StoryEditorOCM
Društvena mrežaŽRTVA NAPADA

Popularna voditeljica prošla stotine operacija nakon što je njezin bivši platio monstrumu da je polije kiselinom

Piše MOZAIK SD
24. studenog 2023. - 18:01

Britanska voditeljica i influencerica Katie Piper (40) bila je žrtva stravičnog napada 2008. godine koji je organizirao njezin tadašnji mladić Daniel Lynch. Platio je Stefanu Silvestreu da je napadne.

Stefan je prišao Katie i polio je kiselinom po licu nasred ulice. Piper je ostala slijepa na lijevo oko, a progutala je i dio kiseline i provela 12 dana u induciranoj komi. Do danas je imala stotine estetskih zahvata i operacija, a sada je na Instagramu podijelila sa svojima više od milijun pratitelja da je išla na još jednu, piše Express.

- Ovo sam ja! (Do sada). U utorak sam imala planiranu operaciju, tarzorafiju lijevog oka. Tarzorafija je spajanje dijelova ili svih gornjih i donjih kapaka radi djelomičnog ili potpunog zatvaranja oka. Privremena tarzorafija koristi se za pomoć rožnici u zacjeljivanju ili za zaštitu rožnice tijekom kratkog razdoblja izloženosti ili bolesti. Operirala sam i ožiljak je na desnom oku pa će i ono malo nateći - započela je u svojoj objavi objašnjavajući zašto je svoju priču odlučila podijeliti s pratiteljima. Kako je napisala, nekoliko je razloga zašto ju je objavila.

- Prvo, naučiti druge da život s ozljedama kakve ja imam znači da će se stvari promijeniti tijekom tvog života i ponekad će se vratiti. Ovome nema pravog kraja i dio oporavka je prihvaćanje toga. Drugo, u slučaju unakaženosti, odluka o operaciji mora se temeljiti na funkciji, a ne na estetici. U mom slučaju pokušavam spasiti oko, izbjeći perforaciju i potpuni gubitak oka. Isto tako, to što je nešto vidljivo ne znači da ljudi imaju pravo stalno komentirati vaš izgled – nikad ne znate što se događa u nečijem životu. Ako ovo nekome pomaže, da, meni je ponekad teško. U redu je što me gledaju drugačije od drugih, ali me operacije znaju podsjetiti na početak svega ovoga i psihički je teško - napisala je.

Dodala je kako joj je iznimno drago što svoju priču može podijeliti na društvenim mrežama pa se tako pohvalila svojim pratiteljima.

- I dalje sam ista osoba. Samo što sam ja imala drugačiji put u životu i to je u redu. Uglavnom živim ispunjen, privilegiran i vrlo sretan život. Izuzetno sam zahvalna na tome – rekla je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:15