StoryEditorOCM
Dalmacija'boljitak otoka'

Plenković u Starome Gradu počeo kampanju HDZ-a: EU novcem unaprijedit ćemo naše škoje

16. kolovoza 2016. - 18:56
plenkovic_kampanja-11160816

Evala premijeru! Kako ste? - odzvanjalo je starogradskom rivom u utorak ujutro budući je Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i EU zastupnik, upravo na svom otoku Hvaru – prvo u Svirčima odakle mu je otac, pa zatim u Jelsi, te u Starom Gradu i Hvaru, započeo sa izbornom parlamentarnom kampanjom. Pa su ga njegovi Hvarani, njegovi "škojari" zdušno pozdravljali očekujući napokon i bolju budućnost za uvijek izolirane otoke.

A upravo je akcent Plenković, u svom govoru na prvom skupu održanom u Loggi grada Hvara, dao na ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske, pa tako i otoka kojima se dičimo, no ne baš ih i razvijamo, uz brdsko-planinska područja koja su također, na drugačiji način, izolirana.

- Trebamo iskoristiti EU proračune upravo za te projekte – naglasio je Plenković, kao i to da će u srijedu u podne u zagrebačkoj "Mimari" predstaviti svih 154 kandidata, kao i program HDZ-a, s tri bitne smjernice:

- Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost, sve pod egidom – Vjerodostojno! To je naš cilj! Trebamo postići konkurentnost, gospodarski rast podići na 5 posto, najmanju plaću u iznosu od 3.750 kuna, napraviti reformu poreznih davanja, te urediti pravosuđe, uz onu bitnu kariku svega – iskorijeniti korupciju! - istaknuo je Andrej Plenković na stranačkom skupu u Hvaru, prvom u nizu ove kampanje za prijevremene izbore.

Ideje i projekti

Ujedno je ponovio kako velike koalicije neće biti, tek će se nakon izbora razgovarati i dogovarati s partnerima bliskim po svjetonazoru i programu.

- Idemo se natjecati idejama, projektima, inovacijama. Ne želimo se baviti ideološkim problemima što je vidljivo i u našem programu koji je skup konkretnih mjera. Vrijeme je za akciju, nema se vremena za čekanje i eksperimentiranje, nam treba jaka i sposobna Vlada na čelu sa Andrejom Plenkovićem – vojnički, snažno i jasnu poruku poslao je umirovljeni general Damir Krstičević, nositelj HDZ-ove liste u 9. izbornoj jedinici.

S istim planovima i htijenjima: zaustavljanje iseljavanja te demografska obnova, okupljenima se obratio i drugi na listi Andro Krstulović Opara, kojem je s upravo prestala dužnost savjetnika za društvene djelatnosti predsjednice Republike Hrvatske:

- Od danas sam kandidat, a sutra saborski zastupnik po drugi put!

Sudite nas po djelima

Uz ove govornike koje je pozdravio Jurica Miličević, predsjednik HDZ-a GO Hvar, okupljenima se obratio i ministar graditeljstva u ostavci, aktualni kandidat Lovro Kuščević, koji je otkrio kako u minulih šest mjeseci rada Vlade su imali dvije prepreke: sporu administraciju i MOST koji je HDZ kao partnera usporavao, pa je obećao kako će 11. rujna obje ove prepreke njegova stranka premostiti. 

Blaženko Boban,
 bivši gradonačelnik Solina, koji je u 11 godina mandata napravio 17 vrtića i dvije nove osnovne škole, samo je poručio:

- Sudite nas po našim djelima, a ne predizbornim obećanjima!

Sličnu poruku poslali su i ostali kandidat sa liste: Goran Dodig, pa Dragica Roščič, Ante Bačić, dok se Korčulanin preciznije Blaćanin Branko Bačić skupu obratio u ime juga Hrvatske.

- Trebamo mijenjati zakon o otocima, a u tome ćete mi moji otočani najviše razumjeti. Konačno ćemo i povezati jug Hrvatske Pelješkim mostom.

Kandidate koji su se predstavili Hvaranima, pa se čulo kako će na najsunčanijem otoku 11. rujna sunce još više zasjati, pohvalio je i župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, posebno ističući kako je Plenković čovjek koji je uspio u svijetu, pa ga uspjeh čega i doma....

 

'Očekujem 16 mandata u Dalmaciji'

Deveta i deseta izborna jedinica su naša tradicionalna uporišta, a s odličnim kandidatima koji su na listi, vratit ćemo povjerenje birača, stoga očekujem 16 mandata u ove dvije jedinice. Sada sa naučenim lekcijama idemo na pobjedu, a izbori 11. rujna i oni lokalni 19. svibnja su za HDZ jedinstveni izbori gdje ćemo slaviti pobjedu – konkretan je bio Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:13