Dalmacija Split

SPORT RELIEF MILE RUN "Splitsko srce“ otrčalo krug za beskućnike

Teško da u nečemu je moguće nadmašiti Split pa čak i kada se ne radi o natjecanju. No splitsko srce je toliko veliko da nikada nije problem napraviti nešto više i veće. Dokazali su to Splićani i u subotu na Marjanu u sklopu humanitarna utrke „SPORT RELIEF MILE RUN – SPLIT 2012“ koju su zajednički organizirali Britansko veleposlanstvo i poglavarstvo Grada Splita, a prikupljene donacije pridonijele su prikupljanju sredstava za Udrugu MoSt koja u gradskim prihvatilištima srbi i pomaže splitskim beskućnicima.

Već pola sata prije početka utrke na sjevernim marjanskim vratima okupio se respektabilan broj naših sugrađana koji su željeli sudjelovati i pomoći u ovoj utrci. Ne samo predstavnici splitskih klubova koji su poslali svoje članice, splitski učenici, srednjoškolci, studenti, veterani .... svi splitski klubovi su poslali svoje „izaslanike“od Hajduka koji je imao predstavnike seniora, juniora i veterana, košarkaša, jedriličara, veslača, atletičara, maratonci, triatlonci, rekreativci, veliki dio onih kojima je Marjan poput dnevnog boravka, koji svakodnevno provode sate u zelenoj oazi grada Splita.

Bili su tu proslavljeni bivši sportaši i olimpijci Damir Šolman, Renco Posinković, Joško Kreković, Joško Reić, spomenuti već Vrdoljak i Stipanović, pa onda i aktualna olimpijska Tina Mihelić, pa zatim škotski ragbijaši iz Gordonstoun School rugby teama ..

Prije početka same utrke pod voditeljskom palicom kolege sa Radio Dalmacije Marina Maljkovića nastupile su splitske mažoretkinje, a potom i škotski gajdaš iz ragbijaške momčadi Michael Prendergast prezentirao svoje umjeće isprede startne linije. Startni hitac ispalila je Nicole Davison i dugačka kolona krenula je prema Benama, netko trčeći, netko šetajući i ćakulajući usput. Nije niti bilo važno kako, važno je sudjelovati i pokazati da je Split najjači kada zatreba.

Nakon desetljeća održavanja ove humanitarne utrke u Engleskoj, stigla je „milja pomoći“ i do Splita. Nikome majice nisu bile niti potrebne, da ih je bilo i dvostruko više – nestale bi, ostale u kućama kao suvenir, jer se škatula punila dragovoljnim prilozima i kasnije. Split se pokazao i više nego dostojnim da bi se uvrstio „na kartu“ organizatora „SPORT RELIEF MILE RUN“. Ne treba napominjati da ovo mora postati tradicija, neka se održava. A na cilju, opet ćakula, druženje .... Svi ciljevi su ostvareni, a druženje je najveća dobit. I pomaganje potrebitim.

robert radica, foto: paun paunović /cropix


VIŠE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM BROJU SLOBODNE DALMACIJE


Naslovnica Split