StoryEditorOCM
Dalmacijaeto nam ljeta

Sezona kupanja službeno može početi: do vikenda stižu prave vrućine, a more je već na 20 stupnjeva

Piše PSD
31. svibnja 2017. - 10:07
banje_kupanje6-020417.JPG

Nakon dugonajavljivanog prvog ovogodišnjeg vrućeg dana, i u nastavku će tjedna biti iznadprosječno toplo, mjestimice i vruće, uz pretežno sunčano vrijeme, ali ne i stabilno, piše HRT.

Boravite li na suncu - ne zaboravite kvalitetno se zaštititi jer će UV indeks - mjera jakosti Sunčeva zračenja biti uglavnom visok i vrlo visok.

U srijedu na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije većinom vedro, samo mjestimice uz malo oblaka. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na otvorenome jugoistočni pa će more biti mirno ili malo valovito. Najniža temperatura zraka oko 18 °C, u unutrašnjosti 12 do 16 °C, a najviša između 27 i 29 °C.

I na jugu Hrvatske pretežno vedro uz slab vjetar te vrlo toplo pa će neki potražiti osvježenje u moru, čija je temperatura oko 20 °C. 

Na moru će biti stabilnije nego na kopnu, ali ne i sasvim stabilno. Prevladavat će sunčano, a uz mjestimice jači razvoj oblaka, rijetko može biti neverina, uglavnom u Istri u petak. Vjetar i dalje većinom slab. Bit će vrlo toplo, prema vikendu sve češće i vruće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:09