna od zgrada u kojoj žive izbjeglice iz Sirije.

Vinko Paić

Libanonske delicije

Vinko Paić

Zgrada oštećena u eksploziji u ljeto 2020.

Vinko Paić

U centru se nalazi zid s portretima svih žrtava eksplozije iz ljeta 2020.

Vinko Paić

Šetnica Corniche

Vinko Paić

Šetnica Corniche

Vinko Paić

Žičara koja vodi do Gospina svetišta Harissa

Vinko Paić

Libanonci vole igrati društvene igre

Vinko Paić

Plaža u gradu

Vinko Paić

Stop nasilju

Vinko Paić

Najveći kip djevice Marije na Bliskom istoku nalazi se u Bejrutu

Vinko Paić

Plaža u gradu

Vinko Paić

Ulični sajam

Vinko Paić

Centar grada

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/nas-novinar-bio-je-u-bejrutu-posla-nema-pola-grada-je-u-rusevinama-prosvjedi-su-cesti-ali-i-dalje-grad-ima-neodoljivi-sarm-zbog-kojeg-su-ovdje-dolazili-turisti-1246161 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=dc7c5930e8645d2a3acdded41f8ade08aac4c4b0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na%C5%A1+novinar+bio+je+u+Bejrutu%3A+Posla+nema%2C+pola+grada+je+u+ru%C5%A1evinama%2C+prosvjedi+su+%C4%8Desti%2C+ali+i+dalje+grad+ima+neodoljivi+%C5%A1arm+zbog+kojeg+su+ovdje+dolazili+turisti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fnas-novinar-bio-je-u-bejrutu-posla-nema-pola-grada-je-u-rusevinama-prosvjedi-su-cesti-ali-i-dalje-grad-ima-neodoljivi-sarm-zbog-kojeg-su-ovdje-dolazili-turisti-1246161 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fnas-novinar-bio-je-u-bejrutu-posla-nema-pola-grada-je-u-rusevinama-prosvjedi-su-cesti-ali-i-dalje-grad-ima-neodoljivi-sarm-zbog-kojeg-su-ovdje-dolazili-turisti-1246161 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pariz bliskog istoka [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Panoramapariz bliskog istoka

Naš novinar bio je u Bejrutu: Posla nema, pola grada je u ruševinama, prosvjedi su česti, ali i dalje grad ima neodoljivi šarm zbog kojeg su ovdje dolazili turisti

Piše Vinko Paić
4. prosinca 2022. - 20:43

- Ovo više nije Bejrut kakvog se ja sjećam - govori mi taksist Hasan, jedan od rijetkih ljudi koji vas ovih dana u gradu neće oderati po džepu. Od aerodroma do grada vozi za samo tri dolara dok njegovi kolege traže i dvadeset.

- Libanon, naša nekad lijepa zemlja, sada je potpuno uništena. Ovo je previše tragedija za jedan život…

I uistinu dobro zbori! Bejrut otprije sedam godina, kad sam ga prvi put posjetio i sada - nebo su i zemlja.

Gotovo je pola grada u ruševinama zbog eksplozije koja se u ljeto 2020. dogodila u luci kad je poginulo više od 200 osoba, a čak tristo tisuća njih ostalo bez domova. Uništene se zgrade slabo obnavljaju, a u nekima od njih i dalje žive ljudi, koji su napravili improvizirane prozore od plahti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 06:43