StoryEditorOCM
DalmacijaJEFTINIJE I MOREM

Ovako će izgledati UberBoat! Pogledajte kako ga naručiti i izračunajte koliko će vas koštati prijevoz od Splita do otoka

Piše JL
12. lipnja 2017. - 11:51
vid00

Dva tjedna nas dijeli od početka usluge UberBoat u Hrvatskoj, potvrđeno je iz tvrtke. Putem Uberove aplikacije korisnici će tako u Splitu, Hvaru i Dubrovniku moći naručiti gliser!

UberBoat će se od 26. lipnja nuditi kroz dvije zasebne usluge, transfer od kopna do otoka ili obrnuto, te kao poludnevna ili cjelodnevna avantura. Primjerice transfer od Splita do Hvara (ili obrnuto) nudit će se po fiksnoj cijeni od 2600 HRK na gliseru za do osam osoba. Osim toga se nudi i XL gliser (do 12 putnika) po cijeni od 3300 HRK - piše Jutarnji list.

Druga opcija, je najam glisera za poludnevnu ili cijelodnevnu avanturu za izlete do bližih otoka. Polazišne točke za tu uslugu bit će Split, Hvar ili Dubrovnik.
 
Baš kao i u slučaju vozača automobila, i ovdje će uvijek biti prisutan kapetan i mornar.

- U Uberu smo usredotočeni na pružanje usluge vožnje jednostavnim dodirom na zaslon pametnog telefona. Međutim, ovog ljeta htjeli smo našu uslugu podići na još višu razinu. Nakon što smo pokrenuli UberSelect i UberVan na obali, te vozilima povezali Dalmaciju od Novalje do Dubrovnika, uslugom UberBoat želimo korisnicima Ubera u Hrvatskoj ali i brojnim stranim turistima pružiti novi način istraživanja i putovanja hrvatskom obalom.

- Uvjereni smo da ćemo vrlo brzo nakon pokretanja UberBoata u Splitu i Dubrovniku proširiti uslugu i na druga mjesta poput Šibenika, Zadra i Korčule. Nemamo sumnje kako će UberBoat značajno povećati morska putovanja na zahtjev, a istovremeno pridonijeti ukupnom rastu hrvatskog turizma - kaže Davor Tremac, direktor Ubera za Jugoistočnu Europu.

 


Cijene (u kunama)

TRANSFER: Hvar do Splita (i obrnuto)
UberBoat (2600 kn)
UberBoatXL (3300 kn)

POLUDNEVNI ili CIJELODNEVNI NAJAM:

UberBoat
Start: 330
Cijena po kilometru: 29
Cijena po minuti: 2.60
Minimalna cijena i naknada za otkazivanje: 330

UberBoatXL
Start: 660
Cijena po kilometru: 36
Cijena po minuti: 3.30
Minimalna cijena i naknada za otkazivanje: 660

Kako naručiti UberBoat
 
1. Otvorite Uberovu aplikaciju i unesite željenu otočnu destinaciju
2. Iz izbornika odaberite Boat* ili BoatXL**
3. Kapetan vašeg broda kontaktirat će vas radi daljnjeg dogovora
4. Nakon potvrde, korisnike će se uputiti na najbližu točku ukrcaja

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:18