StoryEditorOCM
DalmacijaTolušić na Braču

'Sardina' pliva u jadranske ugostiteljske objekte, a uskoro će slasne zalogaje moći kupiti i Kinezi

21. veljače 2017. - 19:16
tolusic_sardina5-210217

U sklopu posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić obišao je i tvornicu "Sardina" u Postirima na Braču, koja je u utorak obilježila 110 godina postojanja. 

Direktor tvrtke Mislav Bezmalinović imao se čime pohvaliti Tolušiću, ali i njegovom kolegi Lovri Kuščeviću, ministru graditeljstva i prostornog uređenja, te županu Zlatku Ževrnji. 

"Sardina" je, prema njegovim riječima, respektabilna tvrtka koja ima 321 radnika, prosječni joj je godišnji promet oko 25 milijuna eura, a u posljednjih pet godina prosječno godišnje ostvaruju dva milijuna eura dobiti nakon oporezivanja.

Svečana proslava započela je obilaskom suvremene tvornice, čija je izgradnja dovršena krajem 2016. godine puštanjem u pogon sustava za pročišćavanje otpadnih voda koji se temelji na suvremenoj tehnologiji i modernizaciji radnih procesa. 

Svoj 110. rođendan "Sardina" je proslavila i lansiranjem novog proizvoda kojim agresivno ulazi na turističko tržište – tunom u komadićima u ulju pakiranom u konzervu od dva kilograma, kojom planira prodor u jadranske ugostiteljske objekte.

Bezmalinović se pohvalio i kako "Sardina" 80 posto svojih proizvoda plasira na inozemna tržišta – proizvodi su im prisutni u Europi, Sjevernoj Americi, Kanadi, Rusiji i Australiji, a uskoro i u Kini. 

Ondje imaju birokratske probleme koji će uskoro biti riješeni.

Tolušića su novinari pitali i zašto je država dopustila da na otocima "prežive" samo dvije tvornice ribe, na što je on rekao kako bi na to trebali odgovoriti njegovi prethodnici, te da ova vlast čini sve da gospodarstvo na takvim područjima opstane. 

To je, između ostalog, i jedan od ciljeva Uprave za otoke koja će se uskoro osnovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:06