StoryEditorOCM
Dalmacijasplitski plavci

Županijski vijećnici Petar Kaćunko i Milan Lažeta: O Marendiću uopće nismo govorili

6. ožujka 2017. - 13:24

Milan Lažeta i Petar Kaćunko, splitski županijski vijećnici, smatraju da im je tekst o prijedlogu za imenovanje Slobodana Marendića za novog načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske u našim novinama nanio popriličnu štetu i unio nemir u njihove živote jer su bili izloženi raznim propitkivanjima i komentarima.

Vijećnici izričito tvrde da na 36. sjednici Županijske skupštine nisu uopće govorili ništa što je u vezi s imenovanjem novog načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića.

Kaćunko nam kaže da on nije znao nikakve pojedinosti o gospodinu Marendiću za čije je imenovanje ravnatelj policije Marko Srdarević zatražio mišljenje Županijske skupštine,kako je to Zakonom predviđeno.

- Ni ja, ni kolega Lažeta, dakle, nismo izrekli rečenicu koju ste vi napisali, a glasi: "Kako je moguće da načelnik policije može biti imenovan i u okolnositma ako je disciplinski kažnjen?", jer mi tu činjenicu ne znamo niti smo je tada znali. Prava je istina da smo i ja i Lažeta pitali Županijsku skupštinu zašto mi o ovom prijedlogu uopće odlučujemo ako je mišljenje Skupštine neobavezujuće za ministra unutarnjih poslova koji nakon natječaja imenuje načelnika PU na pet godina, rekao nam je Kaćunko koji kaže da je to jedina prava istina, a kao dokaz svojih riječi poslao nam je i zapisnik sa Županijske skupštine gdje se raspravljao o temi "Marendić".

U trenutku pisanja teksta nisu bili javno dostupni dokumenti sa zasjedanja 36. županijske Skupštine pa se zbog netočnosti u prezentaciji uloga gospodina Lažete i Kaćunka u ovom mom tekstu ispričavam obojici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:05