StoryEditorOCM
Auto mototajne vožnje

Otkrivena skrivena opcija na ključevima automobila: ‘Niste znali da se to može? Ovaj trik je fantastičan!‘

Piše mozaik sd
30. travnja 2024. - 10:02

Brojnim vozačima frustrirajuće je zimi kada im se magle stakla u automobilu ili u proljeće i ljeto kada im je automobil prevruć, a u svako godišnje doba kada je unutra zagušljivo i nedostaje zraka.

Ipak postoji rješenje ili "trik", kako ga već nazvali, koje pomaže u ovakvim slučajevima. Ono se krije u ključu za daljinsko otvaranje automobila.

Britanska automobilska tvrtka RAC objasnila kako se uz pomoć takvog ključa određenih vrsta automobila mogu odmagliti stakla.

"Stojeći ispred vozila, držite pritisnut gumb za otključavanje na ključevima automobila i prozori će se početi otvarati. Neki se automobili mogu razlikovati - stoga pokušajte jednom držati tipku za otključavanje, otpustiti je i zatim ponovno pritisnuti kako bi svjedočili ovom triku. Ako prozore poželite dignuti, možete to učiniti pritiskom na gumb za zaključavanje", savjetuje RAC, piše Express, prenosi Net.hr.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ostavljanje prozora bez nadzora može biti rizik da vozilo postane meta lopova.

"Ovaj trik može biti fantastičan ako vlasnik razumije redoslijed pritiskanja gumba na privjesku, ali također može biti frustrirajuć ili čak štetan ako se prozori otvaraju slučajno", dodao je Jake Fisher, viši direktor automatskog testiranja za Consumer Reports.

image

Treba paziti da prozori ne ostanu otvoreni za lopove (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 10:25