stdClass Object ( [id] => 1282083 [title] => Okupila se legendarna generacija NK Junak, otkrili su kako su pobijedili RNK Split: Samo u Sinju kiša pada iz cisterni [alias] => okupila-se-legendarna-generacja-nk-junak-otkrili-su-kako-su-pobijedili-rnk-split-samo-u-sinju-kisa-pada-iz-cisterni [catid] => 251 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U 107 godina dugoj povijesti NK Junak mnogo je utakmica i događaja koji se svrstavaju u popis povijesnih. Generacije i generacije su s ponosom nosile sinjski plavi dres i donosile radost ne samo sinjskom i cetinskom puku nego i mnogima diljem Hrvatske. Jedna od tih je svakako i ona iz 1982. godine.

Kako bi se prisjetili tih velikih dana sinjskog nogometa, nekoliko igrača te zlatne generacije sa svojim trenerima i tadašnjim članovima uprave okupilo se jučer u sportsko-ugostiteljskom objektu ‘Dolina mira‘ u Vojniću na prigodnom druženju. Inicijatori tog događaja bili su Siniša Vitez, Rade Labrović i Ivica Zorica. Generacija je to sinjskog Junaka koja je prije 41 godinu osvojila naslov prvaka jedinstvene Dalmatinske lige i plasirala se u Hrvatsku nogometnu ligu. Bilo je uistinu lijepo vidjeti ponovno zajedno veći dio te zlatne Junakove generacije i kako prebiru uspomene i sjećanja iz tog vremena, piše Ante Botić za Feratu.

Prije ugodnog razgovora za Feratu i Hit radio po običaju u ovakvim prigodama trebalo je napraviti jednu slavljeničku zajedničku fotografiju. Na ovo druženje pristigli su tadašnji trener Đorđe Grubišić, igrači Buble, Penić, Stipe Zorica, Bijader, Ivica Zorica, Mikelić, Križević, Paulinko Romac, Malbaša, Vitez, Rade Labrović i tadašnji potpredsjednik kluba Zvonimir Barać.

Na trenerskoj klupi sjedio je tada uistinu velikan nogometa Solinjanin Đorđe Grubišić:

‘Srce mi je puno kada vidim ponovno ovdje moje igrače. Moram vam kazati kada sam odlazio za trenera u Junaka govorili su mi mnogi da šta ću u Sinju, teško je tu raditi i ovo i ono. Međutim, moram kazati da mi nije nigdje bilo teže, ali niti slađe raditi kao u Sinju. Bio sam trener ove generacije koja se okupila ovdje, ali i sa onom koja je nekoliko godina ostvarila veličanstven rezultat krajem osamdesetih godina plasiravši se u Međurepubličku ligu zapad‘, kazivao nam je Đorđe Grubišić o svom vremenu provedenom u Sinju, ali s naglaskom na utakmicu koja se i dan danas prepričava, a to je Junak – Split u Sinju:

na vodi se nije štedjelo

- Večer prije utakmice došla je Splitova delegacija vidjeti teren. Mi smo ih ljubazno primili i oni su vidjeli idealno igralište, zeleno, savršeno za kasno proljetno vrijeme. Zemlja je pucala od suše, no kad su splitovci otišli, mi smo morali naći i druge načine kako doći do pobjede. U to vrijeme Split je bio igrački jači moramo priznati. Plazibat, Bogdanović, Pekas, Gabrić, Runjić, Perišić, Čakić, Šušnjara i drugi. Na ideju da natopimo teren došao je Rade Labrović, a ja sam onda to prenio upravi i logistici kluba. Krenula je akcija natopljavanja travnjaka. Mislim da je devet ili deset velikih cisterni natopilo teren. Sutradan, u vrijeme utakmice, igralište je bilo toliko natopljeno da ni kramponi od deset centimetara ne bi škodili, a Splitovi igrači došli su u gumenim kramponima na kopačkama. Vrlo brzo mi smo imali 2-0 i gotova priča. Puno godina me je moj kum Perišić poslije, a tada igrač Splita, pitao kako je to bilo. Reka sam mu da je priko Klisa tu večer padala kiša i nismo imali druge kopačke da im damo, jer smo u odnosu na njih bili siromašni, prisjeća se Đuka Grubišić.

---

image

Sinjska generacija za pamćenje, NK Junak 1982.

Screenshot Ferata
---

Golove na toj utakmici dali su Plazibat autogol i Ivica Zorica, a i u Splitu je slavio Junak 1-0, gol je dao Frane Obilinović po neviđenoj buri.‘

Grubišić se prisjetio kako je imao jednog važnog igrača kojeg nije stavljao u postavu, a odigrao je puno toga, legendarnog tajnika Marijana Travizzija-Ceju:

- U vrijeme najvećih Junakovih uspjeha, Cejo je bio katica za sve, čovjek koji ništa nije prepuštao slučaju. U vrijeme domaćih utakmica obišao bi cijelo igralište i klupe za pričuve, otišao bi i do svečane lože, a onda bi poput običnog gledatelja krenuo u publiku prosvjedovati. Znao bi na svoj način posušiti žuti karton našem igraču uvjeravajući na kraju susreta glavnog suca da je dao karton tom i tom igraču, bio je neponovljiv, ispričao je Đorđe Grubišić za Feratu.

Sjećanje na preminule

Na terenu tadašnju momčad predvodio je kapetan Stipe Zorica Flok:

- Svaka čast mojim suigračima koji su ovo organizirali i posve mi je drago bilo vidjeti neke koje nisam vidio više od trideset godina. Bilo je časno biti kapetan toj generaciji i doživjeti takav uspjeh, a najdraža mi je ipak ta utakmica protiv Splita, jer samo u Sinju kiša pada iz cisterni, na šaljiv način prisjetio se tog vremena Stipe Zorica.

Junak je u svojoj povijesti uvijek imao odlične vratare. Jedan od njih koji spada u sam vrh ponajboljih sinjskih brankara je stasiti Trogiranin Ante Tonći Buble koji je bio iznimno važna karika tih Junakovih godina i uspjeha:

- Zaista mi je drago biti ponovno sa svojim suigračima i prisjetiti se tog vremena. Od kada nisam vidio Stipu, Ivicu Zoricu, Radu, Sinu Viteza, našeg Đuku i druge. Bila su to sjajna vremena i svi mi koji smo došli u Junaka izvan Sinja bili smo u neku ruku počašćeni da igramo pred pet i više tisuća gledatelja‘, prisjeća se Tonći Buble.

---

image

Na stadionu se znalo okupiti više od 5000 gledatelja, a gosti su mogli razmišljati samo o tome s koliko će golova izgubiti

Screenshot Ferata
---

Dvojac koji je najviše potencirao ovo okupljanje bio je britki dio obrane tadašnje generacije Siniša Vitez i Rade Labrović. I dok su držali velike fotografije momčadi iz te generacije nisu mogli sakriti emocije:

‘Iz svoje igračke i cijele sportske karijere na posebno mjesto stavio bih vrijeme provedeno u Junaku. To su bile godine prijateljstva, zajedništva, evo kao i danas. Igrali smo jedan za drugoga, imali smo sjajne navijače, našeg Đuku, upravu s velikm čovjekom na čelu Ljubom Jukićem, ma bilo je nezaboravno‘, naglasio je Vitez koji je uz Đorđa Grubišića kao organizator imao i prigodno obraćanje na ovoj večeri i tom prigodom sjetili su se svih onih koji su bili dio te generacije, a nisu među živima minutom šutnje.

najava novih okupljanja

Kao nekada na terenu, cijeloga sebe u organizaciji i pripremi ovog okupljanja dao je Rade Labrović:

‘Pun sam emocija kada vidim svoje suigrače koje godinama nisam vidio. Imam osjećaj kada vidim njih, našeg Đuku kao da će sutra utakmica. To se ne zaboravlja i drago mi je da se većina iz te generacije okupila večeras. Nažalost, njih nekoliko nije više među živima, neki iz objektivnih razloga nisu mogli doći, ali nadamo se nastavku tradicije i da se, dok možemo, svake godine okupimo i malo popričamo, sjetimo se tog vremena‘, kazuje nam Labrović, a već su počele najave kako će se naći kod Penića u Bajagiću ili negdje u Sinju, lokacija ne nedostaje.

---

image

Članovi NK Junak iz 1982. prisjetili su se dijela anegdota iz bogate karijere i dogovorili nove susrete

Screenshot Ferata
---

Sve ono što se u tiskovinama i medijima tada pisalo o Junaku uz fotografije, pohranjeno je kod u kućnom arhivu velikog golgetera Ivice Zorice. Prebirao je po svom mobitelu pokazujući sve to Laji Malbaši, Jaći Križeviću, Peniću, Paulinku Romcu, Mikeliću, Bijaderu, tada najmlađem iz te generacije. Bilo je zanimljivih priča anegdota. O susretima s Belišćem, Zagrebom, Spartom u Belom Manastiru i drugim utakmicama.

Uz velikog trenera i igrače koji su tada nosili Junakov dres, trebalo je imati i uigranu upravu koja će to sve pratiti. Na tu temu razgovarali smo s Zvonimirom Baraćem u to vrijeme potpredsjednikom kluba:

Gosti su dolazili gubiti

- Bilo mi je drago kada me je naš legendarni bek Siniša Vitez pozvao da se nađemo ovdje i sjetimo tog vremena. Mi smo tada bili uistinu uigrani po svim linijama, od odličnih igrača, vrhunskog trenera do uprave. Na čelu je bio neponovljivi Ljubo Jukić, naš predsjednik koji bi i u današnjim okolnostima bio sportska veličina u vođenju klubova. Bili su još tu pokojni Nikola Tomašević, pa zatim Bože Grčić, Ante Delić, Luka Jukić, naš legendarni tajnik Cejo i mnogi drugi koji su bili tada dio velike Junakove obitelji. Trebalo je pratiti zamisli i sve što je tražio trener Grubišić, ali sve je štimalo. Drago mi je ovdje vidjeti te igrače koji su pronijeli slavu Junaka. Žao mi je što nekih nema koji nisu više živi, igrači, članovi uprave na čelu s našim Ljubom, navijači, jer samo se tim zajedništvom moglo do ovih rezultata i Bog im da pokoj‘, istaknuo je Barać.

---

image

Dio zlatne generacije sinjskoga nogometa danas

Screenshot Ferata
---

Bilo je uistinu lijepo družiti se s takvim nogometnim i ljudskim veličinama koje su pronijele slavu Junaka. Naravno, bilo je i sjećanja i razgovora i o drugim važnim utakmicama, o ogledima Junaka i Borca, nezaboravnoj utakmici protiv Trešnjevke, o generaciji koja je ostvarila ulazak u Drugu ligu i još brojnim drugim zanimljivostima vezanih za Junaka.

Za ovu generaciju i ostale koje su se zlatnim slovima upisali u Junakovu povijest, važilo je jedno, a što je znao neponovljivi Cejo govoriti:

‘Kada bi protivnik ulazio u autobus prema Sinju, znao je da gubi utakmicu, još mu je samo ostalo da vidi s kojom razlikom.‘, piše Ferata.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dani ponosa i slave [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => dani ponosa i slave 2 0 8556 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-04-17 14:50:53 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => dalmacija sd [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-04-17 16:22:07 [modified_by] => 3211 [publish_up] => 2023-04-17 16:20:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 256 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 251 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dalmatinske zagore. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, zagora [secure] => 0 [page_title] => Zagora [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Okupila se legendarna generacja NK Junak, otkrili su kako su pobijedili RNK Split: Samo u Sinju kiša pada iz cisterni [metakey] => NK Junak, Sinj, nogomet, generacija 1982., Dalmatinska liga [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/04\/17\/24718484.png","\/images\/slike\/2023\/04\/17\/24718485.png","\/images\/slike\/2023\/04\/17\/24718486.png","\/images\/slike\/2023\/04\/17\/24718487.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Screenshot Ferata","Screenshot Ferata","Screenshot Ferata","Screenshot Ferata"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Dio zlatne generacije sinjskoga nogometa danas<\/p>","

Sinjska generacija za pam\u0107enje, NK Junak 1982.<\/p>","

\u010clanovi NK Junak iz 1982. prisjetili su se dijela anegdota iz bogate karijere i dogovorili nove susrete<\/p>","

Na stadionu se znalo okupiti vi\u0161e od 5000 gledatelja, a gosti su mogli razmi\u0161ljati samo o tome s koliko \u0107e golova izgubiti<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"546x304","hd_24718484_1920.png":"1920x1080","k_24718484_1280.png":"1280x1280","k_24718484_1024.png":"1024x1024","k_24718484_640.png":"640x640","k_24718484_480.png":"480x480","k_24718484_340.png":"340x340","k_24718484_220.png":"220x220","o_24718484_1280.png":"1280x712","o_24718484_1024.png":"1024x570","o_24718484_640.png":"640x356","o_24718484_480.png":"480x267","o_24718484_340.png":"340x189","o_24718484_220.png":"220x122","h_24718484_1280.png":"1280x854","h_24718484_1024.png":"1024x683","h_24718484_640.png":"640x427","h_24718484_480.png":"480x320","h_24718484_340.png":"340x227","h_24718484_220.png":"220x147","pp_24718484_1280.png":"1280x1628","pp_24718484_1024.png":"1024x1303","pp_24718484_640.png":"640x814","pp_24718484_480.png":"480x611","pp_24718484_340.png":"340x432","pp_24718484_220.png":"220x280"},{"size0":"544x307","hd_24718485_1920.png":"1920x1080","k_24718485_1280.png":"1280x1280","k_24718485_1024.png":"1024x1024","k_24718485_640.png":"640x640","k_24718485_480.png":"480x480","k_24718485_340.png":"340x340","k_24718485_220.png":"220x220","o_24718485_1280.png":"1280x722","o_24718485_1024.png":"1024x577","o_24718485_640.png":"640x361","o_24718485_480.png":"480x270","o_24718485_340.png":"340x191","o_24718485_220.png":"220x124","h_24718485_1280.png":"1280x854","h_24718485_1024.png":"1024x683","h_24718485_640.png":"640x427","h_24718485_480.png":"480x320","h_24718485_340.png":"340x227","h_24718485_220.png":"220x147","pp_24718485_1280.png":"1280x1628","pp_24718485_1024.png":"1024x1303","pp_24718485_640.png":"640x814","pp_24718485_480.png":"480x611","pp_24718485_340.png":"340x432","pp_24718485_220.png":"220x280"},{"size0":"544x307","hd_24718486_1920.png":"1920x1080","k_24718486_1280.png":"1280x1280","k_24718486_1024.png":"1024x1024","k_24718486_640.png":"640x640","k_24718486_480.png":"480x480","k_24718486_340.png":"340x340","k_24718486_220.png":"220x220","o_24718486_1280.png":"1280x722","o_24718486_1024.png":"1024x577","o_24718486_640.png":"640x361","o_24718486_480.png":"480x270","o_24718486_340.png":"340x191","o_24718486_220.png":"220x124","h_24718486_1280.png":"1280x854","h_24718486_1024.png":"1024x683","h_24718486_640.png":"640x427","h_24718486_480.png":"480x320","h_24718486_340.png":"340x227","h_24718486_220.png":"220x147","pp_24718486_1280.png":"1280x1628","pp_24718486_1024.png":"1024x1303","pp_24718486_640.png":"640x814","pp_24718486_480.png":"480x611","pp_24718486_340.png":"340x432","pp_24718486_220.png":"220x280"},{"size0":"543x306","hd_24718487_1920.png":"1920x1080","k_24718487_1280.png":"1280x1280","k_24718487_1024.png":"1024x1024","k_24718487_640.png":"640x640","k_24718487_480.png":"480x480","k_24718487_340.png":"340x340","k_24718487_220.png":"220x220","o_24718487_1280.png":"1280x721","o_24718487_1024.png":"1024x577","o_24718487_640.png":"640x360","o_24718487_480.png":"480x270","o_24718487_340.png":"340x191","o_24718487_220.png":"220x123","h_24718487_1280.png":"1280x854","h_24718487_1024.png":"1024x683","h_24718487_640.png":"640x427","h_24718487_480.png":"480x320","h_24718487_340.png":"340x227","h_24718487_220.png":"220x147","pp_24718487_1280.png":"1280x1628","pp_24718487_1024.png":"1024x1303","pp_24718487_640.png":"640x814","pp_24718487_480.png":"480x611","pp_24718487_340.png":"340x432","pp_24718487_220.png":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4615715 Threads: 4 Questions: 153357089 Slow queries: 65933 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4553307 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) ) [link] => /dalmacija/zagora/okupila-se-legendarna-generacja-nk-junak-otkrili-su-kako-su-pobijedili-rnk-split-samo-u-sinju-kisa-pada-iz-cisterni-1282083 [printLink] => /dalmacija/zagora/okupila-se-legendarna-generacja-nk-junak-otkrili-su-kako-su-pobijedili-rnk-split-samo-u-sinju-kisa-pada-iz-cisterni-1282083?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 337517 [name] => NK Junak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nk-junak [link] => /tag/nk-junak ) [1] => stdClass Object ( [id] => 362381 [name] => Sinj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sinj [link] => /tag/sinj ) [2] => stdClass Object ( [id] => 399512 [name] => nogomet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nogomet [link] => /tag/nogomet ) [3] => stdClass Object ( [id] => 713007 [name] => generacija 1982. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-17 18:20:57 [main_article_id] => 0 [alias] => generacija-1982 [link] => /tag/generacija-1982 ) [4] => stdClass Object ( [id] => 338839 [name] => dalmatinska liga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dalmatinska-liga [link] => /tag/dalmatinska-liga ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dani ponosa i slave [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Okupila se legendarna generacija NK Junak, otkrili su kako su pobijedili RNK Split: Samo u Sinju kiša pada iz cisterni [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/17/24718484.png [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Screenshot Ferata [mainImageDesc] =>

Dio zlatne generacije sinjskoga nogometa danas

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/17/24718484.png [title] =>

Dio zlatne generacije sinjskoga nogometa danas

Screenshot Ferata ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/17/24718485.png [title] =>

Sinjska generacija za pamćenje, NK Junak 1982.

Screenshot Ferata ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/17/24718486.png [title] =>

Članovi NK Junak iz 1982. prisjetili su se dijela anegdota iz bogate karijere i dogovorili nove susrete

Screenshot Ferata ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/17/24718487.png [title] =>

Na stadionu se znalo okupiti više od 5000 gledatelja, a gosti su mogli razmišljati samo o tome s koliko će golova izgubiti

Screenshot Ferata ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U 107 godina dugoj povijesti NK Junak mnogo je utakmica i događaja koji se svrstavaju u popis povijesnih. Generacije i generacije su s ponosom nosile sinjski plavi dres i donosile radost ne samo sinjskom i cetinskom puku nego i mnogima diljem Hrvatske. Jedna od tih je svakako i ona iz 1982. godine.

Kako bi se prisjetili tih velikih dana sinjskog nogometa, nekoliko igrača te zlatne generacije sa svojim trenerima i tadašnjim članovima uprave okupilo se jučer u sportsko-ugostiteljskom objektu ‘Dolina mira‘ u Vojniću na prigodnom druženju. Inicijatori tog događaja bili su Siniša Vitez, Rade Labrović i Ivica Zorica. Generacija je to sinjskog Junaka koja je prije 41 godinu osvojila naslov prvaka jedinstvene Dalmatinske lige i plasirala se u Hrvatsku nogometnu ligu. Bilo je uistinu lijepo vidjeti ponovno zajedno veći dio te zlatne Junakove generacije i kako prebiru uspomene i sjećanja iz tog vremena, piše Ante Botić za Feratu.

Prije ugodnog razgovora za Feratu i Hit radio po običaju u ovakvim prigodama trebalo je napraviti jednu slavljeničku zajedničku fotografiju. Na ovo druženje pristigli su tadašnji trener Đorđe Grubišić, igrači Buble, Penić, Stipe Zorica, Bijader, Ivica Zorica, Mikelić, Križević, Paulinko Romac, Malbaša, Vitez, Rade Labrović i tadašnji potpredsjednik kluba Zvonimir Barać.

Na trenerskoj klupi sjedio je tada uistinu velikan nogometa Solinjanin Đorđe Grubišić:

‘Srce mi je puno kada vidim ponovno ovdje moje igrače. Moram vam kazati kada sam odlazio za trenera u Junaka govorili su mi mnogi da šta ću u Sinju, teško je tu raditi i ovo i ono. Međutim, moram kazati da mi nije nigdje bilo teže, ali niti slađe raditi kao u Sinju. Bio sam trener ove generacije koja se okupila ovdje, ali i sa onom koja je nekoliko godina ostvarila veličanstven rezultat krajem osamdesetih godina plasiravši se u Međurepubličku ligu zapad‘, kazivao nam je Đorđe Grubišić o svom vremenu provedenom u Sinju, ali s naglaskom na utakmicu koja se i dan danas prepričava, a to je Junak – Split u Sinju:

na vodi se nije štedjelo

- Večer prije utakmice došla je Splitova delegacija vidjeti teren. Mi smo ih ljubazno primili i oni su vidjeli idealno igralište, zeleno, savršeno za kasno proljetno vrijeme. Zemlja je pucala od suše, no kad su splitovci otišli, mi smo morali naći i druge načine kako doći do pobjede. U to vrijeme Split je bio igrački jači moramo priznati. Plazibat, Bogdanović, Pekas, Gabrić, Runjić, Perišić, Čakić, Šušnjara i drugi. Na ideju da natopimo teren došao je Rade Labrović, a ja sam onda to prenio upravi i logistici kluba. Krenula je akcija natopljavanja travnjaka. Mislim da je devet ili deset velikih cisterni natopilo teren. Sutradan, u vrijeme utakmice, igralište je bilo toliko natopljeno da ni kramponi od deset centimetara ne bi škodili, a Splitovi igrači došli su u gumenim kramponima na kopačkama. Vrlo brzo mi smo imali 2-0 i gotova priča. Puno godina me je moj kum Perišić poslije, a tada igrač Splita, pitao kako je to bilo. Reka sam mu da je priko Klisa tu večer padala kiša i nismo imali druge kopačke da im damo, jer smo u odnosu na njih bili siromašni, prisjeća se Đuka Grubišić.

---

image

Sinjska generacija za pamćenje, NK Junak 1982.

Screenshot Ferata
---

Golove na toj utakmici dali su Plazibat autogol i Ivica Zorica, a i u Splitu je slavio Junak 1-0, gol je dao Frane Obilinović po neviđenoj buri.‘

Grubišić se prisjetio kako je imao jednog važnog igrača kojeg nije stavljao u postavu, a odigrao je puno toga, legendarnog tajnika Marijana Travizzija-Ceju:

- U vrijeme najvećih Junakovih uspjeha, Cejo je bio katica za sve, čovjek koji ništa nije prepuštao slučaju. U vrijeme domaćih utakmica obišao bi cijelo igralište i klupe za pričuve, otišao bi i do svečane lože, a onda bi poput običnog gledatelja krenuo u publiku prosvjedovati. Znao bi na svoj način posušiti žuti karton našem igraču uvjeravajući na kraju susreta glavnog suca da je dao karton tom i tom igraču, bio je neponovljiv, ispričao je Đorđe Grubišić za Feratu.

Sjećanje na preminule

Na terenu tadašnju momčad predvodio je kapetan Stipe Zorica Flok:

- Svaka čast mojim suigračima koji su ovo organizirali i posve mi je drago bilo vidjeti neke koje nisam vidio više od trideset godina. Bilo je časno biti kapetan toj generaciji i doživjeti takav uspjeh, a najdraža mi je ipak ta utakmica protiv Splita, jer samo u Sinju kiša pada iz cisterni, na šaljiv način prisjetio se tog vremena Stipe Zorica.

Junak je u svojoj povijesti uvijek imao odlične vratare. Jedan od njih koji spada u sam vrh ponajboljih sinjskih brankara je stasiti Trogiranin Ante Tonći Buble koji je bio iznimno važna karika tih Junakovih godina i uspjeha:

- Zaista mi je drago biti ponovno sa svojim suigračima i prisjetiti se tog vremena. Od kada nisam vidio Stipu, Ivicu Zoricu, Radu, Sinu Viteza, našeg Đuku i druge. Bila su to sjajna vremena i svi mi koji smo došli u Junaka izvan Sinja bili smo u neku ruku počašćeni da igramo pred pet i više tisuća gledatelja‘, prisjeća se Tonći Buble.

---

image

Na stadionu se znalo okupiti više od 5000 gledatelja, a gosti su mogli razmišljati samo o tome s koliko će golova izgubiti

Screenshot Ferata
---

Dvojac koji je najviše potencirao ovo okupljanje bio je britki dio obrane tadašnje generacije Siniša Vitez i Rade Labrović. I dok su držali velike fotografije momčadi iz te generacije nisu mogli sakriti emocije:

‘Iz svoje igračke i cijele sportske karijere na posebno mjesto stavio bih vrijeme provedeno u Junaku. To su bile godine prijateljstva, zajedništva, evo kao i danas. Igrali smo jedan za drugoga, imali smo sjajne navijače, našeg Đuku, upravu s velikm čovjekom na čelu Ljubom Jukićem, ma bilo je nezaboravno‘, naglasio je Vitez koji je uz Đorđa Grubišića kao organizator imao i prigodno obraćanje na ovoj večeri i tom prigodom sjetili su se svih onih koji su bili dio te generacije, a nisu među živima minutom šutnje.

najava novih okupljanja

Kao nekada na terenu, cijeloga sebe u organizaciji i pripremi ovog okupljanja dao je Rade Labrović:

‘Pun sam emocija kada vidim svoje suigrače koje godinama nisam vidio. Imam osjećaj kada vidim njih, našeg Đuku kao da će sutra utakmica. To se ne zaboravlja i drago mi je da se većina iz te generacije okupila večeras. Nažalost, njih nekoliko nije više među živima, neki iz objektivnih razloga nisu mogli doći, ali nadamo se nastavku tradicije i da se, dok možemo, svake godine okupimo i malo popričamo, sjetimo se tog vremena‘, kazuje nam Labrović, a već su počele najave kako će se naći kod Penića u Bajagiću ili negdje u Sinju, lokacija ne nedostaje.

---

image

Članovi NK Junak iz 1982. prisjetili su se dijela anegdota iz bogate karijere i dogovorili nove susrete

Screenshot Ferata
---

Sve ono što se u tiskovinama i medijima tada pisalo o Junaku uz fotografije, pohranjeno je kod u kućnom arhivu velikog golgetera Ivice Zorice. Prebirao je po svom mobitelu pokazujući sve to Laji Malbaši, Jaći Križeviću, Peniću, Paulinku Romcu, Mikeliću, Bijaderu, tada najmlađem iz te generacije. Bilo je zanimljivih priča anegdota. O susretima s Belišćem, Zagrebom, Spartom u Belom Manastiru i drugim utakmicama.

Uz velikog trenera i igrače koji su tada nosili Junakov dres, trebalo je imati i uigranu upravu koja će to sve pratiti. Na tu temu razgovarali smo s Zvonimirom Baraćem u to vrijeme potpredsjednikom kluba:

Gosti su dolazili gubiti

- Bilo mi je drago kada me je naš legendarni bek Siniša Vitez pozvao da se nađemo ovdje i sjetimo tog vremena. Mi smo tada bili uistinu uigrani po svim linijama, od odličnih igrača, vrhunskog trenera do uprave. Na čelu je bio neponovljivi Ljubo Jukić, naš predsjednik koji bi i u današnjim okolnostima bio sportska veličina u vođenju klubova. Bili su još tu pokojni Nikola Tomašević, pa zatim Bože Grčić, Ante Delić, Luka Jukić, naš legendarni tajnik Cejo i mnogi drugi koji su bili tada dio velike Junakove obitelji. Trebalo je pratiti zamisli i sve što je tražio trener Grubišić, ali sve je štimalo. Drago mi je ovdje vidjeti te igrače koji su pronijeli slavu Junaka. Žao mi je što nekih nema koji nisu više živi, igrači, članovi uprave na čelu s našim Ljubom, navijači, jer samo se tim zajedništvom moglo do ovih rezultata i Bog im da pokoj‘, istaknuo je Barać.

---

image

Dio zlatne generacije sinjskoga nogometa danas

Screenshot Ferata
---

Bilo je uistinu lijepo družiti se s takvim nogometnim i ljudskim veličinama koje su pronijele slavu Junaka. Naravno, bilo je i sjećanja i razgovora i o drugim važnim utakmicama, o ogledima Junaka i Borca, nezaboravnoj utakmici protiv Trešnjevke, o generaciji koja je ostvarila ulazak u Drugu ligu i još brojnim drugim zanimljivostima vezanih za Junaka.

Za ovu generaciju i ostale koje su se zlatnim slovima upisali u Junakovu povijest, važilo je jedno, a što je znao neponovljivi Cejo govoriti:

‘Kada bi protivnik ulazio u autobus prema Sinju, znao je da gubi utakmicu, još mu je samo ostalo da vidi s kojom razlikom.‘, piše Ferata.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Screenshot Ferata Screenshot Ferata Screenshot Ferata Screenshot Ferata
Screenshot Ferata

Dio zlatne generacije sinjskoga nogometa danas

Screenshot Ferata

Sinjska generacija za pamćenje, NK Junak 1982.

Screenshot Ferata

Članovi NK Junak iz 1982. prisjetili su se dijela anegdota iz bogate karijere i dogovorili nove susrete

Screenshot Ferata

Na stadionu se znalo okupiti više od 5000 gledatelja, a gosti su mogli razmišljati samo o tome s koliko će golova izgubiti

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zagora/okupila-se-legendarna-generacja-nk-junak-otkrili-su-kako-su-pobijedili-rnk-split-samo-u-sinju-kisa-pada-iz-cisterni-1282083 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c3c7937e5b0b84cbb11bef8c9ddc232ad85292cb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Okupila+se+legendarna+generacija+NK+Junak%2C+otkrili+su+kako+su+pobijedili+RNK+Split%3A+Samo+u+Sinju+ki%C5%A1a+pada+iz+cisterni&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fokupila-se-legendarna-generacja-nk-junak-otkrili-su-kako-su-pobijedili-rnk-split-samo-u-sinju-kisa-pada-iz-cisterni-1282083 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fokupila-se-legendarna-generacja-nk-junak-otkrili-su-kako-su-pobijedili-rnk-split-samo-u-sinju-kisa-pada-iz-cisterni-1282083 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dani ponosa i slave [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Zagoradani ponosa i slave

Okupila se legendarna generacija NK Junak, otkrili su kako su pobijedili RNK Split: Samo u Sinju kiša pada iz cisterni

Piše dalmacija sd
17. travnja 2023. - 18:20

U 107 godina dugoj povijesti NK Junak mnogo je utakmica i događaja koji se svrstavaju u popis povijesnih. Generacije i generacije su s ponosom nosile sinjski plavi dres i donosile radost ne samo sinjskom i cetinskom puku nego i mnogima diljem Hrvatske. Jedna od tih je svakako i ona iz 1982. godine.

Kako bi se prisjetili tih velikih dana sinjskog nogometa, nekoliko igrača te zlatne generacije sa svojim trenerima i tadašnjim članovima uprave okupilo se jučer u sportsko-ugostiteljskom objektu ‘Dolina mira‘ u Vojniću na prigodnom druženju. Inicijatori tog događaja bili su Siniša Vitez, Rade Labrović i Ivica Zorica. Generacija je to sinjskog Junaka koja je prije 41 godinu osvojila naslov prvaka jedinstvene Dalmatinske lige i plasirala se u Hrvatsku nogometnu ligu. Bilo je uistin...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 14:36