StoryEditorOCM
Auto motopotezanje konopa

Vozač zaboravio staviti Škodu u parkirni položaj pa je upala u more, ali domišljati stanovnici brzo su je izvukli

Piše Karlo Huzjak/ Autoklub
12. lipnja 2023. - 18:39

Ljeto je pred vratima, u mediteranskim zemljama već su stigle i prave ljetne temperature, pa je tako počelo i grčko ljeto. Lokalno stanovništvo i turisti tako već hrle na plaže u potrazi za predahom od vrućina. No nedavno, dok su mnogi uživali u sunčanom danu, skupina kupača neočekivano se našla uključena u misiju izvlačenja plutajuće Škode Karoq koja je nekako završila u moru, piše Autoklub.

Incident se dogodio u petak na otoku Aegina, koji se nalazi u blizini grčke prijestolnice Atene. Prema lučkim vlastima, bijela Škoda Karoq prvo je bila parkirana u luci kada se neočekivano otkotrljala s ruba mola. Srećom, nitko nije bio u u njoj u trenutku incidenta.

‘ljudski lanac‘

Prema Enikosu, nakon što su mještani postali svjesni da vozilo pluta morem, odmah su pronašli čamac i odvukli ga u sigurnije vode prije nego što je mogao potpuno potonuti. No, zbog male dubine mora, čamac nije mogao prevesti kompaktni SUV skroz do obale. Upravo na tom mjestu su se okupili kupači koji su svojevoljno formirali "ljudski lanac" i pažljivo izvukli Škodu iz vode.

Cijeli incident snimljen je kamerom i, očekivano, postao viralan na TikToku nakon što ga je objavio korisnik @maraislabonita. Na snimci se vidi kako nekoliko osoba u kupaćim kostimima gura Škodu prema plaži, dok je veća grupa vuče užetom. Zajedničkim naporima kupača, SUV je uspješno izvučen na suho.

Video na duhovit način sugerira da je vozač zaboravio upotrijebiti "ručnu", no to zvuči malo vjerojatno jer Škoda Karoq standardno dolazi s automatskom elektroničkom ručnom kočnicom. Pretpostavljamo da je SUV najvjerojatnije opremljen automatskim mjenjačem – a vozač ga je nekako zaboravio staviti u "Park" položaj.

U svakom slučaju, ovakvi se prizori ne viđaju često, piše Autoklub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:57