StoryEditorOCM
TenisI TO SE DOGODILO

Nastavak 24. meča nije bio sretan, nakon 79 dana u 2024. godini, četiri osvojena turnira, prekinut sjajan niz Lucije Ćirić Bagarić

Piše Tonči Vlašić
20. ožujka 2024. - 12:38

Došao je kraj serije Lucije Ćirić Bagarić. Prvi poraz u 2024. godini nakon što je dobila prethodna dvadeset i tri meča. Dobila je i prvi set dvadeset i četvrtog, u utorak, 19. ožujka, imala je 6:4 nakon čega je meč prekinut zbog mraka. Danas, kad se nastavio, imala je vodstvo 4:1 u drugom, izjednačila na 5:5, imala dvije gem lopte za 6:6, ali nije uspjela, te je odlučivao treći set, a u njemu je nakon 1:5 servirala za 5:5, ali…

Maja Chwalinska ide dalje na ITF-ovoj 35-ici na Cipru, u Larnaci nakon dva sata i 55 minuta igre. Poljakinja, igračica kojoj je najbolji plasman 149. mjesto na svjetskoj rang listi, uspjela je što nitko do jučer nije u ovoj godini, ali nitko se osim Lucije ne može pohvaliti s takvim otvaranjem sezone na ITF-ovim turnirima, s činjenicom kako je osvojila čak četiri 35-ice!

Lucija Ćirić Bagarić je bila ITF-ova igračica mjeseca veljače, kakvo priznanje!, bila je na početku godine 264. igračica svijeta, a na najnovijoj rang listi bit će ispod 190. mjesta, na pozicijama koja joj osiguravaju nastup u kvalifikacijama Grand Slamova, a što je bio njezin glavni cilj koji je planirala ostvariti do kraja godine.

I kad je tako dobro išlo, kad je to uspjela u dva i pol mjeseca, ne čudi što je več sad došla u situaciju da razmišlja o nastupima na jačim turnirima.

Idući nastup Lucija će imati u kvalifikacijama WTA 125 turnira u Antalyji, koje se igraju krajem ovog tjedna. Što će igrati potom još ne zna, sad kao igračica iz TOP 200 ima dosta više mogućnosti.

Ono što je već sad veseli jest činjenica kako će krajem svibnja igrati kvalifikacije Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone. Čekaju je nakon toga i kvalifikacije Wimbledona, s obzirom kako ne brani puno bodova u idućih nekoliko mjeseci.

24. travanj 2024 19:58