StoryEditorOCM
Dalmacijahtjeli bi sa selom bliže biokovu

Slivno se iz Runovića želi ‘preseliti’ u općinu Zagvozd

Piše PSD.
17. ožujka 2012. - 11:41
Izaslanstvo Mjesnog odbora Slivna u općini Runovići obavilo je razgovore sa čelnicima Općine Zagvozd i načelnikom Miroslavom Gaćom o mogućnosti izdvajanja iz općine Runovići i pripajanja općini Zagvozd.

Naime, mještani Slivna već dulje su nezadovoljni odnosom čelnih ljudi općine Runovići prema njihovu selu - zbog neasfaltiranja lokalnih prometnica, izgradnje mrtvačnice, slabe prometne povezanosti sa središtem općine i Imotskim.

U razgovorima sa čelnim ljudima Zagvozda izdvojili su zapostavljanje Slivna pri nedavnom snježnom nevremenu, kada se danima nisu čistile lokalne prometnice u tome mjestu, posebno prema zaseocima gdje većinom žive stari i nemoćni stanovnici. Slivanjci su spremni izići i na referendum, na kojemu bi, kako kažu, demokratski, tajnim glasanjem, odredili svoju daljnju sudbinu.

- Jest, primio sam delegaciju Slivna, saslušao njihove želje i obrazloženja i o tome ću obavijestiti svoje suradnike i Općinsko vijeće, a potom čemo vidjeti što zakon predviđa u ovakvim slučajevima - izjavio nam je Miroslav Gaće, načelnik općine Zagvozd.

Inače, Slivno, kao najistočnije selo Imotske krajine, i zemljopisno je više naslonjeno na Zagvozd, a posebno što je i susjedno selo Krstatice u sastavu te općine.

BRACO ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:21