StoryEditorOCM
Dalmacijapovratnik na liste

Kujundžić: Pola hrvatskih doktora ne zasluži svoju plaću! Na zdravstvu će HDZ testirati svoje sposobnosti

31. kolovoza 2016. - 16:00
dodig_kujundzic2-310816

Gotovo polovica hrvatskih doktora ne zasluži svoju plaću, niti znaju niti hoće raditi. Znam da ću zbog ovog izgubiti dio glasova svojih kolega, ali to su činjenice – kazao je u Splitu Milan Kujundžić povratnik na listu HDZ-a, koji predlaže slijedeće:

- Potrebno je uvesti sustav praćenja, te kontrole izvršenosti i rada, nakon kojeg će se onima koji rade svoj posao plaće povećati, a onima drugima smanjiti. Jer budite sigurni, stranci nam ne uzimaju doktore redom, nego samo one najbolje. Kroz koju godinu, ukoliko se ovaj trend nastavi, doći ćemo u situaciju da nam neće imati tko napraviti kvalitetnu dijagnozu i potom operirati pacijente – tvrdi Kujundžić, uz zaključak:

- Buduće Vlada mora pronaći načina kako sačuvati ljude koje smo školovali, zatim povećati mrežu primarne zaštite, čijom bi se kvalitetnom dijagnozom zaustavili hipohondri koji obavljajuje nepotrebne skupe pretrage.

Kandidati HDZ-a u X. izbornoj jedinici se zalažu da i u budućnosti zdravstvena zaštita bude dostupna svim stanovnicima pod istim uvjetima.

- Upravo na zdravstvu testirati ćemo svoje organizacijske sposobnosti, ali i svjetonazore. Zalažemo se za tržišno-socijalno zdravstvo, ali one ne znači da će u njemu podjednako participirati oni koji zarađuju minimalac i oni s primanjima od 30 tisuća kuna mjesečno - smatra Goran Dodig, ratni ravnatelj KBC-a Split, koji je iznio i zanimljive podatke kako je u toj bolnici 80 posto nalaza kod najskupljih pretraga negativno, a 30 posto nalaza od pretraga se uopće ne predigne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:04