StoryEditorOCM
Dalmacijatoksična prijetnja

HDZ-ovci na Karepovcu upozorili na katastrofalno stanje splitske eko bombe

26. kolovoza 2016. - 15:53
hdz_karepovac-260816

Splitsko odlagalište otpada Karepovac u petak je bilo lokacija konferencije za medije na kojoj su kandidati HDZ-a za Sabor u X. izbornoj jedinici Andro Krstulović-Opara, Petar Škorić i Blaženko Boban još jednom upozorili na katastrofalno stanje ove prave eko bombe.

- Godinama smo javnost na to upozoravali, a danas imamo i konkretne dokaze. Zakonom dopuštena granica za sumporovodik je sedam mikrograma po metru kubnom. U 2016. godini ta granica već je prijeđena 24 dozvoljena puta, a još imamo više od četiri mjeseca – upozorio je predsjednik Gradskog kotara Mejaši Vice Mihanović, koji je uz predstavnike ekoloških udruga iz Splita, Kamena i Žrnovnice čiji stanovnici su direktno ugroženi, stigao dati podršku.

- Novac prikupljen za sanaciju Karepovca koristio se nenamjenski, 80 milijuna kuna je otišlo za vrijeme Keruma na Zapadnu obalu, a Baldasar ga je trošio za Ultru i tko zna za što još. Tehnički ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović je izigrao sve sudionike procesa donošenja Plana gospodarenja otpadom i blokirao 200 milijuna kuna dostupnih sredstva iz Europske unije te za Hrvatsku izgubio skoro cijelu jednu godinu.

Naročito je šteta nanesena velikim projektima poput Županijskog centra za gospodarenje otpadom u našoj županiji - kazao je Škorić, ignorirajući činjenicu kako je Dobrovićev zamjenik bio iz 'kvote' HDZ-a.

Andro Krstulović Opara obećao je kako će i prije nego krene u bitku za gradonačelničko mjesto, problem Karepovca rješavati kao saborski zastupnik.

- Evidentno je da gradske vlasti žive nekakav svoj paralelni život i nisu svjesni kakvu katastrofalnu situaciju tu imaju, a ove ljude tu pretvaraju u građane drugog reda. Ponose se velikim brojkama u turizmu, tepaju kako smo cvit Mediterana, grade spomenike i šire obale, a tu vidimo sliku koja nije dostojna ne Europe, nego ni zemalja Trećeg svijeta – oštar je bio Opara.


 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 06:36