StoryEditorOCM
TenisKVALIFIKACIJE WTA TURNIRA

Dobila je prvi set, u trećem odlučujućem imala 2:0, imala je i više break prilika u meču... Iskusnija je Španjolka.

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2024. - 12:28

Otvorila je Lucija Ćirić Bagarić meč vodstvom 3:0, dobila prvi set sa 6:2, ali u nastavku meča uspješnija je bila Španjolka Leyre Romero Gomez, drugi i treći set je dobila sa 6:3, te je ona nakon dva sata i devet minuta igre izborila prolaz u 2. kolo kvalifikacija WTA turnira iz serije 125, koji se igra Antalyji.

Lucija Ćirić Bagarić je imala više prilika za break, šest više (15:9), ali je na kraju suparnica, koja ima dalčeko više iskustva igranja na WTA turnirima (četiri puta je igrala u kvalifikacijama Grand Slam turnira), bila ta koja je jednom više uspjela oduzeti servis (5:6). U trećem odlučujućem setu, koji je potrajao 52 minute, bilo je 2:0 za Luciju, koja je izjednačila na 3:3, te servirala za 4:3, ali nije uspjela... Pamtit će se kako je u petom gemu trećeg seta pri rezultatu 2:2 Lucija servirala, te imala 40:15. Španjolka je dva puta obrisala crtu. Šteta.

Lucija je zahvaljujući uspjesima, činjenici kako je osvojila četiri ITF-ove 35-ice, te pobijedila u prva dvadeset i tri meča, izborila plasman u TOP 200, te dobila priliku igrati jače turnire. Osigurala je i kvalifikacije iduća dva Grand Slam turnira, Roland Garrosa i Wimbledona.

Sad slijedi povratak u Hrvatsku, dva tjedna priprema nakon čega je čeka nastup za reprezentaciju. 

 

23. travanj 2024 16:18