StoryEditorOCM
KazališteIvor Martinić

Bračanina obožavaju u Južnoj Americi, imao je stotinjak premijera predstava, jednu posebno hvale, a sad se vraća Splitu

Piše Jasmina Parić
25. travnja 2024. - 19:48
Ivor Martinić debitirao je u Gradskom kazalištu mladih Split još 2009. godine dramom ‘Ovdje piše naslov drame o Anti‘, koja je kasnije postavljana u mnogim drugim kazalištimaJakov Prkić/Cropix

Jedina predstava na ovogodišnjim Marulićevim danima koja dolazi iz inozemstva je argentinska "Bilo bi šteta da biljke krepaju" hrvatskog dramatičara i dramaturga Ivora Martinića, a redatelj je Guillermo Cacace.

Na programu je ovoga petka u 18 sati u GKL-u. Bit će to interesantan uvid u jednu posebnu redateljsku tehniku - predstava se održava bez prethodnih proba i svaka je izvedba drugačija - a sam Ivor Martinić očito će biti ubuduće više vezan uz Split i splitski HNK.

Nakon odlične dramatizacije "Crvene vode" Jurice Pavičića, sada će se predstaviti argentinskom izvedbom - inače je on veoma popularan u Južnoj Americi - a za Splitsko ljeto priprema premijeru "Priče s trajekta", koja će se održavati na jednom trajektu u splitskoj luci.

Martinić, danas četrdesetogodišnjak, debitirao je u Gradskom kazalištu mladih Split još 2009. godine dramom "Ovdje piše naslov drame o Anti", koja je kasnije postavljana u mnogim drugim kazalištima. Njegove drame igrale su i osvajale nagrade i u Splitu, ali zadnjih godina živi u Barceloni, mnogo radi u Južnoj Americi i u Zagrebu, a ljeta provodi na Braču, u rodnim Pučišćima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:49