StoryEditorOCM
Dalmacijabristivica više nije žedna

‘Voda nam više nije najskuplja u državi’

Piše PSD.
14. srpnja 2012. - 23:44
Voda je stigla u segetsko zaleđe, doduše ne cjevovodom, kako bi najradije željeli stanovnici tog područja, koji tijekom ljetnih mjeseci imaju silnih problema, već je u sela došla cisterna koja će svakodnevno voziti vodu mještanima.

- Evo, stigla nam je ta cisterna, jedna, ali vridna, ne znan koliko će uspiti napojiti, ali sve je bolje od ničega - kaže Vinko Ban, jedan od glavnih aktera pobune u Ljubitovici zbog vode, o čemu je “Slobodna” izvijestila prošlih dana.

Žeđa koja traje mjesecima ne muči samo ovo selo, nego i ostala sela u trogirskom zaleđu, pa tako bez vode svakodnevno žive mještani Prapatnice, Bristivice i Gornjeg Segeta, zbog čega su se više puta obraćali čelnicima u općini. Najviše ih, pak, ljuti što plaćaju najskuplju vodu u državi, čak 50 kuna po kubiku.

Sada su, nakon stalnih vapaja, makar dijelom uslišene njihove molbe, jer su im dovezli vodu po cijeni od 16 kuna za kubik, što ih makar donekle veseli u cijeloj žednoj priči.

- Nije njih ni sada briga za nas, plaćat ćemo nešto manje, ali i to neće biti stalno, možda još misec, a onda opet po starom. Sad nam je najteže zbog žege, ali nama voda triba cilu godinu i to ćemo i dalje tražiti od Općine Seget, neka znaju da nećemo odustati - poručuje iz Ljubitovice Vinko Ban.

O. KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:50