StoryEditorOCM
Panoramalife coach

Nakon gubitka supruga postala trenerica za udovice: I sebi je pomogla pronaći srodnu dušu

Piše MOZAIK SD
6. kolovoza 2023. - 23:10

Karen Sutton izgubila je ljubav svog života Simona 2016. kada je doživio srčani udar dok je vozio bicikl.

Morala je smoći snage da njihove dvije kćeri krenu dalje, ali nije to odmah uspjela, piše telegraf.rs.

U želji da se izvuče iz loših misli, angažirala je life coacha, “life coacha” koji joj je, kako kaže, pomogao da se osjeća bolje i da svoju tugu drži pod kontrolom.

Šest mjeseci kasnije odlučila se okušati kao life coach. Odabrala je specijalizaciju u suradnji s udovicama jer je i sama prošla kroz teško životno razdoblje nakon smrti supruga. S obzirom na to da je novi posao izabrala u vrijeme pandemije korona virusa, nije mogla vidjeti svoje klijente. Dala im je podršku preko interneta. U početku su joj klijenti bili samo državljani Velike Britanije, a kako je već u prvim mjesecima rada postigla veliki uspjeh, ubrzo je počela "održavati satove" po cijelom svijetu.

Nakon tri godine tugovanja koje razara dušu, Karen je upoznala novog partnera.

Naime, na humanitarnoj aukciji čiji je organizator bila, prijateljica ju je upoznala s Andyjem Hallom (56), inženjerom koji je pred mirovinom.

Andy, nedavno razvedeni, razgovarao je s Karen na aukciji i odmah ju je pozvao da izađu sljedeći tjedan. Prihvatila je poziv i u vezi su četiri godine.

Kako je sama rekla, nije bilo lako, ali jako je važno imati otvoren um i srce kada se ulazi u novu vezu.

- Trebali biste imati strpljenja s osobom s kojom ste počeli izlaziti, jer se mogu pojaviti osjećaji nedostatnosti - kaže Karen.

- Kad se nakon gubitka supružnika počnemo viđati s nekim drugim, trebamo mu dati priliku. Tako učimo više o sebi. Svatko se ponovno može osjećati posebno, sigurno, voljeno i zbrinuto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:16