StoryEditorOCM

Otok/Trilj: natjecanje lađara na Cetini

Piše PSD.
24. kolovoza 2012. - 14:34
Ove subote i nedjelje općina Otok i grad Trilj domaćini su dviju priredbi na rijeci Cetini. U organizaciji Sportske ribolovne udruge Didovina općine Otok danas s početkom u 15,30 sati održat će se "Treća utrka cetinskih drvenih otočkih lađa", autentičnih jednostavnih plovila koje su Otočani od pamtivijeka izrađivali i koristili ih za život na rijeci. Na stazi dugoj 1.400 metara, od Kerepa do Kevine lađe, nastupit će 20 lađa sa po dva lađara.

Prvih 10 izborit će pripetavanje na stazi dugoj 400 metara, od Bakračeva kanala do Kevine lađe. Trojica prvoplasiranih dobit će pehare te još u naturi pečeno janje, pršut i vino.

Sastavni dio ove priredbe je potezanje konopa za žene. Za seoski prestiž natjecat će se kripnije Otočanke iz Otoka, Rude, Udovičića i Gale. Održat će se i natjecanje u penjanju do pršuta na staroj vrbi iznad rijeke, a prigodni program izvest će klapa sv. Luka i KUD Peruča.

Ove nedjelje s početkom u 16 sati u organizaciji TZ u Trilju će se održati "Pučka fešta" s cijelim nizom sadržaja. Ovo je najavna priredba jednomjesečnih događanja ususret Danu grada Trilja i mjesnog nebeskog patrona sv. Mihovila arkanđela.

"Pučka fešta" započet će natjecanjem cetinskih lađa za koje su prijavljene ekipe mjesnih odbora s područja grada Trilja, gradova i općina cetinskog kraja, ženskih ekipa te veslanja uzvodno koji dio natjecanja je rezerviran samo za hrabre.

Poslije natjecanja lađara upriličit će se natjecanja u penjanju uz (namašćeni) konop, pivanje i potezanje konopa. U kulturno-zabavnom programu nastupit će KUD-ovi iz Graba, Košuta, Tijarice, Ogorja, Seget Vranjice, Nijemaca, Širokog Brijega, Kupresa te komičar Baba Manda.

T. Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:26